×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Събират ли се неправомерно такси в най-красивата сграда в бургаския ж.к."Изгрев"


Събират ли се неправомерно такси в най-красивата сграда в бургаския ж.к."Изгрев"
Живущите се жалват, че плащат между 50 и 70 лева месечно
04 Октомври 2017, Сряда, 13:58 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Целта е сградата да има добър вид, който да се запази максимално дълго, каза строителят Стоян Георгиев

Собственици на апартаменти в една от най-красивите нови сгради в Бургас – дом „Изгрев”, намиращ се в едноименния жилищен комплекс, сигнализираха Флагман.бг, че били принудени всеки месец да плащат такса „поддръжка”, която варирала между 50 и 70 лева, в зависимост от жилището. 

Това били средствата за поддръжка на общите части, но според живущите там Дом „Изгрев” не бил затворен комплекс, защото нямал нито басейн, нито зелени площи и заради това не било редно да им събират такси. За случая ни сигнализира Иван Иванов, един от собствениците на апартаменти в модерната кооперация.

Отказах да платя, поисках среща със строителя Стоян Георгиев, за да разбера на какви основания ми иска сумата. Той каза, че са вписали в партидата на всеки имот договор за поддръжка в Агенцията по вписвания и трябвало да платя”, жалва се Иван Иванов.

Той, както и останалите собственици са получи фактури от името на фирма „Уни инвест мениджмънт”, свързана със строителя „Унистрой”. На тези, които са отказали да платят, им бил анулирал чипа за ползване на асансьора, а освен това имало много камери, които смущавали Иван Иванов.

Всички съседи се чувстваме като наематели в сграда, в която всеки от нас си е купил имот. Ограничен ни е достъпа до асансьора, електромерите, ограничени сме в избора на интернет оператор.  В договора на въпросната фирма е посочено, че само тя има право да взима решения”, твърди Иван Иванов.

Флагман.бг потърси строителя Стоян Георгиев, един от известните бургаски предприемачи, за да чуе неговата позиция по казуса.

”Като инвеститор на този проект съм вложил значителни допълнителни средства за изграждането на огради, камери за видео наблюдение, машини за почистване, технически съоръжения и персонал. Целта на всичко това е добрият вид на новата сграда да бъде запазен максимално дълго във времето, тя да функционира  нормално и в дългосрочен план да бъде съхранена в настоящия й вид. От това мисля, че имат полза всички собственици на имоти в нея”, каза пред Флагман.бг Стоян Георгиев и уточни, че всичко това няма как да се случи, без да има качествена системна поддръжка.

Той допълни, че голяма част от собствениците го подкрепят и са съгласни да си плащат, защото в тази сума влизат всички такси за поддръжка. Но предвид факта, че в сградата живеели над 130 семейства, било нормално да има и недоволни.

„Подобна практика е позната във всички цивилизовани страни и това помага, за да се поддържа дълго време сградата красива”, допълни Георгиев.

С казуса е запознат и омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев, който уточнява, че при изповядването на сделката инвеститорът е вписал договор за поддръжка за пет години.

За да не се стига до такива заплетени казуси и сложни ситуации, най-добре е да се направи необходимата справка в Агенцията по вписванията, призовава настоящите и бъдещите купувачи на недвижими имоти Тодор Стамболиев.

В категории: Бургас


89
Коментара
89
Коментара по темата
89.
Ана
28.08.2022 22:11:39
0
0
Не се връзвайте да си продавате жилищата на по -ниска цена от продажната.Мисля,че това е целта на въпросната фирма и нотариус Дралчева,която е взела пари от фирмаджията за да ви мине сделката.Накарайте ги те да променят условията на договора,а не да ви принуждават да се изнасяте и да продавате при условия ,които не ви устройват.
88.
До Флагман
24.07.2019 15:59:28
0
5
Флагман , Бургаският районен съд се произнесе и за нищожността на вписаните договори с които е "натоварил" всеки един имот в блок 192 в жк, Изгрев . Направете справка в сайта на съда. Опита за измама на Стоян Георгиев и Светослав Владов Георгиев и фирмата Униинвест / Уни Инвест ЕООД удариха на камък ! Честито ! Нека целия град знае и да бяга надалеч от тези двамата !
87.
До флагман
23.07.2019 01:55:28
0
3
Флагман,бургаския съд вече се произнесе в ползва на “недоволните” съседи. Може да направите справка в съда. Измамите на стоянчо не успяха да минат!
86.
*********
04.11.2018 04:22:03
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
85.
Флагман, помогнете !
13.02.2018 20:38:45
1
10
Наглоста на Стоян Георгиев няма граници!!! Изпратил е иск срещу всички живущи в сградата, които отказват да плащат измислените от него такси. Това е безумие да се опитват да те осъдят да плащаш за нещо за което нито си уведомен а каммо ли да си подписал договор.
Евалла. Рекетьор от класа. Наглец. Ако ни осъди ще платим и разноските по делото разбира се. Аааххх а колко мазен и добър беше преди да купим жилищата си. Да купиш дом и да си плащаш на някакъв селски пес колкото той ти определи. Флагман помогнете!
84.
*********
02.12.2017 00:51:53
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
83.
до 24 Хранилка
01.12.2017 18:29:13
0
0
Еми то имаше 2 оферти на събранието.... Ама с процентите си строителя засега може да прави каквото си иска...
82.
живущ
01.12.2017 17:39:51
0
11
до 81.
Тодоро ти от къде знаеш кой е уведомен и кой не ? Защо пишеш глупусти,ако бяхме уведомени дали щяхме да се оплакваме сега а ? МИсли малко с тая празна кратуна. Ела да ти покажа предварителния договор.Нито писмено нито устно бяхме уведомени за каквито и да е подръжки и то в такива размери.При купуването на имота никъде не пише че трябва да издържаш 5 човека персонал.
81.
тодор
30.11.2017 20:52:37
16
3
Господа и дами когато сте купували апартамента си или търг.помещения вие много добре бяхте уведомени,и сигорно си помислехте /кво с а 60-70 лв.?13 кут.цигари.Но след време сметнахте че вашия строител събира по 8000лвна месец и му завидяхте, без да знаете колко разход има или всеки апартамент си плаща на време.да той печели нещо но това е бизнес-работи,отделя време и сила да има ред,чистота и т.н и получавава нещо в края на месеца.Ако толкова сте нодоволни и си мислете че всичко е толкова лесно има закон за етажна собственост ,свиквате събрание и избирате нов шев, който ще каже 60-70лв на месец са много пари ,и аз ще го правя за 30лв.И какво става?цялата аудитория почва да вика да 30лв е цена ок,какво ще му пълним гушата на оня?И го избирате......и идва следващия месец платили не платили 30% от собствениците, защото един в София друг не живее постоянно,трети на почивка 4ти спал и не му се ставало да отвори на домоуправетеля.и от 8000лв събрал 2700лв.Фирмата охранител си иска парите за 3ма охранителя -2ма по 12 часа и 3ти почива.ЕВН иска тока,Чистачката и тя иска,градинаря или фирмата също иска,някой си качвал бидона с джибрите от мазата а другия бидона със зелето от терасата и одраскал коридора и вие почвате да се оплаквате да че трябва да се шпаклова и боядиса......И кво стана до тук около 4000-5000лв., а сте събрали 2700лв.Така че 1во мислете а после говорете
80.
Ивайла
30.11.2017 20:45:02
2
9
Измислил е начин да ограбва хората, под предтекст, че иска да стопанисва добре сградата. Средно 60 лв х 130 семейстна е:7800 в на месец .Някой ще почиства за 500 лв, а другите ще си прибира господина. Има си закон за етажната собственост и живущите сами трябва да си избират какви такси да плащат.
79.
Normal person
30.11.2017 11:11:25
2
5
Тодор Димитров, добре, че все още има хора които се гордеят с моралните си ценности,а не с апартаментите си. Да делите хората на бели и черни говори достатъчно за вашите възгледи! И щом има толкова много коментари от различни хора за инвеститора,значи наистина има някакъв проблем. Всъщност позицията като отговор на г-н Георгиев е плашещо деспотична. Иванов пита защо трябва да плаща ,а отговорът е защото ще имаш полза от това!?!Вие сериозно ли?
78.
Унигей
30.11.2017 10:33:04
1
9
Платените коментатори от уни педалите се активизираха.Тва е блок като блок кво толкова го хвалите,тея апартаменти сме си ги платили ,няма цял живот да плащаме за тва че някой си мисли че е построил кой знае ква "уникална сграда". Даже пощенски кутии не е сложил стиснатия гъз и няма и намерение да слага. Хората строят кооперация след кооперация нашия използва всичката си енергия и връзки да изклати 50 семейства да искара по 20 лв отгоре от тях,ей за това вече никой в Бургас няма да работи с него и ето за това рано или късно ще изде дървото.Не може да рекетираш 100 семейства и да си мислиш че ще ти се размине..
77.
Тодор Димитров
30.11.2017 09:26:00
9
0
Инвеститора е в правото си да създаде по собствен модел модерна жилишна сграда,
Която е много търсена в Бургас от клиенти- които искат да живеят като бели хора в съвремието,това че някой не иска това да си продаде апартамента и да го замени със друг- кенефи има много , такива сгради няма, и да му подскажа на умника Иван Иванов че децата му не искат това сигурен съм, и след време ще разбере че е направил добър избор.
И още децата му и неговото семейство с гордост могат да поканят гости и да се гордеят цялото семейство, също така с камерите им е гарантирана сигурност, като сметне велосипедите,детските колички и други вещи които могат да му откраднат в обичаен блок...
Ще излезе и на печалба.
76.
От съседния блок
30.11.2017 08:33:28
7
2
Ако не му се плаща, да направим бартер. Аз живея в панелния блок срещу въпросната сграда. На драго сърце ще подпиша договор за поддръжка.
75.
Панелна мишка
30.11.2017 08:28:45
5
6
Ами то 15-20 лв. плаща и четиричленно семейство в панелка за асансьор, осветление и почистване. Друг е въпроса дали са били уведомени когато са купували. Иначе и в обикновен блок да живееш в Маями, Лондон, Торонто, Париж или където и да е на друго място, плащаш солено. Тук искаме да сме като там, но да не плащаме. Като цяло българина е мизерник, готов е плаща по 150-200 лв. за цигари на месец но ако е да живее в нормална обстановка, не го търси за пари!
74.
Хахахах
30.11.2017 06:47:09
2
7
Ами не си купувайте жилища от такива хора те явно са пълни с изненади и то неприятни
73.
Съседа
29.11.2017 22:15:14
0
12
УниХотел и няклолко фирми договорили се за по-ниски такси или услуги, както и още не прехвърлени имоти, правят около 33 % от общите или 51% на събранията, 8-10 човека със Стоян, си правят гавра с над 70 семейства и съдби ( това са няколкото недоволни)
72.
Поета
29.11.2017 22:03:11
0
2
Как няма да е различна/редактирна темата, като 1 седмица преди излизането и флагмена използва нишата да изнудва за пари виновния и да му представи възможости за редакция и изтриване на коментари.
71.
Unibg
29.11.2017 17:11:58
0
7
Някой написа правилно Господари на ефира.иначе тва е най прост блок.къв комплекс кви нещата.такса може да е до 20 лв.щото май имат охрана освен стандартните неща.ако ме разбират с добро действайте с лошо бе хорааа
70.
142536
07.10.2017 14:32:07
2
11
От всичко прочетено става ясно, че всъщност измамата извършена от нотариус Виктория Дралчева. При изпълнение на служебните си функции нотариусът не може да взема страна.

Сигнализирайте Министерство на Правосъдието, както и органи като Икономическа полиция!

Министърът на правосъдието упражнява контрол върху дейността на всеки нотариус за изпълнение на закона и устава на Нотариалната камара (чл. 80б ЗННД). Министърът издава заповед за разследване и проверка.
Заповедта не подлежи на обжалване!

!!
Нотариусът е длъжен да опазва правата и интересите на страните, да ги упътва, да изяснява тяхната воля и фактическото положение, да ги запознае ясно и недвусмислено с правните последици и да не допуска пропуски или бавност в работата, които биха довели до накърняване на техните права.
!!
69.
do 68
06.10.2017 19:57:48
0
4
S audito na jena si da obikalq shmatka
68.
ДО 61
06.10.2017 17:55:40
2
2
С бетоновоз ли да обикаля? Малоумник...
67.
шопа
06.10.2017 15:58:33
1
18
днеска взема 50-70 лева утре като му се ослади ще реши че иска 200 лева, а и дава пример на другите строители, не бих си купил имот от строител щом такава схема се прилага и позволява в която участва дори и нотариус, явно повишаването на цените на имотите в бургас позволява да се спекулира с всичко свързано с тях
66.
тра ла ла
06.10.2017 14:44:56
0
9
е как иначе ще си купуват собственика и гл. счетоводител на Унистрой нови коли ,нали трябва от някъде да дърпат парички
65.
Истинското интервю на Омбудсмана по БНР
06.10.2017 13:18:25
0
16
Това е реалната статия и интервю по БНР на Омбудсмана ,а не обработената от Флагман,така ,че да представят Стоян като герой :
http://bnr.bg/burgas/post/100880795/novodomci-ne-iskat-da-im-natrapvat-taksa-za-poddarjane
64.
Стамболиев
06.10.2017 12:42:44
0
21
До 62. Уважаема госпожо, аз съм Омбудсмана на Община Бургас. Всъщност сигнала до медиите бе подаден от мен и не във вида, в който е посочен в тази статия. Можете да сравните как е отразен в другите сайтове и ще откриете разликата. С уважение: Т.Стамболиев
63.
gradski
06.10.2017 12:30:45
0
7
Еххх Дралчева.... Всичко минава при нея.
62.
Лили
06.10.2017 10:05:16
7
6
Ами бургаския омбудсман за какъв чеп е там?Защо не защити интересите на хората,нали затова е избран?Или и той е на хранилка при Стоян?????
61.
Ha
06.10.2017 08:32:34
3
5
Абе тоя велик строител защо обикаля с бял смарт от две години насам? Не му ли трябва по-различна кола за да обикаля обектите?
60.
499403
05.10.2017 21:12:31
2
13
Как обективно други медии отразяват случая за разлика от тоя платен сайт -
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Zadalzhavat-novodomtci-da-plashtat-taksa-poddrazhka_666679.html
59.
...,
05.10.2017 21:03:31
2
12
моя съвет е - Продавайте си апартаменчетата и се спасявайте- и бегайте далече от съдебната мелница-жалби,адвокати и пр. кърлежи ще ви изсмучат и последните левчета... помнете тук е Булгаристан и спасение Няма,а опасностите дебнат навсякъде
58.
Адвокат
05.10.2017 16:10:33
0
24
Пуснете жалби срещу некъдарната Виктория Дралчева, никой няма сам да се самосезира! Пуснете жалби и срещу строителя който ви изнудва така подло! Всички тарикати и измамници в тоя град ползват услугите на Дралчева, това е поредното доказателство! Не оставяйте нещата така! Търсете си правата не сте малко хора, намерете адвокат и търсете отговорност за тази измама на Дралчева и строителя и инвеститора!
57.
Ne naematel
05.10.2017 13:09:23
1
23
Договор от 30 точки задължения,0 точки права за собственика! Употребени думи-задължен,задължения,задължава се,безусловно приема,изпълнява..управителя определя вида и таксите еднолично,управителя създава правилата за ползване на съоръженията,създава правилник който е задължителен за собственика! ...Знаете ли,че Годината е 2017, Фашизма отдавна свърши!!!
56.
Измамен 55
05.10.2017 12:37:25
0
26
До Собственик
Когато съм купувал имота бях уверен от Стоян Георгиев и от Велизар Алексиев ,че няма такса поддръжка в тази евтина сграда в евтиния квартал Изгрев ,нито в предварителния договор е списано нито на устна договорка. Бяха категорични и двамата ,че такса поддръжка няма да има ! Ако исках да живея в 5 звезден лукс ,щях да си купя имот в центъра или до флората ,там предварително те уведомяват ,че има такса и ти си правиш сметката искаш или не искаш !
55.
Измамен 2
05.10.2017 12:28:31
2
22
До Собственик :
Хората, които не сме съгласни с тази необсъждана такса не сме 2-3, а 50-60. Не умеете да броите.
От коментара Ви става ясно на кого се кланяте. Може Вашата такса за е занижена в зависимост от това, колко нисък е поклона Ви към Стоян
54.
...
05.10.2017 12:25:34
4
25
Ако искате някой да се размърда пишете или се обадете на "Господари на ефира"!
53.
Измамен
05.10.2017 11:46:35
2
20
Това е снимка на нереално високите разходи обявени от измислената фирма на Стоян , Униинвест , Унистрой ,Уникални измамници :

http://prntscr.com/gti93a

Моля прокуратурата да се самосезира !
52.
Поредният Измамен
05.10.2017 11:41:13
0
20
При подписване на предварителен договор е нямало клауза относно поддръжката, и е нямало вписани договори за поддръжка в Агнецията по вписвания тогава просто още не е решено ,че ще бъдат изнудвани хората .В последствие инвеститора Стоян Георгиев и Унистрой решават ,че ще печелят допълнително . И докато всички имоти все още са на името на фирмата инвеститор независимо ,че са продадени , се сключва договор за поддръжка между друга фирма собственост на Стоян Георгиев точно преди да се прехвърлят имотите към собствениците им .На сделката пред нотариус се предлага за първи път индивидуален договор за поддръжка от 10 страници като се казва на собственика "разпиши тук всички са го разписали само ти не си " .Много хора отказват да разпишат, има и такива които са се подвели защото са имали доверие на Стоян. Но това ,че не си разписал индивидуален договор не те спасява от задължения ,защото по партидата на имота ти има вписан такъв без твое знание . Нотариус Дралчева не уведоми никой от собствениците ,че имотите които се прехвърлят имат тежест по партидата .Позицията на нотариуса не трябва ли да е независима ?
И от тук вече започват заплахите от страна на инвеститора : "ако не си плащате ,ще Ви изпратя съдя изпълнител ,нямате мърдане "
ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ ИСКАТ ДА СИ ПЛАЩАТ РЕАЛНИТЕ РАЗХОДИ ЗА ПОДДРЪЖКА В СГРАДАТА И НЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ЧРЕЗ ИЗНУДВАНЕ И ЗАПЛАХИ !
51.
До 46
05.10.2017 11:30:59
1
17
Ей глупак за какви стандарти говориш?Апартаментите струваха по 650евро квадрата,най-ниската цена в Бс за времето си,за което се предполага че ще живеят нормални хора без възможности за извънземни такси на месец!Разбирам да беше скъпа сграда от 1000 евро на квадрат и да се оплакват,тогава щеше да е смешно но в този случай не е така!
50.
До Собственик
05.10.2017 11:26:25
1
18
Абе бавноразвиващ КОЙ ти е искал срещу 5 лева да чисти някаква бабичка. Стоян иска да събира такси които възлизат на общо близо 8000 ЛЕВА !!!!!!!!!!
Ти виждал ли си изобщо сградата бе тъпанар или фактурите. В зелените площи дето иска 500 лева на месец няма къде едно магаре да се отъркаля.
А напрежението го създаваме не трима а 50 човека.
За 8000 лева не да е чисто не да има асансьори подръжка а това е с курвите и пиенето на целия блок.
49.
хаха
05.10.2017 11:22:48
7
5
Хак да Ви е прошляци.Ши живеим в Бургаз ду мурету ,инъчи сми ут силатъ. Плащайте сега. И още може.
48.
бизнес гуру
05.10.2017 10:44:37
3
17
Евала на Унистрой, толкова са загрижени за добруването на хората, че чак си направили фирма за поддръжка и без да питат никой, решили да изненадат всеки собственик с тежест към имота му, защото сградата която направили с парите на същите тези хора, била станала много хубава и трябвало да се запази така. Добра логика ама след дъжд качулка... явно са я окъсали от унито
47.
Х
05.10.2017 10:10:55
0
22
Хората не роптаят срещу това да се събира такса за поддръжка, а за начина по който се прави и нейният размер.

Камери има само във фойаето. Чисто е само около апартаментите на "собственика". Тъй като повечето апартаменти все още няма настанили се, то тази такса покрива разходите, които прави "собственика" за своите апартаменти, които отдава на хотелски начала. Самата конфликтна ситуация и нежеланието на "собственика" да се срещне с останалите собственици, говори само за едно - пореден опит за тарикатско печелене на пари.
46.
До 33
05.10.2017 09:49:43
14
6
Няма кой да ти обясни. ТИ си оставяш подписа и ТИ си плащаш. Нормално е една сграда да има поддръжка и е нормално това да е упоменато (както от статията се разбира, че е представен), не разбирам какъв е проблема? Вярно, че е скъпо и трябва да има ревизия... за да се знае за какво се плаща. Но все пак тази сграда предполага определен стандард. Които не може или не иска да си отдаде имота под наем или да го продаде и да отиде в Меден Рудник където таксите са символични и може да си гледа коня на терасата и зайците в мазето.
45.
...
05.10.2017 09:33:57
1
15
унистрои ,унихоум уникен всичко това прилича на бургаският кумгеит
44.
koko
05.10.2017 09:13:53
0
10
gospodina e prav che go ima v cql svqt no cenata nadminava v pati cenata koqto pla6tat horata v zatvoren tip kompleks s basein i zeleni plo6ti naprimer v ispaniq-na kakvo se dylji podobna neloqlna targovska praktika ot unistroi samo te si znaqt
43.
Собственик
05.10.2017 08:54:28
22
10
Когато ги купувахме се радвавахме на снимката колко добре изглежда това,което купуваме,знаехме това,което се предлага.Аз Ви питам като собственик защо преди да купите не сте питали достатъчно, а сега при свършен факт ревете (това го можем само ние българите).Искаме срещу 5 лева някоя бабичка да чисти 2 пъти в седмицата.Относно чиповете платете си както си плащаме повечето хора , не може да не си платим нали искаме да се изфукаме на какво място живеем,хем искаме да ни е чисто, хем не искаме да си платим как става това не ми е ясно.Напрежението го създават двама трима от собствениците, които не знам защо са там останете си в панелките ако Ви харесва така,там няма чипове,няма охрана,няма паркоместа,доставчика на интернет,телевизия и т.н.си избирате сами........ВЪЗМУЩАВАМ СЕ НА ВСИЧКО ВЕЧЕ.
42.
Формула1
05.10.2017 07:43:07
0
3
Не харесва дома блоклук билзо проблем място улица!!! Добре старо кола паринг земя. Грешка кмет
41.
Черния
05.10.2017 06:37:58
0
23
Стоянчо е най-големия бургаски комплексар, зет на дядо си и мъж на жена си
40.
емигрант
05.10.2017 06:26:34
0
7
какво значи проверка- агенция по вписванията .Там се вписва нотариалният акт , за какъв процес на подръжка говорят . Живея в чужбина и тук практиката е = собствениците сключват договор с агенция по недвижими имоти , която поддържа сградата, за целта си има чистачи , ако има басеин , градина почистване.Нормално е собтвениците да определят една сума която да се събира с цел по добро обслужване , но за цета се съгласува.
39.
До 38
05.10.2017 00:13:18
0
17
Може да е некъдърна нотариуска но като и видя селиконовите цицки и подписвам квот ми бутне отпред
38.
Клиент
05.10.2017 00:10:23
2
9
Виктория дралчева е много некъдърна нотариуска повечето и сделки са такива
37.
До ВЪХ ВЪХ ВЪХ ефенди
04.10.2017 21:55:18
1
6
Споко аркадаш махнахме проклятието.
Един ходжа ни направи магия за берекет и щастлива къща. А с църквата сме се разбрали.
Всички кръщенета и свадби ще ги правим само при тях
36.
Бургас
04.10.2017 21:46:28
1
12
Стоянчо е един мишок
35.
въй въй въх
04.10.2017 21:06:02
1
9
Сградата е прокълната. При строителни работи е загинало турче от айтошките села в трудова злополука .Турската фирма на Данчо Цонев -Ментата нарочно шейтански е построил ВИСОКА кооперация така че да ЗАСЕНЧВА и обезличи купола с кръста на православната църква Св.Атанасий
34.
Измамен 2
04.10.2017 21:03:56
3
22
Виктория Дралчева е тази, която беше готова да изповяда сделките на всички по съответен ред и график заедно със Стоян.
Интересно беше оформен Нот.акт - имаше точка за съгласие за поддръжка на имота. Все едно, че подписваш договор а не, ме получаваш Нот.акт за своя имот.
Какво повече да пиша, освен, че се надявам коментарите са бъдат прочетени от компетентни хора, за да вземат съответните мерки към цитираните лица.
Да добавя, че написаното за чиповете за асансьора е вярно. Цитирам Стоян: "не са ви активирани, защото не сте си платили фактурата за поддръжка"
33.
Измамен !
04.10.2017 20:43:25
1
27
Нотариуса е ВИКТОРИЯ ДРАЛЧЕВА
И на никой не беше казано, че имота има тежест а именно този договор.
Това е работа на нотариуса
И моля тъпаците които ни обясняват "къде сме блеели" да хващат гората и да не пишат малоумщини !!!
32.
искам и аз
04.10.2017 20:42:37
1
15
Дайте да го видим тоя Стоянчо , че ми стана интересно
31.
Клиент
04.10.2017 20:35:40
0
11
Майка ви гладна да еба и мошеници.
30.
без думи
04.10.2017 20:25:53
0
9
Напишете името на Нотариуса поне ?
29.
Анонимен
04.10.2017 20:13:31
0
18
До "компетентния" журналист "опитал" се да напише някаква статия:
Повечето от собствениците дори не са подозирали за съществуването на Някакъв договор за поддръжка с Някаква нова фирма.
Естествено всеки би се съгласил с плащане на поддръжка, но след като бъдат представени поне 2 оферти от такива фирми, които трябва да бъдат обсъдени на събрание.
Начина по който е направено издаването на фактури е некоректно и нереално, защото повечето собственици нямат подписан договор за поддръжка с тази фирма. Как на някой ще бъде представена фактура, след като не се знае на какво основание е плащането. Основание за плащане може да бъде подписан двустранно договор, а не подписан едностранно.
Относно нотариуса при, който бяха Задължени да изповядат сделката: Трябва да му бъдат доживотно правата за практика на тази професия. От всеки имот бяха вземани достатъчно добри и различни такси в зависимост от големината на имота.
При изповядване на сделката на всеки е бил връчван договор за поддръжка за подпис.
Това се нарича според мен Изнудване.
Имам приятели там и те са първоизточника на информация.
Това трябва да стигне до националните медии!
28.
нн
04.10.2017 20:04:51
1
9
Той строителя мина ли акт 16 на сградата, че да иска вече такса поддръжка ?
27.
Кьорав карти не играе.
04.10.2017 20:01:39
12
4
Къде блееха като подписваха договора при покупката?
26.
Измамен !
04.10.2017 19:54:17
1
20
Тук обаче всеки пише, компетентен, некомпетентен, олигофрен. Говорим за явна измама и типично по български се пише " ми да сте си отваряли очите" или " вие какво искате нищо ли да не плащате" , обаче опре ли му до задника на въпросния хейтър малеее какъв рев ще се чуе.
Само да спомена, че Стоянчо има цял етаж с апартаменти, които дава под наем и идеята е с тази БРУТАЛНО ЗАВИШЕНА такса да ги подържат собствениците на другите апартаменти!
25.
Измамници
04.10.2017 19:32:40
3
23
Това си е чиста измама и рекет.Прокуратурата в Бургас трябва незабавно да се самосезира. Аман от селски самозабравили се тарикати,които искат да правят пари на гърба на обикновенния човек.
24.
Хранилка
04.10.2017 18:33:54
2
26
Правите събрание,разглеждат се 3-4 оферти и цени за поддръжка и проблема приключва. Какви са тези измислени такси , той утре ако направи фонтан с лебеди и 200 лв може да ви поиска.
23.
Озоне
04.10.2017 18:09:19
6
23
Какво значи да искат, нали са собственици, те асансьор са си платили вече един път. Охрана ако искат, иначе да си извикат хората една фирма за 20-30 лв на месец както е на другите места и ще стане, това 60-70 лв ми прилича повече на бизнес мераци от страна на господин строителя хахах.
22.
к
04.10.2017 18:06:06
0
13
Как е станало, нали натариуса трябва да им каже, че на имота е вписана тежест?
21.
Ozon
04.10.2017 18:02:52
15
7
А Иван Ивано съществува ли изобщо? Май някой се крие зад това име. Искат да плащат по 5 лева, да се возят на Орона асансьори, да имат охрана и да им блести от чистота. Как да стане?
20.
до 16,17 и т.н.
04.10.2017 17:58:53
9
26
Ей американец, отивай в щатите да караш камион и не ни давай наклон на хуя какво е нормално и какво не. Само за твое сведение ще ти кажа, че в целия Европейски съюз таксите за поддръжка са по-ниски отколкото в България, а ако пък ги съпоставим спрямо доходите на хората, то нещата са направо извън пътя. И всичко това е благодарение на братушките които се засилиха да купуват имоти, а сега се чудят как да ги продават понеже не им стигат пенсиите с тия девалвирали рублички.
19.
Унито
04.10.2017 17:51:01
1
13
Пасеш ще ви спретна и така изглед към морето,после такса чист въздух по бургаски,тарикат съм,а балъците никога не свършват...
18.
УниДалавера
04.10.2017 17:50:16
5
24
Унистрой и Унихоум, уникални далавераджии, а колко им е УНИкално красива в лайняно сградата няма да коментирВам ... Между другото сещам се че тука у флЕгман постоянно я рекламираха тая сграда! Безпристрастна журналистика просто. Статията още малко и ще ни заблуди че няма далавера ама нии флЕгмани да не пасем трева бе въшкари ...
17.
Тате тате
04.10.2017 17:46:01
18
13
Във Ню Хорк най малкото месечно плащане за поддръжка е $500 на месец. Тука е рай, само това ще ви кажа.
16.
Васил Левски говори
04.10.2017 17:45:08
26
17
Браво на тази сграда!!
Във Щатите се плащат най малко $300 за едностаен апартамент месечно за подръжка на градинити покривите и вида, и за човек който да охранява и да води отчет на пощата и дори да носи дрехи на химическо чистене. Някой сгради имат и зали за фитнес и общи зали за бизнес.
Във целия свят е практика собствениците да дават пари на компания която се грижи за всичко.
Във Европа тези такси са към $200 на месец.
Това да им взима по $50 лева е напълно нормално.
След като искат хубава сграда и подръжка като на хотел ще си плащат сега. Няма вече комунизъм да крадете държавата тя да ви санира лайняните собствености.
Така трябва да стане във всеки блок!!!!
15.
Селяндур
04.10.2017 17:16:49
13
4
Ний на село сме свикнали да си серем в двора и да си фърляме боклука през оградата, упс терасата. От БСп-ту ми казаха, чи ся кат си купим самальоти и ши запуками мръсните гражданя по глъвътъ!!!
14.
сокерез инвест
04.10.2017 17:13:13
6
27
Най-красивата сграда боядисана във фекално тъмно-кафявво
13.
Petia
04.10.2017 17:11:03
1
29
Съберете се и свикайте общо събрание на собствениците. С обикновено мнозинство може да смените управлението на сградата.
12.
до "въх"
04.10.2017 17:06:47
3
31
Палячо, хората явно не са толкова против завишените такси за поддръжка на въпросния строител, колкото са против принудителното им и противозаконно вписване по договорите на имотите им без тяхно знание, в следствие на което им се отнема правото на мнение по казусите във въпросната сграда. Олигофрен
11.
BЪХ
04.10.2017 17:00:12
28
18
Ще плащате и още как.Трябва със закон да се въведе такава задължителна такса във всяка кооперация и блок..Писна ми цял живот да гледам тая държава в дрипави кръпки.Който не желае да плаща за поддържане на общи части,да върви на село.
10.
дафина христова
04.10.2017 16:53:44
4
22
лошото на камерите е че не само записват видео ами и всичките са с микрофони и записват и звук, което си е чист шпионаж от домоуправителите
9.
до алф
04.10.2017 16:50:26
3
20
Друго си е да те клатят във въздуха. Както добре сме свикнали в нашата прекрасна родина!
8.
до кмета
04.10.2017 16:50:21
6
23
Трябва да се изготви наредба за камерите по общите части на сградите, тъи като се нарушава закона за личната свобода.
7.
ALF
04.10.2017 16:40:25
22
12
Друго си е домоуправителят и касиерът да са "доброволци". Да ти бъдат виновни за всичко, да не си плащаш редовно режийните сметки.
Да не се съобразяваш с Наредбата за общата собственост.
Ама това ще свърши.
6.
ДпС-Дорожное Проверовочноя Служба
04.10.2017 16:38:13
1
23
Уни-кални такси собственика наУНИ е човек на ПЕЕВСКИ същия има да ВРЪЩА мноого кешове на големи много лоши руски мечоци(батки отКГБ и ФСБ)Затова малки босчета събират пари за големия бос от Дубай койо изплаща "ипотека" към батките в Москва
5.
Иван Иванов
04.10.2017 16:36:40
22
11
Ние селяндурите не ще да плащаме!
Ако може да живеем само на версия и по любоя!
4.
БЕЗ КОМЕНАТР
04.10.2017 16:28:55
2
40
130 семейства х 60.00 лв.(средно) =
7800.00 лв. *БАХ ТИ ПОДДРЪЖКАТА...
3.
dddd
04.10.2017 16:27:05
2
24
"Целта на всичко това е добрият вид на новата сграда да бъде запазен максимално дълго във времето, тя да функционира нормално и в дългосрочен план да бъде съхранена в настоящия й вид".

Това ли е целта? Не да си пълнеш джобовете? Но след като има ахмаци, защо не. Баси хитрата врътка. Как не са се усетили и другите "заинтриговани" за сградата инвеститори.
2.
ей
04.10.2017 16:23:14
5
28
Аве майкати бастун.С тоя договор за подръжка за 5 години с колко ще удължиш живота на сградата?ще лапнеш едно 400к и толкоз
1.
Уни КРАДЕЦ
04.10.2017 16:15:46
17
33
Не четете договорите, после ревете. Ми таковал съм ва бе.... Ши плащати!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Обработвани ли са тревните площи в София Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Нинова за обединение на лявото пространство Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание 
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори