×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заради липса на кадри: Бизнесът поиска от властта съкращаване на чиновници и внос на мигранти


Заради липса на кадри: Бизнесът поиска от властта съкращаване на чиновници и внос на мигранти
Имаме администрация да управляваме целия свят, обясни Васил Велев. Той призова правителството да внася кадри и от Виетнам
22 Януари 2018, Понеделник, 09:31 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

На всеки 100 нови пенсионера се падат 63-ма нови работници, алармира Васил Велев


Съкращения на държавната администрация и внос на работници от трети страни. Това поискаха представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) като мерки за осигуряване на квалифицирана работна ръка за бизнеса. Проблемът стана особено належащ през последните няколко години с ръста на икономиката.

В понеделник бяха представени приоритетите на АОБР на пресконференция в БТА-София.
Особено любопитни се оказаха идеите на бизнеса за набавявяне на работници.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов обясни, че наистина държавата работи в посока дигитализация на административните услуги.
И една дума не се споменавало обаче, че това следва да е свързано с оптимизация на администрацията.
„Което ще рече да се види дали не могат да бъдат направени съкращения – един лесен начин висококвалифицирани, обучени, опитни кадри да влязат в бизнеса“
, обясни Цветан Симеонов.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев призова държавата да облекчи трудовата миграция, включително вноса на чуждестранни работници.
„Става ясно все повече, че това е неизбежно, след като на 100 пенсионирали се на пазара на труда се появяват 63-ма, достигащи възраст за полагане на труд. Т.е. 100 излизат, а 63 влизат.
След като все още разликата между напускащите и връщащите се в страната е в полза на напускащите – около 4 хиляди души годишно, след като имаме ръст на икономиката от порядъка на 4 процента, а потенциалът е за повече (и повече от половината от нашите членове отговарят, че през тази година ще назначават нови работници и служители), очевидно без облекчаване на трудовата имиграция, без внос на работници и специалисти няма как да поддържаме този ръст
“, категоричен бе Велев.

Работодателските организации ще настояват да отпадне и действащо нормативно  ограничение – в момента не повече от 10% от работниците в дадено предприятие могат да бъдат граждани на трети страни.
„Ще приведа пример, че в Германия 17% са гражданите на трети страни в германската икономика. И ще ви информирам, че европейското законодателство не въвежда такова ограничение. А в програмата за управление на управляващата коалиция е записано, че трябва да се стремим да сведем регулаторните режими до минимално изискуемите от европейското законодателство. Затова това ограничение очевидно трябва да отпадне“, коментира Васил Велев.

Според него следва да се разшири обхватът на синята карта. Сега тя важала само за IT-специалисти. Работодателите са предложили да се включат и машинни инженери, електроинженери, химици и други специалности.

Те настояват да се ускори подписването на двустранни договори със страни, в които има българска диаспора, като Украйна и Молдова. Имало стъпки, но се процедирало бавно. С Армения се очаквало най-скоро такъв договор. Работодателите обаче предлагат да се включи и Виетнам – страна, с която България има исторически опит по отношение вноса на човешки ресурс.

Васил Велев също видя резерв в държавната администрация: „Резерв за човешки ресурси за икономиката е и пренаселената публична администрация. Ние имаме администрация да управляваме целия свят. А същото до голяма степен важи и за сферата на сигурността. От тези сфери могат (в резултат и на навлизане на електронното управление, оптимизация на числеността на персонала) да се освободят човешки ресурси, които са необходими за икономиката.“

Изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев коментира от своя страна: „Когато говорим за електронно управление – то е в основата на една просперираща икономика. Ще ви напомня, че имаме 132 хиляди души, заети в администрацията, и над 57 хиляди, заети в сектор „Сигурност“. Ако ние имаме електронно управление, този човешки потенциал, който е замразен, би могъл да отиде в икономиката.“

Данев обясни, че 47 на 100 от заетите в американската икономика нямат трудови договори.
Стига с този натиск над работодателите. Искаме нов Кодекс на труда - сегашният е от 1986 г. и не отговаря на съвременните реалности,
призова още шефът на БСК.


Васил Велев, Божидар Данев, Цветан Симеонов и Кирил Домусчиев (отляво надясно)

В категории: Бизнес , Политика


Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
28
Коментара по темата
28.
Специалистът
23.01.2018 20:34:52
1
1
Как ще има будали дето да работят без пари....като може благодарение на Прокуратурите да се правят ИМОТНИ ИЗМАМИ за стотици хиляди левове на година и без да плащаш някакъв данък ...т.е. ЧИСТА ПЕЧАЛБА и те да ги ПРИКРИВАТ също безплатно!!!
27.
Знаех си
23.01.2018 14:32:12
0
9
Само управляващи ще останат в БГ.Кви мигранти бе,те знаят всичко за България -минават на пета скорост с пълна газ без нощувка даже. По телевизора видях как се изказа един сирийски мигрант --Тука каза е по лошо от Сирия и то без война..
26.
АС
23.01.2018 14:20:40
0
5
Е с такива кадри на ДС и БКП които продължават да бъркат лайната в държавата сме на този ХАЛ
25.
До работодателите ненаядни
23.01.2018 14:09:01
0
9
А какво ще кажете ако народа пак си възвърне присвоените от Вас ,чрез криминална приватизация предприятия и сам започне да си определя възнаграждението ?
24.
No Comment
23.01.2018 13:50:11
0
10
500-600лв заплата.Кой да ви работи.Какво ревете сега нямало работна ръка и на ниво.И мотивирани да били.Вие сте виновни работодатели..миналото лято беше зле,сега ще е още по зле от към работна сила.Дайте им отношение,дайте им условия,дайте им добро заплащане,и ще работят тук няма да ходят навън.Там минималната е 1500евра,събота неделя почивни.Плащат на седмица на повечето места.Вие какво предлагате,а..неуважение,и 500 кинта.Само учениците се лъжат да ви работят тук там за да натрупат житейски опит все още.Позната работи в Холандия на поточна линия,и парите и стигат,и хотелчето има си интернет ток всичко платено ..даже и спестява и храната е евтина..много си е добре..вие какво давате освен подигравката с труда на хората.Еми няма,внасяйте..но и те няма да седят тук.Или ще им давате 1000лв..вместо на Българи.Имате роми,образовайте ги и нека да ви работят и те и виетнамците,и мароканците.Толкова ,сте алчни че няма и накъде повече.Срамота.
23.
Хаха
23.01.2018 13:02:40
0
10
Чиновниците трябва да се съкратят с минимум 50% ! Гавра с народа е да има толкова много чиновници! Какво правят чиновниците? Единия подписва за мивката в заведение, третия за плочките, четвъртия за осветлението, петия за масите. Това не може ли да се направи само от един чиновник? По тази логика когато искаш да строиш къща трябва да отидеш при архитект за фасадата, втори архитект за терасите, трети архитект за прозорците, четвърти за комините, пети за улуците, и така нататък.. Това е БЕЗУМИЕ и трябва да се принудят тия гнусни чиновници да вършат повече дейности и да работят повече време. Кой днес работи по 6 час, 5 дни в седмицата, взима един месец отпуск, отговаря само за едно нещо в една дейност, и взима над 800 лева? Чиновниците! Прахосване на народната пара! Геноцид над социално неравностойните и трюдолюбивите хора!
22.
Хаха
23.01.2018 12:46:50
0
13
Време е за подбиване на цените на труда! Скоро заплати от по 100 евро ще са ХИТ! Освен това има много мигранти (потенциални терористи) от Африка и Арабия, които искат да ни ги натресат ... Кадри в БГ има много, но няма кой да ги обучава и да им дава нормални заплати, с които да си платят тока, за да могат да се фотосинтезират поне на топло, че както е тръгнало с цените на тока - заплатата и затова няма да стига.. Изключителни политици си имаме , изпълняват отлично плана за заличаване на нацията, затова българомразците от Брюксел така ги тачат нашите и ги тупат по рамото и галят по главиците
21.
2XL
23.01.2018 12:22:21
0
11
Всичко ще си дойде на мястото,когато кодекса на труда се промени и работника започне да получава БРУТНАТА ЗАПЛАТА и сам да си заплаща ДОО,ДОД,ЗО и всички останали разходи към държавата.
20.
КоШиЯм
23.01.2018 12:11:57
0
14
Ще вкарваме мангали от Сирия, и ще изнасяме дипломирани млади инженери от страната. Направете справка колко млади хора - магистри са без работа, защото смотаната ни държава не може да ги задържи в страната да работят за нея. МИЗЕРНИЦИ
19.
АригБобо
23.01.2018 11:36:02
0
13
Айде дайте внос, ама вие и сега можете да внясяте. Като гледам стотици чакат да станат Бг поданници за 500 лв. Не се ли усещата че се изтърка вече този блъф?
18.
Иван
23.01.2018 11:33:08
0
12
Майка ви и некадърници ОСТАВКА.
17.
До 17
23.01.2018 11:15:24
0
12
Търсим боцмани , петстин лева на месец
16.
Боцмана
23.01.2018 11:09:47
0
18
Заплати давайте!Кадри има!
15.
брей
23.01.2018 10:54:33
1
12
Ако е вярно, че Данев е '39 набор защо не се оттегли и да даде път на по-младите?
До кога смята да се натиска на това място?
И без това никаква не я върши там
Иначе за 78 годишен изглежда прекрасно,
14.
Робин Худ
23.01.2018 10:21:30
2
6
Търся работа като хамалин
13.
и още
23.01.2018 10:12:23
2
22
каквото и да напиша то всичко вече е казано по-долу. №1; 3;4;5; 13 - прави са. Хора има, все още; хора знаещи и можещи, но ценящи труда си. Защо да им работят тука като могат да отидат на запад и да продадат труда си на адекватна цена? Пълнете България с мигранти! Изедници, готови да продадат и майките си. Надявам се да има Видов ден.....някой ден. Дано го доживеем. Тъпанари!!!
12.
още един
23.01.2018 10:08:11
2
25
Кога се превърна в задължение на обществото да задоволява потребителските нужди на "бизнеса"? Не сте ли вие онези, които вечно поучават другите за чудесата на личната отговорност? На мен когато ми трябва техническа литература или офис консумативи, отивам до книжарница и си ги набавям, а не посещавам сградата на общината да настоявам кмета да ми отпусне субсидия. Обаче аз съм само инженер, не съм клептократ, като вас. Не сте ли вие, наследниците на онези които натрупаха състояния, като деиндустриализираха България? Колко пенсионни фонда ограбихте през 90-те? Колко 'устройствени' ликвидации? Колко работници оставихте на улицата? Обаче ви харесва данъчния 'модел' нали? Доставя ви удоволствие, знаейки че, стотиците милиони които прибирате от обществени субсидии излизат от джобовете на най-уязвимите. Ето това сте вие. Не сте никакви 'предприемачи' или 'работодатели' и т.н. евфемизми. Вие сте страхливци, крадци и садисти и ако известните български борци за свобода бяха живи днес, борбата щеше да е срещу вас и системата, която ви увластява.
11.
*********
23.01.2018 09:48:37
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
МЛАД МЕНИДЖЪР
23.01.2018 09:47:48
0
12
ВИЕТНАМЦИТИ КАКВИ ПОРОДИ КУЧЕТА ОБИЧАТ ДА ХАПВАТ
9.
Slavчo Жekov Яreto
23.01.2018 09:37:39
1
6
hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa izgonoxa xorata s niskite zaplati sega iskat edin XYI
8.
123
23.01.2018 09:36:30
3
1
Божидар Данев е роден на 5 ноември 1939 г. в София.

Завършва с отличие висшето си образование в Техническия университет в София през 1965 г., след което постъпва на работа в Институт по кибернетика при Българската академия на науките. Получава награда на БАН “най-добра научна разработка” и национална награда “научна разработка с най-голям икономически ефект”. Защитава дисертация в областта на управлението на социално-икономически системи. Хабилитира се като старши научен сътрудник. Две години провежда следдокторска специализация в Университета в Хановер (ФР Германия) по управление на системи. Чете лекции във ФРГ, Швейцария, Италия, САЩ, Великобритания и др.

След завръщането си в България, през 1980 г. постъпва на работа в Българската индустриална стопанска асоциация (БИСА, днес - БСК) като експерт в направление “Икономически анализи”. Последователно заема длъжностите старши експерт, ръководител направление, директор, заместник-председател.

През 1987 г. е назначен и за зам.-председател на Централния кооперативен съюз (ЦКС) по финансовите въпроси. В системата въвежда политика по изграждане на МСП, реформира валутната практика, въвежда пазарни принципи при управление на самостоятелните единици.

През 1989 г. напуска ЦКС и работи основно като като заместник-председател на БИСА, където ръководи направленията Икономически анализи, Приватизация и инвестиции, Промишлено развитие. Участва пряко в разработването и приемането на нормативната база за приватизация, в подготовката и провеждането на приватизацията на голям брой предприятия и стопански обекти.

За периода 1991-1997 г. е и главен изпълнителен директор на Софийската фондова борса. През 1993 г. е избран за председател на БСК. Включва се в развитието на социалния диалог в страната. Активно работи в областта на трудово-правните отношения, реформите в пенсионното дело, колективното договаряне и т.н. През 2004 и през 2006 г. е зам.-председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Основен двигател е по учредяването на Смесения консултативен комитет Европейски съюз – България и е негов съпредседател от българска страна в периода 1999 - 2004 г.

През 2006 г. е избран за зам.-председател на Икономическия и социален съвет на Р България и на Националния съвет за тристранно сътрудничество, член на Европейския икономически и социален комитет (EESC) и ръководител от българска страна на работната група по Лисабонската стратегия към EESC. Представлява България в Комитета по социален диалог към Европейската комисия.

До 2010 г. Божидар Данев е член на УС на Българската академия на науките и зам.-председател на Настоятелството на Нов български университет.

От 1995 г. до 2008 г. е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на най-голямата лизингова компания в България “Интерлийз” АД. В момента е член на Съвета на директорите на “Солвей Соди” АД, Индустриален холдинг “България”. Бил е член на Съвета на директорите на ПОК “Доверие” и др.

На 15 февруари 2011 г. Божидар Данев е избран за изпълнителен председател на БСК. Той е член на Управителния съвет на европейския проект за професионална мобилност ESCO от февруари 2011 г.

Божидар Данев има над 100 научни публикации в наши и чуждестранни издания и три монографични публикации.
7.
ЧЕНГЕ-та
23.01.2018 09:35:31
1
8
Цветан Симеонов - Автобиография
Цветан Симеонов
Председател на Управителния съвет на БТПП
(от 17 юни 2009)
ФАМИЛНО ИМЕ СИМЕОНОВ
ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ЦВЕТАН АТАНАСОВ
ДАТА НА РАЖДАНЕ 2 март 1955 г.
НАЦИОНАЛНОСТ Българска
ГРАЖДАНСКО СЪСТОЯНИЕ Женен, едно дете
ТЕЛЕФОН (02) 987 78 26
ОБРАЗОВАНИЕ ЮРИДИЧЕСКО
Магистър по право
СУ Климент Охридски
1975 - 1980
СЛЕДДИПЛОМНА КВАЛИФИКАЦИЯ 1. Гражданско право:
Международната продажба на стоки по правото на Великобритания, САЩ, Австралия, Нова Зеландия – СУ “Климент Охридски” – 1,5 год.
Международен арбитраж
Патентно право
2. Трудово право и социални отношения в Международен ц-р на МОТ в Торино

ЕЗИЦИ английски, руски, испански
ПРОФЕСИОНАЛНА ХАРАКТЕРИСТИКА 17 юни 2009:
Председател на Управителния съвет на БТПП
юни 1999 - 17 юни 2009
Заместник председател на БТПП
1993 – 1999:
Главен секретар на БТПП
1992 – 1993:
Главен експерт – н-к Търговски регистър в БТПП
1986 – 1992:
Юрисконсулт и Главен специалист в БТПП
1981 – 1986:
Юрист – Специалист в БТПП
1980 – 1981:
Стажант – юрист в Софийски Районен Съд
ВЪНШНИ УЧАСТИЯ
Делегат и член на делегацията на работодателите на РБългария към Международната организация на труда, Женева от 1983 г.
Член на Икономическия и социален съвет от 2003 г.
Член на Борда на директорите на Асоциацията на Европейските търговско-промишлени палати (ЕВРОПАЛАТИ)– от 2004 г.
Арбитър в Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата от 1994 г.
Заместник-председател на Президиума на Арбитражния съд при БТПП от 2004 г. до 2009 г.
Член на Националния съвет за тристранно сътрудничество към МС
Член на Комисията по доходи и жизнено равнище към НСТС
Член на Комисията по социални последици от преструктурирането и от приватизацията към НСТС
Участва в Съвета за икономически растеж към МС – 2002 г.
Член на Националния съвет по условия на труд към МТСП от 1997 г.
Член на Столичния съвет за тристранно сътрудничество от 2004 г.
Член на Съвет по акредитация към ИА “Българска служба по акредитация” към Министерство на икономиката от 1998 г.
Член на Съвета по стандартизация към Български институт по стандартизация (чл. 5в, ал. 5 от Закона за националната стандартизация) от 2003 г.
Член на Консултативния съвет на Софийска стокова борса от 1998 г.
Член на Консултативния съвет по европейска интеграция към МИ - 2004 г.
Председател на сдружение GS1 България от 2004 г.
Член на Борда директорите на Бизнес Съвета на Органзиацията за черноморско икономическо сътрудничество (БС ЧИС) – 2009 г.
Председател на Асоциацията на балканските търговски палати – АВС – 2011 г.
Член на Консултативния съвет за насърчаване на малките и средни предприятия към министъра на икономиката, енергетиката и туризма от 2010 г.
Член на Комитета за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и оперативните програми, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС към Министъра по управление на средствата от ЕС от 2011 г.
Член на Националния съвет по трудова миграция (НСТМ) към Министъра на труда и социалната политика от 2010 г.
Член на Направляващия съвет за координация на изпълнението на договорите по операция „Повишаване гъвкавостта и ефективността на пазара на труда чрез активни действия на социалните партньори” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП РЧР) към МТСП от 2010 г.
Член на Работната група за подпомагане на екипа на Проект BG051PO001/3.3-05 "Наука и бизнес" от обхвата на Приоритетна ос 3 от ОП "РЧР" - Подобряване качеството на образованието и обучението в съответствие с потребностите на пазара на труда за изграждане на икономика основана на знание" и област на интервенция 3.3. "Укрепване на връзките между институциите за образование и обучение, научноизследователския сектор и бизнеса" към МОМН. Член на Държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на превенцията на престъпността към МВР
6.
ГРУДИ
23.01.2018 09:30:10
3
19
„Става ясно все повече, че това е неизбежно, след като на 100 пенсионирали се на пазара на труда се появяват 63-ма, достигащи възраст за полагане на труд. Т.е. 100 излизат, а 63 влизат.........................100-63=37................ами уморете 37 пенсионери и готово............................Н Е К А Д Ъ Р Н И Ц И.................Я НАЙ-ДОБРЕ ДА СИ ХОДИТЕ С ГЕРБАДЖИИТЕ,БЕСЕПЕДЖИИТЕ и цялата шайка........ААААА!!!!!!!!!!!!!!
5.
тъй лий ил ней тъй
23.01.2018 09:08:26
1
15
Данев, Велев и подобни
като ги видя по ТВ и ми се струва, че играят против БГ
4.
Още един липсващ
23.01.2018 08:55:42
1
26
Колегата долу е прав напълно. Хора и специслисти има колкото щеш. Но никой нормален няма да стои и да се чуди как да върже двата края тук. Заплащането, в повечето случаи е направо обидно ниско. Все по-малко и по-малко интелигентни и можещи хора ще остават тук. Колкото искате орки вкарвайте да ви работят за по 600 лв.. нищо няма фа решите така. Успех!
3.
вЪлев
23.01.2018 08:42:49
2
22
"Бизнесът" да развърже кесията и да увеличи заплатите и ще си намери работници. С трици маймуни не се ловят. Иначе ще попаднат в такава спирала, че бедна им е фантазията. Работници от трети страни, с ниски заплати, които ще харчат в техните страни, а тук потреблението ще е все по-ниско. Велев има ли някаква по-дългосрочна стратегия или ден да мине, друг да дойде. А може, да "играе" за чужди интереси, знам ли.
2.
Ро Бинхуд
23.01.2018 08:41:29
3
3
Гришата паднал на четвъртфинала
1.
Липсващ специалист
23.01.2018 08:27:04
4
33
Тези татунчовци, 'работодателите' де, дето се мислят за Богопомазани, щоти навремето са успели да откраднат по някое и друго предприятийце да не се правят на е'ани марули. Специалисти в България бол, но за жълти стотинки няма да ви работим. Когато започнете да плащате адекватни заплати, ще имате и нужните специалисти. Просто като фасул .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори