×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски депутати в сблъсък за новия закон за автосервизите (ВИДЕО)


Бургаски депутати в сблъсък за новия закон за автосервизите (ВИДЕО)
Според Иван Вълков от ГЕРБ (вляво) са нужни правила в бранша, а Николай Тишев от БСП смята, че по този начин се атакуват малките бизнеси
23 Февруари 2018, Петък, 10:37 ч.
Автор: Флагман.бг

Според данните за 2015-а г. над 25 % от катастрофите са станали по технически причини, но колко са заради некачествени ремонти - не е ясно

Нов закон ще регламентира работата на автосервизите, поставяйки правила и изисквания на дейността им.

В момента според неофициални данни над 80 на сто от колите се ремонтират от квартални и полулегални, нерегламентирани сервизи. 

В сивия сектор попадат над 5300 сервиза в страната, а в София са 1500.

Според данните за пътните инциденти за 2015-а година над 25 на сто от катастрофите са станали по технически причини, но колко са заради некачествени ремонти не е ясно.

В ефира на предаването „Тази сутрин“ позиции за новия закон за сервизите сблъскаха бургаските депутати Николай Тишев (БСП) и Иван Вълков (ГЕРБ).

Според ГЕРБ са нужни правила в бранша, а БСП смятат, че атакуват малките бизнеси.
Малките и средни сервизи се опасяват, че изискванията, които ще бъдат заложени за базата и обучението на персонала, ще са толкова високи, че част от сервизите ще изчезнат. Това коментира депутатът от БСП Николай Тишев.

Според Иван Вълков, депутат от ГЕРБ, със закона ще има нужната регламентация, защото в момента цари пълна анархия.

Според левицата, ако сервизите не издават касови бележки това е проблем на НАП, ако работят хора без договори, е проблем на Инспекцията по труда. „В изискванията ще има заложени параметри как да изглежда един сервиз. Колко да е голям. Ако се заложат условия да е минимум 5 метра висок, то малките сервизи ще окапят”, категоричен е Тишев.

„Трябва да има някакви условия, трудовият закон го изисква. Нерегламентираните сервизи не могат да бъдат проверявани - те казват, че извършват услугата за собствени нужди. Законът иска регистрация, не лицензиране”, обясни Вълков.

Тишев е категоричен, че регистрацията означава лицензиране - трябва да си одобрен и да получиш удостоверение за регистрация. Освен това не само автомобилната администрация ще проверява, но и браншовата организация - това е конфликт на интересни, добави той.



В категории: Политика


20
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
20
Коментара по темата
20.
Грудовски глиган _Камбур
24.02.2018 22:48:38
0
1
Гаражите на 5км да затварят!
19.
До ВСС„ ИВСС-СОФИЯ
23.02.2018 20:23:13
0
2
КОГА ПРОКУРОРИТЕ:
МИЛЕНА СТОЙЧЕВА-ГЕНЧЕВА
Елгина ЧАЛЪМОВА от ОП -Б-с
Емил ХРИСТОВ от АП-Б-с

Ще се откажат да прикриват ЯВНИТЕ ИМОТНИ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ с фалшиви:
ЛИЧНИ КАРТИ
СКИЦИ
ДАНЪЧНИ ОЦЕНКИ
УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА НАСЛЕДНИЦИ
РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА СТРОЕЖ....
В най-добрият град за ИМОТНИ ИЗМАМИ/Айтос?/.....В който според някои "ТАРИКАТИ" живеят едни от най-"ГЛУПАВИТЕ СЪЩЕСТВА НА ПЛАНЕТАТА" т.е." АЙТОСКИТЕ БУДАЛИ".....хората станали жертви на ИМОТНИТЕ ИМ ИЗМАМИ ,но при нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 Айтос

Докога все като"ОБОСНОВАНО и ЗАКОНОСЪОБРАЗНО" ще лъжат хората станали ЖЕРТВА на ПРЕСТЪПЛЕНИЕ....ЯВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ...ДОКУМЕНТИРАНО...,че не са станали жертва на престъпление "ИМОТНА ИЗМАМА"?

Тези ПРОКУРОРИ да не са потомци на: "ЕНИЧАРИ или БАШИБОЗУЦИ "...
ЧЕ СЕ ДЪРЖАТ ПО ТОЗИ НАЧИН С БЕДНОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ...станало веднъж жертва на ИМОТНИ ИЗМАМИ заради някакви държавни служители от ОБШИНА АЙТОС?
18.
18$$$$
23.02.2018 20:10:15
0
2
В ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ ...където има замесени НОТАРИУС,АДВОКАТИ,СЪДИЙКА ,ПРОКУРОРИ и т.н.

ТРЯБВА ЛИ ДЪРЖАВАТА ДА СИ ЗАТВАРЯ "ОЧИТЕ"
17.
Специалистът
23.02.2018 20:05:30
0
3
ИСТИНАТА Е ,че....

АВТОМОНТЪОР ....ПИШЕ ЗА ИМОТНИ ИЗМАМИ /ЗА МНОГОТО ПАРИ/ от този мръсен бизнес ....от който е потърпевш бедничкият Българин
16.
Soros1
23.02.2018 19:32:43
0
4
Отивам в Опел.....лицензиран за една част,от там: Имаме оригинална част 720 лв с гаранция и не оригинална за 370 без гаранция. В Ауди пак попаднах на такова предложение. Предполагам и при други марки е така. Та к'о праим се питам!?
15.
*********
23.02.2018 17:31:20
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
*********
23.02.2018 17:31:20
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
шиши
23.02.2018 17:02:47
0
6
всичките "сервизи" и гаражните и оторизираните са един КЕНЕФ и МОШЕНИЦИ. Важен е самия човек-майстора, неговия опит и знания, негивата почтеност- да не краде и да не мръсник да ти направи някаква мръсотия или да не те изнудва за пари.
Много ама много рядко има някой светсен човек-майстор ,но дори и да го намериш трябва сам да знаеш какво точно искаш от него.
Добрите майстори позволяват и се кефят да си седиш със тях до колата и да се лафите .А повечето мръсници те гонят и викат "не ми стой на главата". Бягайте от тия вторите защото със сигурост ще ви сложат "шапката" или ще ви набучат няколко "шапки"=от филма башмайстора.
Бил съм и в оторизиран сервиз на фв и там крадяха частите като невидели и пишат фалшиви ремонти и безумни калкулации.
Бил съм и при гаражни мръсници- които са си направо уроди.
Така ,че и в двата случая сте надупени
12.
до 3
23.02.2018 16:35:21
4
1
Да беше си купил нова евтина кола на лизинг - тия пари щяха да ти стигнат за 5 вноски и ремонта щеше да ти е гаранционнен...
11.
до 8 защо бе ТЪП ТРОЛ
23.02.2018 16:27:39
0
2
ЗАЩО СЛЕД КАТО ИМА ПРОБЛЕМ НЕ ПОГЛЕДНАТ КАК Е РЕШЕН В ЕВРОПА.ОТДАВНА СА МИНАЛИ ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ ПРЕЗ ТЯХНАТА ГЛАВА.ТЕ СА ГИ РАЗРЕШИЛИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДО ВЪЗМОЖНАТА СТЕПЕН.ПО ПРОСТО Е СЕ ПОУЧАТ ОТ ТЕХНИЯ ОПИТ.ДА АМА НЕ ЩОТО АКО РАБОТИШ В ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС СИ САМО НА ЗАПЛАТА А КОГАТО ПРОКАРВАШ ЧРЕЗ ЗАКОНА ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ ПАДАТ КИНТИ
10.
до 8 ПЛАТЕН ""ТРОЛ"ХАХАХАХА
23.02.2018 16:09:37
0
2
МНОГО СИ ПРОЗРАЧЕН БЕ ""ТЪПАНАР""ПОЧНЕШ ЛИ ДА КАКАНИЖИШ КАК ТРЯБВА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ОГРАНИЧЕНИЯ КАК ПОВЕЧЕ ЧИНОВНИЦИ СЛУЖБИ ИТ.Н ДА ""КОНТРОЛИРАТ"СИ ЯСЕН ЗА КАКВО ЛОБИРАШ.В ЕВРОПА г–н"ТЪП ТРОЛ"ПРОЦЕСА Е КЪМ ОПРОСТЯВАНЕ И ЕФЕКТИВНОСТ А НЕ КЪМ МОНОПОЛ И ЗАДКУЛИСНИ ИНТЕРЕСИ.
9.
до 8 ПЛАТЕН ""ТРОЛ"ХАХАХАХА
23.02.2018 16:09:37
0
1
МНОГО СИ ПРОЗРАЧЕН БЕ ""ТЪПАНАР""ПОЧНЕШ ЛИ ДА КАКАНИЖИШ КАК ТРЯБВА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ОГРАНИЧЕНИЯ КАК ПОВЕЧЕ ЧИНОВНИЦИ СЛУЖБИ ИТ.Н ДА ""КОНТРОЛИРАТ"СИ ЯСЕН ЗА КАКВО ЛОБИРАШ.В ЕВРОПА г–н"ТЪП ТРОЛ"ПРОЦЕСА Е КЪМ ОПРОСТЯВАНЕ И ЕФЕКТИВНОСТ А НЕ КЪМ МОНОПОЛ И ЗАДКУЛИСНИ ИНТЕРЕСИ.
8.
емигрант
23.02.2018 15:38:24
4
5
Аз съм човек които държи - всеки да работи това за което е учил. правилно е да има регистрация или разпешително за даден вид дейност - така нещата ще са прозрачни . не само за автосервизите а за всичко . Естествено ще има хора , които умеят и сами си оправят по дребните неща. Но КОГАТО ГОВОРИМ ЗА ПРОБЛЕМ КАТАСТРОФИ следва да се види и да се въведе норматив . 1. КАКВИ КОЛИ СЕ ВНАСЯТ ВТОРА УПОТРЕБА - защото с годините ние станахме битака на Европа . т е кола до 5 г от производство да има разрешение за внос . 2. СТЕПЕН НА ИЗИСКВАНЕ за технически преглед на автомобила - тук ако има мои човек кои плаща последиците . 3. НЯКОГА ИМАШЕ КУРС ЗА ШОФЬОР -3 месеца и изпит пред КАТ а сега какво е и какво очаквате . Т , е проблема има предистория и следва да се почисти. 4. Нямаме страх - колко хора шофират без книжка а ко санкциите са спартански дали ще посмее някои .
7.
Десо ТЕНИКИДЖИЕВ
23.02.2018 15:37:06
2
7
Ми то тея тарикати с най- скъпите кенефи са най- често при гаражните майстори бе!
Купил си кола за 200 бона, а прави сметка за стотинката.
Той да си купи частите с отстъпка, а и пита каква отстъпка ще му направиш за ремонта, и ако може колата да стане веднага.
Ей такива дето се е'ат за стотинки ще правят промяна в закона и пак ще търсят гаражен майстор да им свърши работата без пари и с гаранция!
Да ама НЕ!
Ще ми пръднат на кривия .... НОС!
Айде лака нощ, приятни сънища и довиждане!
6.
Илиана
23.02.2018 15:25:15
2
5
Еееей,по цял ден седят и мислят как да фалираме тези,които все още едвам кретат! Не ги е срам! И последната троха от устата ще ни вземат,хора! Вместо да се търси начин да се облекчи обикновения работник,те ще гледат да му намерят цаката.Друг е въпроса по какви трънливи пътеки ,през какви изисквания минава човек,какви безумни пари се изсипват докато се отвори да функционира един автосервиз! Вярвайте ми косите ни побеляха от дертове,и то не за да си клатим краката и да си бъркаме в носа,а за да работим,омазани с масло,с очукани ръце и скапани от мизерия!
5.
123
23.02.2018 15:06:13
1
5
Понеже сме много богати да ходим по големите сервизи не че там майсторите са по компетентни само сервизите са по лъскави и скъпи
Казвам го от личен опит
Всичката ни на ред сега и сервизите метнаха незнам остана ли още някой бранш за доразбиване
4.
закона е в интерес НА
23.02.2018 15:05:29
1
6
ПЪРВО ГОЛЕМИТЕ СЕРВИЗИ ""МЕЧТАЕЩИ"ЗА МОНОПОЛ–ПО ВИСОКИ ЦЕНИ И "РОБИ" "АВТОМОНТЬОРИ РАБОТЕЩИ ИМ ЗА 600лв!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВТОРО НА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ//ПРЕХВЪРЛЯЩ ПРОБЛЕМА СЪС ЗАТРАХОВАТЕЛНИТЕ ИЗМАМИ/// ВЪРХУ НАС ГРАЖДАНИТЕ –"държавата да отдели обществен ресурс ПАРИ да създава структури които да им охраняват частния интерес///!!!!!!!!!!!що е то ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ИЗМАМА ЧРЕЗ АВТОМОБИЛ/в схемата задължително е включено и лице служител /ОЦЕНИТЕЛ/при застраховането.В ПОСЛЕДСТВИЕ КОЛАТА СЕ """"КРАДЕ"""" РАЗФАСОВА ЛИЦЕТО СОБСТВЕНИК СИ ПРИБИРА ЗАСТРАХОВКАТА ПЛЮС ГОРНИЦА ОТ ЧАСТИТЕ РЕАЛИЗИРАНИ НА ПАЗАРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ ВМЕСТО ДА СИ ИЗГРАДИ ПРОСЛЕДЯВАЩИ СИСТЕМИ ПРЕХВЪРЛЯ ВЪРХУ ДАНЪКОПЛАТЕЦА.НИКЪДЕ В ЕВРОПА /ВЪПРЕКИ ПО ГОЛЕМИТЕ "КРАЖБИ""////пр.Ферари//Застрахователите не могат и да """МЕЧТАЯТ ЗА ПОДОБНИ ЗАКОНИ"""А ЗА ДРУГИТЕ КРАЖБИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ЗА ПРАВООХРАНИТЕЛНА СИСТЕМА
3.
Майстор Манаси
23.02.2018 14:58:24
3
9
Наскоро трябваше да сменя съединителя на старото си "Мондео" . Отидох първо в Мото Пфое и останах наистина потресен : Частите струват около 1200 лева , а труда - около 800 !
Сиреч трябваше да броя 2 хилядарки за кола която струва 1800 лева ! Ами НЕ БЛАГОДАРЯ на "лицензираните сервизи" ! Естествено отидох в един гараж , където всичко ми излезе 850 лева , а колата ми стана тип-топ !
Е, който може да си го позволи - да си ходи при лицензираните !
А за останалите : по-добре нелицензирани , отколкото НИКАКВИ !!!
2.
УУУУУУУУУУУУУУ НА БТВ
23.02.2018 14:17:48
4
6
УУУУУУУУУУУУУУНА ВСИЧКИ МЕДИИ МАНИПУЛИРАЩИ ГРАЖДАНИТЕ ЛОБИРАЩИ ЗА ТОЗИ АНТИ ГРАЖДАНСКИ ЗАКОН.ПЪТЯ КЪМ АДА Е ПОСЛАН ОТ ""ДОБРИТЕ" НАМЕРЕНИЯ НА БТВ ""говорител на ГРОБ
1.
ЛОБИСТКИ ЗАКОН УУУУУУИван Вълков
23.02.2018 14:10:24
6
6
Българи запомнете това ИМЕ.УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУГЕРБ.Българи запомнете тази "ШАЙКА"УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори