Първо във Флагман! Вдигат цената на обществения транспорт в държавата, в Бургас ще е най-ниската


Първо във Флагман! Вдигат цената на обществения транспорт в държавата, в Бургас ще е най-ниската
Градският транспорт на Бургас вече е напълно променен, а от май 2010 г. цената на билетчето стои 1 лв, очаква се да стане 1,30 лв.
10 Октомври 2017, Вторник
Автор: Иван КОЛЕВ

Превозвачите от 5-те областни града  с най-нови автобуси  информират НС, транспортното и финансово министерства, както и Общинските съвети


Цената на обществения транспорт в 5 от най-големите областни центрове в страната – София, Бургас, Варна, Плевен и Стара Загора скоро ще бъде увеличена, научи Флагман.бг.

Асоциацията на транспортните оператори  е внесла писмо до Министерството на транспорта, Министерството на финансите и до Народното събрание. Предстои входирането на докладни  записки и в Общинските съвети на съответните градове.

Засега Бургас се очертава да запази най-ниска цената на обществения транспорт. Увеличението ще бъде минимално – от 1 лв. на 1,30 лева. Последното повишение беше направено през май 2010 г., когато минималната заплата бе двойно по-ниска.

В другите градове поскъпването ще е  по-осезаемо. Тук търговското дружество „Бургасбус” търси баланс между завишените разходи  за поддръжка и социалната поносимост. Затова ръководството на „Бургасбус” е защитило пред бранша цена от 1,30 лв. от Бургас, за да се избегне обществено напрежение, научи Флагман след общото събрание на превозвачите, където останалите са били категорични, че повишението трябва да е поне на 1,50лв.

Бургас и сега е с най-ниските цени на градския транспорт.  На тази официална среща са били ръководствата на следните дружества – Бургасбус ЕООД, Градски транспорт Варна ЕАД, Тролейбусен транспорт Плевен ЕООД,  Тролейбусни и автобусни превози Стара Загора ЕООД, Център за градска мобилност Сафия ЕАД.

През последните години в 5-те областни градове се изпълниха успешно проекти по оперативните програми, с които се обновиха напълно общинските автопаркове. Въведоха се електронни системи за таксуване, автоматична връзка с превозните средства, информация за пътниците на спирките и в автобусите в реално време, изгради се нова транспортна инфраструктура. За да се продължи модернизирането и развитието на градския транспорт в услуга на гражданите, тъй като разходите са се повишили, е необходимо увеличение на цената на билета”,  мотивират се транспортните оператори  пред  Постоянната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения, пред Постоянната комисия по бюджет и финанси, двамата министри – на финансите и транспорта.

Те уточняват, че разходите им  скачат, защото инсталираните високотехнологичен хардуер и софтуер изисква допълнителни разходи, а освен това гаранционния срок на голяма част от автобусите и тролейбуси, които бяха закупени в предишния програмен период (2007-2013 г.) изтича, което ще отвори дупка в бюджетите, защото ще са необходими средства за тяхната поддръжка. Нараснали са и заплатите и личния състав.

Превозвачите се обръщат към кметовете и Общинските съвети с молба да бъде разчетено и обезпечено завишението на стойността на пътуване в градски условия.

Бургас е градът с най-модерен обществен транспорт в страната. 100 % от авкопарка на обществения превозвач е напълно подменен в последните 7-8 години. Дори автобусите, които обслужват доскорошните села, настоящи нови квартали на Бургас – Рудник и Черно море са модерни и комфортни.

След известни затруднения  в първите месеци от въвеждането на  новата транспортна схема,  вече се отчита ръст, което означава, че все повече бургазлии се доверяват на обществения транспорт.

Припомняме, че в Бургас се изпълни пилотен за България проект за Интегрирания градски транспорт, който вдъхна нов живот на градския транспорт. Ремонтираха се автогарите в града, изградиха се нови автобусни терминали, бързи линии, свързващи крайните точки на града – ж.к.„Меден рудник” – с ж.к.”Изгрев” и ж.к.”Славейков”. А освен това се направиха и пешеходни надлези на „Трапезица”, пред хотел „Мираж”, нова улица в ж.к.”Изгрев”, както и разширението на бул.”Сан Стефано” – до БСУ.  Идеята бе да се облекчи трафика в града и осигури качествен обществен транспорт.

Цената на билета в Бургас не е повишавана от 7 години -  при дастично поскъпнали горива, застраховки, осигуровки и заплати. В този период и стандартът на живот се покачи. Дори и такситата  возят на 60-70 % по-високи цени в сравнение с 2010 г., без да се смятат „добавките” от по левче, наложени от най-голямата таксиметрова фирма в Бургас.

Eто какви бяха автобусите от градския транспорт преди няколко години:


100 % от автобусите в Бургас бяха сменени за последните няколко години


Не беше далеч времето, когато хиляди жители на ж.к."Меден рудник" пътуваха с тези тролейбуси, а емблематичната линия 211 иронично бе прекръстена на "двеста и осъзнай се!"

В категории: Бургас


56
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
56.
???????? Запитване
13.10.2017 14:21:52
2
0
Абе прави ли ви впечетление ,че от 1-2 месеца всички цени на почти всичко,се вдигнаха шоково ! баничката и странджанката от 1 лев- на 1.20, ябълките 1,50 дребни, зелето от 0.60 на 1.20 кг( нормалното зеле кьосе не коравците от кауфланда),трайни саламите под 15 лева вече няма,сиренето от 8.90 на 11.20 днеска ме оскубаха , Абе всичко ШОКОВО Поскъпна ! Ще изпукаме от глад бе ....
55.
ай пак
12.10.2017 18:28:04
9
0
новите автобуси са на метан, така че това оправдание с цената на горивата е неъстоятелно
54.
do Burgasbus i flegmani
12.10.2017 17:14:02
4
0
eii kurwii toq bilet i vashte shemi moje da si gi navrete dulboko v guzaa aman ot vashte gluposti..napulnihte djobovete sq e vreme az da vi napulnq guza s laina kopelenca malki
53.
mdae
12.10.2017 16:56:54
5
0
Пишете за кога и да се вдигаме на стачка,щот горивата не са се вдигали от доста време
52.
До 51. кандидат-вурст-а
12.10.2017 15:29:31
4
0
Двама човека - чета, трима човека - чета с предател...
51.
Боят настана...
12.10.2017 14:51:03
8
7
Гледам,че ще вдигате въстание!Само да ви кажа,че повечето въстанници са на работа от 8 до 18 часа и няма да могат да присъстват(някои пък се притесняват да не ги изгонят от работа).Моля да ги извините!По-малките въстанници са на училище,но пък на тях хич не им дреме за цената на билетчето.Остават ви основно пенсионерите,но те повечето са с по 2 инсулта и не стрелят много точно.Тежко въстание ще да е!Но за нашите стандарти става.Аз заминавам за Германия,иначе щях да ви подкрепя.Ще ви пращам оттам вурстчета и бира в окопите(ако не се откажете дотогава де)!Венсеремус ДРУГАРИ!Сигурен съм,че този път работата е сериозна и ще се лее кръв!Сигурен съм бе!25 години преход СТИГАТ.Ай стига и толкова простотии за днес!
50.
Към кмета
12.10.2017 10:02:38
12
1
Ако искаш да ти вярват и уважават сложи кръст на тая измишльотина за интегриран градски транспорт и върни старата схема на градския транспорт!
49.
няма да стане
11.10.2017 23:03:46
23
2
На града с едни от най-ниските заплати, средната има- няма 800 лв, билетче 1,30 лв? Правите си лоши шеги с хората. Стига, че не е удобен този транспорт, ами и цените вдигате. Много неща обещахте, но малко сторихте. Къде са GPS системите- една година по-късно ги няма. Къде е зелената вълна на бързите линии- няма ги. Самите бързи линии станаха дори по-бавни. Преди от Меден рудник до Славейков се ходеше по-бързо и по-удобно. Къде са терминалите за зареждане на карти- не работят, ама иначе купени, се веят по спирките. А за течащите и духащи спирки, които струват по един двустаен апартамент да не говорим и да не питаме къде са им анти лед системите, които така и не заработиха. Да не говорим за сайта на БургасБус, все едно е правен от десетокласник. Сложена една снимка и ходи цъкай по нея коя линия коя е и от къде минава. Да сте чували за интерактивни сайтове, за динамични бази от данни? А, и схемите, които са сложени на спирките са крайно неясни. Как в Западна Европа с един поглед можеш да се ориентираш по спирките, а в Бургас, дето си от града, гледаш, гледаш и нищо не разбираш.
48.
Народе, вдигай се на протест
11.10.2017 18:08:39
26
2
Уважаеми управници, кравата не можете само да я доите, а трябва да й двете и да яде! Всичко се е вдигнало- храна (сиренето с 2 лв., дървата с по 2-30 лв. На тон, очаква се и повече и т.н и т.н, сега ще вдигате и билетчето за градския транспорт! Усещам, че скоро така ще се вдигнем ние, че ще ви отнесем веднъж-завинаги от управлението! За никъв х*й не ставате!
47.
чичко кмет
11.10.2017 17:48:17
12
2
Ще ви доя, докато съм на власт
46.
DIY
11.10.2017 13:15:19
22
2
Честито, роби! Докато не се надигнем и не изметем тая върхушка барабар с придворните и медии, нищо няма да се промени! Тоя мишок от ЗШЗИ нищо не направи за града освен да си пълни джоба...нищо. Половината град е в чужбина или по кораби и праща пари...за да може тая гербава шайка да си вее байряка. Време е да им пуснем малко кръв на тея...
45.
ме
11.10.2017 12:58:43
6
0
25, обаче като отида до роднините в Тетвен и София със семейстовото, само с едно отиване и връщане избивам към 100 лв. Отделно като почне пак моренцето - а наляво, а надясно. Цените на авотобусите до Несебър, Созопол, Слънчака и други населени места са лудост...
44.
1111
11.10.2017 12:27:40
17
1
Цените на всичко се вдигат, а заплатите в Бургас не мърдат. Как мислите да я карате така? Нито работа като хората може да се намери в този град, нито инвестиции са дошли, нито заплати има насреща. Кметът неговата лесна- усвоява пари за проекти, генерира само глупости, които не дават никакъв резултат, а ние му сърбаме попарата. Писна ми вече само от глупости и биене на тъпаните, а джобовете ни празни, децата бягат надалеч, защото супер градът МУ няма какво да им предложи.
43.
Възмутен Селянин
11.10.2017 12:20:18
8
0
Говоерете сега че парите били от ЕС и че 50% е по-добре от нищо.
42.
фффф
11.10.2017 12:05:45
17
1
Започва се. След новите автобуси и новата итегрирана схмема нова цена. След приключването на санирането- нови данъци. И така дойде време да се плащат сметките. Едни опънаха комисионните, други ще плащаме борчовете.
41.
Митко и Петко
11.10.2017 11:38:39
10
3
Вие си пишеееете - ние си решаваме какво да правим. Ето искате не искате объркахме ви транспорта и така ще бъде. Сега ще го увеличим - и така ще бъде.
40.
noel
11.10.2017 10:39:55
8
0
Тази "Асоцияция" практически е КАРТЕЛ! Къде е т. нар. Комисия за заища на конкуренцията, къде е Комисията за защита на потребителите?
39.
АС
11.10.2017 10:08:30
12
1
Егати и платената статия .То май и сайта е платен от същите.
38.
h
11.10.2017 09:39:06
18
1
С тази нова транпортна схема трябва да се плащат вредни на пътниците.
37.
Селянина с колелото
11.10.2017 09:35:20
13
0
Малко, само с +30 %!
36.
Георги
11.10.2017 09:20:58
13
1
Хм, интересно. Направих си труда да потърся и подобна информация няма абсолютно никъде, освен в сайтове, копирали Флагман. Защо така?
35.
Петя
11.10.2017 09:13:35
19
2
Ами то разходите за градски транспорт на жителите на Бургас се повишиха още миналата година с въвеждането на новата схема. Преди новата схема можеше да се пътува неограничено за 43 лв за месец, а след въвеждането на новите карти за 45 лв само 50 пътувания, които на някои работещи не им стигат. На мен лично ми се получи да плащам към 60 лв общо на месец. Плюс да вървя към километър до новите спирки и да чакам повече. Ако пътувах по-бързо с " бързите линии " бих се примирила с увеличението, но разликата е 5 минути само в едната посока и нулева в обратната. Затова си купих кола и сега горивото ми е максимум 45 лв. на месец. Да, имам много други разходи, но пристигам на работа 2 пъти по-бързо. И сега като вдигнат билетчето и картите ще съм още по на сметка. И смятам, че и много друго Бургазлии са като мен. Насила ни накараха да се качим на коли
34.
a3
11.10.2017 09:11:43
21
0
"Цената на билета в Бургас не е повишавана от 7 години - при дастично поскъпнали горива,..."
-----------------------------
Флагман, хайде без свободни съчинения, а!
Средни цени на горивата на 11.10.2012г. А95 - 2.68лв./л., Дизел - 2.62лв./л., Газ - 1.36лв./л.
Средни цени на горивата на 11.10.2017г. А95 - 2.03лв./л., Дизел - 2.03лв./л., Газ - 1.00лв./л.
Та какво разправяте за увеличените цени на горивата, м?
33.
от пресцентъра на Драгневбус
11.10.2017 08:37:07
15
3
Журналистите отново не са разбрали причината за увеличението на билетчето, но им е простено защото те не използват услугите предлагани от нас. Както са забелязали пътуващите при падането на температурите, ние веднага включихме плодовото отопление на спирките, за комфорта на гражтаните и единствено разходите за ел. енергия са причина за поскъпването. Обещавам, за летния сезон, да монтираме по спирките устройства които да Ви духат... (хладно) . Ако не, Вие ще духате..... (супата).
32.
Благодарност към кмета
11.10.2017 08:16:48
20
0
Благодарим за бъркотията, която създаде с новата транспортна схема, благодарим за времета, което губим да чакаме градски автобус по 15-20 минути, а понякога и повече, благодарим за неоправданите въртележки около гарата за да слезеш на транспортна болница, а сега благодарим и за увеличението на цената на билета!
31.
Чичко кмет Слънце
11.10.2017 08:07:31
17
0
Уважаеми съграждани, след отправените към мен забележки, че града ни изостава от София, Варна, Плевен и Стара Загора, не разбрах точно по какви показатели, но вземам мерки и това е първата стъпка за изравняване стандарта с горепосочените градове. А за интегрирания градски транспорт за 240 милиона лв не се тревожете. Сега ще участваме по друга програма на ЕС и ще го дезинтегрираме за нови 300 милиона, които естествено отново ще връщате Вие и Вашите наследници.
30.
Аз
10.10.2017 23:34:19
21
0
Увеличението било минимално - от 1,00 на 1,30 т.е. 30%! Защо не намалят и данъците минимално - пак с 30%!
29.
Бакшиш
10.10.2017 22:55:43
14
0
Елате, пиленца при батко!
28.
До №25
10.10.2017 21:54:42
15
1
Ма наистина си кух. Изброените разходи са валидни ДАЖЕ да стои колата пред блока ти. Така, че по-добре да направя минимален разход за бензин, и да си се движа с нея! Новите ти гуми ще изгният и да не караш колата. Абе.... автобус само кога завали сняг до кръста.
27.
bus
10.10.2017 21:36:55
20
1
преди време ви казах че цената ще се вдигне, сега ще паднат приходите. Следваща стъпка, приватизация на занижена цена, защото ще се окаже че БургасБус е губещо, търгът ще го спечели предварително избрана фирма с 5 лв капитал. Да и е честито на новата фирма подаръка от нови автобуси + информационната система + картовите автомати и цялата система. ВЕЛИК ВЕЛИК Е НАШИЯ ЧИЧКО КМЕТ!!! ОЛЕ!!! СЛАВА !!! СЛАВА! УРРРРАААААА!!!!!!
26.
До 25
10.10.2017 21:09:31
4
2
Да свободата струва пари.Който иска да е свободен плаща на некъдърници.
25.
Мечо Кух
10.10.2017 20:56:40
3
8
До 12 , айде сега сметни и колко ти струва гражданска , преглед и данък
/ той данъка на старите бараки е смешка ама ... / . Отделно поддръжка , масла , гуми , повреди . Май няма да ти легне по-тънко .
Пп , не се заяждам . :)
24.
do 23
10.10.2017 20:48:31
12
3
не ме занимавай с глупости,в момента съм в служебна командировка, уреждам колежа на децата в англия и швейцария. обърнете се към пресцентъра за тъпи въпроси и отговори ...
23.
Бургас Райна Христова
10.10.2017 20:42:18
22
2
Въпросът ми е към управителя на Бургасбус Петко Драгнев.
От кога ще се въведе цена на билета за градски транспорт според пропътуваното разстояние?
22.
Анастасия
10.10.2017 20:35:29
10
1
Ако работиш в ЦГЧ паркирането в "Синя зона" струва солено!!!
21.
...
10.10.2017 20:34:36
19
3
за 1.30 лева получаваш следната "услуга"-
1.докато чакаш Бургасдрус на спирката може да те изрита в гръб психясъл наркоман ( случая с пребитата пенсионерка)
2.ако се качиш в бургасдрус може да бъдеш бит или пребит ( 2-та случая с полудялата пенсионерка ,коята се нахвърли с ямруци върху младо момиче и - хулигана който смачка главата на пенсинер в 15-ката)
все слички от 2017 !
Приятно пътуване с Бургасдрус
20.
Бургас Райна Христова
10.10.2017 20:34:23
18
0
От кога цената на билетът за градския транспорт ще зависи от разстоянието- от точка А до точка Б на пътуването както в цяла Европа?
19.
Д
10.10.2017 20:23:59
20
1
Факт е, че Бургас е град с къси разтояния не говоря за кварталите. Не е като София. В доста случаи е по изгодно и удобно да се пътува с кола.
18.
Анастасия
10.10.2017 20:13:07
25
0
За една спирка - 1.30 лв и до кв.Банево също 1.30 лв??? Защо ???
17.
Реалист
10.10.2017 19:16:36
16
3
Номер 12 е много прав. Хората знаят да си правят сметката. А от вдигането на цените нищо добро няма да се получи гаранция! Ще поживеем и ще видим как ще скочат още нениските данъци за мпс за да може да се избият разходите от тая безумица, за да може да накараме гражданите да ползвам градския и междуградски транспорт. Колите ще намалеят заради това и ето свободни паркоместа :) за останалите.
16.
1
10.10.2017 19:08:02
29
6
Ще трябва да платим новите автобуси... браво кмете, след като създадохте истински хаос с новите автобусни линии и накарахте хората да мръзнат по спирките чакайки поредния автобус за прикачване, сега вдигнете и цената на билета... ей, така за да ни е още по гадно
15.
D
10.10.2017 19:01:49
4
13
Във Америка цената е вече 5 лева на билетче.
14.
f
10.10.2017 18:56:43
23
2
Trugvam ot rabota 5:00 - pribiram se 5:30 , nishto , che razstoqnieto ne e poveche ot 5-6 kilometra , vlizam vuv "Vuzrajdane" tursene na mqsto za parkirane 45 minuti , a v kraen sluchai dori ne se namira takova ! Parkiram pred nas , zashtoto prosto nqma KUDE! Idva paqk vdiga mi kolata za nepravilno parkirane !!!!!!!! Ai stiga filmi be "OBSHTINA" logika nula ! Bus lentite vi - nula logika , krugovite vi - nula izpulnenie , mesta za parkirane - nula , sinq zona - navsqkude !!!!!!!!!!!!!!!!
13.
А
10.10.2017 18:55:46
5
21
Забелязахте ли колко по приятен е града без лятните туристически боклуци. Вдигайте цените да останем само качествени хора а мързеливите да си омитат крушите да ходят да целуват задника на Меркел и Путин. Иска се по малко но по качествени работни хора. Стига вече със тоя социализъм!!
Няма ползва от безплатните неща.
Нека хората да се каляват и да мислят!!!!!
12.
me
10.10.2017 18:55:11
28
0
Ей затуй си купих една стара кола. Хем харчи много, хем е пъти по-евтино от градският и междуградкси транспорт (само БДЖ е по-евтино, ама върви с голяма мизерия). 4ма човека в автобуса до мола - 4 лв. (5.20 по нови цени). А ся сметнете при 8/100 колко излиза с колата... Ей това е проблема в цяла БГ - свалят хората от градският транспорт и ги товарят на коли.
11.
Фюрера
10.10.2017 18:48:50
8
5
Училищата трябва да имат програми и паркове за велосипеди за да може всеки ученик да се движи със колела!!!! Също трябват униформи и класове по предприемачество!!!
10.
Г
10.10.2017 18:46:23
8
7
Време е хората от всички блокове да почват да си изграждат велосипедни стаи и стоянки за да може всеки човек там да може да ходи на работа и училище със колело.
9.
EKO TAXI
10.10.2017 18:44:47
9
8
EKO TAXI VI PREDLAGA UNIKALNATA OFERTA OT 0,78 ST NA KM
8.
Хъх
10.10.2017 18:44:36
6
26
Няма безплатно сирене!! Стига със измислени субсидии. Давайте истинските цени на транспорта и на образованието. Стига сте мазали зад субсидии.
Искрено ви казвам че един билет струва реално към 4 лева обаче Европа ви плаща 3 лева от това -- защото сте мързелива ебана паплач която беше мачкана и крадена цели 50 години от "комунистите и Сталинистите" целта беше да унищожат БГ.
7.
Васил Левски говори
10.10.2017 18:40:59
6
19
Бургас ако иска чист и стегнат град без гета трябва доста да вдигне още цените за да се изметат тъпаците и мързеливците от града. По чист по малък по конкурентен град ще има повече шанс за привличане на big investments.
6.
Г
10.10.2017 18:35:59
7
15
Давайте субсидии за тези които само карат колела и ги давайте по предприятията. Насърчавайте хората които използват колела и нека транспорта да стане по $2 лева.
5.
Ра
10.10.2017 18:34:38
14
3
Целия град мирише на дизел и контрабанда нефт който го пърдят всякакви измислени таратайки.
Раково болните във Бургас са най много от цяла Европа. Във центъра вони на гадни коли.
Време е тея автобуси да са 100% елеткрически.
4.
...
10.10.2017 18:34:13
22
9
Кмета ни идиот да не се чуди после като града с намаляващо население се задръства с коли. Аз и досега не съм се ползвал от услугите на градския откакто не съм учащи, а сега съвсем няма й да го ползвам!
3.
Васил Левски говори
10.10.2017 18:32:25
13
21
Мисля че цената трябва да е вече 2 лева за да качиме тея дебели задници на колела малко повече а не да ми дебелеят като 5та най дебела нация в Европа. Ядете боклуци, не плащате нито за училише нито за здравни грижи ебах ви комунизма сега и транспорта да ви е безплатен --- не, няма да ви излезе сметката. Обирайте си крушите в Англия на студа цяла зима без слънце да видите какво е.
Който не работи няма да се вози!!!!!
Давайте билета по $2!!!!
2.
Аз
10.10.2017 18:26:48
25
3
И 2лева ще стане.Като изтече гаранцията и свършат заема.
1.
Пътник
10.10.2017 18:14:23
28
2
Честито, народе! Плащай! Няма нещо което да не се е повишило :(
Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Лайфстайл
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
СДС критикува властта, мисли за коалиция
СДС критикува властта, мисли за коалиция Запитан за коалиция с патриотичните партии Христов отговори, че този вариант също се обсъжда

Всичко в категорията
Над закона ли е Рачков? За трети път се размина с глоба за шофиране без книжка (СНИМКИ) Мъжът, помел с такси 11 коли, карал без книжка 24 години Закриват 11 прокуратури от 1 януари Окръжният прокурор: Задържаните надзиратели са опитни служители Ето го киберпедофила Иван, поддържал 5 месеца връзка с малолетна Извратен таксиджия от Бургас качи малолетна, за да я закара на плаж, насили я пред приятелите й Цацаров извикал героя Михаил Цонков и колегите му, за да им благодари за храбростта 21 хил. лв. глоби за Пищалов, изоставил 70 коня в Осоговския балкан Германия иска екстрадирането на 14-годишния, заподозрян за участие в групово изнасилване Скандалната танцьорка Габриела ще съди България в Страсбург! Причината е... Михаил Цонков и бившите граничари на тайна среща с главния прокурор, ще подкрепи ли държавата българските герои
Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път
Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път 65-годишният актьор и Хейли Робъртс са сгодени от две години
Всичко в категорията
Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ) Гаджето на Преслава я затвори в златна клетка от ревност! Искал да съсипе най-големия успех в кариерата й Разследване на Флагман.бг: Как се придобива учителска квалификация от Софийския университет - без изпит, срещу 200 лв. на ръка Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Проверяват шефка в МОН, опитала да уреди сина си Помните ли скандала с кардиолога д-р Михаил Читаков? Ето каква е развръзката БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Шест вида поведение, които разрушават връзката Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман
Близо 5000 зрелостници на матура по български на втората сесия
Близо 5000 зрелостници на матура по български на втората сесия Изпитът ще се проведе на 28 август, резултатите - на 10 септември
Всичко в категорията
Витамините на хапчета са безполезни
Витамините на хапчета са безполезни Натуралните продукти са единственият източник на „нормални“ витамини

Всичко в категорията
Красимир Аврамов - човекът глас написа разтърсващо писмо до майка си минути след смъртта й Кървава баня: Стрелец изби 11 таксиджии – не харесвал конкуренцията Сагата продължава! 3 часа психолозите не могат да разубедят бургазлията Диян да не слага край на живота си Нов ужас в Бургас! Огромно дърво падна върху кола, едва не уби две жени Явор Нотев с нов апартамент за 500 хил. лева: "Исках да избягам от "Павлово", където ми се случиха лични трагедии" Цветелина Оланд: Нямам представа къде са децата ми. В дневника си дъщеричката и пише: Защо трябва да имам такова детство? Трагедията на едно семейство! Баща и син инвалиди останаха на улицата в Бургас, не ги одобриха за общинско жилище Експертизи бавели финала на разследването за смъртта на детето на Московски Джендъри си правят реклама с убити красавици, градския транспорт осъмна с увиснали гащи и сутиени (СНИМКИ) Вижте разтърсващата изповед на парализирания Васко, марихуаната изцели болките му, но сега искат да го вкарат в затвора (ВИДЕО) Саня Борисова се съсипва от мъка, иска да си върне Ники Илиев
Млада баскет звезда хвърли око на Дженифър Анистън?
Млада баскет звезда хвърли око на Дженифър Анистън? Ще бъдете страхотна двойка, надъхват го фенове


Всичко в категорията
Гореща клюка! Райна се пъчи полугола до як Аполон! Това ли е новото й гадже? (СНИМКИ) Виктория Петрова и Кралев пак заедно! Двойката отмаря в баровски комплекс Защо Наталия Гуркова разпродава бижута за половин милион? Не е за вярване! Клои Кардашиян разкри най-големия си страх На 53 г. и в страхотна форма, Елизабет Хърли обича да се показва Гери Райчевска е втората българка, която ще лъсне в Плейбой USA Черната Златка каза тежката си дума за плеймейтките и обяви три имена, които са изписани със златни букви (СНИМКА) Глория скри шапката на всички с горещото тяло, което показа на гръцки плаж (СНИМКИ/ВИДЕО) Пиронкова грее от щастие на морето (СНИМКИ) Светлана призна за мистериозна раздяла с Гущеров и разкри ужасяващата причина да нямат църковен брак! Луиза Григорова остави всички мъже без дъх след тези горещи СНИМКИ на плажа
Астролог: На ярките сънища не обръщайте внимание
Астролог: На ярките сънища не обръщайте внимание Голяма е вероятността в този ден от заразяване с кожни и венерически заболявания, предупреждава Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
Знаете ли къде се намира „Меденрудниквуд” и защо къщите там гонят рекордни цени Два луксозни джипа катастрофираха зрелищно на бул. „Тодор Александров” в Бургас (СНИМКИ) Новите жилища в "Меден рудник" с най-голям ръст на цените на пазара за недвижими имоти Ексклузивно! Вижте изповедта на болния от левкемия Митко и как марихуаната спасила живота му (ВИДЕО) Ето кой оглавява първата по родa си еко детска градина в Бургас, местата за нея вече са запълнени (ВИДЕО) Eто защо Иван и Антон се биха и клаха в бургаския жк. „Меден рудник”, ябълката на раздора е момиче (СНИМКИ) Новият гробищен парк в жк „Меден рудник“ с капацитет на малък град, ще има ритуална зала за мюсюлмани Подивели цигани от гетото разбиха чисто нов парк в бургаския ж. к. „Меден рудник“ (СНИМКИ) Спират водата в жк "Меден рудник", вижте кога Наркоготвачи се опитаха да избягат от полицията, спретнаха си гонка с ченгетата в ж.к."Меден рудник" Спецакция в Меден рудник! След бясна гонка с полицията неизвестни изхвърлиха съмнителни чанти на пътя
Аларма на Флагман.бг! Роми-башмайстори побъркаха Айтос, мамят пенсионери с ремонт за хиляди левове
Аларма на Флагман.бг! Роми-башмайстори побъркаха Айтос, мамят пенсионери с ремонт за хиляди левове Циганите искат 650 лв. за цялостен ремонт на къщата, след което се възползват от доверието на хората, дерат здраво и не искат да си тръгват


Всичко в категорията
Започна изграждането на обещаната алея до Гробищния парк в Айтос Одобрявате ли тази идея? Обмислят кръгово движение до бензиностанцията на Марешки в Айтос Обещано и спазено! Айтос ще има модерна автогара, търсят кой да я ремонтира (СНИМКИ) Край на драмата край Айтос: Ето какво се случи с 23-годишния Рамадан Първо във Флагман.бг: Вижте кой е мъжът, който се провеси от жп прелез в Айтос Извънредно! Самоубиец се кани да скочи от жп надлез край Айтос (СНИМКИ) Отлична новина! Кметът на Айтос Васил Едрев издейства 6 млн. лв., с които ще разрешат голям проблем на общината Съни маркет предизвика фурор, новият търговски обект в Айтос би всички рекорди Вижте какво наказание грози Теньо за убийството на приятелката му. Справедливо ли е? Жестоко: Теньо убил от бой жена си пред детето им, докато то пищяло от ужас Ето го озверелия Теньо, който преби до смърт приятелката си Ивета
Само във Флагман! ГДБОП разкри нелегална фабрика за цигари в бивша мандра край Карнобат "Карнобат" тръгна с водосвет и торта с емблемата на футболния клуб Уникално! Фолклорни ритми, разтърсващ рок и огнено шоу в петото издание на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат Вандали разбиха детска площадка в Карнобат, опасна е за децата (СНИМКИ) Карнобат показа училището на бъдещето (ВИДЕО) Оспорвано първо издание на футболния турнир „ГЕРБ фен купа Карнобат“ Балканският фестивал на изкуствата ще превърне за пети път Карнобат в огромна сцена за песни, танци и веселие Посрещнахме световните лидери с уникален вкус от Карнобат Кметът на Карнобат за градушката: Беше нещо страшно, няма как да се предвиди подобен ужас (СНИМКИ) Невиждано! Градушка удари Карнобат, лед като маслини се изсипа над града (СНИМКИ) Карнобатска раздава награди като за Световно
Златко Димитров: Слънчев бряг има много лица, едно от тях е на младите, търсещи забавление (ВИДЕО) Закопчаха Виктор Инджов от Сливен при акция до ресторант „Джани” в Слънчев бряг Стефан Диомов: Загубихме „Златния Орфей“, но „Бургас и морето“ оцеля и всички билети са продадени (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Черен Ягуар разпарчетоса пешеходец в Свети Влас Калоян Калоянов: Няма помощ отвътре при обира на банков офис в Несебър (ВИДЕО) Копърки жилят туристи и държава, таксиджии пишат до прокуратурата в Несебър (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Вижте как прибраха 200 хил. лв. по най-простия начин от банката в Несебър Заради дългове: Продават хотела на бизнесмена Митко Лазаров в Слънчев бряг за 2,8 млн.лева Изрядни ли са плажните заведения в Слънчев бряг, ето какво установи проверката на Министерството на туризма Откриха нови детски площадки в Стария Несебър Несебър отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски
Кметът на Поморие подписа договор за 4 млн. лв. финансиране на Местната инициативна рибарска група Шок за джигитите! Полицията в Поморие лови надрусани шофьори със супер дрегер (СНИМКИ) Извънредно! Кандило и масажор подпалиха апартамент в Поморие, евакуират младо семейство (СНИМКИ) Трагедия! Бруталната жега уби човек пред очите на шокирани туристи в Поморие Над 200 млн. лв са инвестирани в Поморие, не режа ленти, а върша работа Ще се изпълни ли вторият етап на рибарското пристанище в Поморие, Черноморските общини в битка за проектите си Ето я изчезналата в Поморие полякиня, близките й нямат следа от нея 13 дни Извънредно! От МВР с подробности за издирваната в Поморие туристка 24-годишен шофьор с Рено премаза пешеходец на зебра в Поморие Бургаският депутат Ася Пеева: Ремонтът на пътя Просеник-Горица е дългоочакван от жителите на три общини Пуснаха Марчо Сървайвъра на свобода, той се брани сам в съда
Созопол на крака пред Ради Кисьов, авторa на най-хубавия градски химн в България Бургазлия Петър Божинов спечели плувния маратон на Созопол (СНИМКИ) Военните моряци участваха в тържественото отбелязване празника на град Созопол (СНИМКИ) 24-годишен руснак подпали хотел в Черноморец, играел си с огън в стаята Созопол ще продължи делото на проф. Божидар Димитров Инспектори на хайка, проверяват атракционите по Черноморието Вижте програмата за празника на Созопол РЗИ и агенти по храните влязоха в ресторанта, цъфнал върху басейна на луксозна сграда в Каваците Директорът на РЗИ Георги Паздеров се извини на протестиращите в Черноморец заради данните за радиацията във Вромос ( РЗИ-Бургас след гафа от петък: Плажовете на Черноморец са чисти и няма риск за туристите Къмпингар: За хубавата почивка на плажа са достатъчни свобода и готини хора (ВИДЕО)
Кметът на Царево: По закон върху дюна не се строи ЕВН остави хиляди в Китен, Варвара и Ахтопол на тъмно за час тази нощ БСП нападат Порожанов заради чумата в Странджа, ГЕРБ наблягат на обезщетенията за фермерите Георги Пейчев: Риба в морето ни има, но делфините я изяждат (ВИДЕО) Плажът на Ахтопол с нов концесионер! Чадър и шезлонг най-много 5 лв., познати фигури изплуваха зад фирмата Експерти пред депутати и вицепремиера Симеонов: Евтаназията на животни в село Кости е без алтернатива Бомба във Флагман! Нелегални мигранти, преспали в заразена турска овцеферма, пренесли чумата в Странджа Драмата в с. Кости е жестока! За втори път избиват животните на фермера Атанас, съсипан е Първо във Флагман.бг: Вижте ужасяващата трагедия на Странджа, започна евтаназия на 14 хил.животни (СНИМКИ) Потвърди се черният сценарий за епидемия в Кости, избиват стотици животни заради непозната в България болест Отцепиха село Кости. Флагман.бг подозира чума по животните (ОБНОВЕНА)
Добрият пример! Тази жена от Приморско чисти доброволно градинките след туристите, боклуците я дразнели
Добрият пример! Тази жена от Приморско чисти доброволно градинките след туристите, боклуците я дразнели На всеки два дена жената събирала отпадъците след некултурните почиващи в морския град

Всичко в категорията
Община Приморско продължава с кампанията "Дари капачка - спаси живот", включете се и вие! Спипаха Наско циганина с нелегална риба край Приморско, продал развалени попчета на майка, натровил детето й (ВИДЕО) Инцидент с лодка: Около 70 л нафта се изляха до Южния плаж в Китен (СНИМКИ) Топдилърът от Приморско, чиято квартира щурмуваха ченгетата, се оказа известен футболен талант (СНИМКИ) Фестивалът "В магията на танца и морето" събира таланти от цялата страна в Приморско Петима скулптори ваят фигури от дърво в Ясна поляна Приморско: Събираме боклуците разделно, контейнерите с жълто-сини капаци са за смесени отпадъци Вижте зрелищно видео от спасителната акция на полската нинджа! Мъртвопияният Павел вдигна на крак полиция и пожарна, увисна на покрив на хотел Морето взе още една жертва. Откриха тялото на 38-годишен поляк на плажа в Китен Полицаи свалиха пиян поляк от покрив на хотел в Приморско
Стар футболен спец с 2-годишна военна служба в битка за районен прокурор на Средец с временната шефка Соня Петрова
Стар футболен спец с 2-годишна военна служба в битка за районен прокурор на Средец с временната шефка Соня Петрова Димо Николов е бил инстуктор във ФК "Несебър", завършил е Висшия институт на МВР през 1989 г. 
Всичко в категорията
Пълен потрес! Гражданин сервира торба с кал и фекалии на сесията в община Средец Рейзи иска от държавата Рибния порт, но от БСП намекват, че губи подкрепата на Борисов Гърция ли? Вижте бедствието в Средец, улиците станаха реки Дълговете на МБАЛ-Средец пак разпалиха опозицията срещу ГЕРБ, май без причина Музикална система и дрелка забърсаха крадци в Средец Кой ще иска да стане районен прокурор в Средец на границата с Турция? Петстотин деца преминаха през Центъра за развитие на общността в Средец Само във Флагман.бг! Кмет подаде оставка след сигнали в прокуратурата за злоупотреби Празник на българщината! Ето как магията на странджанската песен обедини хиляди българи (СНИМКИ) Трима патриоти и кмет на ГЕРБ пристигнаха за празника на странджанското село Дебелт Пълна промяна! Превърнаха знакова сграда в центъра на Средец в бижу по проект за близо 1 млн. лв. (СНИМКИ)
Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива
Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива Дали там е погребана богинята-котка Бастет е спорно, но има нещо ...


Всичко в категорията
Партийната лидерка Заячка: Правителството да покани Заев на Петрова нива на 18 август Внимание, шофьори! Пътят между Малко Търново и Звездец - блокиран от… крави (СНИМКИ) Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо Туристи бродят из горите край Малко Търново заради магически ритуали (ВИДЕО) Георги Илиев: Нестинарството не е само игра в огъня, така почитаме светците (ВИДЕО) Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ) Подигравка! Оставиха стотици възрастни без пенсии за Великден Рекултивират старо депо край Малко Търново за 736 хил.лева Отглеждат есетрови риби и японска пъстърва в бетонни басейни край Малко Търново (ВИДЕО) Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева
Археолозите в Русокастро с първа златна находка за този сезон
Археолозите в Русокастро с първа златна находка за този сезон Това е четвъртата златна монета, открита за последните години на крепостта

Всичко в категорията
Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп
Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Възрастната жена е вървяла по пътното платно, когато 73-годишен шофьор я застига и блъска

Всичко в категорията
Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич
Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО)
Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Показахте, че големите дела могат да бъдат постигнати с малки стъпки, каза държавният глава Румен Радев на местните хора


Всичко в категорията
Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО) Извънредно! 61-годишен мъж загина при зверски удар край Руен (ОБНОВЕНА) Зрелищна катастрофа в Руен: Опел се преобърна след ужасяващ сблъсък в центъра (СНИМКИ) Затишие пред буря или ДОСТ на Лютви Местан изпадна в дълбок зимен сън Мустафа Карадайъ пристигна в Руен за празника на общината, ще има ли сблъсък с ДОСТ Четвъртият лекоатлетически турнир в Руен – по-силен от всякога
Украйна има трайно присъствие и перспектива в Бургаския регион Интервю Всички интервюта Почетният консул на Украйна в Бургас Димитър КАРАНЕНОВ: Украйна има трайно присъствие и перспектива в Бургаския регион
През изминалата година между България и Украйна е отчетен 620 млн. стокооборот, каза почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов


Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Флагман.БГ Духът на Бургас днес мирише на кебапчета и носи сръбска музика Кой би се сетил за “Spirit of Burgas”, кагато имаме  Burgas mezi. Ето това е за душата

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата Много разсеян дядо подкара старата си шкодичка по бул.”Алеко Богориди”
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 23.07.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
През този ден ви се дава шанс за промени на работата. Ще бъдете обаче изложени на сериозно изпитание. Трябва да покажете, че трудностите не ви плашат. Късмет няма да ви липсва. Неочаквано може да спечелите доста пари. Ще ви върви и в любовта. Вие сте в стихията си и можете да предприемете нестандартни стъпки. Важно е да бъдете достатъчно уверени в решенията си, както и адаптивни. Възможни са тревоги или напрежение с близки хора. Желателно е днес да сте по-далече от свекърви и тъщи. Склонни сте да харчите повече, както и да разпилявате усилията си. Трябва да вземете мерки за финансовата си стабилност. За дамите, които се нуждаят от нова любовна връзка, сега е моментът да си опитат късмета. Може да се появи в живота ви мечтаният партньор. Някои от вашите желания ще се реализират. Бъдете уверени и очаквайте приятни новини! Пазете си здравето! Мъжете с хронични заболявания да бъдат внимателни! Добре е ако носите магнетит. Този минерал укрепва волята и помага да се чувствате по-уверени. Може да проявите инат, но преценете дали е във ваша полза! Неприятности могат да възникнат от недоразумения или независещи от вас обстоятелства. Това ще ви помогне да промените своите планове. Бъдете внимателни при преговори! Не се доверявайте на непознати! Можете да приключите някои начинания, както и да се впуснете в нови сфери на действие. Бъдете постоянни, независимо дали нещата се нареждат както на вас ви се иска! Очакват ви нови вълнуващи преживявания с хората, които обичате. Не щадете пари, за да ги зарадвате! Опитайте се да изпълните задълженията си до обяд, защото след това ще ви е по-трудно! През втората половина на деня чувствата ви ще вземат връх над разума. Внимавайте да не се изпокарате с колегите и с близките си! Възможни са болки в стомаха заради язви или колити. Може да изпълните целите си, но за да решите как да действате в бъдеще, ще трябва да оцените постигнатото, а след това спокойно да се насладите в компанията на любимия човек. Необвързаните обаче може да се въвлекат във връзки, които нямат никакво бъдеще. Не обръщайте внимание на хапливи коментари от колеги или партньори! Следобед напрежението ще намалее и лесно ще изпълните ангажиментите си. По-добре обаче не поемайте нови, защото трудно ще ги изпълните! Не пестете комплименти към хората, които харесвате! Използвайте всички възможности, които съдбата ви предоставя, за да изпълните целите си! Може както да привлечете съмишленици за реализация на проекти, така и да укрепите връзките си. Възможни са обаче здравословни проблеми, защото имунната ви система е слаба. Любовта ще обсеби почти изцяло вниманието ви, но не бива да позволявате на емоциите да ви пречат в работата. Ще имате успехи с парите, но не и с хазарт. Не е желателно да участвате в залагания. В този ден може да си осигурите допълнителни доходи. Съдбата ще ви сервира днес доста изненади. Денят не започва така, както ви се иска, но ще имате шанс да обърнете хода на събитията във ваша полза. Може да спечелите дори доста пари от това. Не отказвайте срещи! Може внезапно да пламне любов и тя да стопли душата ви.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип