×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов погва и зимните курорти


Валери Симеонов погва и зимните курорти
Вицепремиерът обяви преместваемите обекти за "уродливо явление, което пречи на развитието на нормален туризъм"
02 Ноември 2017, Четвъртък, 06:16 ч.

Работна група ще обсъди промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията


Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов съобщи пред журналисти преди първото заседание на работната група по въпросите на туризма, че със законови промени ще се търсят по-ефикасни мерки за преодоляването на проблема със шума в курортите. Според него в сегашния Закон за туризма мерките са предупредителни, предвидени са и едномесечни срокове за обезшумяване. Вицепремиерът даде да се разбере, че проверките за нивата на шум ще продължат и в зимните курорти, предаде БТА.

Той информира, че днес работната група ще обсъди промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията. Сред проблемните въпроси, които трябва да бъдат решени, освен тези за шума, вицепремиерът изтъкна и мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма, като отбеляза, че те са "уродливо явление, което пречи на развитието на нормален туризъм", както и набирането на работна ръка за сектора и квалификацията й.

Вицепремиерът посочи, че подготвените законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с предстоящия зимен сезон, защото по думите му няма сериозна разлика между проблемите в летните и зимните курорти. Валери Симеонов изтъкна, че след консултации тези промени бързо ще бъдат внесени в НС, като целта е поне част от нормативните изменения да започнат да действат от тази зима.

Работната група ще е към кабинета на вицепремиера Симеонов. Тя ще има консултативен характер и в нея са привлечени учени от сферата на туризма и представители на бизнеса.

В отговор на въпрос във връзка с проектопромени в Закона за туризма вицепремиерът заяви, че не е приемливо този, който раздава категоризацията - Министерството на туризма, да прави и проверки, защото това създава "рискове от репресии за неудобните".

Попитан кога ще стане известно името на новия министър на здравеопазването, вицепремиерът напомни, че той се избира от квотата на ГЕРБ. В отговор на въпрос за започналите консултации за вот на недоверие към правителството вицепремиерът каза, че за него това не е важна тема.

В категории: Политика


15
Коментара
Ще превали... пак
Ще превали... пак 20/05/2024, Понеделник 09:31 0
Флагман.БГ Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура 20/05/2024, Понеделник 07:08 0
15
Коментара по темата
15.
do 14
02.11.2017 19:51:14
0
0
tam li si sega qiv qe te odera marqo idvam kade si to4no mangiq 4eren
14.
До 13
02.11.2017 18:24:28
0
0
Ела в Меден рудник и търси Ярето паляк.
13.
do 4
02.11.2017 18:15:43
0
0
еи олигофрен пиши ми къде да те намеря ще ти покажа кой съммммммммммммммммммммммммм!
12.
Оставка
02.11.2017 17:11:45
0
2
11 кой народ е с тоз палячо ? Само невежите и лумпените , на които дава пари за шльоковица ! Оставка веднага !
11.
Бургазлия
02.11.2017 16:56:17
5
4
Браво г-н Симеонов, мачкай смело, народа е с теб и ти вярва.
10.
ДФ
02.11.2017 16:53:30
1
6
Вярно ли бе ? Тоз от всичко разбира ! Туризъм , граници , медии , здравеопазване ... Баш майстора !Но най - разбира от незаконно строителство . Вижте му обекта в Златоград и този е Бургас в какви нарушения са .
9.
Така е в б.г
02.11.2017 16:35:16
0
1
Влез в политиката за да се облажил. Поговорка.
8.
Ха ха
02.11.2017 14:28:09
0
10
Лошо няма, ама първо да въведе ред на неговият строеж в к/с Зорница. Всеки ден между 14 и 16 часа, шума е невъобразим,че и в събота. Има си Правилник на реда в Бургас и като е започнал да строи е длъжен да се съобразява.
7.
Кирил и Методий
02.11.2017 14:18:42
2
2
"...на проблема СЪС шума в курортите.", моля Ви, поне правописа спазвайте.....НЯМА ДЪНО....
6.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
02.11.2017 13:34:15
6
5
КРУМОВО законодателство за МУТРИТЕ Е НУЖНО
5.
до4 от2
02.11.2017 13:31:00
4
4
кой плашиш ти бе тъпанар ще се насереш като се видим мишко клавиатурна
4.
do2
02.11.2017 13:21:56
1
5
плашиш ли ме нещо а ако искаш да си устроим една среща ако нямаш нищо напротив
3.
faktolog
02.11.2017 13:17:14
1
1
А какъв курорт е "Бургаски минерални бани, зимен или летен? Там целогодишно и ежеминутно си летят "Тирове"-седлови влекачи с прикачени ремаркета, при това ужасяващо претоварени. Вероятно това е курортна атракция по кметски. Няма само да се лекуваме тук , трябват и забавления!
2.
до 1. b
02.11.2017 13:09:26
9
2
Ти внимавай да не та плъзнат теб с неговите ски ...
1.
b
02.11.2017 12:54:09
3
15
таз Винкел в скоро време ще му намажат ските
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли раздор в Сливенската епархия? Новият митрополит ще е избран в неделя Има ли раздор в Сливенската епархия? Новият митрополит ще е избран в неделя Само двама духовници от Малко Търново и от Бургас подписаха с особено мнение протокола за епархийския избор, разкри варненският владика Йоан Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто Това ние да си избираме доставчика след либерализацията и да следим борсовите индекси е безумие, коментира Димитър Манолов Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода В края на март мъжът бе удрян с метални пръти в София, а по съпругата му хвърляха камъни  Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Изcлeдoвaтeлитe aнaлизиpaxa 3,4 милиoнa ΠИH ĸoдa, изтeĸли oнлaйн и ycтaнoвиxa, чe тaзи ĸoмбинaция пpeдcтaвлявa пoвeчe oт 10% oт изпoлзвaнитe Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Днес е близка единствено с мениджъра на майка си - Евгени Боянов Протест на таксиметровите шофьори в София Протест на таксиметровите шофьори в София Кметът Терзиев не е отговорил на исканията им нито за среща, нито за връщане на закритите стоянки Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Половината от средствата се получават след отпускането на помощта, а остатъкът – в началото на втория учебен срок Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Искането за заседанието в парламента е заради съмнения сред някои политици, че дохотие на старите хора ще бъдат актуализирани с 10, а не с 11% Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 20 хиляди ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства
Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори