×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Легендата на феновете: Без стадион няма футбол


27 Ноември 2017, Понеделник, 13:14 ч.

Живата легенда на футболните феновеи в Бургас Иван Динев застана зад каузата "Да върнем стадион Лазур на Бургас". Той подкрепи кампанията на феновете на Нефтохимик. За съжаление обаче идеята трудно ще се осъществи, защото в момента текат съдебни спорове около стадиона. В най-добрият случай развитие може да има след 5-6 години, докато приключат всички дела. 

Въпреки това привържениците на Нафтата застават зад каузата си и настояват Общината да откупи Лазур.

Ето какво пише Иван Динев.

Подкрепям инициативата на феновете на Нефтохимик, стадион Лазур да бъде откупен от община Бургас и предоставен за ползване на футболните клубове.

Аз съм от хората чиито първи стъпки като футболен запалянко датират от 70-те години. Бил съм на мачове на три бургаски стадиона, а поколението преди нашето дори и на четири. Никога феновете не са поставяни в такова унизително положение.

Защо Община Бургас трябва да откупи ст.Лазур?

Най-малкото защото тя е морално задължена към своите граждани за да се поправи една историческа несправедливост към бургаския футбол.

В различни периоди от футболната ни история град Бургас е разполагал с 5 стадиона с нормални размери,на 4 от които се е играл футбол от А или Б група.

Заради безстопанственост,безхаберие,престъпно разбойническо съдружие с заинтересувани олигарси, недалновидност и ред други причини всички тези съоръжения са изгубени,разрушени,унищожени и в момента в града е останал един стадион който е в частни ръце. 

Бургас на практика е единствения областен град, а може би и въобще от всички градове в България който не разполага със собствен стадион. По-какъв начин и как Община Бургас ще си върне стадиона,и на каква цена-това вече си е проблем на управляващите.

Но във всички случаи цената ще е много изгодна за такъв тип съоръжение, каквото няма все още никъде в страната като капацитет и ниво на модернизация. И тук изобщо не трябва да се поставят въпроси като: "Изгодно ли е? Има ли смисъл, има ли файда? Няма ли?

Защото футболът е социален феномен, обединяващ милиони хора по целия свят. И тук всякакви закони за пазарна икономика,финанси и други подобни отстъпват пред едни други закони-човешките.

А без стадион-няма футбол! Тази игра се развива с бързи темпове в целия свят и дори в държави които думата "футбол" до преди години беше нещо екзотично-Казахстан, Индия, Китай, Южна Корея.

Цар Футбол отдавна е № 1 и в типично "хокейни" страни като Русия, САЩ, Финландия, Норвегия, Швеция.

Футболът в Бургас е в кома, а имаме претенции за модерен град и дори европейска столица на спорта. Борбата ще е тежка,но каузата е голяма и ние няма да спрем, няма да се откажем.

Има разбира се и доста "доброжелатели", както и загрижени "данъкоплатци", които се дърлят за какво щели да им отидат данъците. Господа съграждани!

Питаха ли ви защо се прави ледена пързалка? И колко хора в черноморски град биха практикували фигурно пързаляне? Или защо се направиха толкова много велоалеи при положение че поне 98% от нас не карат велосипеди?

И за какво се правят автобусни спирки за по 50 000 лв при положение, че не вършат никаква работа или по-точно вършат същата и като тези от 500?

Друг може да каже, че не иска да се асфалтира понеже няма автомобил а трети да е против обществения транспорт понеже не го ползва. Аз не искам да отговарям вече на неудобни въпроси на хора, които ме питат: Защо Нефтохимик Бургас играе в Долно Езерово, Българово, Несебър, Сливен, Търговище и къде ли още не, но не и на стадион Нефтохимик който е строен преди 50 години точно за този отбор?

Защо два бургаски клуба Нефтохимик и Черноморец играят дерби мач в ...Сливен? А през идната пролет, ако все още футболът не е тотално умрял ще ми се наложи да отговарям и на най-абсурдния въпрос:

Защо Нефтохимик "гостува" на стадион НЕФТОХИМИК (Лазур) на отбор от друг град(Поморие)

Положението пред което са изправени бургаските футболни клубове и техните привърженици е унизително и позорно. А пред този позор всяка цена за стадиона е ниска.

Иван Динев!

В категории: На терена , Спорт


12
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
12
Коментара по темата
12.
до 11
28.11.2017 18:47:45
0
2
Плъх, а ти на живо показвал ли си се или си нападал само малки шаранчета в тъмното и в гръб с още 30 покрай теб.
11.
форумни мишки
28.11.2017 01:00:54
2
0
шаранчета не настъхвайте по форумите само, виртуални гангстерчета..тцтц защо и на живо не бяхте толкова смели и компетентни като в сайтовете.. все много отворени зад клавиатурата, а на живо “ама аз не бях”,”аз са обърках”.. никой нищо не е искал от вас,защо се обаждате пак и си давате гъза..накрая пак бити и ебани ще ходите
10.
20%
27.11.2017 21:53:02
1
1
до мазутския интелектуалец 9: С малко по-големи букви е трябвало да ти го напише да осъзнаеш същността на написаното.
9.
до 8
27.11.2017 21:07:45
1
2
Мушмул, кой ти пише за безплатните времена на Порточанов и Събев. Писането ти с големи букви не ти дава акъл в бонус точки. И повярвай - акъла ми хич не е застинал по ония времена, напротив. Само пиша, че това което искат днешните мазути е онова, което държавата ТОГАВА даваше на футболните отбори в града ни...Но ти може би или си бил на село с галошите в калта, или още не си се пръкнал по онова време.
8.
до 5 извън РЕАЛНОСТА
27.11.2017 19:15:48
2
0
ПАНТА РЕЙ– ВЕРОЯТНО МОЗЪКЪТ ТИ Е ЗАСТИНАЛ В ОНИЯ ОТМИНАЛИ ВРЕМЕНА /КОГАТО ВСИЧКО БЕШЕ БЕЗПЛАТНО /ТОВА ГО НЯМА ОТДАВНА,НЕ ЗНАМ КАК СИ ГО ПРОПУСНАЛ НО ТЕ УВЕРЯВАМ ЧЕ КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ В ДРУГА ПОСОКА
7.
До автора на сълзливото писмо.
27.11.2017 19:06:29
0
2
"...По-какъв начин и как Община Бургас ще си върне стадиона,и на каква цена-това вече си е проблем на управляващите..."
Дизел,ами тя общината няма проблем ве, той проблемът си е само ваш.
6.
Ние Гражданите на град Бургас
27.11.2017 19:06:11
1
1
не желаем да участваме в КЛУБНИТЕ КАУЗИ НА КОИТО И ДА Е КЛУБ СЪЩИТЕ ДА СЕ ВМЕСТВАТ В ОТПУСНАТИТЕ ОБЩИНСКИ СРЕДСТВА ЗА СПОРТ БЕЗ ДА ПРЕДЯВЯВАТ НЕОСНОВАТЕЛНИ ПРЕТЕНЦИИ/ДА БЪРКАТ НАШИЯ ДЖОБ/
5.
до 3
27.11.2017 18:56:13
1
1
Каква беше икономическата логика преди 30 години и каква е сега ? Явно не си запознат, но по тоталитарните години на пук на всичко пошло тогава за спорт защо имаше пари ? Хайде да не навлизаме в материята футбол от ония времена, но всички футболни успехи, които България постигна на зеления килим бяха от ония времена, а акраните ми Стоичков, Костадинов, Лечков и сие бяха продукт на ония школи. Сега защо не следваме съшия модел ???Защото не е удобен за тези, които покрай футбола изпраха първо едни пари, а други покрай него разграбиха всички около него. Това е. Икономическите логики ги търси в джобовете на управляващите, защото въпреки всичко на някои места футболът съществува в същата конюнктура - Румъния, Албания, Чехия, Унгария. Да не пиша, че в Германия се следва по-скоро оня модел, който Балев се опита да наложи е България преди 35 години, модел който направи Сливен няколко пъти трети, Етър и Берое Ст. Загора - шампиони, Черноморец - финалист за купата на НРБ, а ЦСКА, Левски, Локо Сф - страшилища за половин Европейски отбори. Да, минали времена, но точно към този модел с Общинска ангажираност отново се стремим, или поне това е днешната кауза на Нефтохимик.
4.
бай Ставри
27.11.2017 18:48:58
0
3
"...По-какъв начин и как Община Бургас ще си върне стадиона,и на каква цена-това вече си е проблем на управляващите..."
Предполагам имаш предвид стадион "Черноморец". Стадион "Лазур" никога не е бил на Община Бургас и тя няма какво да си връща там.
3.
до1 И тук И СЕГА
27.11.2017 18:32:50
0
1
СЕГА ТВОИТЕ МЕЧТИ СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ/ЗАЩОТО НЯМА ИКОНОМИЧЕСКА ЛОГИКА/ А ПЪК АЗ СЪМ АЛОНСО И ИСКАМ ОБЩИНАТА ДА МИ ПОСТРОИ ПИСТА –ТОВА Е БУРГАСКАТА КАУЗА
2.
до 1 И тук
27.11.2017 18:26:21
0
1
КОЙТО НЕ Е ТУК А ВИТАЕ НЯКЪДЕ В ОТДАВНА ОТМИНАЛИ ВРЕМЕНА КОИТО НЯМА КАК ДА ВЪРНЕ ЕХ МЕЧТИ МЕЧТИ!!!!!!!!!!!
1.
И тук.
27.11.2017 11:12:26
0
10
Ванка, познаваме се. Аз съм фен на другия бургаски отбор. Ти помниш времената, в които си говорихме, че от насадената тотална омраза и отричане между феновете на двата отбора ще се роди днешното дередже. На времето отричахте понятието "бургаски футбол"( или поне няколко фена). Това понятие беше изкуствено отчуждено след 2009 година и поддържано от определена бройка крайни фенове, превърнати в маша на шепа управляващи тогава. Днес пак решихме да използваме това понятие, но вече твърде натрапчиво с единствената цел да върнем нещо, което преди години беше наше ( разбирай Лазур на нафтата, Акациите на черноморци). Много бургазлии не виждат по вашия начин каузата. И вярвай - тя не е обща. Гардът ни се промени. Младите фенове днес си играят на "наше" и "ваше", управляващите пипат покрай футбола точно толкова, колкото им трябва покрай "далаверата". И докато ние феновете бяхме разединени и явно диференцирахме отборите си, някой използва ситуацията и ни ограби. Впрочем от кого си искаме базите и стадионите ???... Май от същите тези, които ни ги взеха. Дано сме живи да се радваме на отборите си, така както беше преди много години и дай боже случим на управа милееща за футбола в града ни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори