×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски общински съветник алармира: Вземете мерки за Спортен комплекс „Славейков“, преди да е станало късно


Бургаски общински съветник алармира: Вземете мерки за Спортен комплекс „Славейков“, преди да е станало късно
Румен Ангелов разяснява, че причина за износването на настилката е безотговорното ползване от страна на гражданите
13 Януари 2018, Събота, 07:02 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Лекоатлетичната писта е износена заради неправомерно и безотговорно използване, създава опасност за спортистите


Най-младият бургаски общински съветник Румен Ангелов е пуснал запитване към кмета Димитър Николов относно състоянието на съоръженията в Спортен комплекс „Славейков“. Ангелов иска да разбере планира ли се скоро ремонт на настилката на лекоатлетическата писта, за да се подмени счупеният и износен инвентар, както и какви допълнителни мерки могат да се вземат, за да се опази спортната база.

Припомняме, че Спортен център „Славейков" бе въведен  в експлоатация през декември 2011 г.  На територията на комплекса са изградени игрище за тенис на корт, баскетбол, волейбол, 2 игрища за футбол, стена за катерене, скейтпарк, детски кът, лекоатлетическа писта, обслужваща сграда с тренировъчни зали за бокс и други видове спорт.

„Лекоатлетичееската писта в Спортен комплекс „Славейков“ рязко вдигна нивото на развитието на този спорт в Бургас. На нея редовно се провеждат и кондиционни тренировки на състезатели от други спортове – футбол, борба, бойни изкуства и др. Това се отразява позитивно на физическата подготовка на бургаските спортисти и на представянето им на състезания. За съжаление, вече са се появили дупки и износвания в настилката“, аргументира се Ангелов.

Според общинския съветник този проблем сериозно застрашава здравето на състезателите и това се превръща в пречка както за организирането на спортни мероприятия, така и на редовни тренировки. За жалост износването на настилката не е единствено вследствие на амортизация от времето и експлоатацията, но и на неправомерно използване на съоръжението, твърди общинският съветник.

„Не мога да не спомена и износването на спортното оборудване в комплекса. То се унищожава ежедневно от недобросъвестно използване от граждани – например използването на скочището за висок скок като батут от малките деца“, коментира още най-младият общински съветник на Бургас, който обаче е със завидно спортно минало.

Питанията на Ангелов ще бъдат обсъдени сериозно на постоянните комисии през идната седмица.

В категории: Бургас , Спорт


14
Коментара по темата
14.
Пацо-Винкела
14.01.2018 18:23:06
4
2
Този общински съветник ми прилича на един друг-негов колега-все известен с това че носи обувки със високи токове.И двамата искат пари - но и двамата не споменават как и кога ще ги отчетат,и КАК ?? Човечето със високите токчета - АНТОН КОДЖАБАШЕВ - е с образувано следствие от НСС за присвояване на крупна сума от министерството на спорта.Сумата е- 403 000 лв.
13.
cenko chokov
14.01.2018 12:45:00
5
2
Poznavam go lichno tova momche e bavnorazvivashto,pri polujenie che toi trenirashe leka atletika v chernomorec v golqma mizeriq i na vsichkoto otgore e obraten
12.
dsadsa
14.01.2018 10:22:53
5
1
Пистата и игрищата са перфектни, ама дайте му пари на тоя да ги оправи!
11.
Hстарши
14.01.2018 08:51:04
7
12
Пълен дървен философ е този синковец на свързочника и агент на ДС - баща му. Почнаха да разбират от спорт. Затова бургаския спорт загива граждани на Бургас.
10.
ММ
14.01.2018 08:21:18
0
8
Не знам в България управляващите дали осъзнават, че пари се дават не само като строиш нещо, но после също трябва да има пари да го поддържаш за да не се развали. Хубаво направиха спортни комплекси в кварталите, но трябва да се отделят и пари за редовно поддържане.
9.
Моля въпросният...
14.01.2018 00:59:39
6
6
...да обясни как се ползва правомерно пистата? По хавлиени чорапи ли да тичат хората?!
Вместо да повдигне въпроса за улиците или подобието на улици в града тоя съветник се захванал с глупости... Няма да е зле и малко да се проведе във вид. По млад е от мен,а има прическа като на някой номенклатура ок.
8.
adad
13.01.2018 23:49:25
0
7
Добре,че преди няколко години поне ограда сложиха! Ролери, колела и какво ли не мина през тази настилка... Цяло чудо е, че оцеля!!Траповете за дълъг скок и до ден днешен някой хора ги взимат за пясъчник за децата им! А за разбирачите по-долу... кажете ги тези неща на момчето, което преди 2 години си счупи крака там на състезание като се спъна в дупка!!
7.
se1
13.01.2018 23:35:17
5
3
айде стига глупости , няма нищо вечно! Този спортен комплекс се ползва силно, погледнете отново датата на откриване. Коя дата сме сега? Това е открита площ! Даже не мога да кажа че е НЕкачествена. Просто и е дошло времето. Между другото и аз не съм забелязал да е зле пистата. Тревните настилки са под всякаква критика обаче
6.
МАКОВЕЙ
13.01.2018 21:44:33
1
12
Защо само комплекса в Славейков????Всички футболни игрища с изкуствена трева построени от фирми на шефа на “Спортни имоти“ Живко Иванов(Лексуса) са ЛЕШ.ОПАСНИ СА ЗА ДЕЦАТА НИ.Златното ключе,игрището в Братя Миладинов(мокет от 2лв),Изгрев ЛЕШ.Ама едва ли ще си бръкне в джоба да ги оправи.
5.
бургазлия
13.01.2018 21:12:47
6
15
Поне един път седмично ходя, както много други жители на Славейков да бягам за здраве на тази писта. Нищо не е вечно, но доколкото виждам пистата е в отлично състояние. Не знам къде ги е видял този съветник тези дупки, поне на пистата няма такива. А и да има нещо, да се поправи. Както казах, нищо не е вечно и има нужда от поддръжка. Нужно ли е за такава дреболия да се алармира кмета и да се свикват сума ти постоянни и временни комисии от нищоправещи хора. Няма ли този комплекс служители, които да се грижат за това.
4.
Хехехе
13.01.2018 20:17:51
0
8
Мдам... някой иска да се оправдае с гражданите за некачествено изпълнение явно
Аз мога да предложа да не се ползва толкова и ще издържи много години.
Но тогава защо е направена?
Най-добре да спрат да правят всеки месец физическите изпити за полицията там и без това няма кой знае какво значение кой какво време ще покаже, нещата се решават под масата
Така хем ще си запазите настилката.
3.
ГРАЖДАНИН
13.01.2018 19:46:01
1
10
Да не забравяме разбитата и кална ул.Македония която е ад за пешеходците
2.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
13.01.2018 19:44:54
3
3
Днес се насрахте да пишете за БСП пак ви удари
мизерията почнахте да мислите пак да крадете от работниците чрез “социализиране” много сте ясни.
Освен това не сте писали за нито един успешен бизнесмен в Бургас поне от 3 седмици НИЩО не пишете само статийки за БСП и какво изсрал Путин много сте ясни, вие сте се загубили във депресия.
А лекарството за това е брутален капитализъм и свобода!!!!
1.
Георги
13.01.2018 19:38:11
1
18
Няма ли някой буден общински съветник (или както още се нарича тунеядец) да пусне запитване към кмета относно разбитите и хлопащи плочки около ЖП гара?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори