×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симеон Сакскобургготски обясни защо е бил с българската делегация в Саудитска арабия


04 Декември 2017, Понеделник, 16:39 ч.
Източник: blitz.bg

От 28-ми до 30-ти ноември 2017 г. Царят посети Кралство Саудитска Арабия с българска правителствена делегация, начело с министър-председателя Бойко Борисов.

В делегацията участваха министрите на външните работи Екатерина Захариева, на отбраната Красимир Каракачанов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, на туризма Николина Ангелкова. Това съобщиха от пресофиса на Симеон Сакскобургготски.

В рамките на визитата Царят и премиерът се срещнаха с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауд. Българското царското семейство има дългогодишни добри отношения със Саудитската кралска фамилия още от времето на крал Фейсал, а сегашният крал е петият, с който се среща Негово Величество.

“Радвам се да Ви видя отново!”, с тези думи Кралят посрещна Негово Величество. За първи път двамата се запознават в Мадрид в началото на 80-те години, когато Кралят е все още принц.

Пред български журналисти Царят определи посещението на нашата делегация като положително и с големи възможности за развитие на двустранните отношения.

Негово Величество подчерта, че е важно това, че България е член на ЕС. Страната ни също така трябва да е предсказуем партньор, но и да си преследваме нашите интереси.

Българският премиер се срещна и с Негово Кралско Височество Мохамед бин Салман бин Абдулазиз ал-Сауд, престолонаследник, заместник министър-председател и министър на отбраната на Кралство Саудитска Арабия. Като знак на уважение беше разчетен жестът на престолонаследника да дойде лично в двореца, където беше настанена делегацията ни.

Всеки от министрите имаше работна среща със съответния министър от Саудитска Арабия, които срещи пред журналисти Негово Величество оцени като голяма възможност на насърчаване на инвестициите.

Той специално подчерта, че интересът към България е бил голям. Вечерта, след официалната вечеря Царят и Премиерът се включиха в изпълнението на арабския танц със саби арда, който според традицията е знак на уважение и приятелско отношение.

В танца участва и принц Султан бин Салман бин Абдулазис Ал-Сауд. Той е най-големият син на Краля и дългогодишен познат на Цар Симеон. Като председател на Саудитската комисия по туризъм и национално наследство неколкократно през последните години двамата се срещаха на форуми на Световната организация по туризъм в Мадрид, Китай, а през октомври 2016 г. принцът посети Негово Величество в двореца “Врана”.

Принц Султан е първият и единствен мюсюлманин летял в космоса. През първата вечер от посещението на делегацията Негово Величество беше поканен на частна вечеря в имението на Принц Султан, заедно с някои от принцовете и други приятели на Царя, дошли специално да го поздравят.

Последният ден от визитата с останалите членове на официалната българска делегация Царят посети Глобалния център за борба с екстремистката идеология в Рияд. На срещата бяха обсъждани възможности за сътрудничество между охранителните органи на двете държави с цел борба срещу терористични заплахи. Българската делегация посети и Фонда за публични инвестиции на Кралство Саудитска Арабия.

С официалната делегация в Рияд имаше и бизнес делегация от представители на големи български фирми и работодателски организации. Царят коментира пред тях, че е усетил подчертан интерес към България и желание за задълбочаване на бизнес обмена, които следва да бъдат използвани в конкретни икономически проекти.


В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
9
Коментара по темата
9.
*********
05.12.2017 06:23:26
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
бургазлия
04.12.2017 17:51:59
1
4
Много е интересно след като Кобурга и кралската династия е от десетилетни години в добриотношенияи датира от времето накрал Файсал .Вначалото на 80-те се заполнали с още като принц .Акато български премиер не посети страната им.Едва сега като турист включен в делегацията на Бойко .
7.
Явор
04.12.2017 15:48:04
12
0
Аз от Българския цар никога не съм си патил,
Но от руски, турски и софийски често!!!!
Няма държава без царя!!!!!
6.
Васил Левски говори
04.12.2017 15:46:26
14
1
Да живее Българския цар!
Може туй и онуй но човека е железен!!!!
Тея които не го харесват прав им път при Путлер!!!
Има неща които само царския елит може да оправи а не някакви партийни секретарчета от ден до ден в политиката.
5.
Ооооооx
04.12.2017 15:36:56
1
14
Царят "усетил" интерес към държавата ни...от страна на арабската монархия... Пътува с правителствения самолет...за да се види със старите си приятели! Е, няма друга такава държава!
4.
Осведомен
04.12.2017 15:30:05
1
14
Мадридския крадец е ползвал безплатния транспорт осигурен от бившия му телохранител, за да се срещне с арабските си колеги комарджии и да нагледат изнесените милиарди по време на премиерстването си.
3.
Какъв цар ви е патил?
04.12.2017 15:27:21
4
9
Кой е короновал тази странна особа, на кое царство е цар, че сте го завъзвеличали? И на кого пък хрумна сега да преговаря за връщането на някакви имоти, за които трите съдебни инстанции в България са се произнесли, че не са на фамилията му? Толкова проста държава няма на света, а управниците ни са върховни продажници! Щял да съди България в Страсбург? Ами да съди, то стотици други българи я осъдиха, че един повече или по-малко...Като ви осъдиха да давате максималната пенсия на летци, миньори и т.н, защото са си внасяли осигуровките дълги години за да я получават, защо не им я давате? Изведнъж решихте да станете по-католици и от папата...Ама какво искате от мутрите във властта и псевдопатриоти, които знаят и обслужват само личните си и съсловни интереси!
2.
Царче
04.12.2017 14:57:26
1
10
Имал е някаква аванта
1.
Grujo
04.12.2017 13:56:30
3
14
Този дърт, нагъл лъжец и мошеник ,който излъга и се подигра с целия български народ отдавна трябваше да е persona non grata, а не член на официална правителствена делегация с очевадно далавераджийска цел на визитата в страна за която е известно че финансира и подпомага терористи и крайни ислямисти.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори