×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изтокът е силен. 21 век не принадлежи на Стария свят


Изтокът е силен. 21 век не принадлежи на Стария свят
Проблемите не могат да се решават с хората, които са ги създали, нужна е дълбока промяна
09 Октомври 2017, Понеделник, 14:21 ч.
Източник: Офнюз

БСП с това ръководство не може да предизвика политическо сътресение, от което се нуждае България

Страхил Ангелов е известен като един от най-радикалните политици у нас. Родът му и цялата му дейност е свързана с БСП, но винаги е бил черната овца на партията.Като депутат от левицата по време на протестите срещу кабинета на Орешарски, той поиска от столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани протестите в центъра на София. Той е и единственият български политик, който се срещна със сирийския президент Башар Асад след избухването на войната в Сирия.

- Г-н Ангелов, ПЕС призова за приемането на България в Шенген. Някакви последствия ще има ли от това или ще си остане само призив?

- Със сигурност ще си остане само призив тъй като политическата тежест на ПЕС в Европа е много малка. Аз не мисля, че това какво призовава ПЕС някого го интересува.

- Е, все пак е втората по големина политическа партия е Европейския парламент.

- В настоящия Европарламент. А иначе като погледнем изборите в редица европейски държави в последните 2 години, виждаме, че ПЕС почти не фигурират. Даже на последните избори в Германия Социалдемократическата партия, която е член на ПЕС, показа най-слабия си резултат от Втората световна война насам. В Полша те изобщо не са парламентарно представена партия, във Франция, ако не се лъжа, взеха 5-10%. В Гърция са с 15 депутата - малко над бариерата. И така нататъка, и така нататъка... Тежестта на ПЕС тепърва ще намалява. Никой не може да издържи тази демагогия.

Що се касае до Шенген - ако питате мене, България няма особена нужда да бъде приемана в Шенген. Аз не виждам какво ние бихме спечелили от Шенген.

- Приемането ни в Шенген не е ли отговор на въпроса дали да има Европа на две скорости?

- Ние винаги сме били на втора, трета и още по-задна скорост. Европа, така както се развива, върви към крах. Все повече държави не желаят да се вслушват в директивите и регламентите на чиновническия и бюрократичен апарат във Брюксел. Така че всеки, който е силно проевропейски настроен, губи подкрепата на собствения си народ. Корпоративен съюз, който не дава нищо на народите, участващи в него. Той е добър за олигархията, за монополите, за транснационалните корпорации.

- А каква е алтернативата - нова Желязна завеса?

- Националната държава. Защо трябва да има Желязна завеса?

- А в такъв глобален свят възможни ли са националните държави?

- Защо да не са възможни? Разбира са, че са възможни. Плюс това съюзите между малки и по-големи държави могат да продължат да съществуват, но не и в тази форма. Няма как националният суверинитет да бъде трансфериран към шайка безотговорни чиновници, които изцяло да обслужват финансово-корпоративния олигархичен модел.

- А мислите ли, че България може да води самостоятелна политика? Не е ли по-вероятно да се прикрепи към някоя сфера на влияние - руска, турска?

- За момента България като че ли не можа да се прикрепи към ничия сфера на влияние. Руските проекти, които ние пребогато си платихме, не се реализираха. Ние сме извън китайските инфраструктурни проекти, всички транспортни трасета ни заобикалят. Може би всичко това се правеше в името на това да задълбочим евроатлантическата интеграция. Но скоро и от там ни казаха да почакаме за Шенген - т.е. и този външнополитически приоритет рухна. Изобщо някой може ли да даде смислен отговор какви са външнополитическите приоритети на България? Очевидно управляващите не могат. А и не искат.

- А какви трябва да са?

- Трасетата, които минават през България не са маловажни, те дават много по-сериозна тежест в геополитическия фон. Носят финансови перспективи. Така, както е сега, по-добре ли е?

- А има ли изобщо в българската политика хора, които мислят с геополитически категории?

- За съжаление не мога да припозная такива. Мен ме учудва и тишината вляво.

- Там основният въпрос е дали да се коалират с ГЕРБ.

- Тази тема им е важна. Важен им е интериорният ремонт на НДК, суджуците. Но за политика там никой не говори.

- БСП години наред говореше за лява политика, пък се оказа, че тя се продава срещу един заем от Българската банка за развитие за Пловдивския панаир.

- Какво значи лява политика? БСП с това ръководство не може да предизвика това сътресение, от което се нуждае България - въобще в подхода към политиката, начина, по който се прави политика. Тук не се прави политика. Има някакви хора, които седят и чакат да им кажат какво да направят. И тези, които ги съветват, така поднасят съветите си, че те да бъдат в ущърб на това население. И така България остана територия. Просто територия. Вече няма и хора. Участието ни в единния европейски пазар на труда доведе до там, е населението на тази държава вече е преполовено. Няма вече дори нискокалифицирана работна ръка. За какви чуждестранни инвестиции изобщо говорят тези хора? Те живеят в някакъв сън.

- Според мен живеят в драмата дали някога ще се доредят до власт или трябва да се присламчат към ГЕРБ.

- Да се присламчат към който искат. Това нищо няма да промени. Само ще изчерпа техния скромен електорален потенциал. Този резултат, който имаха на последните парламентарни избори вече няма да е повтори. Той беше плод на инерция от избора на Румен Радев, срещу когото Бойко Борисов услужливо издигна Цецка Цачева и очевидно външни за БСП фактори помогнаха тази кандидатура да се реализира. Виждате, че човекът няма нищо общо с БСП, няма и да има.

- Роднинската схема в Хасково. Това ли е есенцията на Българската политика?

- Разбира се. Какво друго би могло да бъде, след всичко казано дотук? Един политик в България се бори да назначи роднините си, да им направи по някоя фирма, тази фирма да реализира по някоя и друга обществена поръчка. Няма политици с дългосрочна визия, нямат и желание да се занимават с проблемите на България.

- Така описани нещата, някаква надежда има ли?

- Надеждата може да дойде от някакви външни за нас обстоятелства. Геополитическите полюси се изместват.

- Към Китай?

- Да. Изтокът е силен, Изтокът е млад. Имам потенциал, има хора, има капитали. 21 век не принадлежи вече на Стария свят. Едно общество, в което се правят опити педерастията да се издигне като добродетел, не е перспективно общество.

- Има ли изобщо значение откъде ще дойдат парите, като е ясно, че тук ще бъдат откраднати?

- Една сериозна политическа партия не би трябвало да говори с клишета за лява, дясна, либерална и каквато искате политика. Приоритетът трябва да е въвеждане на някакъв ред в тая държава. Като за начало да се знае, че за всяко престъпление има наказание.

- Или багажник суджук.

- По-добре наказание, а не багажник суджук. То излезе, че най-голямата вина на този депутат е, че не е занесъл суджука на премиера. Ако премиерът не е ял никакъв суджук, очевидно поведението на въпросния представител на българския народ е силно укоримо.

- И кой ще го въвежда този ред? Изобщо не виждам никакъв потенциал.

- Една промяна в БСП би могла да даде тласък. Но наистина дълбока промяна. Проблемите не могат да се решават с хората, които са ги създали. Тези, които са създавали проблемите, не могат да претендират да ги решават. Аз продължавам да тая надежда, че в БСП има хора, които могат да решат проблемите, тя продължава да бъде партията, която частично има потенциала да го направи. Красимир Янков е такъв човек и доколкото виждам той е претендент за председателския пост, който скоро ще бъде овакантен. И неговите мотиви са политически, докато мотивите на Георги Гергов по-скоро имат реваншистки характер.

- Реваншистки или финасов?

- Реваншистки. Аз финансовото състояние на Гергов не го следя.

- Красимир Янков ще бъде ли опозиция на ГЕРБ? Или и той като Гергов ще иска коалиция с ГЕРБ?

- Не ми се вярва, не е давал досега такива индикации. Такава коалиция е немислима. Това означава приобщаване към този модел.

- То много немислими неща се случват в българската политика.

И още по-немислими ще се случват. Политиката се превърна в риалити.

В категории: Политика


8
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
8
Коментара по темата
8.
FREE BULGARIA
09.10.2017 14:28:36
0
1
Търся евроатлантически градинар-осеменител,който да ми засее задния двор.Срещу добро заплащане!
7.
ОВЪРТОЛЯНИ ГЛУПОСТИ
09.10.2017 12:36:49
2
1
КАТО СЛОЖИШ ВСИЧКО В ЕДНА МАНДЖА СТАВА БУЛАМАЧ/АЛА БАЛА ОБЩИ ПРИКАЗКИ/БЕЗ ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА И ПРАВОВИЯ РЕД НЯМА ПРОГРЕС /КИТАЙСКАТА ТЪЛПА Я УДЪРЖАТ ЧРЕЗ СИЛАТА НА СТРАХА НО "ГЛАДА Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА" ОГРОМНИЯ ХАОС Е НЕИЗБЕЖЕН–А НА КОМУНИСТА ПОГЛЕДА МУ ВСЕ НА ИЗТОК
6.
Фюрера
09.10.2017 12:24:11
1
3
за Източна Холандия или за Източното крайбрежие на Щатите говорим?
5.
Глупости
09.10.2017 12:22:45
1
1
Ясно е този човек няма нищо общо със Силиконовата долина, хахахаха.
А повече със Урал.
4.
Ървин
09.10.2017 12:21:42
1
3
Във цялото платено интервю тоя тъпанар не каза една интелигентна мисъл. Нито визия нито замисъл. От такива боклуци -- боже опази ни.
3.
T
09.10.2017 12:19:48
1
2
Който не работи няма да яде.
Комунист къща не храни.
Той само гледа да вземе на работния човек имота защото е един черен дявол.
Комунизма е болест на примитивните народи.
2.
Г
09.10.2017 12:13:57
2
4
Много е лесно да се вдигат лозунги с парите на Западна Европа че Западна Европа не ставала хахахахахаха. Много хляб има да яде Изтока много. Още нищо не е финансирал. А Китай не е източна ами върло капиталистическа държава про която дори няма понятие като "пенсия"
1.
Явор
09.10.2017 12:12:08
3
3
Пази боже от гнусни комунисти.
Изтока бил силен отиди във Узбекистан и Чечноя да видиш сила. Русия е станала едно чеченско село. Дори вече няма руси хора останали в Русия.
Никога не вярвай на комунист. Това са най простоте и лукави хора. Пази се от този който желая добро на "всички" защото той най драпа да е диктатор върху тях. Най лукавите изроди са БСП!
Пазете България от тях.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори