×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Брутално! Кредитори смляха от бой длъжник с бременна жена и го заплашиха: Ще бръкнем в нея и ще получиш бебето си в колет


13 Декември 2017, Сряда, 15:24 ч.
Източник: Монитор


27-годишен клиент на фирма за бързи кредити е бил пребит в офиса на "Микрокредит" в Търговище, а един от биячите му го заплашил, че ако фамилията му не издължи наведнъж предсрочно всички задължения, ще получи в колет нероденото си бебе. Случаят е станал на 11 декември т. г. и е описан в заведена във вторник жалба до РУ на МВР в Търговище, пише "Монитор". 

Според доскорошния регионален мениджър на "Микрокредит" за Централна Северна България Красимира Йорданова това не е единственият случай на насилие и заплахи срещу клиенти. Християн Георгиев и фамилията му били клиенти на кредитната компания повече от 10 години. "Получавали са кредити многократно, винаги са се издължавали", обясни Йорданова.

На 11 декември към 11.30 от "Микрокредит" се обадили на Християн и го повикали в офиса. Отишъл малко преди 12 в компанията на двама свои приятели - Руско и Николай.  Младият мъж, съпругата му, майка му и баба му били клиенти на фирмата. В офиса влязъл заедно с приятелите си, но служител на "Микрокредит" накарал останалите двама да излязат и да изчакат навън.

"Те излязоха, а един едър брадясал мъж, леко плешив, на около 40 години ми каза: "На какъв се правиш, бе, защо бавиш вноските, аз съм шефа, искам си парите!", пише в жалбата до полицията. Християн имал борч от 3000 лева, жена му 2500 и двамата били закъснели с плащането на редовната вноска с 2-3 седмици. Носел хиляда лева за вноски, извадил ги и ги подал. Брадясалият обаче се развикал, че пари дължат и майка му, и баба му и започнал да му бие шамари. В стаята влезли още трима мъже и всички започнали да бият Християн.

"Удряха ме всички, предимно по главата и отпред, и отзад, и ме псуваха: Ще ти е... майката, на какъв се правиш, ще бръкнем на жена ти и ще ти пратим бебето в колет!", предава в жалбата си до полицията думите на биячите Християн.

Съпругата му Теолина била бременна в 5-ия месец. Паднал на дивана и се свил колкото може, за да се запази, мъжете го ритали и му крещяли да върви и да намери още пари. "Казах им -  ще намеря и ще донеса, молех ги да не ме бият, но докато изляза навън още няколко пъти ме удариха!" - разказва клиентът. Като излязъл навън от приятелите му нямало и следа. Чули, че вътре го бият и избягали, като преди това звъннали в полицията.

Докато биели Християн в офиса, биячите го предупредили, че ако се обади в полицията, ще му изпратят нероденото бебе в колет. По снимки впоследствие разпознал биячите - едрият брадясал мъж бил Николай от Пазарджик, Виктор било името на друг от "инкасаторите", а третият, който го посещавал и в дома му се казвал Красимир и бил от Добрич.

Според издаденото съдебно-медицинско удостоверение Християн е бил с отоци и кръвонасядания по лицето, лявата ушна мида, зрението му било леко замъглено, имало кръвоизлив по лигавицата на устната кухина. Във вторник още двама души са подали жалби за упражнено срещу тях насилие от мъже, представящи се за служители на кредитната институция. 

"Нямаме информация за жалба към компанията, нито към който и да е било служител или лица, които по някакъв начин да могат да бъдат свързани на трудов или граждански договор с компанията. Няма депозирани от полицейските органи искания към нас за някакви обяснения по тези жалби, аз не мога да съм сигурен, че документите, които цитирате, са действителни.  Трябва ми време да направя проверка, имаме видео наблюдение в съответните офиси, лесно доказуемо е какво е станало, как е станало и кой лъже по веригата", коментира Александра Попова, мениджър комуникации в "Микрокредит".

В категории: Крими


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
*********
13.12.2017 19:41:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
xxl
13.12.2017 15:37:42
0
7
Нормално е като теглите от Мутрокредит или други мутренски компании, те си живеят във 90-те години още. Трябва да ги бойкотират хората за да се измете тази лихварска паплач иначе ще има и други мутренски изстъпления.
3.
ц
13.12.2017 14:41:08
1
5
Теглете кредити за айфони ,маратонки и наркотици и само щастие ви чака.. :)
2.
Ти да видиш
13.12.2017 12:54:55
2
10
За тва теглите само от Краднисимо! Като не върнеш вноската навреме първо идва някоя дето не и стигат парите за парцалките в мола. Прави Ви един френски поздрав и с радост сили оправяте вноската. Ако и тва не помогне ви пращат Тити Да ви реве пред вратата на жилището. Ако сте в панелка съседите веднага събират парите за вноската, че такова реване е се издържа.
1.
Georgi
13.12.2017 12:48:04
12
3
Toz komar li go e yhapal toi mai ne e vijdal nasineno oko , az sam se bil mnogo pati znam kakto e nasineno oko da ne mojesh da si go otvorish. I parvo teglqt pari posle ne gi vrashtat normalno e da ima qdosani te ako teglqt i si gi vrashtat na vreme nqma da ima problemi !! Majete stanaha po zle ot jenite na toz nishto my nqma tova , ako e nasineno oko .... ne kazvam che tova e nachina nqkoi kato ne se izdalji da go biqt ama kato teglqt da mislqt i za napred che tezi pari trqbva da se vrashtat bez zakasneniq .. toi pak da se radva , che s tolkova se e razminal che ima nqkoi taka biqt i tehnite nqmashe da mogat da go poznaqt !! Kato se teglqt pari se vrashtat na vreme !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори