Бизнесмен предлага 1000 лева заплата, но кандидати няма (ВИДЕО)


Бизнесмен предлага 1000 лева заплата, но кандидати няма (ВИДЕО)
За да намери служители, Славчев е решил да постави около предприятието си огромни пана с предложения за работа
17 Ноември 2017, Петък

Начинът за разрешаване на проблема с липсата на работна ръка у нас е стимулиране на раждаемостта, каза Веселин Славчев

Фабрика за дамско облекло от Пловдив работи успешно за световни дизайнери и марки. Въпреки добрите заплати и условия на труд в предприятието, кандидати за работа няма. Така част от машините остават празни, а ръководството на фирмата продължава да търси десетки работници. Планират поставянето на билбордове с предложения за работа, съобщава БНТ.
Веселин Славчев, който е собственик на фирмата за дамска конфекция в Пловдив, сподели пред камерата на националната телевизия, че средната заплата в предприятието му е между 800 и 1000 лева. Той създал фирмата си преди 28 години. Разработва я без помощ от държавата, въпреки опитите да получи подпомагане. Казва, че докато преди години продажбата на облекло у нас се случва лесно, сега трудностите са големи.
„Конкуренцията е огромна. Големи търговски вериги пристигнаха в България и ние сме поставени натясно, защото те имат достъп до неограничен финансов ресурс“, разказва бизнесменът.
Въпреки конкуренцията, фабриката се развива, като момента над 80% от производството се изнася за европейския пазар.
„В момента имаме около 120 човека работници, но имаме възможности още до 50 човека да назначим. Търсим, пускаме обяви, правим някакви предложения, но работна ръка липсва навсякъде. Това е проблем не само на нашата фирма, не само на нашия бранш, но и на цялата държава“, коментира Славчев.
За да намери служители, той е решил да постави около предприятието си огромни пана с предложения за работа. Казва, че в България професията шивач не се оценява, въпреки, че дава стабилни доходи.
„Професионалните гимназии в момента не работят, няма кадри и при тях. Предприемат се стъпки за дуално обучение, ще видим какво ще стане, дали това ще е правилният начин“, добавя бизнеменът.
„Идват млади кадри, но те не се задържат. Аз имам син на 23 години, който също няма да се хване да работи в производство“, каза Стоянка Стойчева, която работи във фирмата като главен контрольор.
Пловдивската фирма е получила и признанието на световноизвестни моделиери.
Италианските дизайнери и марки са ни основният клиент, там изпълняваме поръчки под тяхна диктовка, така да се каже, това е едно доверие, което се изгражда в годините, добавя бизнеменът.
Според него заплащането на труда у нас расте с по-бързи темпове, отколкото завишението в цените на облеклата, които пловдивската фабрика продава на европейския пазар. Въпреки, че това е пречка за бизнеса, по-голямата трудност е нежеланието на българите да работят в производството. Според собственика на пловдивската модна марка, правилен начин за разрешаване на проблема с липсата на работна ръка у нас е стимулиране на раждаемостта и обучаване на младото поколение в трудови навици.


В категории: Бизнес


25
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
25.
Малко статистика -
19.11.2017 08:41:04
2
0
- Малко статистика -" Семейство, което не получава поне 2 301 лв. на месец е обречено на лишения.Това са общо необходимите средства за издръжка на четиричленно домакинство (двама родители и две деца), необходими за да се задоволят основни потребности, свързани с изхранване, с условията на живот, здравеопазване и образование, изчисляват експертите на КНСБ." -НЕЩО МАЙ ИЗЛИЗА,ЧЕ ТАЗИ "голяма заплата" КОЙТО Я ПОЛУЧАВА ЩЕ ТРЯБВА ДА МИЗЕРСТВА ???
24.
Д-р Киров
19.11.2017 06:34:50
2
1
Не оставяйте в българия!Тука тя е мащеха.Пиша с малко б , защото има да се напишат много неща.
23.
Тролчо
18.11.2017 10:18:18
4
2
До коментарите. Само да ви кажа детските тук във ФРГ са 200е. В бг 35л. Джоб център 550е. Във Бг 200лв. И сега си направете извода. Защо бягат друго няма да коментирам.
22.
Петър
18.11.2017 07:40:31
3
3
Ако в този район не можеш да намериш работници, то намери друг район където можеш да инвестираш в нов цех, и където ще намериш работници! И проблема ти е Решен, господине!
21.
Господин
17.11.2017 20:17:57
7
5
Типичен капиталист. Иска да раздава заповеди, но не е готов да поеме последствията. Говори за свободен пазар, но мрази конкуренцията, освен когато тя е между работниците. Не иска да плаща данъци, но настоява държава да му субсидира бизнеса. Аз, като прост социалист питам, това не е ли класова война? Или е класова война само когато работниците се противопоставят? Тук долу един объркан човек е написал, че империи се градили на свободния пазар. Искам да го попитам, дали е чувал за Индия? Дали знае, че за да предпази собственото си производство на текстил и стомана(основни стоки през 19 век), великобританската власт избива милиони? Дали знае, че за да предпази земевладелците си, Великобританската империя предизвиква един от най-унищожителните гладове през 20 век. По-голям от Холдомора и напълно умишлен. Както се беше изказала една известна мажоретка на американските престъпления, Макдоналдс нямаше да съществува без Макдоналд Дъглас. Тоест военната мощ и готовността да убиваш огромни мащаби градят империи, а не имагинерният свободен пазар. Дори днес на върха на световния supply chain, стои един картел(OPEC/Федералния Резерв). Тогава за какъв свободен пазар може да става въпрос? Въобще, какво е свободният пазар? Свободният пазар е просто академичен механизъм, чрез който икономистите разглеждат икономиката. Умствен експеримент характеризиран от множество генерализации, които са необходими защото в противен случай уравненията, с които се борави в икономиката имат безброй решения и икономиката губи един от основните признаци на научност - възможността да прави предвиждания. Ако не ми вярвате, все пак съм прост социалист, прочетете "Принципи на икономиката" от Пол Самюелсън - бащата на аналитичната икономика. Истината е, че в пазара винаги ще има интервенция, дори самият пазар е продукт на правна интервенция. Въпросът винаги е бил кой ще прави интервенцията и с какви мотиви? Всички ние, чрез механизмите на еманципираната демокрация, за да гарантираме справедливост и права за всеки или инвеститори и политици, за да гарантират привилегии и богатство за себе си?
20.
До 17 и 18
17.11.2017 19:52:35
2
2
20 лева ти е сметката в заведение ли, бе пич. Че ти на празна маса ли стоиш. Баси шушляка. И аз съм станал висшист, когато университетите се брояха на пръсти и се учеше в тях, а не както е сега. И масово хората си купуват имоти с парите изкарани навън, ама ти откъде да знаеш, като си се скрил пред компа.
19.
Аз също -
17.11.2017 19:17:13
3
1
-давам 10лв за свирка ама кандидати няма.
18.
От 17
17.11.2017 17:31:19
3
8
там една вечеря или обяд в заведение ти е към 30-40 евро докато тук е 20 лв. Кво ми говорите глупости че с 2000 евро там ще цъфнеш и ще вържеш. Магазините цените им са като тук само че в евро. Разходите там са много по големи от България. Като цяло колкото си по необразован и нискоклалифициран толкоз по ти е добре в чужбина понеже там ще взимаш като мияч или чистач 2000 евро а тук никой няма да ти ги даде. Колко обаче си по клалифициран и на по високо ниво в професията си толкова по добре е да си живееш в България! Интересно що в ИТ индустрията (там не са само програмисти) не са се засилили да ходят в чужбината! Кои ходят в чужбината - само някакви ниско клалифицирани хора дето там работят неклалифициран труд! И това че в БГ си изкарал више и имаш дипломка за нещо не значи че си клалифициран кадър - всички знаем вече колко е трудно да завършиш университет тук и с какви знания реално излизаш!
17.
До 16 и 14
17.11.2017 17:24:00
4
8
Ми ходете в чужбината кво стойте тук? Нали там е много хубаво. Ама що като дават такива "свесни" и "големи" заплати там не си купувате апартаменти и къщи там а ги купувате тук м? А да видим кога някой в чужбина със невероятно добре платената работа ще си купи там имот! И в ебропа 2000 евро са колкото тук 1000лв ако не вярваш иди поживей
16.
До 15
17.11.2017 16:46:13
9
4
Ти тъп ли си или си неграмотен. В България дават 1000 лева бруто за квалифициран труд, а в Европа 2000 евро за неквалифициран. Колко по просто да ти го обясня, че да го разбереш.
15.
Бургас
17.11.2017 15:03:31
6
4
до 14
Като вземеш 2к евро за неквалифициран труд на запад, ела да ми звъннеш. Тези 2к евро са бруто, от които не остава кой знае какво след удръжки. Няма място на този свят, където с бекярски труд да се живее добре, ние не правим разлика. Разликата е, че тук и с квалифициран труд често се живее зле, докато там това не е така.
14.
До 12
17.11.2017 14:46:20
18
0
Пич. Аз съм инженер. С 20 години стаж. Работил съм в чужди компании, работил съм и в български фирми. Разликата е огромна. Като заплащане, като отношение, като манталитет. Чуждите компании те осигуряват на колкото ти плащат, а българските на минималната заплата. В чуждите компании се договаряш за заплащането, а в българските ти казват 1000 лева бруто и това е, ако искаш. В Западна Европа за неквалифициран труд взимаш 4000 лева. Разликата е 4 пъти. Ако знаеш език ще си намериш квалифицирана работа а там вече говорим за минимум 8000 лева. А кажи ми кой тогава ще стои в България. Масово българина се изнася, не защото иска, а защото е принуден. Да голяма част от емигрантите живеят в лишения, за да пестят, но в в България пак живеят в лишения и не могат да спестят. Обаче с парите от Европа си купуват жилища тука и осигуряват на семействата си нормален живот.
13.
до 11 робовладелец
17.11.2017 13:11:00
10
1
а не робовладетел Инспекцията по труда в Бургас никога не се самосезира поради извършени закононарушения в случая 12 часа с 15минути почивка плюс незаплащане на нощен труд с усигуряване на храна и ободряващи напитки–абсолютно нарушение на закона!
12.
До 5-ти
17.11.2017 13:03:35
8
6
Сериозно ли е много добре в чужбина? Или там си стискаш д-то и живееш в кви ли не лишения само и само като дойдеш лятото тук да се правиш на голяма работа - понеже си скатал някой друго евро:) Аз не съм чул за много успели на световно ниво хора в чужбина- най много някой си направил фирма за превози с камиони или подръжка на строителството. И колко от тия в чужбина имат собствено жилище там като живеят толкова прекрасно? Що не кажете с тия 2000евро в германия примерно колко отиват за данъци за наеми и т.н. ? Дали не е по лесно и по добре тук да живееш с 2000лв отколкото в чужбина с 2000евро м? Не знам кой е тоя кадърен човек не плашещ се от работа да не може да свърже двата края. Кви млади - младите който са кадърни работят - другите само реват колко някой им е длъжен понеже те са голяма работа и аз за без пари няма да работя!
11.
бизнесмен–РОБОВЛАДЕТЕЛ
17.11.2017 12:56:36
6
0
ТЪРСЯ РОБИ НА ТРУДА/без ПРАВА И ЗАЩИТА ОТ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА/–ТЕ ОТ ИНСПЕКЦИЯТА СА"МОИ ХОРА"
10.
Комунист-Идиот
17.11.2017 11:58:00
6
6
"Разработва я без помощ от държавата, въпреки опитите да получи подпомагане." Разбирай следното.Опитаха се от ГЕРБ да ми вземат бизнеса но се измъкнах.
9.
РОБОВЛАДЕТЕЛ
17.11.2017 11:40:42
7
1
ПЛЕТАЧЕН ЦЕХ "АТАН"/к–с СЛАВЕЙКОВ Бургас/ ТЪРСИ ПЛЕТАЧИ ПОМОЩТНИК ПЛЕТАЧИ ШИВАЧИ/КИ –ДОБРИ УСЛОВИЯ НА ТРУД И ЗАПЛАЩАНЕ
8.
РОБОВЛАДЕТЕЛ
17.11.2017 11:33:11
11
0
е квалификацията на собственика на плетачен цех АТАН/к–с славейков Бургас/едни наплашени/И НЕ ЗНАЕЩИ ПРАВАТА СИ/МУ РАБОТЯТ ДНЕВНА И НОЩНА СМЯНА 12 ЧАСА –С 15 МИНУТИ ПОЧИВКА !!!!!! СЪБОТА И НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА !!!!!!!!И ТОВА ЗА ОСНОВНАТА ЗАПЛАТА !!!!ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА НЕ СИ МЪРДА ПРЪСТА –НЕ БИЛО НЕЙНА РАБОТА !!!!!! ТОВА Е ИСТИНАТА
7.
Дарко
17.11.2017 11:04:23
8
2
Да си изнесе шивалнята в Златоград и там да ги дава тия 800 лв, ама чисто... Има достатъчно шивачки там!
6.
Обяснението е с две думи-
17.11.2017 10:37:09
5
0
-търсене и предлагане.
5.
До 4ти
17.11.2017 10:27:05
8
1
Има и такива за които и 2000лв са малко,щом трябва да се работи за тях! Прав си и за липсата на трудови навици и т.н Но не всички са такива,има много работливи и кадърни млади хора,и това са няколко поколения от 89г насам! Казват че са 2милиона(говоря за тези които напуснаха страната,въпреки трудностите на живота в чужбина) и не искат да се връщат,дори и да чуят за България! Пиша ти го като човек който харесва живота у нас,и се справям добре,не мога да се оплача! Но съм разсъждавал много над основните проблеми обезлюдяващи държавата и обезверяващи подрастващите! Има нещо много сбъркано у нас всеки трезвомислещ го съзнава и изговаря! Имам страшно много познати които тук едвам свързваха двата края,а са в чужбина вече 10г. и се справят доста добре,поне съществуват достойно и спокойно! Не можем да говорим крайно и еднополюсно за този проблем,но когато на два часа път със самолет ти дават 3 пъти повече(говорим за най-неквалифициран труд) миграцията е факт! На мен тук ми харесва и за нищо не бих заминал за постоянно,иначе съм ходил при сестра ми и мъжа и много пъти,и често влизане в спор за това! Сложно е,но и логично,свободният пазар и правилата му са в основата на цели империи,и мисля че това едно логично и добро обяснение! А останолото е онова което без съмнение всички българи носим в себе си,онова което винаги ни е пречило да успяваме и градиме тук в Родината си!
4.
до Възмутения
17.11.2017 09:57:53
13
11
И 2000 заплата да даде проблема си остава,и той е липсата умения и трудови навици.Пробвано е...
Какво искат младите: Колкото може повече пари срещу колкото може по-малко труд(ако може и съвсем без-още по-добре),свободно време и почивни дни поне шест дни седмично.Първите неща ,за които питат кандидатите за работа е не какво ще работят а какви пари ще получават и кога ще почиват.Никой не казва че това не е важно само че...
Когато някой отиде да купи каквото и да е,той държи срещу парите си да купи най-евтиното и най-качественото.Е същото е и при наемането на работа- покупко продажба на труд и умения.
3.
Икономов
17.11.2017 09:41:34
21
3
Като не става с тази заплата, увеличаваш.
Ако не можеш да си позволиш, оставаш с този персонал, докато и те напуснат и накрая гасиш лампите на цеха и затваряш. Пазарна икономика...
2.
Шивачев
17.11.2017 09:38:14
12
2
800лв, ако е и бруто...
1.
Възмутен
17.11.2017 08:52:23
23
6
При тези цени какво е заплата 800 лв ?Това ли е доброто заплащане? Никой от младите няма да се хване за по-малко от 1200 лв.
Флагман.БГ Автор
Флагман.БГ


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки
Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Нямам думи... Та това са нашите деца, пише уважаван бургаски психиатър
Всичко в категорията
Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата
„БСП за България” за конфликта между НФСБ и „Атака”: Тече битка за постове, правителството на ГЕРБ е бедствие
„БСП за България” за конфликта между НФСБ и „Атака”: Тече битка за постове, правителството на ГЕРБ е бедствие Нашата голяма битка оттук нататък е как ще започнем възстановяването на България, обяви Елена Йончева
Всичко в категорията
120 нови линейки за Спешната помощ ВМРО за раздора между НФСБ и „Атака”: Надяваме се събитията да са обратими Илияна Йотова: Личен конфликт между президента и премиера няма (ВИДЕО) Цветанов: Притеснени сме, надявам се Волен Сидеров да не се оттегли от споразумението за 4-годишен мандат Депутатите от НФСБ: Сидеров работи против България, няма как да води листата ни на евроизборите НФСБ свали доверието от Волен Сидеров, не го признава и за водач на групата в НС Дали тези, които сме останали да живеем в България, скоро ще разберем, че това е добър избор (ВИДЕО) Димитър Манолов: Законът за хората с увреждания е по-добър от всичко, което имахме досега Европейската комисия с извънредно признание за убийството на Виктория Маринова Иван Костов: Вековната руска фалшификация на българската история е нанесла дълбока травма на много поколения Петролните цени се покачват след срива от последните дни
Нарко "чайна" отива на съд
Нарко "чайна" отива на съд 27-годишният Климент продавал в специално наета квартира чай с амфетамин и лакочистител

Всичко в категорията
Започва делото в Кипър за фалита на "Олимпик"
Започва делото в Кипър за фалита на "Олимпик" Очаква се да стане ясно каква ще бъде процедурата по обезщетяването на клиентите
Всичко в категорията
Бащата на прегазен от автомобил младеж: Смешно е да осъдят убиеца условно, справедливост няма Цацаров: Хипотезата, че Виктория е убита заради работата си, не намира каквато и да е опора в доказателствата (ВИДЕО) Бургас се вдигна в подкрепа на Мишо Цонков и граничните полицаи (НА ЖИВО) Разпитват четиримата граничари, обвинени от Турция за убийство на бракониер Наглост без край! Майка обра заложна къща в Бургас, натика плячката в дрехите на детето си Убиецът на бургазлийката Неда готвел бягство зад граница, съдът обаче разби плановете му Почернен баща написа разкъсващо от болка писмо, след като двоен убиец получи условна присъда Разбра се кога точно бруталният убиец Северин се връща в България Задържаха двама психично болни мъжe, единият нападнал баба си Адвокат от процеса срещу циганите, изнасилили 13-годишна: От 25 години не съм виждал подобна гавра! Германски прокурор: Ако не осигурите европейски условия за Северин, няма да ви го дадем
Четири фирми с мераци да правят новите лични карти Прокуратурата влезе в Opel, изтеглят 100 000 дизела Еurо 6 Димитър Бранков: Вдигането на осигурителния доход е има негативен ефект за инвестициите Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми "Джи пи груп" се отказва и от ремонта на трасето на трамвай №5 Търговският регистър отново пред срив - Агенцията по вписванията обяви спешна поръчка Общината отдава под наем 24 търговски обекта на супер локации, вижте къде са След скандалите в Слънчев бряг Министерството на туризма даде примери как да се зонират курортите Френският гигант Somfy планира да отвори завод във Варна с 1200 работни места Вече и испанци на морето ни! 30 000 предпочели българските плажове, въпреки че страната им е топ дестинация Треска за злато по Южното Черноморие: Чудно имане излиза изпод празната пясъчна ивица
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента Кипърската компания фалира, а над 200 хил. застраховки на автомобили се оказаха невалидни


Всичко в категорията
Ново разкритие: Свидетели, карали зад автобуса - ковчег край Своге, разказаха с колко км/ч се е движел Нощни проверки на такситата в Бургас Мегавзрив във военен завод: Най-малко трима души са загинали Дончо Атанасов и Лазар Лазаров на разпит в Националното следствие Спецпрокуратурата влиза в офисите на два от най-луксозните хотели БНТ уволнява пияния Цветан Николов, който едва не умря в катастрофа Хакнаха Търговския регистър, прекратен е достъпа до него Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ)
Проф. Никулчина: „Политика на идентичността и различието” не е джендърска програма (ВИДЕО)
Проф. Никулчина: „Политика на идентичността и различието” не е джендърска програма (ВИДЕО) Всички имаме проблем с фалшивите новини, каза тя, след като ПР на военното министерство упрекна СУ в пропаганда на хомосексуализъм
Всичко в категорията
Чудо! Цял Бургас приижда към Казиното, за да разбере кой е Пабло Езикът на технологиите стъпи в Бургас! Близо 70 деца ще учат корейски Татяна Лолова два часа разсмива публиката на представянето на автобиографичната си книга „1/2 живот“ Край на тежките раници, ученици от бургаското ОУ "Елин Пелин" вече имат собствени шкафчета (ВИДЕО) Диян Стаматов: Зимното часово време е много по-благоприятно за училища с едносменен режим (ВИДЕО) Военен режим или дисциплиниране? Ето какви мерки предприеха в Английската гимназия в Бургас Бургас се запозна с "Хората от Оз" и се върна към творчеството и спомените за големия художник Стефан Марков Вдигат летвата на българското образование с повече пари за иновации Разказът "Разговорът" се превърна в хит във Facebook! Прочетете думите, които трогнаха хиляди Българите похарчиха 125 милионе лева за първия учебен ден на децата си Концерт-спектакъл на 12 октомври връща Бургас в златните години на българската градска музика
Правителството започва война с антиваксърите! Стартира национална програма за масова имунизация Здрави през есента и зимата с натурални пчелни продукти от ново поколение Ракът на дебелото черво е второто най-често онкозаболяване Учени разкриха мрачната тайна на порноактьорите, всеки трети от тях... Вотът на недоверие стартира с кулоарен сблъсък на дузина от БСП с един от ГЕРБ Нинова преди да внесе вота срещу „Борисов 3“: Внушава се, че няма алтернатива, но БСП предлага такава С какво да заменим кафето: 5 полезни напитки Мъж имаше страшно главоболие, но когато отиде в болница, лекарите онемяха (СНИМКИ) Германски учени потвърдиха огромната полза от бирата в борбата срещу смъртоносни болести Най-известният кардиохирург допълва екипа на УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас Революционно! Как ще се ваксинират децата на бъдещето, вижте иновативната процедура (ВИДЕО)
17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава
17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава Тази година не съм ходил на училище, защото съм прикрепен денонощно към апарат, който ми осигурява въздух, споделя той
Всичко в категорията
Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне Хирургът д-р Георги Гендов - герой за българските майки: Топлил като свое оперирано бебче в УМБАЛ-Бургас Болен мъж от Несебър иска да напусне България заради липса на лечение (ВИДЕО) 86-годишен българин живее на спирка, плаши крадците с камъни (ВИДЕО) Жестока трагедия! Откриха телата на издирваните рибари Петър и Васил 22-годишен студент се нуждае от 120 000 евро за лечение (ВИДЕО) Изповедта на бургаското златно момиче Стефани: Да се състезаваш, докато мама е в болница (ВИДЕО) Покъртително! Младата и красива съпруга на моториста Андриян предвидила смъртта му с точност до ден (СНИМКА) Трагична новина! Не успяха да спасят младия рокер, смазан при зверската катастрофа (СНИМКИ) Извънредно! Самоуби се бившият шеф на баретите Филко Славов Огромна трагедия! Директорка на училище загина в зверска катастрофа преди първия учебен ден (СНИМКА)
Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми Катастрофа на АМ "Тракия", шофирайте внимателно, движението е затруднено Започва мащабна полицейска акция по пътищата у нас Тежка катастрофа на АМ "Тракия'! Баничарка и Ауди са смачкани до неузнаваемост (СНИМКИ) Извънредно! Два Опела се помляха пред ОД на МВР в Бургас (СНИМКА) Нов ужас на пътя: Зверска катастрофа с най-малко четири коли блокира Е-79 (СНИМКИ) Изпитание на нервите! Хиляди бургазлии в капан втора вечер край ж.к.”Меден рудник” 73-годишен пенсионер от Крушевец, предизвикал вчерашната катастрофа до Кроношпан Първи СНИМКИ от страшната катастрофа на "Тракия"! Остава ли аутобанът затворен? Горещи подробности за страшната катастрофа на "Тракия", първата версия за ужаса е... (СНИМКА) Бетоновоз се хвърли при ляв завой и задръсти важно кръстовище в Бургас (СНИМКИ)
Помните ли шкембеджийницата на ул."Александровска" - емблема за поколения бургазлии
Помните ли шкембеджийницата на ул."Александровска" - емблема за поколения бургазлии Голямото шкембе, което бе най-вкусното по нашите географски ширини, струваше по-малко от 1 лев

Всичко в категорията
Волейболният Нефтохимик продължава в квалификациите за Шампионската лига
Волейболният Нефтохимик продължава в квалификациите за Шампионската лига Българите сразиха най-добрия отбор на Босна и Херцеговина - Младост (Бръчко)

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Невероятен шанс! 2000 домакинства в Бургас с възможност да получат алтернативни методи на отопление за по-чист въздух
Невероятен шанс! 2000 домакинства в Бургас с възможност да получат алтернативни методи на отопление за по-чист въздух Община Бургас е готова да участва в мащабен проект за подобряване качеството на атмосферния въздух
Всичко в категорията
Фестивал на маскарадните игри ще се проведе за първи път в Бургас Д-р Паскалева постига смайващи резултати с Vivace Възползвайте се от последните слънчеви дни да разгледате Пясъчния фестивал в Бургас Обещано – изпълнено! Борисов даде на Бургас половин милион за новия храм ОДМВР-Бургас със 73 нови супертехнолигични патрулки (СНИМКИ) ВиК съобщи къде няма да има вода утре в Бургас Звън на хлопки и дефиле на кукери. Вижте кога започва първият Фестивал на маскарадните игри в Бургас Младежи от цялата област се готвят за футболния турнир, организиран от БМФ Порт Бургаc Чудо! Цял Бургас приижда към Казиното, за да разбере кой е Пабло Познавате ли я? Тарикатка омая продавач в бургаския жк „Възраждане“ и си тръгна без да плати (ВИДЕО) Закриха второто издание на Порт Прим Арт Фест с впечатляваща представителна изложба на девет творци
Още от подвизите на полицай Зеленков: Пребил на разпит човек заради изчезнала дамаджана с ракия
Още от подвизите на полицай Зеленков: Пребил на разпит човек заради изчезнала дамаджана с ракия Случаят е от октомври 2001 г. и със сигурност не е бил единичен, докато го освободят през 2015 г.
Всичко в категорията
ОДМВР-Бургас: Инспектор Зеленков бе дисциплинарно уволнен от Четвърто РУП преди 3 г. Извънредно! Мерцедес се вряза в такси в жк „Меден рудник”- пред пешеходна пътека (ОБНОВЕНА) Тийнейджъри-вандали потрошиха детска площадка в бургаския жк. "Меден рудник" (ВИДЕО) Ето кога ще приключи ремонтът, затапил входа към ж.к.Меден рудник Късметлията, грабнал над 7 милиона от тотото в Бургас, проговори как е нацелил джакпота 23-годишният Илиян от жк. „Меден рудник” "изгоря", спипаха го с много марихуана и пико Млада бургазлийка изчезна безследно, родителите й молят за помощ (СНИМКА) Безумна заповед не пуска децата в СУ „Петко Росен” в ж.к.”Меден рудник”, ще чакат навън, докато ги въведе класният Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА) Eто как ж.к."Меден рудник" ще отбележи празника си Заслужават ли бургазлии нови и красиви съоръжения? Вижте какво сътвориха вандали с площадката на ДГ "Детелина"
Няма прошка за шумните съседи! Солени глоби в Айтос при неспазване на обществения ред Теньо от Айтос, убил жена си, опитва да се измъкне. Обвинява Бърза помощ за смъртта на Ивета Ексклузивно! Вижте кой е Васко Казака – айтоският бизнесмен с положителната наркопроба Община Айтос актуализира бюджета си, финансира училища с 87 хил. лв. Ексклузивно! Флагман стигна до истината за изгорелите камиони Собственикът на изгорелия цех в с. Карагеоргиево с разтърсваща изповед: Години труд се изпепели за минути Само във Флагман.БГ! Някой умишлено загроби шивашкия цех в айтоското с. Карагеоргиево (СНИМКИ) Огнената стихия в Айтос изпепели 5 тира, вижте щетите (СНИМКИ) Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ) Извънредно! Пламна Сеатът на млада айтозлийка, разследват палеж Обрат: Прекратиха търга за ремонт на Айтоския проход – сметката била грешна
Бургаски депутат към нов министър: На частен гард са му разрешили да носи картечница – ами ако е психично болен? Акция в Карнобат! Иван сгафи сериозно, разходи се из града с марихуана и доведе полицията до „запасите си“ вкъщи Наглата крадла Елина опоска чантата на клиентка в магазин в Карнобат, грозят я поне 8 години зад решетките Запорираха кравите на карнобатлийка заради дългове, ЧСИ ги продава на търг за по 1100 лева Дядо Иоаникий към Карнобат: Когато любовта оскудее*, идва беззаконието (ВИДЕО) Георги Димитров на празника на Карнобат: Над града ни се изви буря, хиляди човешки съдби бяха поставени под въпрос Чудат британец потроши възрастна карнобатлийка с джипа си в центъра на града (СНИМКИ) Вижте как Карнобат отбеляза празника си (ВИДЕО) Заслужил художник стана почетен гражданин на Карнобат (СНИМКИ/ВИДЕО) Директорът на Митница-Бургас: Никой не твърди, че от крана във фабриката в Церковски може да се краде (ВИДЕО) Шефът на фабриката за спиртни напитки в Церковски: Кранът е за безопасност, при взрив ще изчезне и гарата (ВИДЕО)
В община Несебър се проведе поредната кампания за събиране на стари уреди
В община Несебър се проведе поредната кампания за събиране на стари уреди Най-голяма активност беше отчетена в общинския център и в к.к „Слънчев бряг“
Всичко в категорията
Несебърските самодейци взеха участие в Международния фестивал за фолклорно и съвременно изкуство в Македония Баби продават ръчно изплетени терлици и каренца в центъра на Слънчев бряг (СНИМКА) Извънредно! Смърт в центъра на Несебър. Още не е ясно кой е мъртвият на улицата 35-годишен е издъхнал от прекомерна употреба на алкохол, няма данни за насилие в центъра на Несебър Защо се бави изграждането на църквата в кв."Черно море" в Несебър? Автобус пълен с деца пламна в движение край Слънчев бряг Над 800 000 души вече отмарят в Слънчев бряг, годишният оборот на хотелите се е увеличил 2,3 пъти за 10 години Благодетели зарадваха пенсионерите от несебърското село Гюльовца Шефът на АПИ разкри пред Флагман.БГ кога започва ремонтът на пътя Царево-Малко Търново 48-годишна крадла отмъкна бижута от апартамент в Слънчев бряг, продаде ги на пазара в Солун Само във Флагман.бг: Хотелиерът Йордан Йорданов от Несебър обвиняем за присвояване в особено големи размери
Иван Алексиев поиска терен от държавата, ще построят нов квартал в Поморие
Иван Алексиев поиска терен от държавата, ще построят нов квартал в Поморие Новият квартал ще представлява комплекс от сгради, сред които и социални жилища, инфраструктура, паркинги, търговски и зелени площи

Всичко в категорията
Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive Ученици от Каблешково оглавиха Община Поморие за ден Олимпийската шампионка Станка Златева пристига в Поморие, за да проведе открит урок по борба Изграждат пешеходни пътеки в Ахелой, решават дългогодишен проблем Вижте наказанията на наркобандата на Тачо, ето кой единствен не се признава за виновен Безплатни прегледи на зъбките за всички първокласници в община Поморие Най-младите жители на Поморие поемат управлението на града в инициативата "Ден на отворените врати" Спипаха крадци на пясък в Поморие, разкопавали дюна на централния плаж в града Кметът на Поморие: Крадците на пясък от дюните са задържани, трябва да опазим природата си (ВИДЕО) Поморие поиска спиране на процедурата за концесионер на плаж „Поморие-изток” Министърът на туризма: Концесионерите да пазят плажовете от крадци на пясък! (ВИДЕО)
Скандалът с „Германката” навлиза в нова фаза. Инвеститорът връща 50 кв. м на Общината
Скандалът с „Германката” навлиза в нова фаза. Инвеститорът връща 50 кв. м на Общината Благодетелят на Созопол Михаил Заимов омерзен, че местните забъркаха името му в предстоящия строеж върху култовия скалист бряг

Всичко в категорията
Български и френски археолози откриха най-голямата фамилна гробница край Созопол (СНИМКИ) Белезници за Атанаска и Анастасия, ето какво сътвориха братовчедките от с. Габър Черноморец се включва в инициативата „Холокостът- приносът на България в спасяването на евреите” Абсурд: Пасарелката край Атия с неработещи асансьори, пенсионери продължават да пресичат опасния път Конкурс за странджанска песен събира изпълнители от цялата страна в созополското село Росен Включете се в кръводарителската акция в Созопол „Европейска нощ на учените” превзема Созопол в петък, пускат нов филм за древния град Справедливост за успелия българин Тони Кичуков: Кръчмата, цъфнала в басейна на ваканционния му имот - незаконна, събарят я! Над 1500 деца посрещнаха първия учебен ден в Созопол Ето какво е изгоряло при снощния пожар край Созопол Извънредно! Огромен пожар гори край Созопол, огънят е на два фронта
ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева Огнен ад изпепели две каравани в Лозенец! Умишлен палеж или инцидент? Ето къде в Бургаска област валя най-много, но пък няма никакви поражения Ето коя е критичната точка на Бургаска област, изсипаха се 110 литра дъжд на кв.м за 3 часа Общинари от Царево направиха първа копка на Зелен парк в Турция Кой подведе премиера за "Силистар" и защо се огъна при най-слабия натиск? Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа Ето как партийно-грантаджиите "зИлени" превърнаха в кенеф плажа „Корал” (ВИДЕО) БСП - Бургас настоява областният управител да се произнесе по казуса "Силистар" Борисов разпореди на Чолаков да спре решението на местната власт по казуса „Силистар“ Котка помогнала на учените да открият новия биологичен вид в село Велика (ВИДЕО)
Само във Флагман.бг: ГЕРБ и БСП гуша за гуша – предрешен ли е днешният вот в с. Орлинци
Само във Флагман.бг: ГЕРБ и БСП гуша за гуша – предрешен ли е днешният вот в с. Орлинци Дарение на икона взриви ГЕРБ, а в БСП убедени, че всички е предрешено, защото бизнесът се е намесил 
Всичко в категорията
БСП-Средец подари икона на св. Петка на храма в село Орлинци ГЕРБ смаза БСП на вота за кмет в с. Орлинци – 159:33 40-годишна бургазлйка с БМВ се заби в Мерцедес близо до Средец, прати свекърва си в болница Община Средец реши проблема с язовирите, отдаде на концесии всички ключови съоръжения След скандали и заплахи от инвеститор в Средец: Разделят наполовина апетитен терен в Драчево БСП срещу ГЕРБ: Шефката на читалището и бившият отговорен секретар в битка на селския вот за кмет в Средец Стартира ремонтът на ключови улици в Средец, градът придобива нов облик „Сезоните на морето” намериха своите вълни в изложбата на фотографа Тодор Ставрев (СНИМКИ) Знакова сграда в Средец бе преобразена, превърна се в „Зелената къща” (СНИМКИ) Кметът Иван Жабов в навечерието на градския празник: Средец трайно ще промени своята визия (СНИМКИ) ГЕРБ издигна Христина Шопова за кандидат-кмет в средецкото с. Орлинци
Петър Кънев: Единственият вариант е Малко Търново да се присъедини към Турция – това вече е откъсната община Излъга ли Николай Нанков за ремонта на пътя Малко Търново-Царево? Кметът на Малко Търново плаши да обяви автономия, вижте каква е причината Ако сте тръгнали към Турция, върнете се! Очаква ви нещо страшно на границата при Малко Търново (СНИМКА) Военният министър Красимир Каракачанов посети Малко Търново За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Посетители превърнаха най-красивата част на Странджа в сметище, но бургазлии им дадоха добър урок! (СНИМКИ) Как тържествено-етичните отношения на районния прокурор на Малко Търново с местните власти смутиха Цацаров Гард от НСО помрачи празника на Петрова нива, не „разпозна“ вицепремиера Валери Симеонов (ВИДЕО) Румен Радев идва на Петрова нива за 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание
Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес
Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес 63-годишният мъж бил добър, трудолюбив и уважаван, аутопсията е категорична - починал е от инфаркт


Всичко в категорията
Брутално! Мъж издъхна след бой в каменско село, арестуван е 35-годишният Иван Затвори врати и една от последните селски фурни в Бургаско Общинският съвет в Камено отпуска средства за процедури и пътни разходи на деца в неравностойно положение Година след потопа: Държавата все още не е почистила деретата си в Камено Камено с нова бензиностанция: Жител на града дари модерна техника за нуждите на общината Концесионер се отказа от 5 язовира в с. Винарско, Община Камено ги прехвърля на държавата Ремонтът на околовръстния път на Камено остава на хартия Жельо Вардунски скастри кметовете в община Камено заради данъците, търговците пък не плащали за уличния бизнес Камено отбеляза Независимостта с празничен концерт Вижте как откриха първия учебен ден в Камено 6-метрово българско знаме на площада в Камено в чест на Съединението (СНИМКИ)
На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи
Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми Интервю Всички интервюта Проф.Николай МИХАЙЛОВ пред Флагман: Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми
Конкуренцията не е вътре между нас и ако българското общество не е узряло за мисълта, че трябва да защити родния бизнес, скоро всички ще се изнесем навън
Глас отвътре Всички Божидар БОЖКОВ, журналист, Божидар БОЖКОВ, журналист Дали тези, които сме останали да живеем в България, скоро ще разберем, че това е добър избор (ВИДЕО) След 2021 година ще заживеем в съвършено друг свят, единодушни са тримата най-добри анализатори в света Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 17.10.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Не поемайте повече отговорности, отколкото можете да носите! Може да вземете кардинално решение за живота си, но не преди 17:00 часа. Вслушайте се по-внимателно в думите на вашия интимен партньор, за да не се окаже, че сте го разбрали погрешно! Вслушайте се в съветите на околните и бъдете внимателни, ако се налага да пътувате! Расте рискът от аварии. Емоциите се изострят. Избягвайте конфликтите, но ако се наложи да защитите човека, когото обичате, не отстъпвайте! Не вземайте и не давайте пари назаем! Проявете търпение към себе си и околните! Ако любимият човек не е така страстен, както друг път, не търсете вината в себе си! Носенето на секси бельо няма да промени нищо. Не насилвайте нещата! Чувствата не са изстинали. Нужна ви е малко почивка. Избягвайте споровете! Трудно ще е днес да убедите другите в каквото и да било. Времето обаче е подходящо за самовглъбяване и осмисляне на нещата от миналото, които продължават да ви вълнуват. Ще се изненадате от нечие поведение или твърдение. Ако ви обидят, е по-добре да замълчите. Можете да придобиете нещо желано или да ви се удаде възможност да спечелите доста пари. Добре е да си изяснете целите и да бъдете сдържани за плановете си. Желателно е да не пиете алкохол и да не приемате упойващи вещества. Противопоказен в този ден е и сексът. Преразгледайте връзките и партньорствата си, особено деловите! Нужни са ви нови усещания и цели. Това е един от най-добрите дни за встъпване в брак и за възпитаване на децата. Не се препоръчва днес да се тъпчете с животинска храна или гъби. В менюто ви трябва да има повече плодове. Склонни сте на разточителство и носталгия. Трудностите ви плашат и държите на познатите схеми. Можете да планувате, да изготвите стратегия, да поемете ангажимент. С любимия човек е по-добре да не говорите сега за бъдещето на връзката ви. Забавлявайте се! Не чакайте другите да открият грешките ви! Признайте си ги сами, ако се налага! Бързата ви реакция може да намали последствията. Не се срамувайте, защото безгрешни са сигурно само ангелите! Може би е време да се запишете на курс за професионална преквалификация. Много е важно в този ден да държите чувствата си под контрол. Уязвими сте психически и репутацията ви може да пострада сериозно. Избягвайте рискове и любовни авантюри! Възможни са здравословни проблеми. Обърнете внимание на задстомашната жлеза и на диафрагмата! Не започвайте през този ден никакви важни дела! Можете да довършите това, което сте започнали или да се захванете с неща, които не изискват да сте старателни. Деловите срещи е по-добре да ги отложите. Желателно е и да намалите флирта, както и общуването с непознати. Намалете темпото и страстните изяви! Огледайте се и приемете всичко случващо се! По този начин ще преоткриете и нови възможности за своето развитие. Посветете се на нещо, което харесвате! Полезно е да включите в дневното си меню бобови храни. Сутринта не се захващайте с важни дела! Следобед ще ви върви повече. Доверете се на интуицията си! Тя е вашият водач. Приемете я като подарък от съдбата, защото освен, че ще се справяте във всички ситуации, ще ви научи и да разбирате по-добре околните!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип