×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо медиите на Пеевски да стават опозиция, като при тези условия те си печелят парите?


Защо медиите на Пеевски да стават опозиция, като при тези условия те си печелят парите?
Проф. Иво Христов е от интелектуалците, които презират народа си – той има апокалиптично мислене, смята проф. Станислав Станилов
08 Ноември 2017, Сряда, 16:25 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Откакто е лидер на „Атака” Волен Сидеров няма антисемитски изявления, за книгите му не мога да отговарям, казва депутатът


Проф. Станислав Станилов е на 74 г. Роден е в Габрово. Историк и археолог. Депутат е в пети пореден парламент от „Атака” и от „Обединени патриоти”. Зам.-председател е на Национално движение „Русофили”. Дългогодишен член е на ръководството на партия „Атака”.

- Професор Станилов, прав ли е проф. Иво Христов, като казва, че българските евреи са спасени благодарение на Съветската армия?
- Обяснението е много сложно и много тежко. Той не е прав да ги приказва тези приказки, защото директно това не се отнася за случая, но има един такъв момент – през 1941 г. ако Хитлер беше поискал да вземе нашите евреи, той щеше да ги вземе без никакво препятствие, но това е 1943 година. Тогава минава битката при Курската дъга – целият свят знае, че германците загиват и че, ако ние откажем да им дадем евреите, те не могат да ни окупират, защото няма откъде да вземат войска. И изключително интелигентният и хитър държавник Борис III го преценява това и казва „а бе няма да ги дадем, защото не могат нищо да ми направят”, което е вярно. Този е смисълът – че руската армия вече е преодоляла германската мощ (най-голямата, която познава светът). И нещата започват да се обръщат и това оказва влияние на обществените нагласи – българите набират смелост да се съпротивляват и да кажат „не, не може, няма да дадем”. А иначе заслугата за директното спасение на евреите не е руска, тя си е българска.

- А имало ли е други народи, които по това време е можело да спасят евреите, но не са го направили?
- Точно по това време – не, но малко по-рано например датчаните са спасили 10 или 20 хиляди души, не помня точно, като ги прекарват с кораби през Швеция. Те са другата нация, която е спасила, но само част от евреите си, защото другите немците са ги отмъкнали. Има, разбира се, и случаи като в Полша и в Украйна, където самите поляци - селяни отиват и съдействат на германците, като взимат евреите и им ги предават в ръцете. Това е ставало и във Франция. Сега не се говори в общественото пространство, но то е самата истина. Българите са единствените, единствените, които нямат етнокултурен конфликт с еврейската диаспора в България. Няма такова нещо – няма антисемитизъм.

- Да, но Волен Сидеров каза, че Холокост не е имало.
- Какво означава Холокост?! Холокост в България не е имало.

- Не говоря за България, а изобщо - той твърди, че по принцип Холокост не е имало и това е конспиративна теория.
- Аз не мога да го коментирам – това къде сте го прочели, в партиен документ?

- Той го е казвал!
- Не, това е от книгите му, за които аз не мога да отговарям. В партиен документ на „Атака” такова нещо гарантирано няма. Откакто е лидер на „Атака” той антисемитски изказвания няма. Аз го гарантирам. Няма! Има книги, които е писал. За това вече той си отговаря като автор.

- По телевизията съм го чувал.
- Сега, не се опитвай да ме вкараш, както един път ме вкара и ми струва пет хилядарки! Втори път това няма да стане, аз съм на 75 години и съм от стара коза яре.

- Като казахте за петте хиляди, извинихте ли се на Огнян Донев – имаше такова решение в съда?
- Да, извиних му се по телевизия „Алфа”.

- А мнението на Иво Христов – че 80% от българите са дебили, има ли някакво основание?
- Има много интелектуалци в България, които презират народа си. Това е един интелектуален синдром и той не съществува само в България, а и на други места – и в Русия, и в Германия и къде ли не. Това, което той казва, означава, че той презира този народ, с чийто хляб и вино е израсъл, което е срамно. Но много хора когато народът не ги слуша и не им изпълнява волята, започват да го ругаят. И това е точно такъв синдром. Това е изказване, което е позорно и един такъв човек не може да го прави. Но той в мозъчната си дейност има едни такива апокалиптични настроения, което от време на време избива и се вижда. Той има претенции за висок интелектуалец, аз се познавам с него лично, нямам бележки, но понякога има такива белези – има апокалиптично мислене и в тази връзка той казва „тия са такива, тия са онакива”. Не може да се говори така за народа. Аз лично никога не съм говорил така и се срамувам от това.

- „Воля” вече подкрепят управлението.
- Ами! Подкрепят… подкрепят за здравеопазването, защото имат сметка и за лекарствата се дават едни пари – „Воля” са ясни, те са фирма. Те са петролно-лекарствена фирма.

- Според Вас те няма да подкрепят държавния бюджет, така ли?
- Не съм сигурен, не мога да кажа. Може и да го подкрепят, а може и да не го подкрепят. Но специално вота на недоверие ще го подкрепят, това е сигурно. Ще се направят на велики.

- Колко процента е шансът вотът на недоверие да успее?
- Не мога да кажа. Мисля, че е малък шансът.

- Но допускате, че има шанс?
- Не, няма шанс. Първо, това не е момент, в който да се иска вот на недоверие. Откакто БСП имат нов лидер, те водят първосигнална опозиционна политика. Да се води опозиционна политика на високо ниво е много трудно, изискват се много усилия и се изискват хора. Хората, които можеха да правят такава политика, вече не са в парламентарната група на БСП. Това мога да кажа.

- Виждате ли някаква реална радикализация на ДПС или това е театър?
- Не, не – това е стандарт. Те имат много тесен сектор. Обърнете внимание за какво говорят – възродителен процес, език на омразата, права и свободи, задължително изучаване на турски език. Всичко касае един тесен сектор в българската политика, който се отнася само за турската диаспора в България. Нищо повече. Когато стане дума за икономика, за външна политика и прочее – „ние сме либерали, ние сме за либерална икономика” и това е. Обръчите от фирми е продължението на словото (смее се) и прочее. Те са стандартна партия. Нестандартното е тесен сектор – те го поддържат и говорят срещу нас – че ние сме идиоти и не знам какви си. Но те това, което го казват, го казват в стандарта, защото като правиш политика, трябва да имаш опора върху цялостната политика. А те нямат такава. Те са стандартна партия.

- Те казаха, че вземат твърд курс към демонтаж на националистите от властта. Очаквате ли в тази посока да бъдат употребени медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски?
- Не мога да кажа. Делян Пеевски за мен е един човек, който се занимава с правене на пари. Той политика не прави. Или прави такава политика, която е свързана с правенето на пари. Но да се занимава с турска политика в България, не съм го чул досега. Досега не съм чул негови думи за ДПС и за Ердогановци – за тази политика за турцизация, неоосманизъм и прочее. Той се занимава с правене на пари.

- Това ли обяснява всъщност факта, че медиите му продължават да подкрепят Бойко Борисов, правителството и управляващите като цяло?
- Ами какво да правят друго? Защо да стават опозиция, като при тези условия те си печелят парите – това е бизнес! Това не е политика, това си е бизнес. Сега, дали този бизнес е почтен или е непочтен, аз не мога да кажа. Не мога да преценя, защото не съм икономист. Половината е на повърхността, половината е в сивото – някаква такава бъркотия е, но не мога да го кажа. Трябва да питате финансист. А иначе понякога в България се сатанизират хора. Сатанизира се Цветан Василев (с когото между другото съм съгражданин – гимназията, която той е завършил, е до моята къща в Габрово), сатанизира се Делян Пеевски, сатанизира се този, онзи и прочее. Но тази сатанизация до нищо не води. Гледам по форуми, по медии, в интернет, навсякъде всички ругаят Цветан Василев. Обаче Цветан Василев си седи в Сърбия и при всички положения гледа един сеир, което е срамно за едно общество. Защото ако той е наистина престъпник, тука прокуратурата прави заявка пред сръбските власти да го предадат, да го екстрадират и отива на съд. А всичко е някак размито и нищо не се получава. Само народът се възмущава и вика „дръжте ги”, обаче първо, никой не ги държи. И после – те никъде не бягат.

- Т.е. това е една пара в свирката?
- Това е пара в свирката, но тази пара в свирката ще играе до известно време. След това ще се запуши и ще трябва да свири свирката и няма да стане добре, защото то е всеобщо явление – сега сме в един такъв период, който е много неопределяем като функция, но един ден на хората ще им писне от тази имитация на политика и ще кажат „стига вече толкова”. Може и да не излязат на улицата, може да го направят с гласуване, но нещата ще трябва да ги променят, ако политиците сами не го направят.

В категории: Политика


2
Коментара по темата
2.
До 1
08.11.2017 22:52:02
6
1
Ти не си добре бе
1.
вафла СОRNY-ready for more
08.11.2017 21:40:48
0
13
Флагман не са правете на НЕзависими вии сте част-зъбно колело от добре разработената ДПСмашина на Пеевски даже новия ви офис във Бургс е в ДПСарски сарай а рекламите на строителните фирми на Данчо Цонев са нон стоп на 1ва та ви страница
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Имала "изключително големи заслуги за двустранните отношения между Република България и Италианската република" Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време За утре на места е обявен жълт код Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ ЦИК регистрира коалиция под името "Център" Маргините вдигат сватба - Мария Маринова се сгоди Маргините вдигат сватба - Мария Маринова се сгоди Племенницата им Мария се похвали с диамантеното бижу за над 5000 лева
Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Младата палестинка е загинала, заедно със своя съпруг и дъщеря им при атаката на град Рафах Новомихайловка падна, а Илон Мъск притеснен след одобрението на военната помощ за Украйна Новомихайловка падна, а Илон Мъск притеснен след одобрението на военната помощ за Украйна  Руските окупатори напредват, може да превземат Очеретино, Бердичи и Часов Яр скоро
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори