×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Феновете показаха какво е състоянието на стадионите в Бургас. Гледката е потресаваща


Феновете показаха какво е състоянието на стадионите в Бургас. Гледката е потресаваща
Това е официалния терен на стадион Черноморец?! Потресаващо, нали?
03 Декември 2017, Неделя, 21:17 ч.
Автор: Флагман.бг

Феновете на Нефтохимик, стоящи зад кампанията "Да върне стадион Лазур" ни изпратиха емоционален пътепис за състоянието на стадионите в Бургас. Привържениците са обиколили почти всички бази с изключение на стадион Лазур и кампуса Гнездо на акулите. Оказа се, че извън тях и едно помощно игрище на ст.Черноморец картинката навсякъде е потресаваща. 

Публикуваме го без редакторска намеса:


Детство мое, реално и вълшебно… Рефрен от песничка, която ни връща веднага в детството. Безгрижно, изпълнено с мечти и щастие. Един ще става космонавт, друг музикант, а трети футболист. Космонавтиката и музиката ще я оставим настрана. Нека да погледнем към сбъдването на мечтата на детето да стане футболист.

Какво правихме ние. След училище и домашните работи, ние се запътвахме към близкото училище, където заедно с приятели играем до късно и се връщаме с обелени колена и лакти в следствие на допира с асфалта.

Сега това е немислимо. Защо? Просто училищата се заключват. Т. нар. масов спорт за който се говори като приоритет на милата ни Община Бургас се унищожава още в зародиш.

От кой се пазят игрищата в училище? Може би всички трябва да се запътят към новопостроените спортни комплекси, които са или частни и ще трябва да се поровиш в джобовете за да се доближиш до мечтата си или са общински, но ще трябва да чакаш ред и да внимаваш да не се осакатиш от неподдържаната настилка.

Следващата стъпка за сбъдване на мечтата е да се запишеш да тренираш организирано. Има частни детски футболни академии и отбори, които развиват и мъжки спорт. Независимо от избора ти в един момент ще трябва да стъпиш на голям терен. За мъжки футбол. До тук чудесно. Но къде са тези терени в Община Бургас? И в какво състояние са?

Група приятели решаваме да проверим къде са тези терени и да видим качеството им. Започваме от Спортна база Ветрен. Пристигаме в ранния съботен следобяд. Търсим в хотелчето, което изглежда относително добре поддържано, но не намираме никой там.





Оказва се, че едната врата към терена е отключена и спокойно влизаме на терена. Докато стигнем до него обаче се натъкваме на няколко купчини пръст изровени от къртици. Снимаме около двете вратарски полета, където тревата постепенно изчезва, а точката за изпълнение на дузпа е „изядена“ от футболни бутонки. Последното валиране на този терен сигурно е бил преди години, а един метален скелет на подвижна 7 метрова врата ни подсказва, че някога тук е могло да има и професионални тренировки. Тръгваме си от тук с недоумението как една спортна база, която се намира в близост до болница и минерални бани се оставя без никакъв контрол и поддръжка.

Насочваме се към стадиона в гр. Българово. Там отново никой не ни посреща, затова влизаме необезпокоявани. Стадионът посреща мачове от Втора „ПРОФЕСИОНАЛНА“ футболна лига ( кавичките не са случайни).





Теренът е сравнително добре, но вече започнал да се амортизира, понеже освен от професионалния мъжки футбол, приема срещи и от юношеския футбол. А да! И тренировките са на него. Виждаме, че на места вече тревата липсва. Снимаме, но забелязваме, че наближават сиви облаци. И не говорим, че са надвиснали на футбола в Бургас, защото това отдавна е факт.

Потегляме към стадиона в кв. Долно Езерово. Още от пръв поглед се забелязва, че тук ще има доста да се снима. Проблем с влизането в спортната база ( силно казано) нямаме.





Сред терена местните жители си разхождат кучетата, а в страни от терена деца тренират мятане на чук, диск и гюле. Внимателно минаваме покрай тях, за да не пострадаме от някой случаен уред. Заприказваме се с тях и разбираме, че и при тях положението не е никак цветущо, но ние продължаваме със своята задача. Обикаляйки из терена и виждайки трагичното му състояние, започваме да се чудим, кое най-напред да снимаме. Ще има ли достатъчно памет във фотоапарата.

Всичко тук е спряло и унищожено. Вече не може да се ползва думата „терен“ за тази пародия.Започваме да се питаме: Кой ще дойде тук за да тренира? Какво ще тренира? Какви успехи искаме от нашите отбори? Какви качества ще развиват тези деца, които остават в Европейската столица на спорта? Вече не ни учудва нищо. Тук всичко е като в Припят ( градът на 3 км от Чернобил). 

И ти става все по-тъжно и сиво. Обикновено в такъв миг си задаваш само един въпрос. Защо? Защо се допуска това? Защо никой от т.нар. управляващи не дойде да види в какво състояние са терените. Защо ние сме тези, които го правят? Защо, защо защо...

Твърде изтощени сме да продължим. Не физически, а емоционално. Остава само стадион Черноморец, но и там не ни очаква обнадеждаваща картинка. Скоро бяхме там на бургаското дерби между Черноморец и Нефтохимик от Елитната юношеска група до 19 години и състоянието на терена едва ли е подобрено. Ще използваме снимките от тогава, а ако някой има по-актуални снимки – да заповяда.





И така. Тази детска мечта се преобразува във фантазия. Футболист? Не. Тук такова нещо не верее. Но има начин да я постигнеш. Стягай багажа и дим да те няма. Терминал Юг те очаква.



В категории: На терена , Спорт


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
*********
05.12.2017 09:05:20
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Срамота!
04.12.2017 15:28:25
1
3
Созопол и Чипровци имат общински стадиони, Бургас няма! СРАМ!
12.
До 11
04.12.2017 15:25:06
4
5
Абсолютно съм съгласен! Крайно време е общината да стегне ст. Черноморец + тренировъчните игрища, да го прекръсти на ст. Бургас и там да се готвят (срещу разумен наем) всички бургаски отбори. Нека стадиона не е за един отбор, а за цял Бургас! Както ще е новата спортна зала или новият басейн. Може също да се направят и терени с изкуствена трева за мини футбол, които да се отдават на граждани за масови футболни прояви, на принципа на Спортна София - общински спортен комплекс, който държи най-високата цена/час в София и въпреки това е винаги пълен! Да не говорим, че така е в много големи градове по света - Сан Сиро в Милано, Олимпико в Рим и т.н. А който иска да си развива професионален футболен клуб със стадион само за него - да си го построи и поддържа със собствени средства!
11.
За Бургас
04.12.2017 15:13:33
1
6
Хубав анализ, за жалост истински! Аз израснах с Нефтохимик, но не пропусках мач и на Черноморец, които тогава бяха в Б група. Голяма част от града също ходеше и на ст. Нефтохимик и на ст. Черноморец. Спомням си, че диктора редовно обявяваше резултатите от мача на другия бургаски отбор (тогава програмите все съвпадаха - когато Нафтата е домакин, Черноморец гостува), и публиката избухваше в аплодисменти и скандирания при всеки гол на бургаския отбор! Каква е тази измислена вражда между шепата фенове на две подобия на славните Нефтохимик и Черноморец? Запомнете едно - БУРГАС ВИНАГИ Е БИЛ ЕДИНЕН!!! Колкото и 5 трола и шепа наркомани да се опитват да ни убедят в различното!
10.
ЪЪЪ
04.12.2017 07:45:44
0
9
3 милиона се раздадоха за заплати , лагерчета , служебни колички за да се изживяват шефченцата като футболни босове . Тези средства защо не си ги инвестирахте в терените в Камено и Българово ? То трябва малко и да се мисли !
9.
кво се ваЙкате бе ТЪПАНАРИ
03.12.2017 21:59:06
4
5
КАКТО НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД ТАКА И ФУТБОЛ "ТОПСЕРСЕМИТЕ "ДА СИ ВАДЯТ ПАРИ ОТ ДЖОБОВЕТЕ И ДА СИ ПЛАЩАТ УДОВОЛСТВИЕТО –БЕЗ ДА БЪРКАТ В ДЖОБА НА ГРАЖДАНИТЕ КОИТО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ЗА ВАШЕТО ХОБИ
8.
Do 6
03.12.2017 21:11:03
0
5
Ей дражев,ти го с обратни налклонности.затворник долен
7.
gradski
03.12.2017 20:01:12
4
7
Това са частни клубове. Не желая с мойте пари да се плаща на една група тарикати и 50 наркомана, които са решили да живеят на мой гръб. Има достатъчно отбори и игрища за да играят децата.
6.
Акула
03.12.2017 19:55:54
11
6
Kakви игрища поддържал 1919 , Каква връзка има между това измислено нищо на Порточановия паж Тома Томов и Черноморец..ако не беше Дражката ...този стадион щеше отдавна да е застроен с кооперации , игрищата и стадиона са негово дело , а тези сегашните са престъпници ....
5.
Запознат
03.12.2017 19:10:28
5
11
Това е тендеционна статийка.терените на ст.Черноморец в момента са класи над българово и лазур.
4.
до 3
03.12.2017 19:02:37
2
9
Пълен мишо си ти, нафта ли еми няма нафта аи дърпай.
3.
*********
03.12.2017 18:45:14
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
1
03.12.2017 18:43:58
2
9
Абсолютна гавра е град като Бургас, да е единствения от 4-те големи без футбол.
1.
бург
03.12.2017 18:43:31
6
14
Черноморец 1919 вече работи успешно -няколко от помощните игрища в Акациите са в чудесно състояние-показват го и резултатите на деца и юноши!Очаква се пробив при мъжете ,които да се завърнат най-после на домашния си стадион!Ръководството се справя умно с малкото средства!Къде са дадените 3 милиона на Нефтохимик-потънаха в тъп проект за мъжки тотоотбор!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори