×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Делян Добрев: Теглих кредити, защото не съм живял със Станишев (ВИДЕО)


Делян Добрев: Теглих кредити, защото не съм живял със Станишев (ВИДЕО)
Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев, каза Елена Йончева
17 Януари 2018, Сряда, 05:19 ч.

Роднинският кръг на Делян Добрев е усвоил огромни обществени ресурси, каза Елена Йончева

Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една схема от роднински и приятелски назначения в Община Хасково и че този кръг е усвоявал по доста интересен начин огромни обществени ресурси. И това не е мой проблем, а наш проблем, заяви в „Тази сутрин“ по бТВ депутатът Елена Йончева.
Искам да дам гласност и съответните служби да направят проверка, добави тя.
„Да говориш с Йончева, е все едно да се надприказваш с радиото. Тя не чува никакви аргументи и не излага факти. Теглил съм кредити, защото не съм живял със Сергей Станишев, за да има държавни фирми, които да ми дадат пари. Тя е получила близо 700 000 лева в периода 2004-2009 г.“, заяви Делян Добрев.
„Не съм станала журналист заради връзката си със Станишев. Направила съм поне 40 филма много преди това. Те не се финансират с държавни средства. Моите филми се финансират така, както и всички други подобни продукции", заяви Йончева.
Тя отговори и на всички въпроси, зададени ѝ от Добрев вчера в предаването. След като бе попитана дали изпълнява поръчка на бизнесмени от Хасково да го дискредитират, Йончева отговори с „не“ и добави, че не знае бизнесмени „да седят в стола на кмета“, както твърди колегата й от ГЕРБ.
Ако той знае за нередности, случващи се в Общината, трябва да каже за какво става дума и ако има съмнение за нови корупционни схеми, е длъжен да ги оповести, заяви червената депутатка.
По думите ѝ Добрев се опитва се да профанизира темата и да отклони вниманието, вместо да отговори на съвсем конкретни въпроси и всички изнесени факти.
На въпроса дали е част и изпълнява поръчки на служби – български или чужди, тя отговори, че не е.
Ако Добрев има информация, че работя за която и да е чужда служба, той е длъжен да извести службите в противен случай това би било укриване на информация, която е от значение за националната сигурност, добави Йончева.
„По отношение на българските служби какво точно има предвид? Че го разследват и изнасят тази информация ли? Ако е така, въпросът е към премиера Бойко Борисов“, заяви тя.
На въпроса дали нападките към Добрев са свързани със заеманата от него длъжност или с дискредитирането на енергийни проекти, вкл. и работата му по тях Йончева отговори: „Не, не е свързано с неговата работа.
„Въобще не е свързано с неговата личност, става дума за схемите, които не знам дали той е идеолог, начело на тези схеми или е поставен в тях“, каза Елена Йончева.
За друго от питанията – дали е ползвала имоти на Цветан Василев по време на кампанията си, Йончева отговори: „По време на цялата кампания, без изключение, съм била в хотел в Хасково“. Иначе се запознала с Василев по време на Банкер на годината, може би през 2013 г. „Предполагам г-н Добрев също го познава“, каза тя и посочи, че не е имала по-сериозни контакти с банкера.
Йончева посочи, че е била в избата, за която пита Добрев и от която показа снимки, но преди пет или шест години и то в компанията на архитекти, не на политици и безнесмени. „Била съм и в други български изби“, посочи тя.
За човека на снимката, за който Добрев твърди, че е криминално проявен, Йончева обясни, че кадърът е направен по време на среща за бракониерството, на която присъствала по покана на ловно-рибарското дружество в Хасково. Мъжът беше един от модераторите, не е бил част от моя екип, не е бил част от предизборния щаб, не ме е съпровождал по време на кампанията“, подчерта тя.
Йончева отговори и на въпроса дали по време на кампанията е използвала служебна кола и шофьор на областната администрация, за да вози фотограф до границата.
„В Хасково, около града и оградата съм пътувала само със своя автомобил, както по време на цялата предизборна кампания, така и след това, без изключение“, заяви тя.
Същевременно депутатката изложи нови данни. По думите ѝ когато Добрев влиза в политиката, той излиза от фирмата си „Форуком форум имоти“ и в нея влизат неговият зет (председател на комисията по бюджет и финанси в Общината) и братовчедка му (директор на финансовата дирекция). Тази фирма притежава 47,9% от офшорна компания „Терес консултинг“. „Това не е забранено от закона, но искаме да разберем от прокуратурата какъв е произходът на тези средства. Самият г-н Добрев от своята фирма „Иконус консултации“ тегли средства от офшорна компания, която се казва „Иконус консултинг“. Разбира се, съвпадението на имената може да е случайно. Не казваме, че не може да тегли средства от офшорна компания, но искаме да разберем от прокуратурата какъв е произходът на тези пари. Г-н Добрев е следствен за безстопанственост за 10 млн. лв., затова искаме да разберем как всички тези фирми около зетя на г-н Добрев са спечелили поръчки за 50 млн. лв. само в последните две години в Община Хасково“, заяви Йончева.
„Как фирмата на зетя и сързани с него фирми са в топ 3 на фирмите, които извършват санирането в България. Как е възможно юни месец 2017 г., когато Общината обявява конкурс за 11 блока за саниране, 10 от тях да бъдат спечелени от въпросния зет и свързани с него фирми, при положение, че участват 130 фирми“, попита журналистката.
„Йончева лъже едно след друго“, отговори Добрев.
„Кажете по какъв начин един български гражданин, без да има никаква собственост, ще изтегли заем на стойност 2 млн. лв. в момента, в който г-н Добрев става министър на икономиката. Става дума за фабриката за пелети на неговите родители“, продължи Йончева.
„Дали съм теглил заеми, съм теглил, защото, за съжаление, не съм живял със Сергей Станишев, за да има държавни фирми или фирми с държавно участие, които да ми ги дадат безвъзмезно“, отговори Добрев.


В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
дядо
17.01.2018 15:45:49
0
1
Ох на дядааа и тоя иска да лапа на сереГейчо,ама нямааа!Само от гробари и седерасти ще те чукандрят!
11.
фарс
17.01.2018 12:17:40
1
5
Сатирик не може да измисли такава поредица от абсурди, каквато се разиграва в България ежедневно. Имаме "журналисти" в "елитни" медии, които се държат все едно е въпрос на гледна точка дали мащабните конфликти на интереси нанасят вреди на обществото. И какво ако Йончева е взела 700 000 преди 10 години? И какво бе "журналисти" ако хасковски бизнесмен е източник на информацията?? Това да не би да сваля отговорност от Добрев? Да не би да прави непотизма приемлив механизъм? Според вас какви консултации предлагат офшорките на бивш министър и роднините му, които са настоящи финансови регулатори? Здраво смърди на ОПГ за пране на пари и укриване на данъци, а на вас "журналисти" май ви мирише на рози ама от зелените.
10.
Хив - позитивен
17.01.2018 12:16:16
3
0
Дяо Добри, вземи ти два милиона. После ще ти излезе въздуха, щото искат връщане... А парите на Йончева са скатани. Само взимане знаете, а връщането, като дойдете на власт, нали... внуци и внучки от шумкарско котило
9.
@@@@@
17.01.2018 11:51:04
2
6
Ако всеки "честен" бизнесмен в България получаваше 2 мил. кредит без обезпечение, щяхме да сме по-добре и от Швейцария. За съжаление, нещата стоят по съвсем друг начин. Няма човек, който да не се светне за какво иде реч на практика. Делян трябваше да се прибере в Хасково, но наглостта граници не знае.
8.
...
17.01.2018 11:43:56
1
4
toz zadmina i katadjiite s tehniq vechen vypros-kvo 6te pravim sega.men me e sram
7.
Дядо Добри
17.01.2018 10:58:15
3
8
Добрев, като искаш да се говори с документи, що не извадиш да покажеш документите за тези 700 000 взети от Йончева. Ама иначе признаваш, че си теглил 2 милиона кредит. Е с каква собственос го гарантира тоя кредит, като си нямаш нищо? А зетя, великия строител - ми не е ли конфликт на интереси това прилапване на всички проекти за саниране?
Няма такива крадци като ГЕРБ. Биха СДС и БСП взети накуп по разграбване.
А и да обяснят, от къде взимат тези милиони, които дават на МВР и БАН, при гласувана рамка на държавния бюджет?
6.
Ганя
17.01.2018 10:18:39
0
5
Я също искам,я за дупедатин да ма изберът.Па ако може и Солунската митница да прилапам.Келепир има в тая работа.След една година ще си накривя капата.
5.
ПИСНА МИ
17.01.2018 10:15:43
2
9
Още ли ще се правим на глупави,на не разбрали,на дебилни????ОСТАВКИ ГЕРБОКРАДЦИ.
4.
U
17.01.2018 10:15:32
2
7
Аве той не е виновен човечецът.На кредити живял!Ба наклеветен е.Даже спестява от закуските,опс еврофондовете!Ебати ОПГ-то БГ.
3.
роро
17.01.2018 09:58:47
1
6
Доган 1000000 хонорар за хидроконсултации,Делян с 2000000 необезпечен кредит за .........??????
2.
ася
17.01.2018 09:41:58
3
6
ГЕРБ вече съжалиха,че не послушаха вожда и върнаха Делянчо.СЕГА ГИ ИЗХВАЩАХА В МЕГА КОРУПЦИЯ.
1.
убавица Гица
17.01.2018 09:39:31
9
7
Дърта мръсница. Да кепазите хората ви идва отвътре. Главчев не ви харесва, Добрев не ви харесва, проф. Петров не ви харесва, Симеонов не ви харесва. Цялата ви пасмина вие, като бесни псета, когато трябва да се разправите политически с някого. Долни, мръсни фашаги.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори