×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ, БСП и ДПС са в едно мнозинство по темите прокуратура и Пеевски


ГЕРБ, БСП и ДПС са в едно мнозинство по темите прокуратура и Пеевски
Недоволството срещу правителството ще расте, народът бързо ще разбере, че го заблуждават, казва Мартин Димитров
02 Ноември 2017, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Много е нахално, когато говорят, че ще се борят с корупцията, смята бившият депутат


Мартин Димитров е на 40 г. Бивш депутат в три Народни събрания. Експредседател на СДС. В момента е част от сдружението „Граждански съвет”, в което членуват лица, които в предишния парламент подкрепяха Реформаторския блок, докато не преминаха в опозиция заедно с ДСБ. На последните избори мнозинството от тях се присъединиха към платформата „Нова република” около ДСБ.

- Г-н Димитров, какво се случва с формацията „Нова република”?
- В момента се създава твърда основа за партиите „дясно-център” и това са общите действия между Нова република/ДСБ и „Да, България”. Това е един добър ход, който се надявам да създаде оттук нататък новото център-дясно.

- Какво ще е мястото в тази формула на политиците от Гражданския съвет, които бяхте в гражданската квота на Реформаторския блок, а впоследствие – в „Нова република”?
- Ние сме си част от „Нова република” и в този смисъл сме и част от процеса на обединение.

- Т.е. и вие имате място в този процес?
- Хората ни търсят заради работата, която вършим, така че…

- Виждате ли общо бъдеще между Реформаторския блок в този му вид и ДСБ и „Да, България”?
- За мен времето на Реформаторския блок изтече тогава, когато ние излязохме в опозиция, а те останаха на власт.

- Как гледате на поведението на политиците в Реформаторския блок в момента? Те уж казват, че са в опозиция, но като че ли позициите им спрямо ГЕРБ не са много ясни.
- Нямам намерение повече да ги коментирам, а и честно казано, не ме вълнува много.

- Какво следва да е мястото на „Зелените” и ДЕОС в процеса на обединение - те си сътрудничеха с „Да, България”?
- Това ще бъде процес, отворен за привличане на други партии и на други граждански организации и на граждани. Така че очаквам обединението да се разширява, но не искам да персонализирам, защото съм се научил от политиката, че докато едни преговори не бъдат завършени, не е добре да се правят изброявания, защото човек може да сгреши. Но очаквам разширяване на обединението и с партии, и с граждански организации, и с граждани.

- Радан Кънев има една идея – че малките партии вдясно би следвало в крайна сметка да се закрият и да се слеят в един обект. Как гледате на това?
- Мисля, че не е моментът да се разсъждава в тази посока. Сега е моментът да се направи необходимото обединение – което не успяхме да направим преди изборите, да го направим сега. Нека то да е успешно, да заработи, да трупа доверие, доверието вътре да бъде повишено и тогава вече може да се говори за следваща стъпка. В момента е контрапродуктивно да се води такъв разговор и той не е необходим.

- Прочетохте ли законопроекта за КТБ, който уж го бил писал Делян Пеевски, заедно с Хамид Хамид и Йордан Цонев? До какво ще доведе той?
- Прочетох го много внимателно и се сещам за две хубави поговорки на българския народ. Едната поговорка е „След дъжд – качулка”, а другата – „Гузен негонен бяга”. Едно е ясно – когато ДПС и въпросните три лица бяха в управлението на Орешарски, те можеха да предприемат всички мерки за спиране на цесиите и прихващанията. Не са го направили. Друг е въпросът, че по сегашното законодателство Българска народна банка за мен е трябвало изрично да забрани на квесторите да правят цесии и прихващания, защото това е в нарушение на интереса на кредиторите на банката. Така че законопроектът към днешна дата е един лош пиар ход и нищо повече.

- Дали е противоконституционен, както твърдят някои?
- Със сигурност е и противоконституционен, но със сигурност и няма да свърши работа. Той затова е и внесен.

- Със задна дата няма как да подейства?
- Естествено, и те го знаят много добре. Когато е трябвало да бъдат спрени цесиите и прихващанията, те са били на власт и нищо не са направили. А сега, три години по-късно предлагат някакви идеи, които е ясно, че не могат да се реализират.

- БСП ще прави вот на недоверие на тема корупция, като кани ДПС и „Воля” да се присъединят. Това могат ли да бъдат партии, борещи се с корупцията?
- Наистина звучи много нахално БСП и ДПС да се борят с корупцията в България. Това е просто изключително нахално, но по-същественото е следното – че по важните въпроси БСП гласува заедно с ГЕРБ. Видяхте как за Висшия съдебен съвет си разделиха квотите – 4:3:2:2. И БСП, ДПС и ГЕРБ гласуваха заедно за ВСС. Вижте и за КЗК – пак си гласуваха заедно и заедно си избраха комисията. Т.е. по важните въпроси гласуват заедно, а после си търсят по-маловажни теми, по които БСП да се прави на опозиция на ГЕРБ.

- Корнелия Нинова обаче е заела ролята на борец с корупцията и с мафията. Същевременно тя не говори за проблемите около прокуратурата, около Пеевски и тази олигархия. Как си обяснявате това?
- Аз се убедих,  че по темата „прокуратура и Пеевски” ГЕРБ, БСП и ДПС никога не заемат позиция. А заедно спряха нашата реформа. Помните ли, когато се гласуваха онези промени в Конституцията – тогава това доведе и до оставката на Христо Иванов и до това ние да минем в опозиция. Тогава отново ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха заедно антиреформата. Ако гледате поведението на ГЕРБ, БСП и ДПС – те дори вече не говорят за правосъдна реформа. Няма такава заявка при нито една от трите партии.

- Нещо като прокурорско мнозинство, така ли?
- Да, бих казал, че те са про-прокурорско мнозинство в парламента – точно така се получава, за съжаление.

- Как гледате на правителството „Борисов 3” към момента и каква прогноза може да дадете за бъдещето му?
- Правителството е в много трудно положение, защото допусна твърде близко до себе си ДПС и БСП, които са наполовина на власт и наполовина в опозиция. Но като че ли са повече на власт, отколкото в опозиция. Всеки който е допуснал БСП и ДПС в управлението, нищо добро не е видял. Прави се опит да бъде заблуждаван българският народ – че ГЕРБ управлява, пък другите били опозиция, но все по-бързо хората ще разбират, че това не е вярно. Има няколко много ключови въпроса. Първо, трите партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, смятат да строят заедно АЕЦ „Белене”. Сега те ще си организират някаква сценка, че не са заедно, но като опре до гласуване, нещата ще се изяснят. Второ, трите партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, заедно са решили да не разследват източването на „Корпоративна търговска банка” (КТБ). Ние дори с колегата Петър Славов водим дело, защото отказват да кажат колко са събрали до момента. Отказват, забележете, да кажат и какви са разходите на синдиците за управлението на масата на несъстоятелността на КТБ. Но народът ще си го зададе този въпрос – дайте да видим сега какво е събрано, и като види, че е събрано много малко, то е ясно, че не е направено усилие да бъдат върнати парите и да бъдат търсени виновните. След това, хората ще видят, че България е на последно място по доходи в Европейския съюз и че вече изоставането от Румъния става все по-сериозно. За 10 години членство в ЕС Румъния постига два пъти повече конвергенция – простичката дума е „сближаване на доходите”, спрямо България. Затова и постепенно според мен недоволството срещу управлението ще се увеличава.

В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
7
Коментара по темата
7.
дпс,герб ,бсп и патрЕотите
03.11.2017 07:42:38
0
1
Ние не крадем,само понякога.... всички са щастливи е Мартично, богаташи сме!
6.
Гейос и Козяк 16
03.11.2017 03:07:24
0
0
Ей, не се наядохте, не се накрадохте. Не онези са мнозинство, защото по млко от половината гласуват, а вие сте малцинство поради лъжите и престъпленията ви които втръснаха на хората. Жалко че не сте в затвора. Пускайте троловръза и нека съм ви пеевски цацаров, путин или някой друг. Нека съм ви развил и 2 болта. Нагли лъжци, крадци и продажници.
5.
Гейос и Козяк 16
03.11.2017 03:06:28
0
1
Ей, не се наядохте, не се накрадохте. Не онези са мнозинство, защото по млко от половината гласуват, а вие сте малцинство поради лъжите и престъпленията ви които втръснаха на хората. Жалко че не сте в затвора. Пускайте троловръза и нека съм ви пеевски цацаров, путин или някой друг. Нека съм ви развил и 2 болта. Нагли лъжци, крадци и продажници.
4.
До Административния ръководител и председател на О
03.11.2017 01:33:17
0
2
РП-АЙТОС ИМАТ ЛИ ГРЪБ,КОЙТО ДА ГИ ПОКРОВИТЕЛСТВА ДА НЕ РАБОТЯТ ЕФЕКТИВНО.
СИРЕЧ ДА НЕ МОГАТ ДА РАЗКРИВАТ ТОЛКОВА ЯВНИ ИМОТНИ ИЗМАМИ,
В НАЙ-ДОБРИЯТ ГРАД ЗА ИМОТНИ ИЗМАМИ КОЙТО В МОМЕНТА Е АЙТОС
3.
от просякът
03.11.2017 01:25:57
0
1
един неуспешен опит за разкриване на имотна измама от РП-АЙТОС
2.
ДпС-Дорожное Проверовочноя Служба
02.11.2017 22:02:56
2
4
Много е нахално(нагло) е да откраднеш ел.материали(предимно мед и жица) за 20.000.000 лева(20 МИЛОНА)от Пернишкото енерго с гл.менажер на ЧЕЗ(чешко гражданин) да ги продадеш да си дялнете на партийка 50/50 ДАНС да ти повдигне обвинение а ТИ(стожера бореца с-у корупция) да са скриеш кат мишка зад широкия гръб и контактите на ДСБкомандира Иван Костов някак си НЕ бапистко евангелистко морално да ощетиш с 20милки Държавата
1.
123
02.11.2017 21:48:48
1
11
Kakto e казал дядо Вазов "Не народ а Мърша"- България я унищожава собствения и народ- пропит от алчност,завист и злоба , неверник и доказан безбожник и атеист. Баба Ванга каза"Нашия народ още мноооого Ке страда щото е безбожник". Отделно народ ,който плюе върху образованието, науката и културата незаслужава и не достоен да има собствена държава. Жалкото е ,че Територията и самата България е извоювана с кръвта на нашети деди и прадеди - а сега техните жалки наследници разпродават и разграбват бългачрската земя.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори