×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение е регистрирано в района на Пловдив
  • Спортен самолет се разби край Загреб – има жертва
  • Светият синод избира Сливенски митрополит
  • Нова порция слънце в неделя
  • Днес е четвъртата неделя след Великден - на разслабения
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов обяви война на големите производители на алкохол: Империята отвръща на удара!


Валери Симеонов обяви война на големите производители на алкохол: Империята отвръща на удара!
Вицепремиерът обвини Агенция "Митници" и Министерство на финансите в слаб контрол и стимулиране на контрабандата
29 Ноември 2017, Сряда, 11:19 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Предлага законова промяна - делът на зърнения етанол да се изписва на етикетите на бутилките


Вицепремиерът Валери Симеонов на практика обяви война на големите производители на спиртни напитки. Той проведе среща с представители на Национално сдружение „Българска домашна ракия“ във връзка с предложения за борба срещу незаконните обекти за дестилация и сивия сектор.

Симеонов обвини държавата и конкретно Агенция „Митници” и Министерство на финансите, че не извършват необходимия контрол в сектора и така не осигуряват нормална конкурентна среда. Това увеличавало контрабандата на ракиени напитки от дребни производители, което пък напоследък се използвало за атака от страна на големите търговци.

Целта е дребните производители да бъдат премахнати от пазара, обясни вицепремиерът.

След което той обяви: „Сега обаче, както се казва в българската поговорка - каквото повикало, такова се обадило. Сега ние ще отвърнем на тази безпринципна атака на големите спиртопроизводители. Или както се казва на популярен език на младежите (на по-младите поколения) – империята отвръща на удара.”

След това Симеонов обясни в какво ще се състои контраатаката: „Това, което ще поискаме сега (ще ви кажем), е промяна в съответните закони, така че на всяка бутилка фабрично произведена ракия отзаде на етикета да пише колко процента е зърненият етанол.”

Вицепремиерът коментира, че в големите спиртоварни не се правила ракия от грозде, сливи и т.н., а до голяма степен  от евтин зърнен етанол. Законът позволявал до 60% дял на този етанол.

Това вещество не било вредно за здравето, но то не кореспондирало с представата на потребителя за истинска ракия.

В момента на шишетата не пишело какъв процент е този етанол.

Симеонов направи аналог с палмовото масло при продуктите за хранене. То не било вредно, но имало задължение то да се изписва на етикетите.

Зърненият етанол бил „страшно евтин”. Освен това той се продавал от големите производители на дребни и некоректни производители на ракия.



В категории: Политика


20
Коментара по темата
20.
WC премиер
30.11.2017 12:28:21
0
0
Поздравяваме WC премиера с песента на Васко Кръпката - Домашна ракия блус !
19.
гочито суджука
29.11.2017 20:46:48
0
0
винпромска " РАКИЯ " не пием ни у дома ни у кръчма
18.
икономика
29.11.2017 19:44:54
2
1
Тези мерки ще увеличат цената на алкохола в магазина. Когато се прилагат каквито и да е пазарни регулации трябва да се прилагат такива върху всички елементи в икономическата верига. В противен случай крайният потребител винаги плаща цялата цена.
17.
Измамника Деко Карнобатски
29.11.2017 19:18:52
0
2
Ей сега как ще се припетавам... още един път ако ми тарашат казана в карнобат и ще фалирам няма да ми останат лъжи в торбата
16.
Ramboleti
29.11.2017 18:38:54
1
2
Kolega vinkelini s koi voiuvate smestnik
15.
Филми
29.11.2017 18:14:14
3
2
Очаквайте скоро по Диема екшън, Валери Симеонов в ролята на Валери Рамбо. Обяви война на цялата държава
14.
Далавери Симеонов
29.11.2017 17:51:04
2
3
Дори Тиквун напоследък не си прави такъв пиар като моя?Даже малко попрекалих щото се сравних с императора от междузвездни войни.Толкова много ми се иска да съм като него,че даже се обърках от коя страна на барикадата сме аз и моите имперски щурмовак,опс пак се обърках,исках да кажа алкосъбратя.Даже бих искал да ги призова:Анонимни алкохолици от всички страни обединявайте се!Иначе не се съмнявайте,че и с тези ще се разправя като с циганите в Асеновград и няма да им направя нищо.
13.
Наглец
29.11.2017 17:41:14
3
8
Агент 00 повежда нова война . Ебати голямото егото , което има . Той би Б.Б. по его ! Наглата му физиономия ни преследва от всякъде . Имам чувството , че скоро и от тоалетната чиния ще ми се покажи .
12.
vhkvjknkeni.
29.11.2017 17:11:51
5
4
Жалко за всички отрудени и несправедливо отпаднали от разпределението на обществени блага(създадени от самите тях)хора. Хора повярвали на разбойниците от НФСБ и вкарали ги в парламента за да може валерковци и всякакви посерковци да се подиграват с тях. ПОЗОР
11.
Омбудсмана на малцинствата
29.11.2017 17:09:03
4
0
В момента обмислям проект с който ще пазя правата на Българските малцинства, аз ще бъда омбудсмана им и ще мачкам всички държавни служители, институции и цивилни граждани които потъпкват правата им. Те са Български граждани и заслужават уважение. А не когато полицаят гн никой види Българин от ромски произход да каже дай си документите ве манго. Такива полицайчета ще ги върна в 1ви клас.
10.
до2
29.11.2017 16:57:30
0
5
Правят го от ХИМИКАЛИ египетския спирт цяла Северна Африка включително и Египет внасят ЗЪРНО от България които им изнасят Бенчо Бентлито и арменца кгбеец Севан
9.
Türkiye
29.11.2017 16:54:32
5
5
Като си вицепремиер да не се мислею за безсмъртен, просто струва малко по скъпо да те очистят
8.
Türkiye
29.11.2017 16:51:50
1
6
Е тоя път ще те застрелят, там и бойко го е страх да се меси ти каде ходиш бе психопат ли си, социопат ли си кретен ли си къв си
7.
Добри
29.11.2017 16:39:01
5
10
Браво Валерка ! Явно ти си "лошото ченге" в отбора. Дано не те похарчат ! Много фронтове отваряш на мафията. Ти си единствения политик който нарича нещата с истинските им имена !
6.
Йода
29.11.2017 16:31:57
1
14
Дарт Вейдър срещу алкохолната мафия : Мека топлина, Черноморско злато, Карнобатска, Троянска и други алхимици, но борбата ще е трудна и неравна, защото всички си плащат и са под чадъра на Шайката и водача Суджук.
5.
Бургас
29.11.2017 16:13:58
3
4
Днес се навършват 19 години от най-голямата загуба в историята на ЦСКА от друг български клуб. На 29-и ноември 1998-а година Литекс на Гриша Ганчев разгроми "червените" с 8:0 в Ловеч. Два от головете тогава вкара Стойчо ...
4.
до 2
29.11.2017 16:13:09
0
2
От пясък разбира се, те там друго нямат о.О
3.
Д
29.11.2017 15:34:03
1
3
Важно е кой ще слага етикета? Защото то едно ще пише а ако е друго?
2.
Георги
29.11.2017 15:32:31
2
9
И от какво е произведен като е внос от Египет?
1.
Barry Seal Old Smugler
29.11.2017 14:35:37
5
9
Къв ЗЪРНЕН етанол спирта е внос от ЕГИПЕТ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дясната ръка на Николай Пловдивски застана начело на овдовялата Сливенска митрополия Дясната ръка на Николай Пловдивски застана начело на овдовялата Сливенска митрополия Публична тайна е, че той от доста време бе подготвян за поста от самия Николай, който иска да получи по-сериозна подкрепа, за да оглави Българската православна църква Той е одрал кожата на Георги Парцелев, всички смятат, че му е незаконен син Той е одрал кожата на Георги Парцелев, всички смятат, че му е незаконен син Абсолютният двойник на легендарния актьор живее скромно в Северозапада Пътищата не са ремонтирани в последните три години, твърди регионалният министър Пътищата не са ремонтирани в последните три години, твърди регионалният министър Състоянието им е незадоволително, обяви Виолета Коритарова  Всички шофьори, пътуващи в неделя, задължително да прочетат тази новина Всички шофьори, пътуващи в неделя, задължително да прочетат тази новина АПИ въвежда промени в движението за улесняване на трафика в последния почивен ден Епископите Арсений и Герасим - кой ще бъде новият сливенски митрополит Епископите Арсений и Герасим - кой ще бъде новият сливенски митрополит Светият синод легитимира избора, който беше взет на 19 май Днес е четвъртата неделя след Великден - на разслабения Днес е четвъртата неделя след Великден - на разслабения Определението разслабен в българската Библия се използва за парализиран човек Ново брутално убийство смрази България Ново брутално убийство смрази България Мъж от Севлиево е убил майка си, намушквайки я многократно с нож Хотелиерите вдигат заплатите по морето Хотелиерите вдигат заплатите по морето Браншът се опитва да привлече работна ръка Ветровита, но слънчева неделя Ветровита, но слънчева неделя Прогноза за времето - 26 май, неделя "Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин "Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин Немски издания публикуваха информацията, като се позовават на службите за сигурност
Жестока трагедия на концерт на известна група, спасители броят труповете ВИДЕО Жестока трагедия на концерт на известна група, спасители броят труповете ВИДЕО На мястото са се отзовали спасителни екипи, включително армията и националната гвардия Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Едно на всеки четири деца развива зависимост към телефона Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Плюли си на петите заедно с оръжието на ченгето Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Учителката:
- Кажете ми противоположното на "Децата правят грешки в тъмното"!
Иванчо:
- Грешките в тъмното правят деца...
Виц на деня Виц на деня - Защо пиеш толкова много!?
- Обикновено аз пия малко - 100 грама. Ама след 100 грама в мен се събужда друг човек. Е тва говедо пие като смок!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-хубавото на 20-годишните момичета са техните 40-годишни майки.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори