×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гърневски: БСП не иска ревизия на прехода, защото е бъкана с милионери (ВИДЕО)


Гърневски: БСП не иска ревизия на прехода, защото е бъкана с милионери (ВИДЕО)
Българската мафия се създаде по времето на Жан Виденов, каза Гърневски
29 Ноември 2017, Сряда, 08:48 ч.

Вие сте от една тоталитарна партия, чийто лидер се избира със 101% и искате да осветявате нещо, отговори Стоян Мирчев

БСП не иска ревизия на прехода, защото е бъкана с милионери. Това каза в „Денят започва“ по БНТ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.
„Давността трябва да отпадне. Бягате от това, защото половината от вашите представители са милионери от тази приватизация. Мога да ви ги изброя поименно. Вие сте партия на социалната политика, бъкана с милионери“, коментира бившият син кмет на Пловдив.
Вие сте представител на една тоталитарна партия, чийто лидер се избира със 101% и искате да осветявате нещо, каза пък опонентът му Стоян Мирчев. Да видим дали Борисов поне концесиите ще има право да ревизира, добавя той.
Според него българите изчезваме като нация с огромна скорост, защото 4-5 големи града са се превърнали в черни дупки, които изсмукват целия ресурс на държавата. „Извън тях живот сякаш не съществува. Разходете се в Северозападна България! Хората масово се изнасят в Западна Европа“, заяви социалистът.
„Мащабът на депопулацията е стигнала своя апогей. Заради корупцията по високите етажи на властта, нямаме граница, която да е добре пазена“, добавя той.
Преди Мирчев и Гърневски да започнат да се карат чия е вината за бандитския преход, водещият Иво Никодимов припомни, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще върне папката с предложения за промени в Конституцията на ГЕРБ без подпис. Тя ще инициира лидерска среща с председателите на всички парламентарно представени групи, за да излязат с общо предложение за ревизия на прехода. От ГЕРБ пък отговориха, че ще приемат срещата, само ако има законодателни предложения в подходяща юридическа форма.
„Те не искат ревизия на няколко определени приватизационни сделки и това го правят с идея да отклонят вниманието на обществото в една или друга посока. Хората чакат най-накрая да видят кои са били виновните. Нека се направи ревизия на целия преход, включително на силовите групировки, на т.нар мутри. Би било интересно да се докаже, че в момента в държавата има хора от тези структури“, заяви Мирчев.
„Представете си хора от силовите групировки, ако в момента се коват закони или се грижат за управлението, как те ще искат да се осветли нещо. Тук ще си отговорим защо България е първа по корупция в ЕС. Защо всички ги е страх да излъчат филма на Елена Йончева за границата, където има и хора, които казват, че ще свидетелстват?“, попита той.
Спас Гърневски пък заяви, че това е много хубава тема и изцяло приветства Стоян Мирчев. Според него трябва да се направи този прочит и той трябва да започне от една година преди 10-ти ноември.
„Ревизията на прехода трябва да започне не от 1989 г., а една година преди това, защото разбирайки, че комунистическата система фалира, БКП поиска промяната, а тогава нямаше нито ГЕРБ, нито СДС. Наличните капитали на държавата чрез външнотърговските дружества бяха присвоени и изнесени. Никой не ги е търсил до ден днешен. След това фалира държавата, обяви мораториум по външния дълг, партията си смени името и се отказа от плановата икономика“, припомня депутатът от ГЕРБ.
„Беше свалено първото демократично правителство на Филип Димитров, а с кабинета „Беров“ и после на Виденов се създаде българската мафия. Този път приключи с окончателния фалит на България, защото рухна банковата система и чрез фалиралите банки ограбиха спестяванията на народа. По този начин стартира приватизацията, а в нея може да участва този, който има пари“, заяви Гърневски.
„Ако отворите списъка на кредитните милионери, ще видите, че са агенти, офицери или доносници на ДС. Тогава започна фалшивият преход. До 2009 г. ставаше тази приватизация.
БСП се надяваше, че след като е трансформирала политическата си власт в икономическа, ще я превърне отново в политическа, но удари на камък с появата на ГЕРБ“, каза още бившият син кмет.


В категории: Политика


Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
3
Коментара по темата
3.
Петър
30.11.2017 07:25:49
0
1
"Според него българите изчезваме като нация с огромна скорост"
Според НСИ, не според него! За 10 години над милион, по време на "доброто" управление на гробарите се изпари, и няма и да се завърне нивга повече! Още повече пък с новите си издънки в Законодателството. Дори вече емигрират и учащи се, и си изкарват средното образование другаде!
2.
поет
29.11.2017 18:22:03
0
2
След стиховете , които написа в чест на БКП , сега чакаме поредните "бисери " в прослава на ГЕРБ. Сигурно си писал и за СДС по някое стихче , но не сме имали честта да ги четем.
1.
гражданин
29.11.2017 11:02:53
2
4
гърневски а бойко не направи ли милиони като продаде държавният дял от 33% на ерптата 8 години управлявате държавата и я съсипахте не искам да защитавам бсп обаче вашата гербаджийска наглост и кражби нямат край
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Церемонията, с която ще бъде отбелязано началото на летния сезон у нас, ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър Брутално евтини череши на пазара в Бургас, но размерът им има значение Брутално евтини череши на пазара в Бургас, но размерът им има значение Климатичните промени донесоха и нещо хубаво по нашите географски ширини Спортна зала "Младост" ще е домакин на боксов турнир за Купа Бургас Спортна зала "Младост" ще е домакин на боксов турнир за Купа Бургас Домакин и организатор на проявата е боксов клуб „Роял“, входът е свободен НАП проверява 40 лица, заподозрени в участие в престъпна група за строителни измами НАП проверява 40 лица, заподозрени в участие в престъпна група за строителни измами По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности на покриви и огради, договаряли си определено заплащане, но след това променяли условията си и изнудвали клиентите си да им доплащат големи суми Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград Мъжът може да получи до 20 години затвор Бежанските центрове са пълни на 25%, миграционният натиск намалява Бежанските центрове са пълни на 25%, миграционният натиск намалява 12 000 от трети страни са спрени на границата с Турция от януари Любен Дилов с интересна инициатива: Книги на ротация! Любен Дилов с интересна инициатива: Книги на ротация! Ротираме книги, вместо министри, призова той Успех за Приморско! Държавата прехвърли 14 дка на Общината, ще се изгради градски парк Успех за Приморско! Държавата прехвърли 14 дка на Общината, ще се изгради градски парк Това е сред най-значимите събития за развитието на община Приморско като туристическа дестинация, каза кметът Иван Гайков Бургаският знахар Камен цери Румен Радев Бургаският знахар Камен цери Румен Радев Почти няма човек от бг-звездите, който да не знае за лечителя и ефективността на неговите методи Българинът предпочита да живее в собствено жилище Българинът предпочита да живее в собствено жилище Собствено жилище обитава най-голяма част от населението на Румъния
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори