×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ с бясна декларация срещу БСП: Децата най-после ще научат, че са оцапани с кръв от главата до петите


30 Януари 2018, Сряда, 00:56 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимки: Авторът

Управляващите защитиха образователния министър Красимир Вълчев след искания за оставката му


Парламентарната група на ГЕРБ излезе с изключително остра декларация по повод искане на оставката на министъра на образованието Красимир Вълчев от страна на БСП. Повод за напрежението е идеята за изучаване на тоталитарния комунистически режим в училище.

Декларацията от името на ГЕРБ прочете депутатката Галя Захариева в самото начало на пленарния ден.

БСП иска оставката на министъра, заради идеологизация на образованието“! Като чух това, си помислих, че става въпрос за виц или лоша шега. Та как е възможно именно тези, които сталинизираха българското образование през 40-те и 50-те години на 20-и век, сега да се прокламират като борци за деполитизация?! Тези, които след 1944 година проведоха масови чистки на директори и учители, и на тяхно място назначаваха неграмотни хора без гимназиално образование, само защото са участвали в грабежите на мандри преди Девети?! Тези, които изхвърлиха от българските учебници произведения като „Епопея на забравените“ и „Под игото“ на Иван Вазов, заради буржоазни възгледи на автора, а писателят Димитър Димов бе принуден да пренапише романа си „Тютюн“, за да е „политически коректен“?! „Не е възможно!“ – казах си!
Но после се замислих и осъзнах, че не само е възможно, но е и логично. Искат оставката на министъра на образованието, защото е отстоял справедливото решение кървавата история на комунизма в България да бъде изучавана от децата ни! Сиреч, децата ни най-после да научат, че тези същите, които наскоро проведоха с гордост 49-ия си конгрес, са оцапани с кръв не до лактите, а от главата до петите”, обяви Захариева.

От БСП първо блъскаха по банките, после започнаха да ръкопляскат нервно. В един момент обаче те започнаха да крещят гневно срещу говорителката.

Галя Захариева продължи речта си. Тя се обърна към образователния министър Вълчев с думите „това другарите от ляво няма как да Ви го простят”
„Защото за разлика от останалите държави от Източна Европа, в които съвременните социалистически партии се разграничиха от комунистическото минало на предшествениците си и дори осъдиха действията им, в България БСП приема с гордост цялата история на БКП. История, изпълнена с тероризъм и атентати, масови убийства и концентрационни лагери, унищожаване на възрожденския български елит и национални предателства в услуга на СССР. Очевидно е, че БСП има проблем с отношението си към демокрацията.
Колеги от ляво, вие защитавате режим, определен като тоталитарен, наравно с националсоциализма и фашизма, не от нас, а с декларация от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, както и от Европейския парламент. Освен това комунистическият режим в България е обявен за престъпен със закон на българското Народно събрание още през 2000 година, много преди създаването на партия ГЕРБ, а присъдите на така наречения „Народен съд“ са отменени поради множество процесуални нарушения и липса на доказателства още през 1996 година от Върховния съд на Република България.  Вие дори отивате по-далеч, като защитавате събития, от които БКП се е отрекла още на Априлския пленум – тоест днешната БСП е по-антидемократична дори от късната БКП.
Срам и позор, г-жи и г-да псевдосоциалисти!
”, отсече депутатката.

По-голямата част от парламентарната група на „БСП за България” напусна залата, въпреки че лидерът Корнелия Нинова и нейното най-близко обкръжение останаха на местата си.

Галя Захариева продължи декларацията си: „Парламентарната група на ГЕРБ категорично подкрепя министъра на образованието Красимир Вълчев и неговия екип!
Образованието е основен приоритет за правителството на Бойко Борисов и работата на министър Вълчев до този момент е изцяло в подкрепа на политиките на ГЕРБ. Като най-голямата българска партия в център-дясното политическо пространство и уважаван член на Европейската народна партия, ние няма да допуснем за пореден път преоблечените със съвременни одежди комунисти да прикрият престъпното си минало и да се представят пред бъдещите поколения като демократи и патриоти. Историята трябва да бъде учена такава, каквато е, защото не може да се търси баланс между жертвите и техните палачи. Само истината ще ни направи свободни!”

В декларацията си ГЕРБ отправиха критики и към формациите от т. нар. стара десница, че не се чувало да подкрепят идеята за изучаване на комунистическия режим. Галя Захариева припомни, че в периода 1997 – 2001 г. не е била извършена лустрация, въпреки че тогава старата десница имала цялата власт.

Валери Жаблянов от БСП излезе с контрадекларация. Той обяви, че ГЕРБ на практика са разкритикували своето ръководство, което също е свързано с БКП.

В категории: Просвета , Политика


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
28
Коментара по темата
28.
lgslgzlgzlxlyzlyzlgzlgzlgzlgxlgxlg
31.01.2018 13:41:23
1
5
КУМУНИЗМА, КАПИТАЛИЗМА, ФАШИЗМА И ВСЯКА ДРУГА КЛИЗМА СА ПРОИЗВОДНИ .......НА ЦИОНИЗМА. ....НА ТЕОДОР ХЕРЦЕЛ. .......
27.
до 9 Гробаджията
31.01.2018 13:34:15
7
5
А-аа! Помним, помним... Много по-зле беше при: Жан Виденов, Андрей Луканов и Сергей Станишев.
И при ГЕРБ не цъфтим и вързваме, но да се казва, че те били най-зле е тъпо. Истината е, че всеки път когат управляваше БСП, беше доста по-зле.
26.
гчйгйчгйчгйчгъмъмгйчгйцйг
31.01.2018 13:28:57
0
3
ПРАВИЛНО ВАСИЛ ЛЕВСКИ .....ОТ .......ДЕТРОЙТ. ...USA. ....ПРАВИЛНО. ...АКО ЦЕНИТЕ И ВЗЯТКИТЕ. ...НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯХА ОТ ГЕРБ 99 % БИВШИ КУМУНИСТИ ИЛИ ДЕЦА НА КУМУНИСТИ. ......КУМУНИЗМА , КАПИТАЛИЗМА, ФАШИЗМА И ВСЯКА ДРУГА КЛИЗМА, СА ПРОИЗВОДНИ .....НА. ......ЦИОНИЗМА. ......ФАКТ. ......
25.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
31.01.2018 13:23:22
6
1
лайньята на комунизма сме ги яли.
Това да си затворен и ограничен “в името на народа” сме му сърбали попарата.
Ходете в Северна Корея и Венецуела ако искате да видите как хората умират от глад когато се изтегли бизнеса и комунягите диктуват.
Този филм сме го гледали.
Мързела никога няма да победи труда.
Правителствени цени никога няма да оцелеят
без да са пазарни цени.
Нищо няма да оцелее ако не е свободно да търгува и да си плаща.
НИЩО.
Човека създава цивилизации чрез труд.
И този труд му трябва система.
Капитала и пазара е тези система, не комунизма.
Мисля че ви стана ясно.
24.
Ххх
31.01.2018 13:05:35
0
6
Ами при положение че ГЕрб са децата милиционери на БСП крайно време е да разберат
23.
ГЪГЙЧГЮЛЖЮЛЖЮЖЛЯЛГЙЛГЙЛГЮЛГ
31.01.2018 13:04:23
0
4
КУМУНИЗМА, КАПИТАЛИЗМА, ФАШИЗМА И ВСЯКА ДРУГА КЛИЗМА....СА ПРОИЗВОДНИ ..НА ЦИОНИЗМА.....ПРИМЕР. ...СТАЛИН, ЛЕНИН, ТРОЦКИ И 100 % ОТ ЧЕКИСТИТЕ КОМИСАРИ ..УБИЙЦИ СА ЕВРЕЙЧЕТА ...ХИТЛЕР, ФРАНКО, МУСУЛИНИ , ПИНОЧЕТ СА ЕВРЕЙЧЕТА, МАРКС И ЕНГЕЛС ФИДЕЛ КАСТРО. ...ТОЖЕ. ....РОКФЕЛЕР , РОТШИЛД И СОРОС УНГАРСКИЯ ЦИГАНИН ...АНГЛИЙСКАТА. ..ХОЛАНДСКА КРАЛИЦА. ..ТОЖЕ. ...ПУТИН , МЕРКЕЛ, ЕРДОГАН, .......ЕВРЕЙЧЕ Е И НАШАТА ЛЮБИМА ....ТИКВА /МАЙКА ЕВРЕЙКА / ....ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ПАСМИНА ОТ ...ГРОБ. ...ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ ПО ПЪПЕШОВИДНИТЕ ГЛАВИ. ..ЧЕРНИТЕ ФИЗИОНОМИИ. ..И ПО 3 ТЕ ДЕЦА. ........ВСИЧКИ СА ПРОИЗВОДНИ НА ЦИОНИЗМА НА ...ТЕОДОР ХЕРЦЕЛ. ....
22.
do 18
31.01.2018 12:55:45
1
6
по тъп човек скоро не бях виждал. Ти изобщо знаеш ли тия гейове дето гласуваш за тях какви са, че ти пълнят ушите с лимонада и ти им вярваш като глупак.
21.
Рокафелер
31.01.2018 12:24:10
10
4
Бургас, целувайте ръце на нашия кмет
защото можехте да имате някой галош
а не такъв хубав представителен човек
който вече години се бори да си върнем славата.
Ама няма да стане като вие спите!!!!
20.
Наблюдаващ
31.01.2018 12:23:51
1
3
Комунистите се карат/Разбирай --Мафията не може да се разбере кой какво да краде .Че е имало комунистически режим спор няма ,но той не свършва 1989г.а продължава с мутренския режим-до ден днешен.1950 г. е извършена Национализация ,1997г е извършена Приватизация.Разлика между двете НЯМА .Така че режима не е свършил.Ако ще пишете история то трябва да изчакате прехода не е завършен,Той Продължава ,до пълното обезлдаване на България.
19.
Хора!!!!!
31.01.2018 12:22:42
6
5
Комуниста е враг на умния човек.
Комунизма е системата на тъпите назадничави
примитивни народи, те не разбират че света
е Дарвински ами не Ей така.
18.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
31.01.2018 12:20:27
11
5
Подкрепям ГЕРБ. Долу БСП.
Досега трябваше да изгният в затвора всички комунисти.
Прочетете малко Ayn Rand, Milton Friedman, Ludwig Von Mises и ще видите защо те бяха забранени и не се изучаваха под игото на комунизма.
Геноцида на империална Москва да убива съседите си и тези които са дали азбъката на славяните е комплексна защото Москва е едно побъркано циганче ислямист които е полудяло и вече се самоубива под глупендерското джудже Пути.
17.
ГРОБ
31.01.2018 12:07:02
2
10
Бащата на Лиляна Павлова е зам.-ректора на ВСУ проф.Павел Павлов ,а майка и Рая е рускиня. Дедо и в ЦК на БКП. Типична ГРОБ-аджийка. Дедо и се върти в гроба.
16.
Митничар
31.01.2018 11:33:00
1
5
Паразити яжте пийте европа черпи още 2 години след тва ще видим откъде
15.
*********
31.01.2018 11:29:18
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
ANTONIO RESIO
31.01.2018 11:25:37
2
11
Всички от ГЕРБ са комунисти,родата им са комунисти и са на тези постове защото са комунисти.Бойко Тиквата-втори братовчед на Иван Славков,охранител на Тодор Живков,Цв.Цв-баща му е шофьор от УБО на Григор Стоичков,после на Станко Тодоров,оная кифла Лиляна Павлов-дядо й шеф на БКП-Варна....помияри
13.
До mdaaa
31.01.2018 11:09:17
6
8
Подкрепям те напълно!Жалко че толкова малко хора са разбрали написаното!
Но за днешния Бургас това е нормално.
12.
ГРОБ
31.01.2018 10:56:52
3
16
Интересно ми е тия ГРОБ къде са учили? За тяхно сведение в НРБ образователната система беше заимствана от СССР, а там беше още от царско време немската . Така,че тия пръдльовци грачат срещу "бащицата" Меркел. А Вазов се е учил винаги. Тия в кое даскало са учили?
11.
баба Мара
31.01.2018 10:54:03
2
9
"Сетила се Мара - кога да се обара".

На това му се вика, след дъжд - качулка. Докато другите бивши соц. държави отдавна захрачиха комунизма и отвориха досиетата на доносниците, ние се правихме на "умрели лисици". Сега вече е късно, отровата е проникнала навсякъде. А, тези герберастки декларации са само пушилка! Да не си мисли някой, че ще отворят досиетата, макар и късно. Неее, няма да стане. А, и учебните програми за това изучаване на комунизма, ще се напишат така, че пак да не се узнае нищо. И това ще е поредната пушилка.
Ама, карай да върви и парата на депутатите да върви.
10.
onzi
31.01.2018 10:53:37
0
8
А дупетатката от герб галя василева как я кара?
9.
Гробаджия
31.01.2018 10:52:21
6
13
Българската история не помни по-големи боклуци,продажници и бандити от ГРОБ...Затрихте България,изроди нещастни..
8.
1001
31.01.2018 10:49:50
3
11
ИЗРОДИ ОТ ГРОБ...БОКЛУЦИ
7.
1001
31.01.2018 10:49:50
3
10
ИЗРОДИ ОТ ГРОБ...БОКЛУЦИ
6.
*********
31.01.2018 10:48:32
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Хаха
31.01.2018 10:47:38
0
12
За прехода и мутренските групировки що не пишат? От тогава са минали над 20 години. И това е история на България
4.
Пусть всегда будет СОЛНЦЕ
31.01.2018 10:28:32
2
13
ВСУ-Варненски Свободен Университет е стартирал обучение по специалност ;Образователно квалификациона степен и професионална квалификация МАгистър ДЖЕНДЪР политики и Правна Сигурност(ректор на ВСУ е бащата на Лиляна Павлова-Павел Георгиев) .Да "благодарим" на ОбразУвателна министър за НОВИТЕ Специалности които с а в крак с времиту.Утре може би във БСУ ще открият Магистър по садо-Мазо практики с квалификация канибализъм
3.
titi
31.01.2018 10:28:01
4
12
Що за истерия от управляващите.Историята трябва да обхваща всички периоди през които е минал нашия народ.Имаше и фашизъм и комунизъм.Няма нужда от крайности.
2.
СРАМ И ПОЗОР за ПРОКУРАТУРАТА и ГЕРБ
31.01.2018 10:23:00
0
8
НЕ МОГАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ С ЯВНИТЕ ИМОТНИ ИЗМАМИ В НАЙ-ДОБРИЯТ ГРАД ЗА ТОВА "АЙТОС"
ОТ СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА ,НО ПРИ НОТАРИУС БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 АЙТОС
1.
mdaaa
31.01.2018 10:06:05
15
18
Подкрепям декларацията на ГЕРБ. Предлагам всички, които са завършили средното и висшето си образование по време на тоталитарния режим в периода 1944 - 1989 г. (и може би още 4-5 години отгоре) публично чрез Държавен вестник да се откажат от дипломите си, защото са придобити в училища, институти и университети, в които са е преподало "Основи на комунизма" (11 кл.) и "История на БКП" и "Политическа икономия" и "Научен комунизъм" със семестриални изпити накрая. Т.е. всички демократи и репресирани от тоталитарния режим със средно и висше образование без възражение са изучавали тези дисциплини. С отказа си от дипломите те ще попълнят Алеята на славата на борците с комунизма. В противен случай - празни приказки.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори