×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Истанбулската конвенция претърпя пълен провал. Посрещнаха я с освирквания в Аулата на СУ (СНИМКИ)


Истанбулската конвенция претърпя пълен провал. Посрещнаха я с освирквания в Аулата на СУ (СНИМКИ)
Църквата призова: "Не подменяйте българската вяра. Бог е създал мъж и жена". Цачева замазва с тълкувателна декларация
23 Януари 2018, Вторник, 05:06 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА, снимки: Авторът

Отец Киприан размаза Цецка Цачева и Мая Манолова - яростните защитнички на документа, който насажда понятието "социален пол"

Днес се проведе обществено обсъждане на Истанбулската конвенция в Аулата на Софийския университет „св. Климент Охридски“ в присъствието на експерти, политици и посланици и на граждани, които са за или против документа, подписан в Истанбул, за който едни твърдят, че е създаден, за да защитава жените от домашно насилие, а други твърдят, че под това заглавие стои промяна на понятието пол и други, последващи от това промени в обществения живот.

Дебатът за нея откри министърът на правосъдието Цецка Цачева. Тя естествено защити документа, като каза, че зад него не стоят никакви скрити смисли и тълкуванията в общественото пространство не съществуват в него.

Конвенцията дава цялостна рамка за защита на жените и момичетата срещу всяка форма на насилие, каза Цачева.

Тя успокои, че няма да се приемат транссексуални бежанци, нито да се признава трети пол и даде пример "Конституцията ни не позволява признаването на еднополовите бракове".



По думите на Цачева целта на конвенцията е преодоляване на дискриминацията и сексуалното насилие.

Пред пълната зала на Софийския университет правосъдният министър предложи страната ни да приеме тълкувателна декларация, в която да се опише какво се предвижда в документа и да „успокои духовете“.

Накрая на речта си Цецка Цачева завърши с това, че сега България е председател на Европейския съвет на ЕС, а Истанбулската конвенция е предложение именно на Европейския съюз, чиито членове сме станали доброволно, а сред неговите ценности е именно защита на правата на хората, в това число и на жените.

След нея думата взе омбудсманът Мая Манолова, която започна с думите, че само до преди няколко месеца социалната партия БСП е защитавала точно каузите за защита на жените. Това тя каза по отношение на това, че БСП излезе с декларация, че няма да подкрепи документа.

Манолова обаче противно на партията, на която принадлежи, я подкрепя и е убедена в принципите си, че жените трябва да бъдат защитавани.

Тя даде и статистика – милион бити жени или 1 милион мъже, които са насилници.

Манолова подкрепи Цецка Цачева за тълкувателна декларация на страната ни, която да бъде приета заедно с ратификацията на Истанбулската конвенция от парламента.

В нея трябвало да бъде описано какво е пол в България и да се изясни социалната му роля, както и да се запише, че няма нищо различно от двата пола – мъж и жена, за да няма различни интерпретации и да не останат съмнения.

Настроението в Аулата се смени, щом на трибуната излезе представителят на Българската православна църква – старозагорският митрополит Киприан.

Той изчете декларацията, в която църквата вече обяви, че е против този документ.
Киприан я обяви за заплаха за християнството и каза, че църквата се притеснява от морален разпад на обществото.

В залата присъстваха още поне 10 представители на църквата. Пред всички митрополитът каза, че църквата е срещу насилието над жените, но заложените в конвенцията идеи противостоят на българските ценности за чест, достойнсвто, възпитание, морал и семейство.

Киприан изтъкна, че вече има общества, които проповядват тези ценности, но в България не искаме да се насаждат тези чужди ценности. 

Митрополит Киприан припомни, че Бог е създал човека по свой образ и подобие и е създал мъжа и жената. Църквата се противопоставя категорично срещу джендър идеологията.

В края на речта си той призова Народното събрание да не приема Истанбулската конвенция, която въвежда понятия, различни от нашата вяра.



Даде на министър Цецка Цачева становището на БПЦ и призова българският народ да отстоява своята вяра.
Залата се изправи на крака и последваха бурни аплодисменти и възторжени викове.


По-голямата част от залата се въодушеви и ръкопляска в продължение на 10 минути.

„Кой ни пресира, кои са тези външни сили, за да приемем този документ- кажете ги“, чуваха се викове в залата.

След това се изказа и посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс, която защити Истанбулската конвенция, но залата вече беше полупразна.

Повечето хора си тръгнаха след изказването на църквата.

В категории: Политика


14
Коментара по темата
14.
шизофрения
23.01.2018 21:40:29
0
8
"След това се изказа и посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс, която защити Истанбулската конвенция" - Великобритания е една от страните, непризнала и неподписала Истанбулската конвенция..... ! Кого тогава се опитва да прави на глупак посланничката или просто си е шизофреничка....
13.
Istina
23.01.2018 19:35:40
1
11
Християнството първо отхвърля прелюбодейството и блудството, като начало на разврата между мъжете и жените. Оттам нататък като следващи степени на падението са и хомосексуализма, лесбийството, педофилията и останалите извращения. Но началото е прелюбодейството, категорично забранено от Бога, което е началото и поражда всички останали форми на порочност! Съвременните поколения дадоха дан на сексуалната перверзия и "разкрепостенност" и сега берат горчивите плодове на падението. Духовните закони действат, независимо дали ги признаваме! Грехът, страстта води до страдание, това е неизменно! А всичко това пада и върху децата, идващи след нас. И няма защо да се учудваме защо светът е толкова лошо място, след като самите ние го правим такъв!

Насилието няма да бъде спряно с конвенции! Докато всяка неуважаваща себе си медия проповядва разврат и сексуална зависимост, насилието ще расте неконтолируемо! Все повече стават жените втора употреба, за които развратът е по-важен от семейството! Децата растат без любов, което води или до агресия, или до отчаяние! Докато развратът замества любовта няма спасение за поколенията! Безнравствеността обезчовечава човека и го превръща в безчувствен скот, който се забавлява с нагона си. Бог да ни пази от насажданото безумие и от извращаване на представата ни за нормалност!
12.
cecka 10 pol hemafrodit s ochila
23.01.2018 19:04:59
1
5
cecka iska veche da se obqvi kato muj zatova e podkrepq tolkova ama cecke tolkova si grozna che za nikoi pol ne si grozno izvunzemno
11.
Кака Гинка
23.01.2018 18:20:17
10
4
Срам! България е сред страните с най-много насилие над жените в Европа - турците си натискат жените да седят вкъщи, циганите ги продават, а вие ги защитавате
10.
Бате Дич
23.01.2018 18:17:12
1
9
Травестита Цецка заедно с Боко Тиквата да с изнасят по-бързо от България, защото на народа Български взе да му писва от простотий. Накрая ще ядът кютек.
9.
Ia nadui diado pope kavala
23.01.2018 16:59:43
7
5
Curkvata pak kvo revat deto gi shibat nared malki momcheta na internacionalna osnova ... nai golemite pedali sa v raso , samo hvarliat piasak v ochite na horata licemeri mrusni
8.
frog
23.01.2018 16:17:45
2
14
АБЕ НИЕ НА ПЕДЕРАСИТЕ ЛИ ЩЕ СЕ ДАДЕМ ТЕ СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ПОИСКАТ И ДА ГИ ШИБАМЕ СЪС ЗАКОН
7.
цитат
23.01.2018 15:41:26
0
8
Христос изпълнил домостроителството на нашето спасение и седнал отдясно на Отца. На земята делото на Богочовека е продължила Църквата, която св. ап. Павел нарекъл „тяло Христово" (1 Кор. 12:27). Църквата станала ръце, нозе, уста на Христа. Върши Църквата дела на милосърдие, значи ръцете Иисусови подават милостиня. Върви Църквата към най-отдалечените краища на света за мисионерство - тя става нозе Иисусови. Проповядва ли Църквата - отварят се устата Иисусови. Така тези уста ще говорят на човеците истината и до края на земната история ще мъчат човечеството с истината.
Сергей Комаров
рубрика
6.
2XL
23.01.2018 15:32:48
0
8
До коментар 1
"Който плаща,той поръчва музиката."
Като свършат еврофондовете ще намалеят и фотосесиите и тогава ще стане напълно ясно на 80-те% колко пола съществуват всъщност и кой от тях ни е най-голям ...приятел.И защоооо....
5.
Коджаберекет ефенди
23.01.2018 15:32:20
1
10
РЕКЛАМНО лице на Истанбулската Конвенция трябва да е Бившия посланик на САЩ 2011-2014 в ИСТАНБУЛ-Турция ЧАРЛЗ ХЪНТЪР който се жени-омъжва за своя приятел(;)ка-партньор в живота МЪЖ популярен Турски ПОП-певец
4.
Есть Цецка - есть провал !
23.01.2018 15:26:03
1
16
Третополовата Цецка май е крайно време да бъде пенсионирана .
ОТ ВСИЧКИ ДЛЪЖНОСТИ !!!
3.
Отворено Общество
23.01.2018 15:25:10
1
11
Най -новата концепция в Американската Външна ПОЛИТИКА е НАЛАГАНЕ на така наречена SOFT POWER (МЕКА СИЛА ) вьв ВЪНШНО Политески план .Това означава слагане-поставяне начело на Държави Държавни структури Корпораци Банки Хедж фондове Дипломатически консулства Представителства НПО-та хора с ПОКАЗЕН порочен морал-геьове лесбийки транс сексуални .Примери колкото искате най-пресния пример е Српската политичка Ана Бърнабич външния на Великобритания-Борис Джонсон екс премиера на Белгия Елио ди Рупио шефа на Американската Експорт-Импорт Банк Фред Хохберги много др.Американците като спецове и експерти по ПИАР Манипулаци Фалшификаци и втълпяване на измислени модели на поведение (ХОЛИВУД) знаят че тълпите масите са като овце ако им внушаваш постояно измислени фалшиви натрапени ЦЕНОСТИ те масите почват да подражават на своите идоли от ТВ Екран Киното Пресата Вестниците списанията ПОП-Музиката.Друг много показателен пример е родната ЧАЛГА Индустрия където АЗИС (в ролята и визията на ГЕЙ) пропагандиращ гейска визия и начин на живот-целувки с мъже показност от тв екран и вестници сред МЛАДОТО поколение настъпва истински гей-ренесанс особено вСофия и още по силно изразено сред ромското население
2.
Hmm
23.01.2018 14:58:07
7
6
Абе аз и сега си чуквам женени мъже... не ми трябва разрешение за.еднополов брак. Но повечето мъже са гей. Преди седмица бях с един полицай... кво лошо..
1.
1
23.01.2018 14:47:16
6
19
Много скоро ще се признаят и еднополовите бракове. Въпрос на 2-3 години е. Тия горе са само изпълнители на нареждания от европа. Щом европа казва приемайте, значи това ще се приеме дори и задниците си да си съдерете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Двамата бяха засечени с куфарите на Терминал 2 Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори