×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Международна престъпна банда удари чейндж бюра в Бургас и Слънчев бряг, вижте цялата им схема (СНИМКИ/ВИДЕО)


Международна престъпна банда удари чейндж бюра в Бургас и Слънчев бряг, вижте цялата им схема (СНИМКИ/ВИДЕО)
При последния им удар в Бургас на 4 юни тази година мафиотите са записани с видеокамера
21 Септември 2017, Петък, 01:45 ч.
Автор: Слави Ангелов, 168 часа

Полицията е установила самоличността им и групата е обявена за международно издирване, тъй като има информация, че са напуснали страната


Това е история за банда грузински мафиоти, които в продължение на 12 месеца успяват да оберат 6 обменни бюра в София, Пловдив, Бургас, Хасково и Слънчев бряг, съобщава 168 часа. Според службите те са международна престъпна организация от около 10 души, които имат по 3-4 фалшиви самоличности, ползват до 10-ина различни телефона всеки. Били замесени и в убийство.

При последния им удар в Бургас на 4 юни тази година те са записани с видеокамера. Сравнение на този запис с друг, направен при акцията им в София по-рано, показва, че става въпрос за едни и същи хора.

Полицията е установила самоличността им и групата е обявена за международно издирване, тъй като има информация, че са напуснали страната.

За да се избегнат подобни измами и в бъдеще, публикуваме пълния разказ на измамения мъж в Бургас, като по негово настояване запазваме в тайна името му, както и мястото, където се намира сарафското бюро.

“Измамата с мен стана на 4 юни,

но всичко реално започна седмица по-рано - разказва собственикът на бюрото в Бургас. - Тогава се появи млад мъж, който ми говореше на руски, а по-късно разбрах, че е грузинец.

Каза ми: “Добър ден! Ние се занимаваме с внос и износ, работим с цели кораби. Искаме да обменяме при вас. Да купуваме евро, но ще ни трябват в купюри от по 500.”

Питах го какви суми ще обменят. Той ми обясни, че по 4000-5000 евро, и му казах, че няма никакъв проблем. В този ден и час нямах нужната сума, защото минаваше 18 часът вечерта, и се уговорихме да ми звънят предварително, когато ще идват. Така че направо се разбрахме на другия ден следобед да заповядат отново.

Грузинецът се появи на следващия ден след 12,30 часа по обяд и направо попита дали може да влезе при нас в помещението зад желязната врата, защото се страхувал. Ние по принцип имаме такава практика в подобни случаи и аз го поканих. Ние бяхме отзад заедно с моя колега. Влезе при нас и каза: "Дай да видя еврото. Дали всичко е наред, защото на едно място ни излъгаха с фалшиви."

Подадох му 10 банкноти от по 500 евро и му казах, че за тях трябва да ми плати 9775 лв. Той ги огледа, одобри ги и помоли да му ги оставя в една малка кожена чантичка, която да приберем в нашия сейф, докато той се върне с левовете.

Той, както и възрастният му съучастник, който реално ме измами по-късно, винаги действаха така. Идват, гледат евробанкнотите, оставят ги при нас и излизат. Ходят някъде навън да теглят пари и след 15-ина минути се връщат, за да платят и да си вземат еврото. Така и стана при този първи път, като той дори ми остави и едни 1000 лева залог, че ще се върне. Ясно е, че така се е опитвал да спечели доверието ми.

След ден-два дойде отново и повторихме цялата операция с 5000 евро. Но по-следващия път вече пристигна в бюрото с по-възрастния грузинец. И отново същата операция. Последва случай, когато в един ден дойдоха и двамата - младият сутринта, старият следобед, и всеки си купи по 5000 евро, като важното за тях, както обикновено, бе те да са в купюри от по 500.

В същото време те плащаха винаги с чисто нови банкноти от по 50 лева. При едно от посещенията по-старият грузинец ми каза, че ще дойде да купи евро и лично за себе си, и поиска банкнотите да са чисто нови. Обещах да му намеря.

Тогава всъщност той проигра пред мен измамата, която щеше да ми приложи съвсем скоро. Беше дошъл с кожена чанта тип папка с цип отгоре. Тези, в които се носят документи. Като му дадох да разгледа банкнотите, той ги сложи в един хартиен плик и този плик няколко пъти го изпуска, уж без да иска, в кожената чанта. Аз му направих културно забележка да извади плика, защото той още не си беше платил за еврото и парите реално все още бяха мои, а не негови.

Така стигнахме до момента, в който те искаха да купят по-голяма сума евро - 25 хиляди.

Казах им, че няма да е проблем, и се разбрахме да дойдат на 3 юни (събота). Те обаче нещо не можеха за този ден и го отложихме за 4 юни (неделя). Предупредих ги само, че този път, тъй като сумата е по-голяма, ще ми трябват паспортните им данни, за да попълним декларация за произход на средствата, както е по закон.

Сутринта на 4 юни, след като отворих бюрото в 10 часа, им звъннах да им кажа, че ще се опитам да уедря още парите, че вече имам 25 хиляди евро, но докато дойдат те, ще съм събрал и още 1000 евро.

Възрастният грузинец пристигна около 13 часа и както обикновено, поиска да влезе отзад при нас.

Пуснах го и му подадох банкнотите да ги разгледа - 52 банкноти от по 500 евро. Той ги огледа одобрително и ги сложи в хартиен плик. И след това, както и предния път, уж случайно изпусна плика в кожената чанта. Отново му казах: “Извади ги! Още не са твои!”

Той ги извади и пак изтърва плика в чантата. В този момент влезе клиент - някаква жена, и започна да ми задава някакви глупави въпроси, за да ми отвлече вниманието от грузинеца. После на записите видях, че тя нарочно е стояла и се е въртяла отвън пред бюрото и е чакала да влезе в определен момент и да ме заговори, за да оставя без надзор грузинеца.

Така че в следващия момент, когато ми подаде плика с еврото да ги прибера в сейфа, докато се върне с левовете, всъщност вече бе успял да смени плика с този не с моите истински, а с негови фалшиви евро.

Той излезе от бюрото, зави надясно и изчезна. Жената, която ме заговори - също. След 15 минути грузинеца още го нямаше, аз започнах да усещам какво се е случило. Отворих сейфа, извадих плика и още като пипнах банкнотите, усетих, че са фалшиви. Те са от този тип, които мога да различа с поглед, без дори да ги пипам.

Грузинецът бе взел плика с моите истински евро и ми бе оставил 64 фалшиви банкноти от по 500 евро. Искал е обемът на плика да наподобява моя.

Натиснах паникбутона и набрах 112. След малко сотаджиите и полицията бяха вече отпред. Отидохме в районното да дам показания и да предам фалшивите евро. На другия ден те започнаха да изземват записи от видеокамерите в района. В сряда дойдоха да изземат и нашите записи. И оттам се започна едно чакане, при което аз не получих никаква информация.

След 2 седмици започнах сам да се информирам чрез близки и познати. Научих, че грузинците, които са ме измамили, са голяма международна банда от 10-ина души, които имат по 3-4 самоличности.

Били замесени и в по-тежки престъпления.

Споменаха ми дори и за някакво убийство Двама от бандата в деня на измамата били засечени да влизат в България от Турция през ГКПП Малко Търново.



В категории: Крими


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Yyy
22.09.2017 15:34:34
1
2
Уууу мнооо добри тез руски братя ве
6.
???
22.09.2017 14:27:43
0
2
Да не става въпрос за оня дето се опита да влезе в дискотечния бизнес има чендж на александровска ?
5.
Бивш сараф
22.09.2017 14:26:00
0
4
Бахти балъшката схема - те тея ще се женят ли за тея купюри че ги оглеждат толкова? И напълно непознат клиент да го пускаш отзад при теб - мен почнаха да ме пускат едва след първата година
4.
Гого
22.09.2017 14:25:55
1
4
Е бати и санджето,измамата е от времето на динозаврите,къв е тоа сараф бе ???????!!!!!!!!
Недоумявам Как ще им даде такава сума преди да е видял отсрещните банкноти,бати балъка !!!!!!!!
3.
...
22.09.2017 14:20:52
1
5
City Change.. Николай...за съжаление са му вкарали схемата на момчето,а е добър човек,но...
2.
Неа
22.09.2017 13:54:25
0
6
Туй то ...хората с това се занимават цял живот. Не можеш да ги надхитреш .
1.
oi
22.09.2017 13:14:52
0
11
prost kartof e change djiqta
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори