Подкрепяте ли тази идея? Браншова камара иска занаятчийски комплекс в Бургас


Подкрепяте ли тази идея? Браншова камара иска занаятчийски комплекс в Бургас
Занаятчиите в Бургас стават все по-малко, но техният труд трябва да се цени и стимулира все повече и повече
13 Ноември 2017, Понеделник
Автор: Георги РУСЧЕВ

От Регионалната занаятчийска камара Бургас са изпратили писмо до местния парламент, в което представят проблемите си и търсят решенияЗанаятитчиите са „умираща порода“, която обаче е жизненоважна за развитието на икономиката в страната. Пример за това е дори южната ни съседка Турция, в която във всяко населено място, независимо малко или голямо, може да се срещнат малки павилиончета, в които хора, майстори и де факто занаятчии предлагат своите услуги на приемлива цена и така изкарват прехраната си - сами за себе си, плащайки данъците си.

Тук в България и конкретно в Бургас картинката е съвсем различна. С влизането ни в Европейския съюз това съсловие от обществото постепенно започна все повече и повече да бъде засенчвано от големите чуждестранни предприятия, разполагащи с огромни и модерни материални бази. По този начин обаче навлязохме в етап на нашето развитие, който може да се характеризира с простата дефиниция „развален капитализъм“, при който вместо всеки да е способен да изгради собствен малък бизнес, се получава точно обратното – големият и огромен бизнес печелят на гърба на малкия и среден такъв. Големите супермаркети постепенно превзеха пазарното място на занаятчиите и сега те са поставени в ситуация на недоимък.

Колко от кварталните магазинчета във вашия район затвориха врати през последните години? Кога за последно видяхте бръснарница? Имате ли местен обущар, човек, когото познавате и на когото можете да разчитате за вашите обувки?

Тези и други риторични въпроси са в основата на предложение на Регионалната занаятчийска камара Бургас, която е изпратила важно предложение към бургаските общински съветници.

РЗК-Бургас е учредена като публичноправен субект през 2002 г. със заповед на Областния управител. Тази организация вече 15 години работи активно за съхраняването на традициите и развитието на занаятите като един от секторите на икономиката в нашия регион. За жалост обаче, според представители на камарата, тяхната кауза ще бъде обречена, ако не получат подкрепа от местната администрация.


Останаха много малко подобни работилнички в Бургас

„Една от причините да не се работи в посока развитие на занаятчийството като отрасъл на местната и национална икономика, е дълбокото неразбиране на същността на занятите днес и възприемането им като нещо остаряло и архаично. Нещо, чието място е единствено в етнографските музеи. Подчертаваме – занаятчиите днес са част от нематериалното културно наследство на страната ни. Те са пазители и нсители на традиционни знания и умения и активно допринасят за икономическия растеж. Те осигуряват собствения си поминък със своя собствен труд и този факт е достатъчна причина за създаването на подходящи условия от страна на Община Бургас и с наше съдействие за упражняването на занаятчийските дейности“, коментират в писмо до бургаския местен парламент от РЗК.

Оттам уточняват още, че през годините много проекти в общината, които реално са щели да допринесат за развитието на отрасъла, са пропадали. Такъв е примерът със занаятчийския комплекс, заложен в ПУП- на Общината, но все още неизграден. Такъв комплекс би допринесъл много не само за тяхната работа, но и за туризма на Бургаска област като цяло.

„Проблемите, които РЗК-Бургас в продължение на 15 години се опитва да решава, понякога и с помощта на Община Бургас, са жизненоважни за развитието на занаятите и утвърждаването им като успешна икономическа дейност. Без съдействеито на общинската администрация и местния парламент, тези проблеми ще се задълбочават. Именно затова очакваме активно съдействеи от страна на управлението за намирането на най-добрите решени, свързани с устройчивото развитие на нашия сектор в Община Бургас“, довършват от камарата.

Занаятите в нашето злободневие наистина се разглеждат като нещо архаично, нещо, загубило своя смисъл, нещо непотребно. Това обаче съвсем не е така и въпреки че вече нямаме конкретна нужда от услугите, които голяма част от тези хора предлагат, то със сигурност техния труд, като част от една ниша в икономиката на региона и България като цяло, трябва да бъде достойно оценен.

Фактът е, че с течение на времето, услугите и продуктите, които тези хора представят на пазара, са загубили стойността си. Сега обаче наблюдаваме тенденция към връщане на старите традиции. Кой не би желал професионален кожар да му ушие яке или палто по поръчка на приемлива цена? Или ръчно направени накити, съдове за кухня, а защо не и мебели?

Дали Бургаският общински съвет ще оцени този факт и реално ще предприеме мерки за развитието и стабилизирането на тази ниша в икономиката на града, по всяка вероятност ще стане ясно в края на месеца по време на ноемврийската сесия.

В категории: Бизнес , Бургас


27
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
27.
Божана Дякова
16.11.2017 10:46:46
0
0
Абсолютно подкрепям!
26.
М.М.до 25.
14.11.2017 10:52:43
2
0
Нещо май си се объркал.Аз , говоря за съвсем различни неща ,а по-точно за художествено изкуство,което се търси от ценители по цял свят.
25.
до 24 ОБУЩАРА
13.11.2017 22:01:55
2
3
КАК ДА РЕМОНТИРАМ ОБУВКИ ОТ 30 ЛЕВА КАТО МИ ВЗЕМАШ 20 АЛО СВАЛЕТЕ СИ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА –ЗАГИВАТЕ КАТО ДИНОЗАВРИТЕ ЕСТЕСТВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ПОДБОР ТОВА Е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.
М.М. до4 тия коментар
13.11.2017 20:08:31
2
0
Много, благодаря за рекламата, която ни направи.Доставя ни удоволствие,да радваме хората с нещата които правим.
23.
до11 БРАВО ИВАНОВ
13.11.2017 18:03:51
2
0
СЛЕД КАТО СИ ГЛЪТНА ХАПЧЕТАТА СИ ДРУГ–СТРИ ДУМИ В ЦЕЛТА
22.
zapoznat
13.11.2017 17:56:19
4
4
Някой знае ли къде се намира тази работилничка за ремонт на куфари и чанти в Бургас? А да знае някой за ремонт на чадъри?
21.
движение "бургазлии срещу ТАРИКАТИТЕ"
13.11.2017 17:56:04
3
0
НЕ ПОДКРЕПЯ ИДЕЯТА ОБЩИНА БУРГАС ДА ПОДПОМАГА ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ ПРИКРИТИ ЗАД "АЛА БАЛА"ДРУЖЕСТВА РАБОТЕЩИ В ИНТЕРЕС НА ГРАЖДАНИТЕ /бъркащи в джоба НИ ЧРЕЗ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ
20.
х
13.11.2017 16:58:28
3
3
Идеята не е лоша. Ако се прави нещо в тази посока да не е по примера на Етъра, защото там всичко е ужасно занемарено (впечатленията са от тази пролет), а продукцията е абсолютен боклук, дори от съжаление не си струва да дадеш пари, единствено храната ставаше за нещо.
19.
Може
13.11.2017 15:17:26
4
3
Ако бяхте развили круизния бизнес и в Бургас поне в седмицата по веднъж се изсипваха по няколко хиляди туристи целогодишно, един такъв комплекс щеше да прави луди пари. Може да се обвърже и с електронна търговия. Много бижутери продават продукцията си в ebay.
18.
Burgas
13.11.2017 15:09:50
4
2
Za sajalenie ti izliza po evtino i po praktichno da si kupish neshto novo ot kolkoto da dadesh pariza popravkata na neshto staro i iznoseno
17.
do 7
13.11.2017 14:53:45
5
3
нямам нищо общо със статията, но с голямо удоволствие бих се заел да доразвия идеята и да управлявам такъв комплекс, че като знам потенциала на общинарите, само ще окипазят доброто намерение
16.
Рокафелер
13.11.2017 14:53:41
4
2
Не рАзбрахте ли Бургас че гледането на марихуана за медицински цели е новата роза! Всичко се право от нея.
15.
що да не
13.11.2017 14:48:39
6
3
Понякога имаме нужда от надписване на рекламни материали върху дребни предмети, които нямам как да се напишат на машина. Няма как да ги поръчам и в Китай. Е тогава, търся занаятчия, който да свърши тази работа. Занаятчийството може да има и съвременен прочит с малко повече въображение и добър маркетинг може да се изгради много по-вървежен и печеливш комплекс от експо Флора, който например направиха и се чудят с какви безсмислени семинари и изложения да му запълват залите, които през по-голямата част си стоят празни.
14.
Фии
13.11.2017 14:47:57
3
3
Македонците и Израелците вече правят лекарства и всичко от марихуана и ги продават по цял свят, наште още спят.
13.
Абв
13.11.2017 14:45:38
2
2
Във букварчетата на първокласниците трябва да има само няколко глави: как да почна бизнес, как да живея като номер едно в света по производство, как да произведа продукта който клиента иска, как да чуя това което клиента иска, как да питам клиента дали си върша добре работата, и как да се идържам сам когато порасна чрез търговия и глобален бизнес.
12.
да
13.11.2017 14:40:51
6
1
В много европейски градове ще видите такива занаятийски комплекси, където се произвеждат по стари технологии нови изделия, а не само да се правят ремонти на обуща и чанти. Правят се ръчна изработка на обувки, рисувани коприни, вази от стъкла, дрехи на една кука, бижута от сребро и злато и т.н Едновременно представлява атракция за туристите, привлича по- платежоспособна клиентела и тези хора ще си плащат наеми, данъци, ддс- та, които ще влизат в общинската и държавна хазна. Заедно с това, тези занаяти ще могат да се поддържат живи и да се предават и на младите. А сега какво е- в някакви неугледни бараки, пръснати из града, всеки се прави на майстор, докато фалира или спре да работи и обекта му изчезне.
11.
Иванов 3 говори
13.11.2017 14:40:28
4
1
Има една приказка че сегашните занаяти са software и bio-engineering. Това вярно но и от някой стари занаяти може да стане нещо. Обаче се иска модерен подход със mass production не да ми губите времето за едно две каренца. Трудна работа когато Китай бълва евтини стоки за всичко. Иска се по целова стратегия. Не забравяйте че се иска да станем smart city
10.
Флегмани,
13.11.2017 14:36:38
4
1
Направете си нова рубрика като "Ас на деня", например "Платен Ас" и там пишете за "Свещените крави"като: Тодор Йосифов, Багдатския крадец Абумелих, К**вата на Берлускони Т.Стефанова и други плащащи, за да знаем, че не се коментират и следователно да не си губим времето за четене.
9.
Фюрера
13.11.2017 14:36:24
0
2
Пичове ако не спрете да ви плащат за училища където НИЩО не учите, няма да станете хора.
По добре би било да станете обущари от 3ти клас отколкото да ви задължават да помните Менделеев.
Училищата са порочни. Хората трябва да знаят защо ходят на училище. Да вземат професия не да зубрят!
Учете се от Холандците! Учете се от Корейците!!
8.
Др–Саян
13.11.2017 14:31:29
2
1
Иванов бързо идвай да си пиеш хапчетата–после ще коментираш темата
7.
до 3 ПЛАТИЛИЯ ЗА СТАТИЯТА
13.11.2017 14:27:03
3
2
НЯМА КАК ДА ВЗЕМЕТЕ ПАРИ ОТ ОБЩИНАТА/от джоба на Бургазлии/ за да ви строят ОБУЩАРНИЦИ
6.
Иванов
13.11.2017 14:21:39
3
3
За това да стане се иска по отговорно усилие.
Иска се шефа на летището да направи списък със 100 Азиатски самолетни компании и да почне да ги кани да правят директни полети. Трябва да направим Бургас самолетен хъб който да бие Истанбул по зеленина, бързина, цена и организация.
Шефа на летището спи!! Той трябва да пътува с кмета навсякъде из чужбина да урежда срещи да работят в тандем да носят самолетни компании в Бургас. Също шефа на просветата във Бургас спи!
Той трябва да е с кмета при 100те най добри университети и да ги кара да отварят клонове в Бургас по технология и research.
Също шефа на финансите в Бургас спи!!
Той трябва да е с тях и да докара Азиатски банки в Бургас.

Също ми прави впечатление как сградите във Бургас по времето на Тоскани имат метални остри куполи. Сега те са занемарени. Такива метални куполи са символ на рицарството. Иска се всички нови сгради да се задължат да имат такива шапки покриви който показват че Бургас е Бург и покрива ни е скъп както и главите ни са ни скъпи! Това като в Цюрих!!!

Произвеждаме $1000 на година докато развития свят произвежда $40,000. Събуди се Бургас. Умираш от социализъм и мързел, две не виждаш, уж всичко ти е платено от малки, безплатни училища всичко а не може да произвеждаш повече от Американците които си плащат за училище и медицина. И как стават тея неща? Мързела е защото не е ясна пазарната цена на усилията които прави държавата да ви държи щастливи обаче те ви задушават. Лигавета!

Навремето Българките са били най добрите войни и производители в света, сега са дебели лелки със телефони и червило.

Навремето Българките са можели да съсекат цели римски отряди със меч а сега киснат със турски цигари по турски бутици. Навремето Българките цели къщи са строили със ръце от камък а сега се натискат във кухнята на мама.

Събудете се и вижте как от най великата нация комунизма ви превърна във една без търговия без заплата без мотивация, разлигавени, все държавата ви виновна, никаква инициатива, никаква сметка, дебели, мързеливи, не четат, не водят в Европа, ме въртят търговия, нищо!

Атака!!!!
5.
странни ВНУШЕНИЯ
13.11.2017 14:17:29
3
1
В КОИТО ЛИПСВА ИКОНОМИЧЕСКАТА ЛОГИКА
4.
господа занаятчии "УВАЖЕНИЕ"
13.11.2017 14:15:15
5
4
за уменията ВИ но ЕСТЕСТВЕНИТЕ икономически процеси са срещу вас вероятно има място за изделия с висока естетическа стойност/НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА КЪРПЕНЕ НА ОБУЩА ИЛИ ДРУГИ ПРОДУКТИ ЗА ОБЩА УПОТРЕБА/а за АТРАКТИВНА ИЗРАБОТКА НА УНИКАТИ /вероятно мястото е Несебар–Сл.Бряг но не и в Бургас
3.
2
13.11.2017 14:09:04
9
2
Идеята е добра. Подкрепям всичко, което стимулира развитието на бизнеса. Първо, че един такъв комплекс може да се направи по интересен, автентичен начин, който да представлява и туристическа атракция и второ това би завърнало тези занаяти и биха били по-близо до клиентите им. Лично аз изпитвам затруднения, когато трябва да намеря майстор за нещо си.
2.
Иванов говори Burgas uber alles
13.11.2017 14:06:59
5
1
Супер идея.
Бих искал да предложа още по високо ниво.
Да направим и интернационална група със посолствата страните от Азия и Европа.
Например Японците още правят някой страхотни занаяти ръчни правят писалки от рога на всякакви животни обаче писалки които пишат като Ролс Ройс със изгравирането и всичко.
Бургас трябва да стане центъра на Евро-Азия по занаяти и търговия!!!

Ама как да ви повярвам като дори часовника на Хеликона на Тройката не работи.
Казах им 3 пъти. Цялата им сграда СВ лющи. Взимат парите не пипат. Само глоби за ще ги оправят!
А на времето сме имали майстори на часовници.
Цяла Швейцария има готини часовници по сградите. Няма нужда от начални средни училища ами от занаятчийски такива!! И то не какви занаяти ами само най печелившите.

Сложете този да го наречен Euro Craft Federation Във дезайнерски сгради около тази дупка на Тройката. И им дайте отбор от 5 sales and marketing да им маркетират произведенията във чужбина докато те развиват машини и технология.
Поканете занаятчии от цяла Япония и Русия и Китай.
1.
Едва ли
13.11.2017 13:58:45
6
4
Кадърните майстори се знаят от гражданите на Бургас.Без значение дали са събрани на едно място или са пръснати из града. Да не забравяме ,че доста от занаятите чисто практично не се предпочитат заради цените на услугите. Едва ли има шивач който да ушие яке за 30-40-50лева. Повечето се ползват за дребни поправки на закупени вече дрехи. Същото е и с обущарите. Отделно и факта ,че има такива некадърни майстори,че повече не стъпваш при тях. За грънчари,медничари и други подобни е добре да има,но те по скоро са атракция. Такива има в Генгера в Айтос,Етъра в Габрово и др.
Флагман.БГ Автор
Флагман.БГ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Крими
Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ)
Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ) През последните две години се наблюдава сериозно повишаване на броя на мъртвите делфини, изплували на родните плажове


Всичко в категорията
Сигнал до Флагман.бг! Половината ж.к."Възраждане" без ток, ЕВН нехае Майки от Свети Влас: Вижте в какво превърнаха детската ни площадка, сложете камери (СНИМКИ) 4 месеца няма кой да оправи опасна шахта на бул."Демокрация", днес тя вече е капан за пешеходците(СНИМКИ) Бургаски майки с апел: Направете нормална рампа за детски колички в ДКЦ II (СНИМКИ) Бургазлия преживя кошмар: Сложете легнали полицаи на ул. "Гладстон", джигит едва не уби дъщеря ми на пешеходна пътека (СНИМКИ) Бургазлийка се спъна и падна жестоко по ремонтирания бул. "Богориди" в Бургас (СНИМКИ) Шофьор си маркира паркомясто на тротоара в бургаския ж.к.”Възраждане”, за да спира старата си талига (СНИМКИ) Този мъж ограби култово заведение на пъпа на Бургас, познавате ли го? (ВИДЕО) На вниманието на КАТ-Бургас! Нужен ли е този знак, ако никой не го спазва?! Внимание! Огромна ламарина виси от саниращ се блок в Средец, може да убие някого (ВИДЕО) Читатели на Флагман: Средец е под вода, пътят Поморие - Ахелой пропада (ВИДЕО)
Промените в Закона за горите няма да позволят да се построи нито един хотел
Промените в Закона за горите няма да позволят да се построи нито един хотел Предвижда се да отпадне таксата за промяна на предназначението на земята от горска в урбанизирана
Всичко в категорията
Спипаха трима за грабеж, взели от баба 240 лева
Спипаха трима за грабеж, взели от баба 240 лева Извършителите проникнали в къщата й през покрива
Всичко в категорията
Нови експерти казват: Сварен ли е Горан в килия 228
Нови експерти казват: Сварен ли е Горан в килия 228 Отдел „Специализиран” на Софийската прокуратура разследва смъртта на затворника

Всичко в категорията
18-годишната Стефи си отиде, а лекарката й се мъчи да избегне глоба от 300 лв. Лекарка обжалва глоба след смъртта на 18-годишната Стефани Турският съд осъди на доживотен затвор шестима известни журналисти „Министърът на любовта“ Марто Дебелия зубри за изпит в затвора, „Мис Силикон“ му върза тенекия Училищна директорка завъртя бизнес с фалшиви дипломи, повдигнаха й 3 обвинения Военният съд прати под домашен арест ексшефа на разузнаването ген. Киров след присъдата за присвояване на 5 млн. лв. Няма прошка! 6 години за тарикат, отказал да плаща данъци Жив да го оплачеш! Вальо Топлото вече нямал пари за адвокат Стажанта вече не броди в парламента, КОЙ овладя телевизия BiT Прокуратурата възобнови разследването за смъртта на 2-годишно дете в МБАЛ „Д-р Маджуров” Михаил Дойнов осъди МВР, набедили го, че ще се пали пред Общината и задържали неправомерно
Нов бъг кара iPhone да се рестартира, а чат приложенията да блокират
Нов бъг кара iPhone да се рестартира, а чат приложенията да блокират Миналия месец беше намерен бъг под формата на линк, който е способен да блокира целия смартфон


Всичко в категорията
Сигнал до Флагман.бг! Защо тази сграда в сърцето на Бургас функционира без АКТ 16
Сигнал до Флагман.бг! Защо тази сграда в сърцето на Бургас функционира без АКТ 16 Билдингът няма и разрешение за ползване, а на партера е разположен супермаркет, който работи от месец

Всичко в категорията
Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта Само във Флагман.бг! Вижте как експолицай овладя бизнеса с трупове в Бургаско Траурни агенти или злодеи? Вижте как 16-годишният мъртвец Костадин сам поръча погребението си Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Вижте как гард на самоубилия се Кристиян Коджуклиев превърна семейната къща в наркоферма (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Лейтенант в новата наркобанда се оказа зет на съдружник в „Аркус”, сменил убития гард на Очите Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско Касапинът Божидар живее като холивудска звезда, вменяем ли е? Преценете сами (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Италиански мастършеф измами десетки в Бургас и избяга от България
40% от учителите у нас излизат в пенсия през следващите 8 години. Кой ще ги замести?
40% от учителите у нас излизат в пенсия през следващите 8 години. Кой ще ги замести? Камери в детските градини и училищата няма да спрат насилието, смята зам. министър Деница Сачева

Всичко в категорията
Проф. Семов: Ако сложим камери в детските градини, ще признаем, че отглеждаме келешчета (ВИДЕО) Разгневена майка: Накараха детето ми да решава задача по математика с въпроси за инцест, изнасилвания, проститутки и дрога Ученици си признаха, че пият като за световно и не се притесняват, рекордът им - 11 бири за един ден Просветният министър за боя над деца в „Брезичка”: Проявена е непрофесионална толерантност, знаело се е Новина за 750 лева, която касае всеки трети студент Министър Вълчев: С камерите в градините само маскираме проблемите и демотивираме учителите (ВИДЕО) Важно! Вижте новите правила за прием в първи клас, въвеждат специфично райониране Топ психологът Ани Владимирова обясни вредата за децата, ако им се мътят главите с третия пол Петър Кънев се скара на министри заради дуалното обучение: 8 години чакаме бъдещето, ще отлепим ли? Ето кой е новият директор на ОДЗ „Брезичка“ ГЕРБ с бясна декларация срещу БСП: Децата най-после ще научат, че са оцапани с кръв от главата до петите
Диетолог: Време е с плодове и зеленчуци да пречистим и тялото, и душата си (ВИДЕО)
Диетолог: Време е с плодове и зеленчуци да пречистим и тялото, и душата си (ВИДЕО) Постите обаче не са за всеки и трябва да се подхожда индивидуално, предупреждава Анна Йорданова
Всичко в категорията
Разкритие! Джипът-ковчег, с който загина моделката Асиана, е на семейство строителни предприемачи
Разкритие! Джипът-ковчег, с който загина моделката Асиана, е на семейство строителни предприемачи Бившата управителка на Бедрум тръгнала за Благоевград, но мистериозно обърнала джипа към столицата, преди да загине в катастрофата


Всичко в категорията
Огромна мъка! Красива актриса зове загиналата Асиана: Идвам, мила моя! Чакай ме! Яна Маринова с покъртително признание: Станах жертва на насилие на 16 години - биеха ми шамари и стреляха по мен! Приятелите на красивата Асиана Митева потънаха в скръб, не могат да повярват в трагичния й край Скръбна вест! Почина известен бургаският писател Студент със 100% увреждания се превърна във влюбен затворник (ВИДЕО) Христо издъхна от свръхдоза в дома на приятел навръх Свети Валентин Мъката е голяма! Починалият на пистата в Пампорово е известен бизнесмен Скръбна вест! Отиде си уважаван юрист, бивш председател на Върховния съд Тъжна вест! Почина известен общински съветник Покъртителна история! 28-годишна красавица отказа химиотерапия, за да умре хубава и достойна Синът на проф. Димитър Зашев разкри истинската причина за смъртта на баща си
Астролог: На жена днес не се отказва, желанието й е закон
Астролог: На жена днес не се отказва, желанието й е закон Който не си поговори с дете в този ден, целият месец няма да намери щастие, предупреждава Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Три тира се удариха по пътя за магистралата, движението е затруднено
Три тира се удариха по пътя за магистралата, движението е затруднено На място полицейски екипи извършват оглед и изясняват причините за възникналия инцидент


Всичко в категорията
Секс Библията на социализма
Секс Библията на социализма Там някъде между олиото и свободите стоеше един друг свенливо премълчаван дефицит – дефицитът на еротичното


Всичко в категорията
Спомени от соца: Кой предложи да въведем лятното часово време през 1979 г. Как протеже на Тато изгони 300 хил.български турци и отцепи Кърджалийски окръг с танкове Спомени от соца: Когато оказионният магазин беше кореком втора ръка Преди 21 години: БСП връща мандата, България тръгва към Европа Спомени от соца: Историята на родните спортните коли Булгаралпин и защо спряха да ги произвеждат "Българската Флорида": Как западната преса представя нашето Черноморие през 60-те Скръбна вест! Почина проф.Иван Карайотов - човекът, който развенча мита, че Бургас няма древна история Спомени от соца: Видеоразходка из Слънчев бряг и най-известните му ресторанти през 1977 г. Спомени от соца: Как Тодор Живков хранеше бъдещите шампиони на България (СНИМКИ) В чия чест е издигнат най-спорният паметник в историята на Бургас - Альошата (ДОКУМЕНТИ) Ретро: Данък за бардак в Бургас - 200 лева на месец, за проститутка - 10 лева
Колко струва безценното? Олимпийският златен медал – $559
Колко струва безценното? Олимпийският златен медал – $559 Златният медал всъщност е само покрит със злато... а отдолу е сребро


Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Айтос
Инспектор от ОДМВР-Бургас стана член на Управителния съвет на Международната полицейска асоциация Включете се в конкурса за снимка на Пристанище Бургас, кампанията започва утре Вижте най-голямата дупка в Бургас, десетки коли останаха без джанти (СНИМКИ) Неписаните трагедии в българската авиация: Как Миг-15 се заби в езерото Вая край Бургас Данъчните в акция: Запечатаха магазини в „Краснодар“ (СНИМКИ) Какви сме според БГ рекламите? Ядем предимно кренвирши, още живеем с майка си и всяка вечер сме с подут от газове корем* Глобиха солено Идрис за швейцарско ножче. Той: Полицаите ме тормозят (ДОКУМЕНТИ) Ето как Бургас ще се преклони пред Апостола на свободата Включете се в най-масовото факелно шествие в памет на Апостола на свободата Ето къде може да бъде изграден занаятчийският комплекс в Бургас (СНИМКИ) Бургазлийката Лариса Иванова е най-красивата баба в света
Нов рекорд: Кукерски костюм на бургазлия с най-дълъг косъм в България (СНИМКА)
Нов рекорд: Кукерски костюм на бургазлия с най-дълъг косъм в България (СНИМКА) По стара българска традиция всяка трета неделя от месец февруари се чества Кукеровден

Всичко в категорията
Кошмар! Каруцар помете пешеходка, счупи й три ребра и избяга
Кошмар! Каруцар помете пешеходка, счупи й три ребра и избяга Инцидентът е станал на кръстовището на улиците "Славянска" и "Гарова"

Всичко в категорията
Трагедия в Айтос! 59-годишният Иван се задуши при пожар Стана ясно каква е причината за тежкия сблъсък на пътя Бургас-Айтос Запознайте се с Ясен и Желязко, убиващи за удоволствие. Това ли са новите българи? Прокурор: Убийците на айтоския бездомник са били пияни, садистични са намеренията им (ВИДЕО) Съседи на зверски убития в Айтос: Асен беше добър човек, но си отиде заради бедността ни (ВИДЕО) На живо във Флагман.бг! Прокуратурата с извънредна пресконференция за убийството в Айтос Айтос ще има нова автогара, търсим изпълнител Извънредно! Кърваво убийство в Айтос – откриха мъж с пръснат череп в необитаема къща Чисто нов Айтос с Бюджет 2018, БСП гласува против заради субсидията за МБАЛ Севим Али алармира за „ад” в айтоски села, министър го прати да търси пари другаде (снимки) Ужас! Пожар в Айтоско изпепели 1500 бали сено и слама
Вижте кой е първият лозар и винар! Непубликувана досега снимка
Вижте кой е първият лозар и винар! Непубликувана досега снимка След потопа Ной гледал лозя и правел вино, ходел вечно опиянен, но живял 950 години


Всичко в категорията
С мавруд от земята на Маркели "Винпром Карнобат" възражда старите български сортове (ВИДЕО) Блокове в Карнобат протекоха заради недовършено саниране (ВИДЕО) Ад край Карнобат! Голф излетя от пътя, преобърна се в канавка В Карнобат изграждат сепарираща инсталация за отпадъци, за да не вдигат шоково такса Смет Кметът Георги Димитров за отрязаните заплати на общинарите с дългове: Не може гражданите да си плащат, а служителите – не Ето какъв ще е бюджетът на финансовия отличник на Бургаска област – Карнобат Чудо невиждано! Кметът на Карнобат отряза заплатите на собствените си служители. Вижте защо „Карнобат“ започна зимна подготовка с 20 състезатели Огнен ад по празниците! Мъртвопиян мъж подпали къщата си, едва не изгоря жив Зрелищна акция на агенти по храните в Карнобат Нов удар на бургаските полицаи: Спасиха баба от Карнобат от алоизмамници, единият е в ареста
След сделката с прокуратурата: Хора на Слънцето излизат от затвора след броени месеци за новия летен сезон Концерт и поетична среща белязаха 15 февруари в Несебър Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ) Държавата да си свърши работата и да извади от сивия сектор апартхотелите Кошмар в Слънчев бряг: 18-годишен шофьор натисна здраво газта, прати авер в болница с мозъчно сътресение Харизматичният поп певец Миро взриви Несебър на 14 февруари Добрата новина! Стартира реконструкцията на пощата в Новия Несебър, ето как ще изглежда (СНИМКИ) Валери Симеонов: Слънчев бряг трябва да се издърпа от ръцете на мутрите, за да не събираме шлаката на Европа (ВИДЕО) Крадците на велосипеди в Слънчев бряг са сливенски престъпници, прокуратурата ги погна Пуснаха под домашен арест обвиняем за пласмент на луксозна дрога в Слънчев бряг и Бургас Ето как крадци задигат велосипед в Слънчев бряг и остават безнаказани (ВИДЕО)
Тежка катастрофа на пътя Каблешково-Ахелой: Размазаха се Тойота и Алфа (СНИМКА) Важно съобщение от Община Поморие за събирането на местните данъци НЧ „Просвета 1888“ Поморие подготвя весел маскарад за Сирни Заговезни Най-добрите винопроизводители от Поморие бяха отличени на „Дамаджан вечеринка” Изплува потулен скандал! Шпакловчик от Бата блудства с непълнолетна полякиня Обрат в съда: Пратиха поморийския „сървайвър“ Марчо Марков в домашен арест Със закон: Закриват опитните станции по земеделие в Поморие и Средец – вливат ги в ново държавно предприятие Ето как Поморие чества 140 години от Освобождението си Товарен автомобил помете велосипедист в Поморие Водещ изследовател от БАН ще гостува в Поморие по повод 140-годишнината от Освобождението на Анхиало Поморие с 32,5 млн. лв. бюджет за 2018 г., спасяват болницата с 1 млн. лв.
Царево на бунт заради циганина, пребил учителка (ВИДЕО) След алармата на Флагман.бг! Царево завря: Питат кмета Лапчев защо натроши и къде скри паметника - емблема на града Къде сбъркахме? Петокласник от Царево нападна учител, заби му юмрук Премахнаха и изпочупиха символ на Царево от сърцето на града при ремонта на площада (СНИМКИ) Прокуратурата проверява добиват ли се назаконно инертни материали от р. Велека Шефът на базата в Резово вземал рушвети, жалбите са потулвани? (ВИДЕО) С пирончета ли хванаха коледната елха на Царево? Вятърът я помете и провали тържествата в морската община Кольо Върбанов: Лицензите за риболов се дават под масата, вземат ни ги заради варненци (ВИДЕО) Рибари от Царево на протест, отнели им лиценза неправомерно (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Оправдаха екскмета на Царево Петко Арнаудов Бургаският депутат от БСП Николай Тишев с приемен ден в Царево
Кметът Иван Жабов и "Царя на виното" благословиха лозите на Средец за Трифон Зарезан
Кметът Иван Жабов и "Царя на виното" благословиха лозите на Средец за Трифон Зарезан С музикален съпровод и странджанско хоро, всички гости, където бяха отчетени резултатите от традиционния конкурс за „Най-добро домашно странджанско вино“


Всичко в категорията
Със закон: Закриват опитните станции по земеделие в Поморие и Средец – вливат ги в ново държавно предприятие Средец с 15,8 млн. лв. бюджет, акцентират върху инфраструктурата Опозицията в Средец бламира кмета Иван Жабов за чистотата и пътните на учителите Четири училища в Бургаско излязоха в грипна ваканция Подменят част от канализацята, за да сложат край на реките от боклуци след всеки порой в Средец Със съдействието на Валери Симеонов: 325 000 лева отиват за благоустрояване на община Средец Екшън в Средец! Пиян криминално проявен мъж скочи на ченге, скъса му пагона Вижте ужаса с ТИР-а на пътя Бургас-Средец (СНИМКИ) 20-годишен апаш отмъкна кон и каруца от къщата на старец в Средецко Вдигнаха наемите на лекарските кабинети в Средец, приходите кърпят бюджета на Медицинския център Средец остава с една от най-ниските такса Смет в България
Традицията в Странджа е жива: Бял кукер носи благоденствие и берекет в Малко Търново (СНИМКА)
Традицията в Странджа е жива: Бял кукер носи благоденствие и берекет в Малко Търново (СНИМКА) Той е без маска, но лицето му е покрито с черна боя, за да остане неразпознаваем


Всичко в категорията
Пенсионерите в Малко Търново с повече информация и още един телефон срещу алоизмамите Около 3 500 000 лв. е проектобюджетът на Община Малко Търново за 2018 г. Защо депутат-русофил обяви Странджа за българската Камчатка Само във Флагман.бг! Вижте пълния абсурд на самонастанените в домовете на военните в Странджа (ВИДЕО) Вадят ромите от военните имоти в с. Звездец, те молят за отсрочка Улица в Младежко се превърна в дере след пороя, пътят за селото вече е проходим (ВИДЕО) Гонят обитателите на военни жилища в Средец и Звездец – ползвали ги неправомерно Кметът Илиян Янчев предупреди: Река Младежка заля пътя, не тръгвайте към селото (ВИДЕО) Бургаски студенти подеха благотворителна кампания в помощ на Дома в Заберново, вижте как да се включите Уникалната гробница Мишкова нива скоро ще се стопанисва от община Малко Търново Помогнете! Странджанският певец и нестинар Костадин Михайлов се нуждае спешно от нова става, търсят се 5000 лв.
Зарязаха лозята, Камено празнува Деня на виното Трифон Зарезан (СНИМКИ)
Зарязаха лозята, Камено празнува Деня на виното Трифон Зарезан (СНИМКИ) За втора поредна година Общината организира Фестивал на виното, 7 производителя се бориха за наградата
Всичко в категорията
Камено организира Фестивал на виното Камено гони злите духове с кукери, десетки сложиха маски и чанове (СНИМКИ) Кукерите на Камено се върнаха със златен медал от маскарада в Перник Ще изградим система за наблюдения на язовирите и деретата, за да предотвратим нови бедствия Ноу-хау в Камено: Пенсионерски клубове превърнати в магазини, искат общината да им плаща ток и вода Камено с 11,75 млн.лева, ремонтират площада, улиците в града и стадиона Пострадали от потопа в Бургаско излизат на протест, искат държавата да чисти деретата (ВИДЕО) Доброто съществува! Над 2200 лв. са събрани от благотворителните кутии за малкия Божидар Жельо Вардунски с апел към държавата: Изчистете каналите и деретата, за да избегнем нови наводнения! Светлина в тунела след бедствието: Ремонтираха детската градина в с. Черни връх (СНИМКИ) Децата, пострадали при бедствието в Бургаска област, получиха събраните дарения
Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева
Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Всъщност била най-обикновена месингова монета без никаква стойност

Всичко в категорията
Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич Брутално зверство в Сунгурларе: Циганин-рецидивист изнасили 70-годишна баба Ето какво отговориха от Община Сунгурларе за масовата сеч в с. Славянци Масова сеч съсипва Сунгурларско, общинари гонят очевидци от парка на село Славянци Сунгурларе иска 1,3 млн. лв. за ремонт на пътищата Освобождават от данъци, ако инвестираш в Руен, Сунгурларе и Средец (ВИДЕО) Бургаският депутат от БСП Николай Тишев с приемен ден в Сунгурларе Брутален екшън в Сунгурларе! Младежи се нахрълиха и пребиха зверски 44-годишен мъж Община Сунгурларе в черен списък с длъжници към държавата. Бургас е сред отличниците
Погром! Крадци атакуваха и потрошиха къща от яд (СНИМКИ) 10-годишният Васил се бори за живота си, микробус го помете, докато кара велосипед Жълто-кафява вода потече от чешмите в Руенско (ВИДЕО) Парламентът аплодира 43-ма руенски началници от ДПС (снимки) Освобождават от данъци, ако инвестираш в Руен, Сунгурларе и Средец (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Селска кметица от Руенско се мисли за недосегаема, превърна в ад живота на цяло семейство Кошмар! Крава изскочи на пътя Айтос-Руен, предизвика зверско меле 65-годишната жена е с опасност за живота, след като бе блъсната от лек автомобил Ексклузивно! Емурла: Съжалявам за ударения ролс-ройс. Бенчо: Прощавам ти, важно е да сме здрави! Ето колко наливат в снегопочистването на Руен Трагедията е огромна! Нуртен закарала малкия Мустафа да види баба си, тръгнала рано, за да избегне трафика
Промените в Закона за горите няма да позволят да се построи нито един хотел Интервю Всички интервюта Промените в Закона за горите няма да позволят да се построи нито един хотел
Предвижда се да отпадне таксата за промяна на предназначението на земята от горска в урбанизирана
Глас отвътре Всички Георги МИЦОВ, Проджект мениджър на Гранд Хотел Поморие Георги МИЦОВ Какви сме според БГ рекламите? Ядем предимно кренвирши, още живеем с майка си и всяка вечер сме с подут от газове корем* И, да, разбира се – всички са овъртолени в изключително изгодни заеми и ипотечни кредити, които всеки момент заплашват да ги довършат


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Половината ж.к."Възраждане" без ток, ЕВН нехае Майки от Свети Влас: Вижте в какво превърнаха детската ни площадка, сложете камери (СНИМКИ) 4 месеца няма кой да оправи опасна шахта на бул."Демокрация", днес тя вече е капан за пешеходците(СНИМКИ) Бургаски майки с апел: Направете нормална рампа за детски колички в ДКЦ II (СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 19.02.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Сега е моментът да подобрите имиджа си и да намерите съмишленици, които ще ви помогнат да реализирате своите проекти. Ще сте доста енергични, но и склонни към авантюри и има риск да нараните човека, когото обичате. Не си проваляйте живота заради мимолетни увлечения! На работното място ще се чувствате добре, въпреки че сте претрупани със задачи. Ще изпълните доста от тях. Има шанс да получите и финансов бонус заради старанията. Венера обаче няма да е никак щедра към самотните Телци днес. Възможни са разочарования. Време е да осъзнаете, че балансираното хранене е важно условие за доброто здраве, а неправилното довежда до натрупване на шлаки в организма и до различни заболявания. Ще се чувствате по-добре, ако си разтоварете организма с по-лека храна. Възможно е някои от представителите на този знак да пролеят сълзи заради несподелена любов или раздяла с близък човек, но бързо ще им мине, защото ги очакват приятни изненади. Възможно е те да са свързани с наследство, с нова придобивка или запознанство. Внимавайте с финансовите дела! Безразборното пилеене на пари днес може не само да ви принуди през следващите дни да стягате коланите, но и да доведе до сътресения в отношенията с вашите близки. Не влизайте в казина и избягвайте конфликтите! Сутринта бъдете по-внимателни при преговори или при подписването на документи, защото ще сте разсеяни и объркани! Възможни са напрегнати ситуации, но ако запазите самообладание, нещата ще се развият във ваша полза. Избягвайте висококалоричните храни! Това е денят, в който звездите ви дават шанс да постигнете нещо значимо в службата. Може да се справите с трудно решим казус благодарение на нестандартния си подход. Ще изненадате околните с творческите си решения, а любимия човек – с желанието за промяна. В този ден може да планирате в живота си промените, които желаете. Успех ще имат мъдрите Скорпиони, които преценят своите възможности. На лекомислените няма хич да им върви. Трябва да сте внимателни при боравене с пари. По-добре да отложите пазаруването! Възможни са неприятности в службата заради нелоялни колеги. Внимавайте, защото може да ви натопят, за да излязат чисти те! В този ден не бива се подлагате на драстични диети, не гладувайте! Възможни са здравословни проблеми, свързани с храносмилателната система. Обръщате повече внимание на желанията на вашите близки, отколкото на своите потребности! Може да планирате мечтаната почивка с любимия човек, но не пренебрегвайте и служебните си ангажименти. Предразположени сте към инфекциозни заболявания, пазете се! Вълненията ви сега са свързани предимно с любовта. Няма смисъл от въпроси, ако гледате в една посока, а страстта ви изгаря. Забравете думичката „трябва“ и правете това, което искате! Споделяйте повече време заедно и говорете открито за сексуалните си желания! Под влияние на Венера вашите сексапил и увереност растат. Може да се увеличат и постъпленията в банковата ви сметка, но ще набъбнат и разходите. Отношенията с вашия интимен партньор ще се подобрят, ако не кръшнете от пътя и не загубите доверието му.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип