Разкриха мръсната тайна на „идеалните пържени картофи“ на Макдоналдс
07 Ноември 2017, Вторник, 22:22 ч.
Източник: БлицГигантът за бързо хранене се съгласи да прекрати да пържи картофите в говежда мас, но съставката, с която го замени, се оказа също толкова вредна. Журналистите изясниха, че по-рано едно от най-популярните блюда в индустрията на бързото хранене е било приготвяно в „Макдоналдс“ с говежда мас. Но след известно време ръководството на компанията решило да се откаже от тази „кулинарна изисканост“.
Съставката била заменена с растително масло, пише в. The Sun. „Трансмазнините, които се съдържат в растителното масло, са много вредни. Вероятно, дори повече от сланината“, се отбелязва в съобщението. По-рано международна група учени от САЩ, Италия, Испания и Великобритания изясни, че редовната употреба на пържени картофи повишава риска от преждевременна смърт. В експеримента са участвали 4400 души на възраст между 45 и 79 години. Медиците осем години са наблюдавали с какво се хранят те. През това време 236 души от пациентите са починали.
В категории:
Бизнес






Тръмп: Путин ме разочарова
18/09/2025, Четвъртък 22:00
3

39-годишен мъж нападна група ученици и изпрати в нокдаун едно от момчетата
18/09/2025, Четвъртък 21:33
0





Владимир Путин посочи колко руски войници се бият на фронта в Украйна
18/09/2025, Четвъртък 20:00
8





"Възраждане" протестира в центъра на София
18/09/2025, Четвъртък 18:50
1

Алкарас каза дали е гадже с тази красавица
18/09/2025, Четвъртък 18:33
0

Никола Барбутов остава в ареста, съветникът му – на свобода срещу гаранция
18/09/2025, Четвъртък 18:25
0



Домакиня дрогира и изнасили 13-годишен приятел на децата й
18/09/2025, Четвъртък 18:00
1