×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Обединените патриоти” внесоха сигнал до главния прокурор срещу Местан и партията му


„Обединените патриоти” внесоха сигнал до главния прокурор срещу Местан и партията му
Хора като Местан са антидържавни елементи и трябва да бъдат наказани, обяви Юлиан Ангелов (долу)
08 Ноември 2017, Сряда, 14:55 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

Повод са исканията на лидера на ДОСТ за признаване на турско малцинство у нас


Представители на „Обединени патриоти” днес са внесли сигнал до главния прокурор срещу ДОСТ и лидера на партията Лютви Местан. Това обяви депутатът от ОП Юлиан Ангелов пред журналисти в парламента.

„Сигналът вече е внесен и е относно това, че г-н Местан и партия ДОСТ предявиха претенции към българската държава за признаване на турско малцинство в България, което е против Конституцията и законите в страната. Считаме, че има достатъчно текстове в Наказателния кодекс, по които може да бъде подведен Местан и други политици от неговата партия, защото с тези изказвания те разделят обществото и тяхната партия всъщност работи за това да разделя българските граждани на расов, религиозен или друг етнически произход, което е недопустимо”, заяви Ангелов.

Той добави, че неслучайно те внесли сигнал, когато била сформирана партия ДОСТ, да не бъде регистрирана от българския съд поради подозрения какви действия те ще предприемат и че ще обслужват чужди национални интереси, а не български.
„И то вече е очевидно и е факт това нещо.
Така че надяваме се, че българската прокуратура наистина да вземе мерки и да направи така, че да докаже всички тези неща, които вече са обществена тайна - за кого работи Местан и партия ДОСТ. И тази партия да бъде забранена в България, както и хората, които обслужват чужди национални и държавни интереси да бъдат преследвани от закона. Това е нашето искане”, коментира още депутатът.

Той добави: „Знаете, че партия ДОСТ се проверява и за финансиране от чужда държава, от Република Турция. Така че надяваме се наистина българската прокуратура и българските служби да си свършат работата и всички такива антидържавни елементи като Местан и други, които работят за друга държава, просто да бъдат наказани, както би следвало да бъде.”

В категории: Темида , Политика


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 1
22
Коментара по темата
22.
кумани
09.11.2017 00:39:52
1
0
Куманите (наричани още половци и кипчаци) са номадски тюркоезичен народ, който се е формирал в степите на Азия и е нахлул в Европа през 10 век,Куманите имат съществена роля във възстановяването и подема на Второто българско царство. Според някои изследователи всички династии управлявали Втората българска държава - Асеневци, Тертеровци и Шишмановци са с кумански произход,От кумански произход са и трите български династии на Второто Българско царство (Асеневци, за Асен се знае че преди да се покръсти се е наричал Белгун, от тюрк. bilge - мъдър, Тетртеровци, от terter - орел и Шишмановци, от şişman – дебел).
21.
със забрана
09.11.2017 00:26:43
0
0
Забраната Доган и Пеевски да влизат в Турция беше оповестена в близкия до президента Реджеп Тайип Ердоган всекидневник „Сабах". След това получи потвърждение и в публикация в „Star", където се твърди, че до това решение се е стигнало заради "антитурските позиции на Доган
20.
Гочо
09.11.2017 00:22:16
0
3
Ало, турската телевизия, всички български граждани е записано в конституцията, че са част от българската нация! Признати са на всички еднакви права и задължения, всички са равни пред закона български. Ако някой се чувства част от друга нация - няма проблем, прав му път! Но ние сме модерна европейска държава и няма да се връщаме в 18-ти век, защото някой в Анадола сънувал мокри сънища. А по въпросите с езика и имотите - даже не си заслужава времето да го отговарям. Когато циганския, еврейския, гръцкия, арменския, станат официални езици в България, тогава и турския може да стане. За имотите пък само може да се посмеем и да пием по една ракия, защото тези мечти отдавна отидоха в канала.
19.
TRT Български
09.11.2017 00:17:13
1
0
В периода от 7 до 16 ноември 2017 година в източната част на Средиземно море ще бъдат проведени военните учения с международно участие „Източно средиземноморие 2017”.

В писменно изявление на командването на ВМС на Турция се подчертава че в ученията които ще се проведат при домакинството на Турция ще участват единици от Постоянната морска мисия-2 на НАТО, от България, Румъния, САЩ и Великобритания и единици от турските ВМС, ВВС и Брегова охрана.

В рамките на маневрите ще бъдат усъвършенствани методите за съвместни действия при регионални кризи, отстраняване на заплахи и учебни стрелби с бойни боеприпаси.

В рамките на ученията ще бъдат изпитани и възможностите и способностите на новата турска фрегата „Байрактар”.
18.
TRT Български
09.11.2017 00:02:43
3
1
Председателят на конфедерацията на Балканските и Румелийски турци Зюрфеттин Хаджъоглу заяви че са останали доволни от искането за даването на статут на малцинство на турците в България.

Той благодари на лидера на подкрепяната от турците в България партия ДОСТ Лютфи Местан за това че е поставил на дневен ред това предложение, което не е било отправяно открито от никого от 90тте години на миналия век насам и отбеляза че този статут ще позволи да бъдат разрешени редица от проблемите изправени пред турците в България.

Хаджъоглу заяви че с този статут ще се разреши въпросът с изучаването на майчин език от турското малцинство, което е най-многобройното етническо малцинство в България, тъй като ще бъде създадена законовата рамка по въпроса а също така ще се създаде законова рамка и за разрешаване на проблема с вакъфските имоти.
17.
До Ор
08.11.2017 23:50:14
1
3
Колко години трябва да се живее на дадена територия, за да имат или нямат права гражданите? Българите сме тук от 1300 години. Гърците и евреите от стотици години живеят с нас. Турците и циганите от около 500 (в най-добрия случай). Арменците от около 100. Та, колко са достатъчни? И още един въпрос: Република Турция е основана през 1923. Преди това Турция не е съществувала, имало е Османска империя, което не е национална държава. Та, част от какво са били тези наши граждани, до преди 90 години? И още нещо - отиди и разкажи на камерунците в Сен Дени, на алжирците в района на пристанището на Марсилия, на мароканците в Моленбек или на пакистанците в Тутинг, че са имигранти, нищо, че са трето и четвърто поколение родени в съответната страна. И да те видя дали ще можеш да излезеш от квартала. Аман (на майчин език) от неграмотни и неуки хора!
16.
Ор
08.11.2017 23:18:58
3
1
До н 3
Тези които си изброил те са емигранти, а турците в България живеят тук от столетия
15.
до 9
08.11.2017 22:13:14
0
4
Така енародност ирелигия са корено различни неща МИЛИОНИ ФИЛИПИНЦИ по Тихоокеанските о-ви са ХРИСТИЯНИ КАТОЛИЦИ но това НЕзначи че са ИТАЛИАНЦИ от Рим.Както и300 милиони индонезийци МЮСИЛМАНИ от о-вите в Индийския океан НЕ са нито ТУРЦИ нито АРАБИ
14.
До 13
08.11.2017 20:37:51
3
6
Защото явно си слабоумен! Албания реши да запише в конституцията си, че има на нейна територия етнически малцинства и да ги изброи. Какво точно носи това на хората не е ясно, но така са решили. Въпроса е, че при изброяването бяха "пропуснали" българите, които са над 100000 и са лоялни граждани на Албания. Затова и нашите власти изразиха недоумение какъв е критерия, затова и албанците се коригираха. Това е. Иначе, всеки български гражданин може свободно да се чувства какъвто си иска и нашата страна в конституцията си регламентира правата на всяка личност, на всеки човек, а не на групи от хора. Същият принцип е заложен в конституциите на почти всички европейски държави. А ти ми даваш пример само със страни извън ЕС. Впрочем, кажи ми, след като в Турция живеят много арменци, българи, кюрди, евреи и т.н., решила ли е страната в конституцията си да го записва!
13.
До 12
08.11.2017 20:25:36
4
1
Даваш пример Франция добре. Но защо ревахте когато Албанците не искаха да признаят Българите?
12.
Europe
08.11.2017 20:12:58
1
5
Ахмедов, дай пример с Германия, Франция, Холандия, Англия! Докато сочиш за пример Албания и Молдова само усмивки ще предизвикваш. Несериозно е!
11.
Ахмедов
08.11.2017 19:54:25
4
4
Значи в Албания,Украйна,Сърбия и Молдова може да се признава а у нас не може... Брей много сте умни Вие бе
10.
до До ВСН
08.11.2017 19:29:08
2
5
ТОГАВА ЗАЩО НАСТОЯВАМЕ ДА ПРИЗНАЯТ АЛБАНЦИТЕ НЕСЪЩЕСТВУВАЩО БЪЛГАРСКО МАЛЦИНСТВО ТАМ????????????
9.
Истината
08.11.2017 19:11:36
2
5
Номер 3 казва нещата 1 към 1. Напълно съм съгласен с него! Който е гласувал против... или е куха лейка и нищо не е схванал от мисълта му, или е подкован (заблуден) мохамеданин, за който религията и народността е едно и също нещо. Само че не е! ИЕма българо-мохамедани, няма турци... те отдавна си заминаха за прародината!
8.
дпс
08.11.2017 18:54:35
1
3
Преяждането на ДПС с власт и пари, превръщането й от партия във финансова корпорация дразни електората й. Обикновените хората виждат, че с годините тяхното положение не се подобрява с нищо, а в същото време Доган и обкръжението му богатеят с всеки изминал ден, живеят в сараи, возят се на скъпи яхти, обградени от млади и красиви жени и сред масите започва да се надига брожение. Необходима е заплаха, която да накара отрудените хора да забравят за тази пропаст между тях и елита им и да се сплотят около бащицата Доган. Такава „заплаха“ е „Атака“, но тъй като за партийното строителство са нужни пари, ДПС щедро финансира Волен Сидеров с 1 600 000 лева. Според документа парите са предадени в присъствието на атакистите Камен Костадинов и Росен Владимиро
7.
Дааа
08.11.2017 18:49:32
3
4
Закриване на ПП ДОСТ и Местан съден за антибългарска пропаганда. Местан се завърнал 1989 в БГ хем еб....н , хем насран, защо не си стоя в бащината си къща в Анадола?
6.
Керемида
08.11.2017 18:21:08
1
3
Фасада, викаш Великобритания, Франция никакви шансове нямат при военен конфликт срещу вас? Може да са ядрени сили, но важното, че аскера е повече, тъй ли?
5.
От фасадата
08.11.2017 18:14:42
2
3
Казват че ние Турците сме имали втората по големина армия в НАТО след САЩ
4.
Деян Тон4ев-Камбаната
08.11.2017 18:06:51
1
2
Обединените Мафиоти-Винкела вода4
3.
До ВСН
08.11.2017 17:57:13
5
9
Господине/госпожо, във Франция има 3% тунизийци, 2 % мароканци, 5% алжирци, 2% котдивоарци, 1% конгоанци, 0,5% сенегалци и т.н. В Германия има 7 млн турци, 500 хил. руснаци и т.н. Всички изброени са родени и израстнали там и са граждани на съответната държава. Следва ли да бъдат признавани за малцинства? И какво носи това? И на кой? Индивидуалните права не са нарушени и всеки може да се чувства както си иска, а колективни права не трябва да има, както и колективни задължения. Групирането на хора на база етнос, религия, цвят на кожата, произход и последващо тяхно отделяне от обществото на базата на този признак е дискриминация! Нали се борихме толкова години срещу всичко това! Кой пречи на даден гражданин на България да се самоопредели за какъвто си иска? Иначе, по Вашата логика, в България може да се иска признаване и на китайско малцинство, защото има поне 1000 души с китайско самосъзнание и те очевидно са малцинство на фона на мнозинството. Впрочем, при последното преброяване имаше и над 1000 граждани, които се бяха самоопределили като индианци.
2.
ТЮРК
08.11.2017 17:51:51
2
4
Не мутлу Тюркюм дейене.Мюсюлманъз Елхамдюлила
1.
ВСН
08.11.2017 16:58:32
6
8
Ми то си има турско малцинство, защо отричате? След като ДПС не иска да го постави на дневен ред, другата партия го поставя. При 12% турци, това не е ли малцинство? Защо тогава подскачате за българско малцинство в Сърбия, Молдова, Украйна??? Явно губите почва под краката си, защо се излъжихте напълно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не са знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори