×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първият звънец би в шест училища в община Созопол (СНИМКИ)


15 Септември 2017, Петък, 16:41 ч.

Пожелавам ви много успехи и попътен вятър в морето на образованието, заяви кметът Панайот Рейзи при откриването на учебната година в СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Созопол

Близо 1500 ученици и деца посрещнаха първия учебен ден в училищата и детските градини на територията на община Созопол. С издигане на българския флаг и под звуците на националния химн бе даден стартът на учебната 2017-2018 година в СУ “Св.св. Кирил и Методий“-Созопол, ОУ “Христо Ботев“-Черноморец, ОУ „Христо Ботев“-с.Росен,ОУ “Отец Паисий“ –с.Равна гора,ОУ “П.К..Яворов“-с. Крушевец и ОУ “Христо Ботев“-с. Зидарово.

Първокласниците в община Созопол са 128 деца, което в сравнение с миналата учебна година е с 13 първокласника повече.

Малчуганите, които са обхванати в детските градини и в предучилищните групи са 437, а учениците- 920.



На тържеството в созополското училище присъстваха кметът на община Созопол Панайот Рейзи,председателя на Общинския съвет Красимира Германова, инспекторът от РИО наМОН-Бургас Пвлина Алексиева, общински съветници, бивши директори,родители и близки на учениците.
В своето приветствено слово Димитрина Щерионова, директор на СОУ“Св.св. Кирил и Методий“ подчерта, че отговорността за учениците и тяхното развитие е отговорност на училището и учителите.

„Ние носим голямата отговорност вашите деца да бъдат образовани, конкурентноспособни и да растат и се развиват пълноценно.“- заяви Димитрина Щерионова и изрази надежда, че родителите ще продължат да подкрепят и подпомагат работата на училището.



„Ние ще разчитаме на вашите идеи, за да направим образованието в училище още по- добро и да издигнем авторитета на СУ „Св.св. Кирил и Методий”. Директорът Щерионова благодари  на кмета на Созопол Панайот Рейзи за подкрепата през годините и активната политика по отношение на децата и подрастващите.

„Този ден е най-важният за вас, ученици, защото знанието придобито в училище ще ви бъде нужно през целия живот. Пожелавам ви много успехи и попътен вятър в морето на образованието“- заяви в словото си кметът Панайот Рейзи. Той се обърна специално към най- малките ученици и им пожела щастливо детство и успех в училище.

"Бъдете трудолюбиви и упорити, това, което ще научите в любимото си училище, ще ви трябва за цял живот. Трудът и знанието ще бъде възнаградено стократно, заяви още кметът Панайот Рейзи и отново заяви подкрепата си и готовността си да помага на училищата и учениците,за да могат да израснат като достойни граждани на страната.


"В мое лице имате подкрепата на екипът ми и общинската администрация,за да учите и да се развивате в добра среда и при добри условия в училище.Нашата отговорност е към вас, към вашите родители и към цялото общество, защото сте бъдещето на България“- заяви още кметът. СУ ” Св. св. Кирил и Методий” получи подарък от созополския кмет- професионален фотоапарат, с пожелание да бъдат запечатани  красиви и щастливи моменти от училищния живот в родното училище.

Специално поздравление получиха учениците и учителите от общинския съветник Тодор Чакъров, който в качеството си на председател на СНЦ „Атлантида” поднесе подарък на училището. „ Пожелавам ви успешна година и нека както вашите учители са всеотдайни, така и вие да сте упорити в усвояването на все повече знания”, пожела Тодор Чакъров. Той поднесе подарък-  телевизор от името на сдружението, което за осма поредна година организира Национална математическа олимпиада в Созопол. Тази година в нея са участвали рекорден брой математици- 350 от цялата страна.

Тържественото откриване на новата 2017-2018 година завърши с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец  Димитър. На входа на училището той благослови със светена вода всички ученици и учители, които прекрачиха училищния праг в първия учебен ден.



Гости,родители и ученици влязоха в сградата на училището под арка от разноцветни балони. Кметът Панайот Рейзи председателят на общинския съвет Красимира Германова, образователния и  инспектор Павлина Алексиева  посетиха класните стаи на първолаците и ги поздравиха за първия учебен ден. Всички първокласници и деца от предучилищна възраст получиха подарък от кмета книжка с приказки с  пожелания.

Тържествено и с много настроение и празнична програма бе даден старта на новата учебна година и в останалите училища и детски градини в населените места на община Созопол. Малчуганите от детските градини и учениците получиха подаръци книжки с приказки и учебни помагала.
През новата учебна година в община Созопол вече има три средищни училища- СУ “Св.св. Кирил и Методий“-Созопол, ОУ “Христо Ботев“-Черноморец и ОУ “Христо Ботев“-с. Зидарово.

В категории: Созопол


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Чичопей
20.09.2017 18:40:33
1
0
Училищата в Равна гора и Крушевец са с много малко деца и съответно слети паралелки.Не е важно какъв е етническият им състав,по важно е на някои протежета на Рейзи да им се осигури работа.Резултатите-кучета ги яли!
1.
видими резултати
17.09.2017 11:13:48
0
6
6 училища на територията на Общината от които няколко са до 5 клас. 128 първолака. Етническият състав е повече от ясен. Мургавият хоризонт и пред тази Община е видим. Видими Резултати но на щраусите от ГЕРБ им харесва да са си заврели главите в д-то на П.Р. !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той
Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Вижте какво означава и как се прилага Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори