×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Граматиково на бунт заради неизпълнени проекти, депутатът Петър Кънев успокоява местните (СНИМКИ)


Граматиково на бунт заради неизпълнени проекти, депутатът Петър Кънев успокоява местните (СНИМКИ)
Проблемът с пътя Малко Търново-Царево е огромен и трябва да се реши, непрекъснато водя преговори с министър Нанков, обясни депутатът
04 Ноември 2017, Събота, 15:01 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Общината получава сериозни критики, че не обръща внимание на селата, но проблемът е, че държавата и оперативните програми ги режат заради шепата население в Странджа

Спорове и скандали беляза събрание в малкотърновското село Граматиково. Срещата бе организирана от Инициативен комитет, оглавен от Петко Нанчев.

На дискусията бяха поканени всички бургаски депутати, Община Малко Търново, председателят на Общинския съвет Веселина Градева.

Целта бе жителите да изложат проблемите на селото пред местната и централната власт, за да може най-накрая държавата да отдели необходимия ресурс и внимание на странджанското село.

От народните представители единствено от БСП уважиха събранието. На него присъства червеният депутат инж. Петър Кънев, а поради претърпяна катастрофа час преди срещата Димитър Стоянов (ВИЖ ТУК) не успя да посети село Граматиково.

На срещата присъстваха и областният лидер на партията Стойко Танков, както и общинският председател на БСП-Бургас Живко Господинов. 

Община Малко Търново бе представлявана от един от най-големите експерти в екипа на Илиян Янчев - Деян Йотов, който директор на Дирекция "Инвестиционни проекти, селищно устройство и собственост", както и финансист администрацията, както и секретарят на Общината Гергана Димитрова.

На дискусията от Инициативния комитет бяха подготвили въпроси, засягащи проблемите на селото. Жителите недоволстват от разбитите пътища, медицинско обслужване и осигуряване на периодични медицински прегледи от лекар, работещ с НЗОК, както и за подмяна на водопроводната мрежа в селото.


Залата на читалището, където се проведе срещата, се напълни с местни, които искаха отговор на въпросите си

На всеки един от тях подробно отговори Деян Йотов. Администрацията е кандидатствала за подмяна на ВиК мрежата в няколко населени места по програмата за развитие на селските райони, но е получила отказ заради ниският брой на населението на общината.

Йотов обясни, че Общината е в непрекъсната битка с държавата за средства. Чутото обаче не се хареса на местните, които бяха доста скептично настроение към администрацията. Страстите се нажежиха още повече, след като се засегна темата за разбитите пътища и организирания протест в село Граматиково, който в последствие бе отменен (ВИЖ ТУК).

Хората са останали с убеждението, че са забранили бунта им, поради тази причина не са излезли да изразят позицията си. От кметството обаче обясниха, че Агенция "Пътна инфраструктура" е забранила блокирането на републикански път, а не самия протест. Общината, начело с кмета Илиян Янчев изразиха подкрепата си към жителите на Граматиково. И не че само позволиха да протестират, но градоначалникът обяви, че лично ще присъства на бунта. Впоследствие протест не се състоя, но намерението на хората е да го осъществят.


Деян Йотов показа официалното запитване от Община Малко Търново, изпратено лично до премиера Бойко Борисов, защо са получили отказ по програма за развитието на селските райони

Страстите между администрацията и местните от Граматиково се успокоиха едва след като депутатът инж. Петър Кънев взе думата.

"От това, което виждам тук, оставам с убеждението, че вие не си говорите с Общинската администрация. Излъчвате агресия, която ме притеснява. Вие дори сте по-зле от парламента. Разликата само е, че при нас има голяма доза лицемерие и театър, а при вас всичко е истинско. Общината е бедна много, знам, но няма да се съглася с думите ви, че водите ежедневна война. С държава не може да се води битка. Трябва да тичате, да чукате от врата на врата и да търсите решение на проблемите", каза инж. Петър Кънев.


На срещата присъстваха и областният лидер на БСП Стойко Танков (вляво), както и общинският лидер на БСП-Бургас Живко Господинов 

Думите му обаче не се харесаха на представителите на Общината. Деян Йотов не се съгласи с изказването му и се опита да го контрира, че това са го правели многократно, включително са били и в непрекъснат контакт с вицепремиера Валери Симеонов. "Нека да спестим политическото говорене", отсече финансистът на Общината.


Местните недоволстват, че село Граматиково е забравено от местната и централната власт

Кънев обаче отново не остана длъжен на противника си и отбеляза, че самият той е единственият, който не води политически разговор.

"Няма какво да се оправдавате! Има проблеми, за които трябва да се тича и да се търси решението. Аз вече четири пъти поставям в парламента проблема с пътя Малко Търново - Царево. Бях при министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, бил съм и при шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" - пътят ви въобще не е 40 милиона, а е 4. Проблемът въобще не е финансов, все още няма проектиране, който се извършва в момента. Няма ли път -  нито може да идва линейка, нито ще сте посетени от туристи - нищо тук няма да се промени. Аз с каквото мога ще ви съдействам. Ако проблемът в Граматиково да има общопрактикуващ лекар са пътните му до тук - аз ще ги платя поне веднъж седмично да идва. Като цяло проблемът Странджа – Сакар е сериозен и на него трябва да се гледа политически. Постепенно районът обезлюдява. Оттук нататък излиза големият въпрос – какво ще стане със Странджа на фона на това, което става в Турция. Проблемът там е изключително сериозен. Вие си имате 7 депутати гербаджии и кметът ви е от управляващата партия, макар че предишния му мандат беше подкрепен от нас. Аз нямам нищо против Илиян Янчев, но вие сте на власт, аз идвам да ви слушам, а вие се карате помежду си. Намерете начин да се срещате с общинската администрация, търсете варианти”, добави народният представител в заключение.


"Щом не ни обръщат внимание, ще се изселим в Къркларели - там няма безработица, обезлюдяване, всичко е перфектно, живот кипи", каза жителка (на снимката) от с. Граматиково - пенсионирана учителка от Бургас

Пред Флагман.бг инж. Петър Кънев обясни, че наболелият проблем на Странджанския регион - пътят Малко Търново - Царево, в момента се проектира, а частичната рехабилитация, която ще струва около 4,5 млн. лв. може да започне догодина.

"Хората не ни вярват вече, което е нормално. Толкова години говорим едно и също. Проблемът обаче не е икономически, а чисто политически. Ние не отвори ли Странджа, не помогнем ли на това население да остане тук - най-малкото да имат нормален път, обезлюдяването ще е страшно. За жалост хората в залата питаха в близките турските общини Къркларели и Одрин ли да се изселят, щом Странджанския регион се забравя от държавата", каза инж. Кънев пред Флагман.бг.

В категории: Малко Търново


10
Коментара по темата
10.
ddddd
15.11.2017 09:00:36
0
1
Сутрин с удоволствие чета "новините", зареждат ме с много смях и се успокоявам че има много дебили в България. Положението не е безнадеждно, има и около 20% нормални българи - пресметна един умен човек !!
9.
Илян
10.11.2017 22:08:50
0
2
Стига плака бе, мужик!
8.
крушкув
06.11.2017 07:48:05
0
4
Добро утро.
кво сте се задявали снощи?
айде на кафенце...
хубав денДами, ужасно съжалявам, но съм подремнал 2 ч.......... https://www.youtube.com/watch?v=9Pes54J8PVw&app=desktop
7.
марин циганина
05.11.2017 09:24:14
1
5
ДругаркатаГосподинова ни преподаваше някога по френски и обичаше афоризмите по време на урока,та от нея запомних,че
французите казват "Cherchez la femme", по нашенски може да бъде
"Търсете парите".И така, дадени са
едни пари, с които трябва да се докаже, ми на, колко малко се иска да
помогнете на "маргиналите", ама като не ви стига акълът. И да се направи
по-късно от това едно хубаво реалити - шоу, толкова любимо на целокупния граматиковски народ.
Но защо ли нашенци казват "Една лястовица пролет не прави", особено ако
е доставена в позлатен кафез, парфюмирана и ...доста измислена.Идеалистично и много наивно - за глупаци написано!
6.
Filip
05.11.2017 09:13:42
0
4
Kmeta na Tarnovo e vinoven. Za tova triangle da si poems otgovornosta a me da misli za dalaveri s na4alnika na GPU to
5.
Ротшилд
05.11.2017 08:53:44
1
2
Този демагог П. Кънев наистина ли смята, че са нужни САМО 4 мил. лв.?!?И хайде стига с тези частични рехабилитация, то от тях пътя е в това състояние. Поне за отсечката от Царево до с. Кондолово гледам всяка година се правят някакви частични закърпвания от там до М. Търново не знам дали се правят такива, но ремонтите са пълен смях. Дори предния месец на места пак закърпиха леко пътя. Стига с тези частични ремонти, 4 мил няма да стигнат само за укрепване на свлачищата по пътя. Трябва цялостно наново изграждане, за това трябват доста милиони левове, но е крайно и наложащо държавата да отпусне пари, защото вече дори горските пътища и тези, които се изградиха покрай т.нар ограда с Турция са в много по-добро състояние!
4.
малката джулка
05.11.2017 08:41:11
4
7
спец поздрав за двамата симпатяги на трибуната с песента пляс ,пляс педалите,асфалтово колело в изпълнение на гъзисссссс.
3.
До 2
05.11.2017 06:34:40
1
6
Прав си приятелю виждам че добре познаваш историята жалко че историк като теб тъне в забрава но заради тия приказки сега ще те споходи страшна болес.
2.
зурли
04.11.2017 21:57:36
9
7
ТЪПИТЕ СТРАНДЖАНСКИ ЗУРЛИ НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ ТАМ Е КРАЯ НА СВЕТА И СА ОБРЕЧЕНИ. ПО ТЕЗИ ЗЕМИ ПО РИМСКО ВРЕМЕ Е ИМАЛО ГОДИНИ НА РЕД ВОЕННИ ЛАГЕРИ ОТ ЛЕГИОНЕРИ ОТ ПЛЕМЕТО МАВРИ - НИСКИ СМУГЛИ С КЪДРАВИ ЧЕРНИ КОСИ И КРИВОКРАКИ, И ПОНЕЖЕ СА ИЗНАСИЛВАЛИ НАРЕД СА ПОСЯЛИ СЕМЕТО СИ. ИМАЛО Е СИФИЛИС И ДРУГИ ЗАРАЗИ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ. ЗАТОВА ДНЕС ТАМ СА ТАКИВА ИЗКРИВЕНИ ДАЖЕ И ЧОВЕКОЯДЦИ ИМА, ТРЯБВА ДА ГИ ЗАГРАДЯТ ВСИЧКИ С БОДЛИВА ДЕСЕТ МЕТРОВА ОГРАДА И ДА ИЗЛИЗАТ САМО С ОТКРИТ ЛИСТ
1.
ALF
04.11.2017 20:26:43
5
5
Много боли, когато си научен на хубаво. Ама ги няма вече Начо Папазов, Дико Фучеджиев, ген.Кибаров и още и още.... Когато се наливаха безцелно пари за грандиозни проекти. Всичко си отива накрая на мястото.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори