×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от соца: Как Тодор Живков интегрира циганите


Спомени от соца: Как Тодор Живков интегрира циганите
Приемат се мерки за приобщаването им в българското общество
11 Ноември 2017, Неделя, 00:01 ч.

В ЦК на БКП се създава специален отдел за малцинствата, в който дълги години работи  и някогашния ремсист от Сливен Господин Колев

За да се реши циганският въпрос властта по времето на Тодор Живков предприема редица стъпки. В ЦК на БКП се създава специален отдел за малцинствата, в който дълги години работи  и някогашния ремсист от Сливен Господин Колев. Единственият циганин, допуснат до кулоарите на ЦК. Той е първият и единственият засега циганин, назначен на толкова висок управленски пост в цяла Европа. По негова инициатива е приет закон, забраняващ скитничеството, преди това малцинството не живеело уседнало, пише socbg.com.

Благодарение на него се приемат мерки за приобщаването им в българското общество. Той прокарва и закони за смесени училища, за задължително средно образование, както и квотен принцип за приема им в университет. Колев настоявал и да се разбият ромските махали, за да могат жителите им да обитават не гета, а нормална среда. Един от най-уважаваните и авторитетни доайени на циганската общност у нас умира през 2011 г., оставяйки след себе си мемоарната си книга “Един циганин в ЦК на БКП”.


Господин Колев

Господин Колев приживе казваше:

Осигурихме работа за всички, жилища. На скитащите катунари давахме по 5 хиляди лева, ако се заселят. На родителите на учениците отпускахме по 20-30 лева помощи, за да ги пращат редовно на училище“, изрежда мерките Колев. И не пропуска студентите. По личната молба на Тодор Живков той бил натоварен да „вкара“ във ВУЗ всички кандидати от цигански произход, които на изпитите са получили оценка над 3. „Така се създаде циганска интелигенция“, казва Колев. Когато през 1980 година ЦК поръчали секретно изследване, се оказало, че 40% от циганите в България вече са интегрирани.

Когато през 1966 година Тодор Живков се среща с президента на Франция Шарл дьо Гол, френските журналисти го попитали как живеят циганите в България, а той отвърнал „Какви цигани, в България няма цигани“, обича често да си спомня Колев.

Самият факт, че имаше отдел за националните малцинства говори, че държавното ръководство признава, че ги е имало, но никъде не се говореше за това, казва Колев. На една от срещите си с Тодор Живков първият човек в държавата му казал: „Другарю Колев, ние не признаваме циганите за малцинство. Те са наши хора.  Циганският въпрос е наш вътрешен въпрос. Докато турският – не е“.
На въпроса „Какво точно правеше този отдел за малцинствата?”, той казва: Проучвахме проблемите, които трябва да бъдат решени от ЦК на партията. Помните, тогава БКП решаваше. Обикалях страната и настоявах да се ликвидира скитническият живот на циганите.

Стана възможно. До голяма степен… А привилегии имаше – тогава не говорехме за интегриране, а за приобщаване на циганското население към българската общност. Имахме за цел да издигнем материалната и духовната култура на циганите до основното население – българите. Затова и излезе решение временно да се приемат нашите младежи във ВУЗ-овете с по-нисък бал. Защото циганските деца имаха равни права с българските, но нямаха равен старт.

А на обвинението, че насилствено са затваряли циганите в гетата той отговаря така:

Това „посегателство“ имаше съвсем друго предназначение, и циганите, които тогава „установихме по места“ с доста труд, и почти, признавам, насилствено, до днес са ни благодарни. И съвсем не в гета ги настанявахме. Бяха им отпускани по 5 хиляди лева, не малко пари за онова време, безлихвени заеми за жилища, строехме къщи, апартаменти, цели квартали, намирахме им работа. Децата се учеха в общи училища с българчетата. Имахме задача да ликвидираме обособените махали и да се избягва съсредоточаването на циганите в един квартал.

Някои получаваха апартаменти и от местоработата си, но като признание за труда им, за това, че са ударници и отлични работници, не за други привилегии. До 1986 г. има 280 цигани, наградени с ордени от Президиума на Народното събрание за високи заслуги за работата им в селското стопанство. Имаме и герои на социалистическия труд. Само в Сливен 29 цигани бяха признати за активни борци. Наши хора имаше неработещи, но не и безработни, това сочи проучването, направено от нашия отдел и ръководено от социолога и секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов. Хората ни работеха главно в селското стопанство, промишлеността, строителството. И всички данни от всички проучвания доказваха, че около 40 на сто от всичките български цигани до 1980 г. вече бяха напълно интегрирани. Което значи, че в материално, културно, интелектуално отношение бяха „рамо до рамо“ със средностатистическия българин тогава.

И отново за интеграцията: През 1981 г. направихме проучване, тогава неработещите цигани бяха 10 процента. Но всъщност и те не бяха в истинския смисъл на думата безработни – бяха хамали, ваксаджии, занимаваха се с общественополезен труд. Така че въпросът с трудовата заетост при циганите беше наистина решен. В Рогозина, Добричко, дори направиха специални жилища за тях. В Русе пък бяха настанени около 500 скитащи цигани, които останаха там цели… 5 години. Не е малко, нали? А и като отидоха другаде, отидоха да работят, не да крадат.

А каква е рецептата за ромската интеграция днес и възможна ли е въобще:

Първо трябва да им се осигури работа. Даже, извинете, и с малко диктат, дори и някои да „ореват орталъка“ за „нарушаване на правата на човека“, трябва да заставим циганите да работят. Има и друго, ще ви го кажа направо – в една част от българското население се появиха необичайни антицигански настроения, бих ги нарекъл дори расистки. Такова нещо преди 10 ноември наистина нямаше. Трябва да сме търпими един към друг. А то какво стана – бедността и безработицата озлобиха хората и те изливат гнева си върху циганите, с които бащите им са живели дълги години, цял живот, заедно. България е точно толкова наша родина, колкото и на българите, хайде да не правим, както се казва, цигански работи в нея!

Кой е Господин Колев ?

Господин Колев е роден на 20 януари 1923 г. в циганската махала в Сливен в семейство на текстилни работници. 17-годишен става член на РМС, през 1942 г. за дейността му в организацията заедно с три други циганчета и много българи е осъден на 5 години затвор, които „излежава“ в Сливен и Варна.



Членува в БКП от пролетта на 1944 г., по-късно е военен, след това – експерт по малцинствените въпроси в ЦК на БКП.  Без притеснения споделял как са го наричали близки и познати – „циганинът от ЦК“. Там работи до 1990 г. – 30 години, и издадената си преди години книга нарича с обич, вероятно и с носталгия, „Един циганин в ЦК на БКП“. Умира на 6 януари 2011 г. в родния си град.



В категории: Ретро Флагман


34
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
34
Коментара по темата
34.
Ууууу
14.11.2017 07:28:30
0
0
Дебилът пак не си е гълтал хапчетата!!!
33.
г
13.11.2017 20:24:20
0
2
Тъпа медия.Вотът е манипулиран.Защо само дразните хората,като не могат да упражнят правото си на вот?
32.
Петър
13.11.2017 07:46:58
0
2
Не използвай свято име за простотии! До 31-ви.
Язък за децата ти, ако искаш да живеят в "развит социализъм"! Нищо не знаеш за капитализма, за туй мълчи и си гледай децата да не забегнат в "развития капитализъм", където социалната политика е такава, че детето ти, дори и мигрант със сигурност няма да получи 35 лв. детски!!!
31.
Левски
13.11.2017 04:20:18
2
4
Нека ви е хубаво сега народе заслужихте си капитализма радвайте се на краткия си живот.Не живот а съществуване не проумяхте че сега е истинския режим ...язък за децата ви...
30.
ОТ един ПИШМАН-АДВОКАТ
12.11.2017 22:10:25
2
2
АМИ нали имаше и някаква "ПРИВАТИЗАЦИЯ" ,то като национализацията ли беше
29.
Г67
12.11.2017 16:27:18
2
10
НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАЖБА Е НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА...
28.
Петър
12.11.2017 13:55:35
2
10
До 19, как пък не мое се сетиш за шибаната национализация?! Малка имотна "измама" ли ти се вижда грабежа на шепа предатели, затворили "стадото" по техни мъдри слова в панелки?!
27.
До ПРОКУРАТУРИТЕ
12.11.2017 13:41:25
0
3
Има ли шанс една психично болна жена да си върне,откраднатият и наследствен бащин имот
Откраднат по смисъла на ЧЛ.587 АЛ.2 от ГПК с ФАЛШИВА НЕЙНА ЛИЧНА КАРТА
Моля ,ФЛАГМАН СЕЗИРАЙТЕ ГИ
26.
А в Айтос времето е спряло за някои
12.11.2017 13:24:07
3
4
ТЕ ВСЕ ОЩЕ СИ МИСЛЯТ ,че БАЙ ТОШО Е НА ВЛАСТ И СИ КРАДЪТ НЕ ОБЕЗПОКОЯВАНИ ОТ НИКОГО
МНОГО СТРАНЕН ГРАД Е АЙТОС
Мислят,че още е КОМУНИЗМА
25.
ДО 23 една от истините за КОМУНИЗМА
12.11.2017 12:52:14
7
9
На някои от хората сега не им харесва ,не защото не е хубаво, а защото им липсва доброто старо време когато можеха да крадат.Защото някои докато не откраднат нещо не могат да заспят
ДЪРТИ КОМУНИСТИ
24.
До 23
12.11.2017 12:42:16
2
10
23 прав си ,защото си спомням един случай от казармата....как един старшина по няколко пъти на ден излизаше и влизаше с едно куфарче и си крадеше по малко държавен бензин
Сигурен съм на 100% ,че на този човек му липсва много КОМУНИЗМА
23.
Една от истините за КОМУНИЗМА
12.11.2017 12:32:28
3
8
На повечето хора им беше хубаво,само защото можеха да крадат от ДЪРЖАВНОТО по-малко,но редовно, а тогава е можело имало е и за народа имало е и за управляващите.
А СЕГА нещата са малко по различни за народа няма, а за другите има
22.
до Коварни комунисти чикиийообрязни
12.11.2017 12:25:36
1
4
Абе ръкоблудец скапан много си неграмотен , Сталин умира 1953 , ДЕБИЛ !!!
21.
спомени от соца
12.11.2017 11:52:38
1
9
До N 1.Много сте прав. о старото поколение цигани вероятно си спомнят, че от Комлука не можеха да отидат до центъра на Бургас, само до моста на Океански риболов.
20.
20 Ах, тази истина ,колко много....
12.11.2017 11:47:53
0
0
Ах, тази истина ,колко много време са я криели от нас някои"15"
19.
18
12.11.2017 11:43:14
3
5
ХУБАВОТО НА СКАПАНИЯ КОМУНИЗЪМ БЕШЕ....
НЕМОГА ДА СЕ СЕТЯ...
А ДА ...ЕДИНСТВЕНО ,че НЯМАШЕ ТОЛКОВА МНОГО ИМОТНИ ИЗМАМИ УБИЙСТВА КРАЖБИ АЛО ИЗМАМНИЦИ
АКО СЕГА МОЖЕШЕ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДА СЕ НАМАЛЯТ ЩЕ Е СУПЕР
18.
ДО Бай Мангал
12.11.2017 11:38:20
11
1
АБСОЛЮТЕН ТЪПАНАР......СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ИДИОТИЗЪМ....БРАВО
17.
До БАЙ -МАНГАЛ "15"
12.11.2017 11:36:23
0
6
ТРЯБВА ПО-ЧЕСТО ДА ПИШЕШ
МНОГО МИ ХАРЕСА КОМЕНТАРА ТИ .
ПОД НОМЕР 15
16.
До 15 Бай МАНГАЛ
12.11.2017 11:29:36
0
10
ТОВА Е НАЙ-ХУБАВИЯТ КОМЕНТАР
ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ
15.
Бай Мангал
12.11.2017 11:18:33
0
18
Относно циганите през соца. Повечето неща, казани от другаря циганин са точно така. Чак ми е чудно, че ги каза тези неща за привилегиите, защото в повечето случаи това се отрича. Но, тези привилегии бяха не само за циганите, но и за т.нар. турци. Казвам т.нар., защото преди комунистите да им направят интелигенция (както се казва – под масата), като ги приемаха в университетите с двойки и тройки, и те не се знаеха какви са. Да – бедни, отрудени, кротки, но неграмотни и прости хора. Комунистите смятаха (според извратените си марксистки теории), че като им създадат интелигенция и те ще са им много благодарни. Но, се случи най-естественото – тая интелигенция започна да работи за национално обособяване и бедните, отрудени и пр. хорица, дори и колебаещите се сред тях, се припознаха като турци. Разбира се, че и турските тайни служби дадоха едно рамо на този процес. Атентатите извършени от предшествениците на ДПС са естествен завършек на този процес. Терористичните актове бяха насочени към БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ, а не против комунистическата власт и извършени ПРЕДИ т.нар. възродителен процес. На гара Буново убиха не представителите на държавата във влака, а жени и деца, взривяваха дискотеки, чакални на гари и др. все цивилни обекти. ЕДВА след като видяха каква са я свършили, комунистите тръгнаха да ги преименуват, но вече беше много късно.
През цялото това време, докато протичаха тия процеси, нашенските комунисти се занимаваха с принудително отродяване на българи в Пиринския край – пишеха ги зорлем македонци. Прибираха от цял свят негри, араби и какви ли не, и ги обучаваха на тероризъм, за да правят „комунизъма“ в техните си страни и т.н.
Това отклонение е ПРЯКО СВЪРЗАНО с темата, но нека отново се върнем при циганите и привилегиите дадени им от комунистите. Пет хиляди лева по онава време бяха страшно много пари. Толкова струваше една лека кола, което тогава си беше лукс. Един апартамент (60-70 кв. м.) струваше 6-7 хиляди лева, а през срутването на СОЦА през 1989 г. около 12-13 хиляди лева. Отделно безплатни къщи и апартаменти (в апартаментите палеха огън в хола и горяха паркета) и покъщнина и какво ли не.
Другарят циганин премълча едно много важно нещо – вноса на цигани.
По онова време много се говореше, че ще ставаме 9 милиона и дори днес комунистическите тролове спекулират с това. Да, ама българите вече бяха смачкани и раждаха по 1 – 2 деца и още тогава България започна да се топи, да умира. Трябва да се знае още, че комунистите смятаха да решат катастрофалния демографски проблем (причинен пак от тях) с внос на цигани от Румъния и други съседни страни. За справка – „цар“ Киро, който каза, че по него време идва със семейството си от Македония. „Вносът“ на цигани се толерираше и от много селски кметове с амбици да преправят селото си на град, а не им достигаха хора. Хора не достигаха и по селата – затова отново „внос“ на цигани, предимно от Румъния. Тия цигани, които сега наричаме „румънски“ да не са паднали от небето? Не, комунистите ги внесоха! Така, че комунизъм е равно на циганизация, т.е. деградация!!!
И накрая ще попитам комунистическите престъпници – И каква я свършихте бе „другаре“, като отрупвахте с привилегии всякакви малцинствени групи на принципа „болен здрав носи“? Ами такава, че сега си имаме по няколко (не по една) турски и цигански партии, има дори помашка и македонистка партия. Ама, те не били етнически! Ами, че какви са, да не са космически...?
14.
До 8 ФЮРЕРА
12.11.2017 11:06:48
0
3
В АЙТОС ..ПЛЕМЕННИЦИ ЗАЕДНО С МАЙКА СИ ....ИЗМАМИХА ПСИХИЧНО БОЛНАТА СИ ЛЕЛЯ ,КАТО ЗАКОННО по СМИСЪЛА НА ЧЛ.587 АЛ.2 ОТ ГПК И ПРИДОБИХА БАЩИНИЯТ И ИМОТ /ул.МОСКВА 18/
И ТЕ ЛИ ЗАСЛУЖАВАТ СЪЩАТА ПРИСЪДА С 'КУРШУМА'
ТЪЙ КАТО ИНСТИТУЦИИТЕ ПЪРВО ИМ ПОМОГНАХА ДА ГО ОТКРАДНАТ, А СЕГА ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ ИМ ПОМАГАТ КАТО ГИ ПРИКРИВАТ
ТРЯБВА ЛИ САМО ЗАЩОТО НА ЕДНАТА ПЛЕМЕННИЧКА МЪЖЪТ И Е ПОЛИЦАЙ , А ЛЕЛЯ ИМ Е БОЛНА ДА ГО ПРАВЯТ ,А ПРОКУРАТУРАТА ПРИКРИВА
13.
ДО В.Л. ГОВОРИ..
12.11.2017 10:59:24
1
6
БЕ ТАПАНАР ПОБЪРКАН..КОГАТО НЯКОЙ МАНГО ТИ ИЗНАСИЛИ ДЕТЕТО,,,ИЛИ ГО УБИЕ ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕШ;;ЗА АМЕРИКА ЩЕ МИ ГОВОРИ...ПЛАТЕНИ СБЪРКАНИ СОРОСОИДИ..
12.
Васил Левски говори
12.11.2017 10:55:33
6
1
Във момента Тръмп е на две най важни бизнес конференции и групи във Азия а вие за какви глупости ми пишете. Защо лъжете младите?

Защо не сте там да проучвате какви са възможностите за бизнес на Бургаските предприятия там. Защо не сте там да давате информация как да се докарат азиатските производители да донасят опит със нашите тук.

Нима може да се живее със някакви спомени заспали на неуспяла медия? Защо спъвате младите със стара информация? Какво целите? За КГБ ли работите?

Какъвто журналиста такъв и народа. Наебан и беден.
11.
Коварни комунисти чикиийообрязни
12.11.2017 10:49:23
7
3
Флагман стига сте лъгали.
До вчера не знахте че Русия е враг номер едно на България. Всичко това беше пропаганда.
От 1920 до 1959та Сталин имаше цяла зала със пропагадни журналисти която работа им беше да му създават имидж и да правят от нищо нещо за да залъгват и да крадат земи.
Нали стана ясно че Сталин почна Втората Световнаа защото иначе щяхме да изядем Русия, нашите държава произвеждат много повече и бяха влязли във челната редица на света. Русия не можеше да се конкурира със нас.
10.
Юри
12.11.2017 10:41:25
5
4
Във момента цената на едно билетче на транспорта е към 5 лева а държавата ви го дава за 1.50 лева.
Е това ако не е социализъм аз не знам какъв Тошо ми говорите. Не стига че държавата губи от вашия мързел, ами държавата се самоубива.
9.
Хахо пише пише
12.11.2017 10:39:08
7
5
При комунизма всеки работеше това което не му беше работата. Димек, мижи да те лъжим.
Докато се изнасяха заводи.
8.
Фюрера
12.11.2017 10:37:34
4
6
Много по чисто би се справил Лютия Капитализъм със хора които не работят и не принадлежат във България щеше да им тегли един коршум когато тръгнат да крадат. Нямаше да е лошо!!!!
7.
6
12.11.2017 10:33:17
5
9
По комунизма един работеше, а 5 го гледаха ха ха ха...
БАЩА МИ КАЗВАШЕ....ЧЕ КОМУНИЗМЪТ ПРЕДСТАВЛЯВА....
БООЛУК"МНОГО" ОТ РАБОТА И ВСЕКИ ВЪРШИ ТУЙ ДЕТО НЕ МУ Е РАБОТА
А най-мързеливи бяха сами се сещате ,кои носеха шапки
6.
Хъх
12.11.2017 10:32:05
4
3
Видяхме я интгеграцията -- циганите се правиха че работят с метли по улицата --- моля те метяха листа а пък Москва се правише че им плаща.
5.
Б
12.11.2017 10:14:41
9
6
Комунистите нямаха пазарни цени
всичко беше там написано от група болшевики
във Москва и София, и не им беше ясно кое колко стуваше. Най талантливите хора бягаха зад граница.
И така те банкрутираха България два пъти тайно а архива ни беше изнесен в Москва по време не окупацията.
Така че никога не вярвай на соц, моц, никога няма да намериш спасение на север във бледите татарски ебанища.
4.
Май
12.11.2017 09:54:29
6
14
При "лошия" бай Тошо, все пак е било добре.
3.
F
12.11.2017 09:53:42
1
6
Глупости на търкалета.
Трябвало да им се осигури работа.
Трябва да се разреши на образованото нселение да има пистолети и оръжие, след това ще видим каква е рецептата.
2.
Васил Левски говори
12.11.2017 09:51:20
9
5
Флагман Бъркате.
По обява време беше окупация а сега е соц.
Сега ви са платени и детските градини, и майчинството и училището и медецината.
И затова си отива и Европа и България.
Социализма е малкото дете на комунизма.
Няма яснота върху кое колко струва.
Кмета ви покрива истинските цени на услугите и убива конкуретността защото частни училища не могат да се конкурират когато държавните са субсидирани.
Затова днешното поколение е мързеливо и е барки батаци.
Във Америка почти нищо не е безплатно.
Държавата рядко субсидира нещо.
Който не работи няма никакъв шанс.
Хората се научат да разчитат на себе си.
А тука още ми чакат на "държавата" ебани социалисти.
Свикнахте ги на мързел.
Никое дете не може да разчита на себе си.
Не е ясно какви са пазарните цени на образование защото всичко е объркано във всичко се е намесила държавата.
И отгоре на това ви спонсорират половината от транспортния билет.
Ха!!!!
1.
Той
12.11.2017 09:42:55
4
15
ПО ТОВА ВРЕМЕ ВСИЧКИ МИРИЗЛИВИ МАНГАЛИ СИ СТОЯХА В ГЕТОТО И НЕ СМЕЕХА ДА СИ ПОКАЖАТ НОСА...А СЕГА,...ПОЛИТИЦИТЕ ИМ ЛИЖАТ ГНУСНИТЕ ЗАДНИЦИ.....ЖАЛКО
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори