Подкрепяте ли тази идея? Браншова камара иска занаятчийски комплекс в Бургас


Подкрепяте ли тази идея? Браншова камара иска занаятчийски комплекс в Бургас
Занаятчиите в Бургас стават все по-малко, но техният труд трябва да се цени и стимулира все повече и повече
13 Ноември 2017, Понеделник
Автор: Георги РУСЧЕВ

От Регионалната занаятчийска камара Бургас са изпратили писмо до местния парламент, в което представят проблемите си и търсят решенияЗанаятитчиите са „умираща порода“, която обаче е жизненоважна за развитието на икономиката в страната. Пример за това е дори южната ни съседка Турция, в която във всяко населено място, независимо малко или голямо, може да се срещнат малки павилиончета, в които хора, майстори и де факто занаятчии предлагат своите услуги на приемлива цена и така изкарват прехраната си - сами за себе си, плащайки данъците си.

Тук в България и конкретно в Бургас картинката е съвсем различна. С влизането ни в Европейския съюз това съсловие от обществото постепенно започна все повече и повече да бъде засенчвано от големите чуждестранни предприятия, разполагащи с огромни и модерни материални бази. По този начин обаче навлязохме в етап на нашето развитие, който може да се характеризира с простата дефиниция „развален капитализъм“, при който вместо всеки да е способен да изгради собствен малък бизнес, се получава точно обратното – големият и огромен бизнес печелят на гърба на малкия и среден такъв. Големите супермаркети постепенно превзеха пазарното място на занаятчиите и сега те са поставени в ситуация на недоимък.

Колко от кварталните магазинчета във вашия район затвориха врати през последните години? Кога за последно видяхте бръснарница? Имате ли местен обущар, човек, когото познавате и на когото можете да разчитате за вашите обувки?

Тези и други риторични въпроси са в основата на предложение на Регионалната занаятчийска камара Бургас, която е изпратила важно предложение към бургаските общински съветници.

РЗК-Бургас е учредена като публичноправен субект през 2002 г. със заповед на Областния управител. Тази организация вече 15 години работи активно за съхраняването на традициите и развитието на занаятите като един от секторите на икономиката в нашия регион. За жалост обаче, според представители на камарата, тяхната кауза ще бъде обречена, ако не получат подкрепа от местната администрация.


Останаха много малко подобни работилнички в Бургас

„Една от причините да не се работи в посока развитие на занаятчийството като отрасъл на местната и национална икономика, е дълбокото неразбиране на същността на занятите днес и възприемането им като нещо остаряло и архаично. Нещо, чието място е единствено в етнографските музеи. Подчертаваме – занаятчиите днес са част от нематериалното културно наследство на страната ни. Те са пазители и нсители на традиционни знания и умения и активно допринасят за икономическия растеж. Те осигуряват собствения си поминък със своя собствен труд и този факт е достатъчна причина за създаването на подходящи условия от страна на Община Бургас и с наше съдействие за упражняването на занаятчийските дейности“, коментират в писмо до бургаския местен парламент от РЗК.

Оттам уточняват още, че през годините много проекти в общината, които реално са щели да допринесат за развитието на отрасъла, са пропадали. Такъв е примерът със занаятчийския комплекс, заложен в ПУП- на Общината, но все още неизграден. Такъв комплекс би допринесъл много не само за тяхната работа, но и за туризма на Бургаска област като цяло.

„Проблемите, които РЗК-Бургас в продължение на 15 години се опитва да решава, понякога и с помощта на Община Бургас, са жизненоважни за развитието на занаятите и утвърждаването им като успешна икономическа дейност. Без съдействеито на общинската администрация и местния парламент, тези проблеми ще се задълбочават. Именно затова очакваме активно съдействеи от страна на управлението за намирането на най-добрите решени, свързани с устройчивото развитие на нашия сектор в Община Бургас“, довършват от камарата.

Занаятите в нашето злободневие наистина се разглеждат като нещо архаично, нещо, загубило своя смисъл, нещо непотребно. Това обаче съвсем не е така и въпреки че вече нямаме конкретна нужда от услугите, които голяма част от тези хора предлагат, то със сигурност техния труд, като част от една ниша в икономиката на региона и България като цяло, трябва да бъде достойно оценен.

Фактът е, че с течение на времето, услугите и продуктите, които тези хора представят на пазара, са загубили стойността си. Сега обаче наблюдаваме тенденция към връщане на старите традиции. Кой не би желал професионален кожар да му ушие яке или палто по поръчка на приемлива цена? Или ръчно направени накити, съдове за кухня, а защо не и мебели?

Дали Бургаският общински съвет ще оцени този факт и реално ще предприеме мерки за развитието и стабилизирането на тази ниша в икономиката на града, по всяка вероятност ще стане ясно в края на месеца по време на ноемврийската сесия.

В категории: Бизнес , Бургас


27
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
27.
Божана Дякова
16.11.2017 10:46:46
0
0
Абсолютно подкрепям!
26.
М.М.до 25.
14.11.2017 10:52:43
2
0
Нещо май си се объркал.Аз , говоря за съвсем различни неща ,а по-точно за художествено изкуство,което се търси от ценители по цял свят.
25.
до 24 ОБУЩАРА
13.11.2017 22:01:55
2
3
КАК ДА РЕМОНТИРАМ ОБУВКИ ОТ 30 ЛЕВА КАТО МИ ВЗЕМАШ 20 АЛО СВАЛЕТЕ СИ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА –ЗАГИВАТЕ КАТО ДИНОЗАВРИТЕ ЕСТЕСТВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ПОДБОР ТОВА Е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.
М.М. до4 тия коментар
13.11.2017 20:08:31
2
0
Много, благодаря за рекламата, която ни направи.Доставя ни удоволствие,да радваме хората с нещата които правим.
23.
до11 БРАВО ИВАНОВ
13.11.2017 18:03:51
2
0
СЛЕД КАТО СИ ГЛЪТНА ХАПЧЕТАТА СИ ДРУГ–СТРИ ДУМИ В ЦЕЛТА
22.
zapoznat
13.11.2017 17:56:19
4
4
Някой знае ли къде се намира тази работилничка за ремонт на куфари и чанти в Бургас? А да знае някой за ремонт на чадъри?
21.
движение "бургазлии срещу ТАРИКАТИТЕ"
13.11.2017 17:56:04
3
0
НЕ ПОДКРЕПЯ ИДЕЯТА ОБЩИНА БУРГАС ДА ПОДПОМАГА ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ ПРИКРИТИ ЗАД "АЛА БАЛА"ДРУЖЕСТВА РАБОТЕЩИ В ИНТЕРЕС НА ГРАЖДАНИТЕ /бъркащи в джоба НИ ЧРЕЗ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ
20.
х
13.11.2017 16:58:28
3
3
Идеята не е лоша. Ако се прави нещо в тази посока да не е по примера на Етъра, защото там всичко е ужасно занемарено (впечатленията са от тази пролет), а продукцията е абсолютен боклук, дори от съжаление не си струва да дадеш пари, единствено храната ставаше за нещо.
19.
Може
13.11.2017 15:17:26
4
3
Ако бяхте развили круизния бизнес и в Бургас поне в седмицата по веднъж се изсипваха по няколко хиляди туристи целогодишно, един такъв комплекс щеше да прави луди пари. Може да се обвърже и с електронна търговия. Много бижутери продават продукцията си в ebay.
18.
Burgas
13.11.2017 15:09:50
4
2
Za sajalenie ti izliza po evtino i po praktichno da si kupish neshto novo ot kolkoto da dadesh pariza popravkata na neshto staro i iznoseno
17.
do 7
13.11.2017 14:53:45
5
3
нямам нищо общо със статията, но с голямо удоволствие бих се заел да доразвия идеята и да управлявам такъв комплекс, че като знам потенциала на общинарите, само ще окипазят доброто намерение
16.
Рокафелер
13.11.2017 14:53:41
4
2
Не рАзбрахте ли Бургас че гледането на марихуана за медицински цели е новата роза! Всичко се право от нея.
15.
що да не
13.11.2017 14:48:39
6
3
Понякога имаме нужда от надписване на рекламни материали върху дребни предмети, които нямам как да се напишат на машина. Няма как да ги поръчам и в Китай. Е тогава, търся занаятчия, който да свърши тази работа. Занаятчийството може да има и съвременен прочит с малко повече въображение и добър маркетинг може да се изгради много по-вървежен и печеливш комплекс от експо Флора, който например направиха и се чудят с какви безсмислени семинари и изложения да му запълват залите, които през по-голямата част си стоят празни.
14.
Фии
13.11.2017 14:47:57
3
3
Македонците и Израелците вече правят лекарства и всичко от марихуана и ги продават по цял свят, наште още спят.
13.
Абв
13.11.2017 14:45:38
2
2
Във букварчетата на първокласниците трябва да има само няколко глави: как да почна бизнес, как да живея като номер едно в света по производство, как да произведа продукта който клиента иска, как да чуя това което клиента иска, как да питам клиента дали си върша добре работата, и как да се идържам сам когато порасна чрез търговия и глобален бизнес.
12.
да
13.11.2017 14:40:51
6
1
В много европейски градове ще видите такива занаятийски комплекси, където се произвеждат по стари технологии нови изделия, а не само да се правят ремонти на обуща и чанти. Правят се ръчна изработка на обувки, рисувани коприни, вази от стъкла, дрехи на една кука, бижута от сребро и злато и т.н Едновременно представлява атракция за туристите, привлича по- платежоспособна клиентела и тези хора ще си плащат наеми, данъци, ддс- та, които ще влизат в общинската и държавна хазна. Заедно с това, тези занаяти ще могат да се поддържат живи и да се предават и на младите. А сега какво е- в някакви неугледни бараки, пръснати из града, всеки се прави на майстор, докато фалира или спре да работи и обекта му изчезне.
11.
Иванов 3 говори
13.11.2017 14:40:28
4
1
Има една приказка че сегашните занаяти са software и bio-engineering. Това вярно но и от някой стари занаяти може да стане нещо. Обаче се иска модерен подход със mass production не да ми губите времето за едно две каренца. Трудна работа когато Китай бълва евтини стоки за всичко. Иска се по целова стратегия. Не забравяйте че се иска да станем smart city
10.
Флегмани,
13.11.2017 14:36:38
4
1
Направете си нова рубрика като "Ас на деня", например "Платен Ас" и там пишете за "Свещените крави"като: Тодор Йосифов, Багдатския крадец Абумелих, К**вата на Берлускони Т.Стефанова и други плащащи, за да знаем, че не се коментират и следователно да не си губим времето за четене.
9.
Фюрера
13.11.2017 14:36:24
0
2
Пичове ако не спрете да ви плащат за училища където НИЩО не учите, няма да станете хора.
По добре би било да станете обущари от 3ти клас отколкото да ви задължават да помните Менделеев.
Училищата са порочни. Хората трябва да знаят защо ходят на училище. Да вземат професия не да зубрят!
Учете се от Холандците! Учете се от Корейците!!
8.
Др–Саян
13.11.2017 14:31:29
2
1
Иванов бързо идвай да си пиеш хапчетата–после ще коментираш темата
7.
до 3 ПЛАТИЛИЯ ЗА СТАТИЯТА
13.11.2017 14:27:03
3
2
НЯМА КАК ДА ВЗЕМЕТЕ ПАРИ ОТ ОБЩИНАТА/от джоба на Бургазлии/ за да ви строят ОБУЩАРНИЦИ
6.
Иванов
13.11.2017 14:21:39
3
3
За това да стане се иска по отговорно усилие.
Иска се шефа на летището да направи списък със 100 Азиатски самолетни компании и да почне да ги кани да правят директни полети. Трябва да направим Бургас самолетен хъб който да бие Истанбул по зеленина, бързина, цена и организация.
Шефа на летището спи!! Той трябва да пътува с кмета навсякъде из чужбина да урежда срещи да работят в тандем да носят самолетни компании в Бургас. Също шефа на просветата във Бургас спи!
Той трябва да е с кмета при 100те най добри университети и да ги кара да отварят клонове в Бургас по технология и research.
Също шефа на финансите в Бургас спи!!
Той трябва да е с тях и да докара Азиатски банки в Бургас.

Също ми прави впечатление как сградите във Бургас по времето на Тоскани имат метални остри куполи. Сега те са занемарени. Такива метални куполи са символ на рицарството. Иска се всички нови сгради да се задължат да имат такива шапки покриви който показват че Бургас е Бург и покрива ни е скъп както и главите ни са ни скъпи! Това като в Цюрих!!!

Произвеждаме $1000 на година докато развития свят произвежда $40,000. Събуди се Бургас. Умираш от социализъм и мързел, две не виждаш, уж всичко ти е платено от малки, безплатни училища всичко а не може да произвеждаш повече от Американците които си плащат за училище и медицина. И как стават тея неща? Мързела е защото не е ясна пазарната цена на усилията които прави държавата да ви държи щастливи обаче те ви задушават. Лигавета!

Навремето Българките са били най добрите войни и производители в света, сега са дебели лелки със телефони и червило.

Навремето Българките са можели да съсекат цели римски отряди със меч а сега киснат със турски цигари по турски бутици. Навремето Българките цели къщи са строили със ръце от камък а сега се натискат във кухнята на мама.

Събудете се и вижте как от най великата нация комунизма ви превърна във една без търговия без заплата без мотивация, разлигавени, все държавата ви виновна, никаква инициатива, никаква сметка, дебели, мързеливи, не четат, не водят в Европа, ме въртят търговия, нищо!

Атака!!!!
5.
странни ВНУШЕНИЯ
13.11.2017 14:17:29
3
1
В КОИТО ЛИПСВА ИКОНОМИЧЕСКАТА ЛОГИКА
4.
господа занаятчии "УВАЖЕНИЕ"
13.11.2017 14:15:15
5
4
за уменията ВИ но ЕСТЕСТВЕНИТЕ икономически процеси са срещу вас вероятно има място за изделия с висока естетическа стойност/НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА КЪРПЕНЕ НА ОБУЩА ИЛИ ДРУГИ ПРОДУКТИ ЗА ОБЩА УПОТРЕБА/а за АТРАКТИВНА ИЗРАБОТКА НА УНИКАТИ /вероятно мястото е Несебар–Сл.Бряг но не и в Бургас
3.
2
13.11.2017 14:09:04
9
2
Идеята е добра. Подкрепям всичко, което стимулира развитието на бизнеса. Първо, че един такъв комплекс може да се направи по интересен, автентичен начин, който да представлява и туристическа атракция и второ това би завърнало тези занаяти и биха били по-близо до клиентите им. Лично аз изпитвам затруднения, когато трябва да намеря майстор за нещо си.
2.
Иванов говори Burgas uber alles
13.11.2017 14:06:59
5
1
Супер идея.
Бих искал да предложа още по високо ниво.
Да направим и интернационална група със посолствата страните от Азия и Европа.
Например Японците още правят някой страхотни занаяти ръчни правят писалки от рога на всякакви животни обаче писалки които пишат като Ролс Ройс със изгравирането и всичко.
Бургас трябва да стане центъра на Евро-Азия по занаяти и търговия!!!

Ама как да ви повярвам като дори часовника на Хеликона на Тройката не работи.
Казах им 3 пъти. Цялата им сграда СВ лющи. Взимат парите не пипат. Само глоби за ще ги оправят!
А на времето сме имали майстори на часовници.
Цяла Швейцария има готини часовници по сградите. Няма нужда от начални средни училища ами от занаятчийски такива!! И то не какви занаяти ами само най печелившите.

Сложете този да го наречен Euro Craft Federation Във дезайнерски сгради около тази дупка на Тройката. И им дайте отбор от 5 sales and marketing да им маркетират произведенията във чужбина докато те развиват машини и технология.
Поканете занаятчии от цяла Япония и Русия и Китай.
1.
Едва ли
13.11.2017 13:58:45
6
4
Кадърните майстори се знаят от гражданите на Бургас.Без значение дали са събрани на едно място или са пръснати из града. Да не забравяме ,че доста от занаятите чисто практично не се предпочитат заради цените на услугите. Едва ли има шивач който да ушие яке за 30-40-50лева. Повечето се ползват за дребни поправки на закупени вече дрехи. Същото е и с обущарите. Отделно и факта ,че има такива некадърни майстори,че повече не стъпваш при тях. За грънчари,медничари и други подобни е добре да има,но те по скоро са атракция. Такива има в Генгера в Айтос,Етъра в Габрово и др.
Флагман.БГ Автор
Флагман.БГ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Бургазлийка твърди: Внимавайте с тази жена, завлече ме с огромна сума, направи го и с други Призив! Отсечете това дърво и направете джобове за контейнерите Сигнал до Флагман.бг: Служители в аутлета на "Пума": Пуснете осветлението на главния път, тъмно е като в рог! ЕВН изпъна нервите на хиляди бургазлии! Ж.к.”Славейков” и ж.к.”Изгрев” останаха без ток Читател на Флагман.бг пита: Знаят ли учителите в "Св. Св. Кирил и Методий" как да се грижат за безопасността и здравето на децата? Жена падна в шахта в ж.к. „Славейков” снощи. Внимавайте между бл.71 и бл.182 (СНИМКИ) ЕВН побърка бургазлии: Домовете ни се превърнаха в дискотеки, през минута спират тока Бургазлийка: Претърпяхме щети за хиляди левове от наводнението, а сега ми отказват помощ Жители на блок 84 в бургаския ж.к.”Меден рудник” с призив: При всеки дъжд се наводняваме. Помогнете ни! (СНИМКИ) Глобиха “Метро” в Бургас заради долни гащи Капан за шофьори! Опасни решетки трошат коли пред УМБАЛ-Бургас (СНИМКИ)
Нова опасна дрога убива деца, дрогираните стават агресивни
Нова опасна дрога убива деца, дрогираните стават агресивни Пушенето на цигари с шмика загуба на съзнание, кома, обездвижване на крайниците, гадене, предупреждават специалисти
Всичко в категорията
Румен Радев с пулс и кръвно като на космонавт! Изнесоха официални данни за здравето на българския президент
Румен Радев с пулс и кръвно като на космонавт! Изнесоха официални данни за здравето на българския президент Президентът ни е първият и единствен засега български пилот, който е успял да направи с МиГ-29 прочутата фигура от висшия пилотаж „Кобрата на Пугачов”


Всичко в категорията
ГЕРБ с декларация, че няма да управляват с БСП, социалисти ги молели да не я приемат Байчев срещу Валери Симеонов и Цветанов заради вноса на чужди работници у нас Проучване на властта за вече санираните сгради: Между 40 и 60% се пестят от отопление Вежди Рашидов: Можем да приемем оградата на границата и за арт инсталация (ВИДЕО) Правителствата на България и Македония заседават заедно в Струмица, намалят тарифите за роуминг Марешки клати мнозинството в парламента Първо във Флагман.бг! Отнемат регистрацията на колите, които са технически неизправни Политолог: Пада доверието в Марешки, защото „Воля“ е част от статуквото Извънредна парламентарна комисия да провери програмата за саниране, поиска опозицията Подполковник стана зам.-председател на Народното събрание „Воля” измислиха нов вид парламентарен протест, за да взимат депутатските си заплати
Младежът Марио арестуван за кървавото меле в Благоевград Няма ли край?! Преди дни джип уби 16-годишния Костадин в Бургас, а сега кола помете негов връстник в столицата Див екшън! Старец опря пистолет в главата на съселянин Спецакция в жк "Изгрев"! Криминалисти нахлуха в апартамента на 20-годишния Иван Шокиращо! Застреляха от упор учител по математика на оживена улица пред десетки очевидци (ВИДЕО 18+) Само във Флагман.бг! Ето на това място в Несебър двама българи за малко не бяха убити от свирепи цигани (СНИМКИ) Ужас! Масово меле с ножове пред дискотека тази нощ Флагман към Прокуратурата и МВР: Вижте помления от озверели цигани работник на Община Несебър и се вземете в ръце! (СНИМКИ) Шефът на „Пътна полиция”: Намаля броят на жертвите от войната на пътя (ВИДЕО) Вижте как действат киберпрестъпниците, примамващи жертвите си във фейсбук (ВИДЕО) От последните минути: Има задържан за бруталното убийство на Борислав, ето кой е
Лоши новини за българските моряци от кокаиновия кораб "Св. Николай"
Лоши новини за българските моряци от кокаиновия кораб "Св. Николай" Испания налага солидарна глоба от 450 милиона евро на осъдените


Всичко в категорията
Изненада! Риалити героят Марчо бил част от две ОПГ-та едновременно, работел за Кравата и Марио от Перник Само във Флагман.бг! Оправдаха екскмета на Царево Петко Арнаудов Административните съдии от Бургас настроиха ВСС за битка срещу данъчните, опитали да им проверят имотите Дирен от Интерпол за укрити данъци за 1 млн. евро имал бизнеси в Руенско, нито една от фирмите не е на негово име Пак отложиха избора на шеф на Административния съд в Бургас заради Панайот Генков Гледат жалбата на единствения задържан за обира на банкомат в Сапарева баня Гребеца от „Наглите“ иска предсрочно освобождаване Георги подготвял удара срещу китайския ресторант в ж.к."Изгрев" Първо във Флагман.бг! Топ полицай осъди Перата за клевета Нинова и Борисов си мерят популизмите, а Цацаров и Пеевски си веят байрака Валентин Златев: Звездата на Марешки изгря по времето на Симеон Дянков
Българитe олекват със 75 милиона в... петък Пощенска банка изпрати до Флагман.Бг официален отговор за електронното банкиране Ревизоро: На кокаинчото, който пробутва горива със сяра, ще се случи нещо неприятно (ВИДЕО) Извънредна парламентарна комисия да провери програмата за саниране, поиска опозицията Окончателно: ГЕРБ пак не успяха да смъкнат прага за плащане в брой - остава 10 000 лева Българската компания „Демакс Холограми“ с поредно световно признание за иновационни проекти (снимки) Тринити Билдинг донесе голямата награда на Община Бургас за принос в благоустройството и инфраструктурата Над 150 милиона вече не са в касите на бургаски фирми след проверки на НАП Стана ясно кога ще дойде „сметката по развода“ на Великобритания с ЕС Важно! Шефът на КЗП обясни какви са правата ви, ако ви предлагат сделка по телефона Валентин Златев в спор с шефа на митниците Георги Костов заради контрабандата с горива
Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено
Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено Разследване на Флагман показа как публична общинска собственост става частна, язовир се превръща в пасище, мера или нива – или каквото още си пожелаете


Всичко в категорията
Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Вижте как гард на самоубилия се Кристиян Коджуклиев превърна семейната къща в наркоферма (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Лейтенант в новата наркобанда се оказа зет на съдружник в „Аркус”, сменил убития гард на Очите Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско Касапинът Божидар живее като холивудска звезда, вменяем ли е? Преценете сами (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Италиански мастършеф измами десетки в Бургас и избяга от България Мега скандал: Вижте как се „изпари” цяло наказателно дело от кървава касапница в Бургас Само във Флагман.бг! Страховит бос лъсна в схема на Цар Плъх за контрабанда в Бургаския затвор Шефът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев: Шокиран съм от ареста на моите служители в Несебър Полицаи блъснали елен, одрали го в РПУ-то и го изяли на банкет Сотир Цацаров прати прокурори на Каваци да разследват дали Митко Каратиста тормози Баневи
Отпускат 16 млн. лв. за оптимизация на училищната мрежа
Отпускат 16 млн. лв. за оптимизация на училищната мрежа Средствата са предвидени за оптимизиране училищата, детските градини, ученическите общежития и др
Всичко в категорията
Бургаските ученици са най-усмихнатите в България, първолаците от СУ „Св. св. Кирил и Методий” грабнаха приза Гордост за Бургас! Стефан Иванов грабна златния медал на международната олимпиада по астрофизика (СНИМКИ) Младите учители се връщат, но до 7 г. 39 хил. стари се пенсионират! И? Родители, ако училищното настоятелство ви иска пари за консумативи или ремонти, не давайте! Увеличават стипендиите на учениците за висок успех, за да ги стимулират Над 17 хил. деца са върнати в класните стаи До 2 седмици става ясно има ли дискриминация при приема в първи клас Математиците ни спечелиха 4 сребърни и 2 бронзови медала във Филипините Девойки се сбиха в центъра на Варна, приятелите им гледат сеир (ВИДЕО) Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова представя новата си книга на 12 ноември в Бургас "Непознати улици" достигнаха до всички кътчета на България
Уникално! Лекари спасиха мъж с 95% изгаряния благодарение на близнака му
Уникално! Лекари спасиха мъж с 95% изгаряния благодарение на близнака му Двамата братя били оперирани едновременно, за да може кожата да бъде присадена незабавно


Всичко в категорията
Топ онкологичният лекар д-р Маргарита Таушанова започва работа в УМБАЛ "Дева Мария" Отворени врати в онкологичното отделение на университетска болница „Дева Мария“ Фалшиви лекарства заляха интернет! Ето как да се пазим 25 млн. болнични сме взели за година и половина Не само кафето е за разсънване! Пробвайте тези 8 начина да сте бодри цял ден Тези 7 трика със сигурност ще ви накарат да откажете цигарите Световна сензация: Хирурзи обявиха за успешна трансплантация на човешка глава Ето как телефоните съсипват здравето ни и как да се предпазим! Невероятен шанс за 20 хил.онкоболни в Бургаско! УМБАЛ „Дева Мария” откри ново отделение, привлече топспециалисти (ВИДЕО) Първо във Флагман.бг! Вижте как супермедицината идва в Бургас с новия корпус на УМБАЛ "Дева Мария" (СНИМКИ) Д-р Гергана Гешанова към пушачите: Дайте парите си днес за нещо добро! (ВИДЕО)
Ако не бяхме забравили Валентин, убит при спирката на с.Атия преди 15 години, днес нямаше да плачем за Костадин  (ВИДЕО)
Ако не бяхме забравили Валентин, убит при спирката на с.Атия преди 15 години, днес нямаше да плачем за Костадин (ВИДЕО) Непрежалим остава споменът у най-близките, а ние се бунтуваме няколко дни и после ежедневието ни поглъща


Всичко в категорията
Бате Николай с разтърсващ разказ за загубата дъщеря си: Намерих я с въже на шията и усмихната, така отиде при ангелите! Трагедията е огромна! Съучениците на 16-годишния Костадин потънаха в сълзи, не вярват какво се е случило Кървавият ад край Микре вече има лице! Съпрузите Стоименка и Кирил посрещнали заедно трагичната си гибел Известен холивудски актьор е в болница в тежко състояние Почина бизнесменът Денис Ершов Покъртителната история на този млад български автор, претърпял четири мозъчни операции, ще ви трогне Антония, чиито крака бяха отсечени от влак, мечтае за ново начало: Силна съм, няма да пропилея втория си живот 8-годишно момче се нуждае от милиони левове за лечение (ВИДЕО) Трогателна изповед на момиче от Хитрино: Сестра ми остана сираче, сега съм й и майка, и баща (ВИДЕО) Извънредно! Миньор загина в рудник "Ораново" след срутване Родители организираха „парти” за рождения ден на починалото си момченце! Когато разгледаха СНИМКИ от него, останаха без дъх
Как да изгорим натрупаната негативна енергия със свещ?
Как да изгорим натрупаната негативна енергия със свещ? Според астролога Ивелина Пенчева, ако постоянно ви е студено, това е знак, че от вас се е отвърнал вашият Ангел-Хранител
Всичко в категорията
Астролог: Този ден е като бял лист, върху който пишем бъдещето си Астролог: Това е най-добрият ден за любов Астролог: Възможни са всякакви изкушения, мислете десет пъти, преди да вземете решение Астролог: Подстрижката днес обезпечава притока на пари и положителни емоции Те са упорити и безчувствени: Тези 2 зодии никога няма да ви кажат Обичам те Астролог: Помогнете на нуждаещите се, но не давайте пари на заем днес! Астролог: Хвърляйте малки монети на кръстопът, за да ви даде Бог богатство! Астролог: Не хвърляйте думите си на вятъра, дръжте под контрол емоциите Астролог: Тайните падат, гадайте по книга със затворени очи! Алена: Не постете дълго, защото Луната изсмуква силите ни и може да се стигне до анорексия! (ВИДЕО) Световноизвестната ясновидка Теодора Стефанова представи „Осмото чувство“ в Гранд хотел „Приморец“ (СНИМКИ)
Славно минало! Преди 105 години българка първа литна в бойна мисия (СНИМКИ)
Славно минало! Преди 105 години българка първа литна в бойна мисия (СНИМКИ) 15-годишната Райна Касабова хвърля над Одрин от боен самолет позиви против войната


Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Бургас посреща Рождество Христово с втора част на спектакъла „12 коледни картички“ За първи път бургазлии могат да участват в онлайн гласуване за „Ученик на годината“ Топ онкологичният лекар д-р Маргарита Таушанова започва работа в УМБАЛ "Дева Мария" Ексклузивно! Разберете най-сетне, че стадион „Лазур” не се продава и няма как Община Бургас да ви го купи А тия сочни устни, дупе и "балкони" от Бургас ще представят България на Mrs. Planet 2017 (СНИМКИ) Бургаски ученици ще играят волейболен финал непосредствено преди официален мач на „Нефтохимик“ РИОСВ-Бургас проверява изпълнението на проекти от Националната кампания „За чиста околна среда – 2017“ Бургаските ученици са най-усмихнатите в България, първолаците от СУ „Св. св. Кирил и Методий” грабнаха приза Безплатна диагностика на коса и изкушаващи намаления цял ноември в СПА център "6th Sense" Откритие на Флагман! Единствено Бургас ще има общество, покриващо стандартите на „Кралско село“ Бургаският общински съветник Диян Димов с приемен ден за гражданите
Типично по бургаски: БМВ пламна на възлово кръстовище в жк „Меден рудник“ (ОБНОВЕНА) Бургаският ж.к."Меден рудник" и кв.Сарафово се спасиха от вдигането на данъците Крадци ошушкаха магазин в жк "Меден рудник", задигнаха 50 кутии цигари и пари Бургазлия върти странен бизнес в нета, продава хлебарки за 0,60 лв. бройката (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Ето го бургазлията Тодор, подкарал БМВ-то си на повече от бутилка алкохол Акция в "Меден рудник": Изкараха с белезници Сенко и негов авер от Голф Един пътник в болница след сблъска на бул. "Захари Стоянов" в бургаския ж.к."Меден рудник" ТИР се натресе в градски автобус в бургаския ж.к. "Меден рудник" (СНИМКИ) Внимание! Огромна дупка в жк "Меден рудник" се превърна в канал за смяна на масла Така паркира ямболски шофьор в „Меден рудник”. Ето защо „У” се превърна в нарицателно Жители на блок 84 в бургаския ж.к.”Меден рудник” с призив: При всеки дъжд се наводняваме. Помогнете ни! (СНИМКИ)
Флагман към Прокуратурата и МВР: Вижте помления от озверели цигани работник на Община Несебър и се вземете в ръце! (СНИМКИ)
Флагман към Прокуратурата и МВР: Вижте помления от озверели цигани работник на Община Несебър и се вземете в ръце! (СНИМКИ) Утре няма да можем да излезем на улицата в собствения си град - една жена е нахапана цялата от кучето им, а заради кучето ромите пребиха двама работници на Общината


Всичко в категорията
Бургаска писателка представя книгата си "Цигулка с тяло на жена” в Народното читалище „Месемврия 2015" в Несебър Кметът на Несебър връчи почетен плакет на Христиана Петкова за европейската й титла по карате Пуснаха багерите в Слънчев бряг, изринаха 50 магазина от плажната алея (СНИМКИ) Научете повече за Корея и културата й от Божин Джинков днес, само в Несебър (СНИМКИ) Центърът на Новия Несебър с уникална визия, вижте какви са плановете на кмета Николай Димитров (СНИМКИ) Вижте какво ще се строи на супермясто в Несебър Семейството на кмета на Несебър подари копие на чудотворната икона на „Богородица Пречиста-Мегарска“ на жителите на Неа Месемврия (СНИМКИ) Кметът на Несебър и дистрикт гуверньорът на Ротари България обсъдиха предстоящи съвместни проекти Спецпрокуратурата пак предаде на съд Божо Кравата и групата му Несебърското с. Тънково отбеляза своя празник с богата програма Кметът на Несебър Николай Димитров поздрави служителите на МВР и имениците
Поморийски деца станаха пътни полицаи, съветват шофьори да спазват правилата (СНИМКИ)
Поморийски деца станаха пътни полицаи, съветват шофьори да спазват правилата (СНИМКИ) 50 малчугани от ОУ „Христо Ботев“ в Поморие спираха водачите на автомобили, но вместо санкция, им поставяха стикери „Пази детето на пътя“ 

Всичко в категорията
Финансират проектите на поморийските рибари с 4 млн. лева Плешивия и Малката Камба свидетели срещу „Групата на Тачо”, 2 пистолета и 69 празни саксии сред доказателствата Отлична новина: Кметът Иван Алексиев издейства пари за реконструкцията на пътя Поморие-Каменар Изненадваща рокада със сметопочистващата фирма в Поморие, РТК напусна, ето кой влезе на мястото й Премиерът Бойко Борисов инспектира четирилентовото шосе до Слънчев бряг Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ – Поморие навърши 1 година Скандал по време на първа копка, жители на Ахелой искат кръгово Започва строителството на обхода на Ахелой, правят първата копка утре Гори тресавище папур край пътя Поморие-Ахелой (СНИМКИ) Иван Алексиев стана кмет на годината в категорията „Паркове и градска среда”, благодари на Бойко Борисов Започна Международната научна конференция, посветена на годишнината от битката при Ахелой
Травелатори вместо асансьори и стълби настояват да има на пасарелката на с. Атия
Травелатори вместо асансьори и стълби настояват да има на пасарелката на с. Атия По този начин тя ще бъде по-достъпна за трудноподвижните и майките с колички, смятат от фондация "Безопасни улици от Валя"

Всичко в категорията
След наказателната акция в Созопол: Пребитият ляга под ножа за трета операция, поставят му титаниев имплант След смъртта на Костадин: Местят спирката от главния път в с. Атия (ВИДЕО) Шефът на АПИ Дончо Атанасов обеща кардинално решение за проблемите на Атия, изграждат пасарелка и кръгово Експерт: На пътя Бургас - Созопол, където е сгазен 16-годишният Костадин, трябва да има подлез! (ВИДЕО) Съпричастност ли? Безсрамни шофьори нагазиха карамфилите в памет на Костадин (СНИМКИ) Христо Бардуков: Камерата на КАТ край Атия не работи поне от половин година, шофьорите сами се предупреждават и карат бясно Атия се надигна: Искат пасарелка, за да спрат „пешеходната пътека на смъртта” (СНИМКИ) Екшън в Созопол! Бургаски тийнейджър нокаутира 30-годишен мъж, счупи му носа и зъба Кметовете на Черноморец и Атия: Искаме името на водача, виновен за смъртта на Костадин Само във Флагман.бг! Първи снимки от мястото на жестоката трагедия от Атия Трагедията е огромна! Съучениците на 16-годишния Костадин потънаха в сълзи, не вярват какво се е случило
Само във Флагман.бг! Оправдаха екскмета на Царево Петко Арнаудов
Само във Флагман.бг! Оправдаха екскмета на Царево Петко Арнаудов Дългогодишният управник на морската община е признат за невинен и на втора инстанция
Всичко в категорията
Община Приморско с престижна номинация за лидер в туризма на Балканите
Община Приморско с престижна номинация за лидер в туризма на Балканите Форумът за туристическата индустрия в региона ще се проведе на 5 декември в София


Всичко в категорията
Подкрепете Приморско в надпреварата за Годишните награди в туризма! Kвартет „Китен“ избра Деня на християнското семейство за своя концерт-бенефис Ученици от СУ „Н. Вапцаров“ отбелязаха Деня на християнското семейство с интересен спектакъл в Приморско Кметът на Приморско д-р Димитър Германов поздрави всички християнски семейства Приморско ще отбележи Деня на християнското семейство с музикално-поетична вечер Вижте непознатата история на Приморско Приморско ще участва в най-голямото туристическо изложение в Полша Музикално-поетична вечер представи двамата бележити поети на Приморско Добра новина! Обновяват една от най-натоварените улици в Приморско Със златен и бронзов медал се завърнаха каратистите на Приморско от националното състезание за „Купа Пловдив“ Ром си построил незаконен ресторант в Ново Паничарево върху парцел, дарен на общината за градинка
24-годишният Станислав от Средец избяга от полицаи, опита да се скри в сградата на ВиК Девизът на българското европредседателство оживя по време на мащабно събитие в Средец Преглеждат безплатно уязвимите групи в Малко Търново и Средец Ударни ремонти в Средец: Общината запретна ръкави за парите от спечеления европроект Младежи задигнаха Мерцедеса на бургазлия, опитаха да го скрият в Средецко Средец преодоля криза в транспорта, след като основният превозвач се оттегли Жена опита да вкара в затвора екстази и амфетамин, скри ги в маратонки Кметът на Средец Иван Жабов даде старт на амбициозен проект: Превръщат стара сграда на пъпа на града в еко център за деца И Средец си има наклонена кула, но това не е атракция (СНИМКИ) Кметът на Средец Иван Жабов: Опитваме се да променим града, но е много трудно да наваксаш пропуснатите десетилетия (ВИДЕО) Георги Христов пя пред пълен площад за празника на Средец (ВИДЕО)
Елена Йончева: Граничната ограда в района на Малко Търново падна (ВИДЕО)
Елена Йончева: Граничната ограда в района на Малко Търново падна (ВИДЕО) Дали сме 200 млн. лв. за нещо, което не върши работа, каза депутатката
Всичко в категорията
Вали първият сняг над Малко Търново, даже затрупа граничния пункт (СНИМКА) Коледен базар за сувенири и играчки отваря врати в Малко Търново, вижте кога Граматиково на бунт заради неизпълнени проекти, депутатът Петър Кънев успокоява местните (СНИМКИ) Флагман се поклони на Венелин Ташев! Защото като него в бизнеса са твърде малко 17 митничари арестувани при акцията на ГДБОП в Малко Търново? Шефът на Митниците Георги Костов разкри пред Флагман.бг какво се случва на ГКПП Малко Търново Извънредно! МВР затвори ГКПП Малко Търново. Арестувани са митничарите? Само във Флагман.бг! Вижте феноменалната ограда на границата при странджанското Сливарово (СНИМКА) Преглеждат безплатно уязвимите групи в Малко Търново и Средец Николай Нанков разгневи кмета на Малко Търново: Странджа не е единственият регион с лоши пътища! Oтменят протеста край Малко Търново, шефът на АПИ Дончо Атанасов потушава странджанския бунт за лош път
Събраха 315 000 лева за наводнените в Бургаско (ВИДЕО)
Събраха 315 000 лева за наводнените в Бургаско (ВИДЕО) Надявам се до две седмици хората да могат да влязат в ремонтираните си домове, каза Ясен Сливенски от БЧК
Всичко в категорията
ГЕРБ направи своя жест след бедствието в Камено и Бургас. Но дали избирателят го разбра? (СНИМКИ) Депутати и кметове на ГЕРБ разтоварват помощи за пострадалите семейства, местните гледат отстрани (СНИМКИ) Благородна кауза! Помогнете за спасяването на храм „Св. Симеон Стълпник” в с. Черни връх (СНИМКИ) Децата от наводнената детска градина в Черни връх се нуждаят от нови легла (ВИДЕО) Доброволци от Камено се учат как да реагират и спасяват хора при пожари и бедствия (СНИМКИ) Панайот и Стойка Костадинови от Ливада: Изхвърлихме целия си живот на боклука (ВИДЕО) Започна разпределянето на средствата за пострадалите от потопа в Ливада Виолета Радева: Хората в Ливада днес ще получат одеяла и постелки (ВИДЕО) Жельо Вардунски: До седмица ще са ремонтирани 20 от наводнените къщи (ВИДЕО) Потопът унищожи забавачката в Черни връх, заля спалнята и занималнята на децата (СНИМКИ) Кметът на Камено: Създаваме съвети от местни хора, с които да разпределяме помощите след бедствието
Ето колко наливат в снегопочистването на Руен
Ето колко наливат в снегопочистването на Руен Общината е във високопланински район с опасност от снегонавяване и заледяване почти по всички и пътища

Всичко в категорията
Трагедията е огромна! Нуртен закарала малкия Мустафа да види баба си, тръгнала рано, за да избегне трафика Ужасна трагедия! Майка и син загинаха в зверска катастрофа край Руен Ето го свирепия Петър, размазал главата на Станчо с дървен кол Жестокият убиец Петър опита да се оправдае: Трябваше да се защитавам, Станчо е много по-едър от мен! Петър убил Станчо по жесток начин, грози го доживотен затвор Пробив за ГЕРБ в крепостта на ДПС, двойно увеличи гласовете си за две години 19-годишният Петър убил Станчо заради псувни, сам отишъл при кмета и се издал Първо във Флагман.бг! Кърваво убийство край Руен: Откриха труп на мъж с размазана глава Зрелищно меле! Мерцедес се заби в ТИР на пътя Бургас - Варна (СНИМКИ) Ето къде ще гласуват за нов кмет в руенското село Скалак Четирима кандидати в сблъсък да управляват айтоското село Чукарка, с. Скалак може да се похвали с нов кмет
Ексклузивно! Разберете най-сетне, че стадион „Лазур” не се продава и няма как Община Бургас да ви го купи Интервю Всички интервюта Митко СЪБЕВ Ексклузивно! Разберете най-сетне, че стадион „Лазур” не се продава и няма как Община Бургас да ви го купи
Феновете да насочат агресията си към ръководството на клуба, защото отборът не играе футбол и да престанат със заплахите, категоричен е бизнесменът


Глас отвътре Всички Емел МАХМУД, международен редактор, публицист, журналист Емел МАХМУД Флагман към Прокуратурата и МВР: Вижте помления от озверели цигани работник на Община Несебър и се вземете в ръце! (СНИМКИ) Утре няма да можем да излезем на улицата в собствения си град - една жена е нахапана цялата от кучето им, а заради кучето ромите пребиха двама работници на Общината


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали След намесата на Флагман.бг: Мария получи парите си от набедената в измама Снежана Бургазлийка твърди: Внимавайте с тази жена, завлече ме с огромна сума, направи го и с други Призив! Отсечете това дърво и направете джобове за контейнерите Сигнал до Флагман.бг: Служители в аутлета на "Пума": Пуснете осветлението на главния път, тъмно е като в рог! ЕВН изпъна нервите на хиляди бургазлии! Ж.к.”Славейков” и ж.к.”Изгрев” останаха без ток
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любовwww.karm-krag.com
Дневен хороскоп за 24.11.2017на Светлана Тилкова - Алена
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Подгответе се за делови проблеми, които се налага да разрешавате днес. Заради тях ще промените плановете си и ще се натоварите със задължения, които изобщо не очаквахте. Съветвам ви да имате време за почивка в вечерта, за да не сринете от преумора и напрежение. Денят ви е изпълнен с трудности. Досадни задължения ще ви развалят настроението, но следобед ще получите признание от колегите си. Ако имате възможност пътувайте. Срещнете се с хора, чрез които да обмислите разширяване на дейността си, ако сте се уговорили за среща днес. Не са изключени неочаквани запознанства, които няма как да избегнете, но пък ако си поставите за цел да ги съхраните, ще заслужите всеобщо възхищение. Не бива да пренебрегвате предложенията за допълнителна работа или съдружие, ако са ви поднесени в този ден. Стабилизирайте постигнатото до момента и се отдайте на спокойна работа. Не се впускайте в нови занимания, дори и да ви изкушават. Деловите разговори и срещи са успешни, но е по-добре да ги отложите за следващите дни, ако не сте сигурни в исканията си. Днес сте без настроение на работното място. Рискувате да си заслужите забележки от ръководството, заради интрига, създадена от колега, който ви завижда. Разчитайте на интуицията си, която ще ви подскаже верните действия. Обмисляйте думите си. Налага се да пътувате. Денят е неблагоприятен за делови разговори. На работното място бъдете активни и търпеливи и не отказвайте предложение за доходна работа. Ако не сте внимателни, ще допуснете сериозни загуби до края на деня, които трудно ще възстановите. Бъдете предвидливи и коректни. Не се обезличавайте в своето обкръжение, а дайте да се разбере, че се придържате към вашата твърда линия на поведение и държите на мнението си. Заемете се с работата си и не се опитвайте да я прехвърляте на някой друг. Намерете време и помислете за обогатяване с нови знания, за духовното си и интелектуално израстване. Не се доверявайте на информация, поднесена ви от вашите колеги. Тези от вас, които се занимават с бизнес, да прегледат договорите, които им предстои да подпишат през следващата седмица. Оценете постигнатото и поставете началото само на предварително обмислени нови задачи. Планирайте времето си според приоритетите. Ако сте решителни,  блеснете с възможностите си. В противен случай ще се наложи да се справяте с отстраняване на грешки и да губите време което можете да вложите в нещо стойностно. Планирайте работата си така, че да не се преуморявате с непосилни задачи, особено ако са ви поставени неочаквано. Оцените надеждността на партньорите си. Не рискувайте. Нестандартният подход при разрешаване на служебни проблеми няма да ви е от полза в този ден. Успехът ще ви съпътства, ако сами сте обмислили и реализирали плановете си. Не обсъждайте с никого намеренията си, за да избегнете разочарованията. Търсете правилните решения. Говорете с колегите си за проблемите на работното място, намерете решение и продължете уверено напред към поставените общи цели. Отново се пригответе за трудности, които са преодолими ако запазите спокойствие и проявите твърдост в мнението си. Следобед, стига да имате възможност можете работите спокойно и в дома си. Ще успеете да завършите започнатото навреме, за да се радвате на една спокойна вечер с вашите близки и любими хора.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип