×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството поиска оставката на шефа на НЗОК заради лъжи за фалшифициране на подпис


Правителството поиска оставката на шефа на НЗОК заради лъжи за фалшифициране на подпис
Проф. Камен Плочев изпратил писмо до парламента, без да го съгласува с надзора
15 Февруари 2018, Петък, 01:59 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА, снимка: Лъчезар Лисицов

БСП твърдят, че проф. Камен Плочев е бил заплашван, че няма да си намери място в държавата

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поиска оставката на директора на Националната здравноосигурителна каса проф. Камен Плочев само няколко месеца след назначението му.

Ананиев обяви решението си пред репортери в парламента.

Това е станало в сряда, а темата дори е била обсъдена с премиера. До днес професорът не е подал оставка, а по принцип той може да бъде отстранен от поста само от парламента, тъй като е избран от него. 

Причината за исканата оставка е, че проф. Плочев е изпратил писмо в парламента с искане за актуализиране на бюджета за тази година заради задължения за над 271 млн.лв. на касата към чужди здравни фондове, а писмото не е било съгласувано с надзора на касата и с министъра. 

Кирил Ананиев обясни подробно защо: "Проф. Плочев постъпи изключително некоректно - не е информирал Надзорния съвет за писмото, нито министъра, направо Народното събрание. Какъв е случаят обаче - когато аз го попитах има ли такова писмо, той каза не, когато извадих писмото, той каза, че не е неговият подпис и някой го е фалшифицирал. Тогава му казах, че ще направим постъпки към службите да открият кой е подписал писмото. Тогава той започна да се гърчи и помоли да проследим процедурата. Когато излезе истината, той започна да мисли друг начин и каза, че са му дали някакво писмо да подпише и той го е подписал". 

Кирил Ананиев дори обясни, че проф. Камен Плочев си признал вината и казал, че ще си поеме отговорността, а вместо това ходил из парламента и разговарял с парламентарните групи. 


Има ли заплахи към шефа на НЗОК 

От своя страна от БСП твърдят, че проф. Плочев днес получава чрез посредник от високопоставен политик заплаха: "Предайте на проф. Плочев да си подаде оставката с добро, защото в противен случай ние имаме и други мерки и ще включим цялата репресивна машина и няма да си намери място в България като професор", обяви депутатът Славчо Велков.   

Той не поиска обаче да каже кой е отправял тези заплахи. 

Кирил Ананиев е категоричен обаче, че заплахи към шефа на НЗОК не са отправяни. 

Какъв е всъщност проблемът в здравеопазването

А на въпрос на Флагман какъв е проблемът и има ли такива задължения на НЗОК към чуждите здравни фондове и отказван ли е достъп до здравеопазване на българи в чужбина, министър Кирил Ананиев отговори, че задълженията са точно такива, но всички каси имали такива задължения. А за отказвани здравни услуги министър Ананиев не знае, но проверява и дори е изпратил питане до българския посланик в Берлин, тъй като бил получен такъв сигнал от местна болница.

Здравната каса дължи пари на немските каси, френските и австрийските каси, но здравно министерство е подписало споразумение с тях. Процедурата била такава, всички каси действали така и задълженията се изплащали постепенно.

"Няма никакво напрежение, когато останат пари накрая, ги изплащаме на касите. Има пълна организация", обясни Кирил Ананиев. 

Въпросът с оставката на директора на НЗОК проф. Камен Плочев ще бъде обсъждан в сряда на парламентарната комисия по здравеопазване.

В категории: Здраве , Политика


11
Коментара по темата
11.
За Айтос
16.02.2018 19:53:19
0
1
Тъпо измислена имотна измама
Тъпо прикрита имотна измама
Тъпи КОМЕНТАРИ
Тъп човек ...пишещ едно и също
10.
4
16.02.2018 19:47:44
0
0
4
9.
Ицо
16.02.2018 16:42:56
0
3
До тук разбрах че ще го изгонят защото му писнало от безхаберие на по висше стоящите и решил да изреве направо в Народното събрание. В Европейските страни не искат да обслужват наши пациенти ... разбирай и болни дечица , защото тук всичко е окрадено и по застраховки не се изплащат сумите за лечение в Европа . Тя за това са го емнали ... че от кражби не можем да си платим задълженията. Боже пази България,,,
8.
Един честен човек
16.02.2018 13:21:38
1
3
Който обърка смртките на деоутатите и тяхните частни болници
7.
..
16.02.2018 11:19:58
1
11
Откровенно,мразя герб
6.
СПЕЦИАЛИСТЪТ
16.02.2018 11:17:39
0
2
ДО 2
От 100 години спестявах стотинка по стотинка, за да си купя "ЗАКОННО" жилище за моето семейство ,но уви ...
В КОРУМПИРАНИЯ ГРАД АЙТОС,който се оказа ,че е най-добър за ИМОТНИ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ ,че и това е "НЕВЪЗМОЖНО"
МНОГО ПО-ЛЕСТНО Е ДА ГО ОТКРАДНЕШ ....И МНОГО ПО-ЕВТИНО....ЗА НЯКОИ ХОРА ДОРИ И "БЕЗПЛАТНО" сиреч за :СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА
5.
СПЕЦИАЛИСТЪТ
16.02.2018 11:01:12
1
3
До 2

Някои хора ми съсипаха "СКАПАНИЯ ЖИВОТ"....ще пиша каквото си искам и колкото пъти си искам ....защото дните са ми преброени от ВАС
4.
СПЕЦИАЛИСТЪТ
16.02.2018 10:52:41
0
2
Do 2
ДОКОГА ВСЕ ОТ НАС ЩЕ КРАДЪТ И ЩЕ НИ ЛЪЖАТ ....
ТЕ ДА СЕ ОПЛАЧАТ НА ;
Омбудсмана
ЕЛГИНА ЧАЛУМОВА
ЕМИЛ ХРИСТОВ от АП-БУРГАС
ИЛИ ДА МЕ ОСЪДЯТ ....ИЛИ ДА ИНЦЕДИРАТ "БИТОВ ИНЦИДЕНТ"
3.
СПЕЦИАЛИСТЪТ
16.02.2018 10:43:12
0
2
РС-АЙТОС ....съдия МАРИЯ ДЖАНКОВА ...номер 1 ....
ПО ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ДОКУМЕНТИ и РЕШЕНИЯ?


НО ЯВНО съдия МАРИЯ ДЖАНКОВА от РС-АЙТОС Е "НЕДОСЕГАЕМА"
2.
до 1
16.02.2018 10:39:13
1
7
От 100 години пишеш едно и също под всяка статия! Ай стига с тия тъпотии. Оплачи се в Бургас или напиши писмо на омбудсмана.
1.
1
16.02.2018 10:31:15
0
2
Тя и прокурор Милена СТОЙЧЕВА лЪЖЕ ...заради "ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ " в Айтос
Твърди ,че СИЙКА ТЕНЕВА е СЪПРУГА на ИЛИЯ КОСТАДИНОВ И законно е придобила НАСЛЕДСТВОТО МУ КАТО СЪПРУГА....
А ИЛИЯ КОСТАДИНОВ Е ЕРГЕН БЕЗ ЖЕНА И ДЕЦА....

ДОКОГА ЩЕ НИ ЛЪЖЕ САМО ЗАЩОТО СМЕ БЕДНИ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори