×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арестуваните инспектори на БАБХ излизат на свобода, бургаският съд ги пусна под гаранция


Арестуваните инспектори на БАБХ излизат на свобода, бургаският съд ги пусна под гаранция
Петър Арабаджиев и Мая Колева ще излязат на свобода срещу гаранция от 3 хил.лева
Тема в развитие
виж още
скрий
08 Септември 2017, Петък, 15:39 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Парите, които уж са били дадени като рушвет са намерени на задната седалка на служебния им автомобил

Арестуваните служители на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Мая Колева и Петър Арабаджиев ще излязат на свобода срещу гаранция от 3 хил.лева. Това постанови току-що съдия Даниел Марков от Бургаския окръжен съд.

Магистратът ще произнесе мотивите си по-късно днес. Още по време на гледането на мярката за неотклонение станаха ясни няколко факта. Парите, които уж са били дадени като рушвет са намерени на предна дясна седалка на служебния им автомобил. Банкнотите не са белязани, а маркирани. Т.е. - ръцете им не са "светнали".

 "Ще преценя в рамките на 3-дневния срок дали да атакувам определението на съда", каза пред Флагман.бг наблюдаващият прокурор Георги Чинев.

Според Чинев напълно логично би било прокуратурата да иска постоянен арест, защото в случая ставало въпрос за сума над минималната работна заплата, а и обвинението било за подкуп за държавни служители.

"Мярката не се иска с оглед на определен тип престъпление, а с оглед на предпоставките по чл.63, ал.1. В случая говорим за подкуп, което е престъпление с висока обществена опасност", допълни държавният обвинител.

В категории: Темида


33
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
33
Коментара по темата
33.
До всички инспектори
14.09.2017 09:29:37
0
6
Повече от половината от инспекторите, които работят в ОДБХ- Бургас са вземали подкупи и са достойни да им бъдат сложени белезници. Просто тези двамата са имали лошия късмет да попаднат на неподходящия търговец, който да изнудват.
Сега инспекторите четат тук, като мишки, но нека не се смеят на колегите си и да не ги одумват, а се замислят над своите действия. Добре е да знаят и значението на думата корупция, която според уикипедията е следното:
"...Корупция (на латински: corrumpo – покварявам, развращавам, развалям) в най-общ смисъл е злоупотребата с обществена служба за лично облагодетелстване или, по-конкретно – поведение на длъжностни лица, чрез което те или техни близки се облагодетелстват неправомерно и незаконно, като злоупотребяват с поверената им власт. Всички форми на управление са уязвими за корупцията, като степента варира значително от дребно използване на влияние за извършване на услуги до институционализирано рушветчийство и отвъд него. Крайната точка на корупцията е клептокрацията, при която дори външните претенции за почтеност са изоставени......."
32.
Кууурупцията!
12.09.2017 19:14:35
3
6
Голяма Куууурупция! Докато се търпи и мълчи ще ядем големия к.....р от служители на КАТ, БАБХ, НАП, Инспекция по труда, КЗП, министри, народни представители и т.н.
На едро и дребно ни скубят.
Искат подкупи, хранят се безплатно, препоръчват фирми за услуги, които контролират, това на дребно. На едро крадат пенсионни фондове, присвояват си държавни пари и така. Народа стои и блеее и чака някой да го оправи и те го надупват и оправят всеки ден и така си минава и живота му! До кога народе?! Събуди се...............................
31.
Елена Иванова
12.09.2017 16:35:56
2
7
Незнам дали ще ги осъдят или не тези, но е крайно време да спре или намали корупцията.
Уважаеми инспектори, знаете ли що е КОРУПЦИЯ?!
Това е:
1. Хапване на корем без заплащане;
2. Пълнене на торби с продукти и подаръци без заплащане;
3. Препоръчване на фирми, лица или изготвяне на документи, свързани с дейността, която контролирате;
4. Наместване на близки и роднини на работа в хранителни обекти, които контролирате;
5. Изнудване за пари, като казвате, че актовете са на висока стойност и е по- добре да се плати по- малко на ръка;
6. Вземане по 200 лв. от обект за да се пази от проверки свързани с тютюнопушенето (важи за РЗИ).
Това е корипция, уважаеми инспектори от ОДБХ и РЗИ и ако някой от Вас се чувства засегнат, Моля да ме извини.
Поставете се и на мястото на търговците и се замислете правилно ли постъпвате?!
Бъдете здрави и се замислете правилно ли е да храните децата си подаяние или с пари получени от изнудване.
30.
Събчо Събев
11.09.2017 05:01:21
0
4
Съдия Събчо Събев: Мая Колева и Петър Арабаджиев са жертви на заговор. Невинни са, закривам заседанието..
29.
Закрила на детето.
10.09.2017 22:54:04
5
5
Не се откланяйте от темата. Тук става въпрос за рекета на Арабаджиев и ветеринарната докторка Колева.
Ако се докаже, че са виновни социалните служби трябва да им отнемат временно родителските права докато се попрявят и превъзпитат. Не мислете, че е жестоко, а помислете по какъв начин възпитават децата си щом са склонни да вземат подкупи! Тази Мая Колева казала, че имала дете и нямало кой да го гледа, ами като рекетирала хората не мислила ли за детето!
Социалните служби и Агенцията за закрила на детето да си свършат работата!
28.
МАРИЙКА МАНДЖЕВА ЛУКАНКОВА
10.09.2017 22:47:32
2
6
НЕ Е НЕРЕДНО ДА ХАПНАТ ИПИ ДА ГИ ПОЧЕРПИМ С НЕЩО ЗА ДОМА. БЪЛГАРИНА Е ГОСТОПРИЕМЕН ЧОВЕК, А И ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА НИСКИ.
НО ДА СПРАТ ДА НИ ПРЕПОРЪЧВАТ ФИРМИ ЗА ДОКУМЕНТИ, ЗАЩОТО ИМАМ ВЕЧЕ 3 НАСЕПА. ВСЕКИ, КОЙТО ДОЙДЕ НИ ПРЕПОРЪЧВА НЯКОЙ ПОСЛЕД ДРУГИЯ НЕ ГО ХАРЕСВА. ТОЗИ ДИМО И ИМАШЕ ЕДИН ДЕАН СИИКОВ МИСЛЯ, ЧЕ БЕШЕ, НЕ ХАРЕСАХА, ПРЕДИ ТОВА ЕДНА ЖЕНА НЕ ХАРЕСА НАССЕПА. ВСЕ ПИШАТ ЕДНИ ТЕЛЕФОНИ НА ТЕХНИ ФИРМИ. ЕТО ТАЗИ КОРУПЦИЯ НА МЕН НЕ МИ ХАРЕСВА.
27.
До 24- Безобразието от Яна Иванова
10.09.2017 22:40:47
0
3
По вашата логика в ОДБХ всички са корумпирани. Няма инспектор, който да не е хапвал гратис, да не са му пълнели торбите и т. н.
Всички са правили това до един.
По- наглите, препоръчват фирми за писане на НАССР и добри практики, искат си или изнудват за пари.
Извършване на услуги, като изготвяне на документи или препращане към други лица също е КОРУПЦИЯ! Аз например има бирария, намерих си фирма, договорихме се, но Димо Господинов даде телефон на едно лице и сина ми прие неговата оферта. След това спорихме с него, но спред сина ми нямало да приеме обекта ако негов човек не го разработи. Така платихме по- висока цена. Не е редно да препоръчват и фирми за обработка за вредители и други подобни. Нека Митев- Директора им обърне внимание и спре корупционните практики, за да не се озоват и други лица с белезници!
26.
Мира Димитрова
10.09.2017 22:32:18
2
1
Прокурора Георгиев е корумпиран и е на работа, защото държавата ни е сбъркана и защитава мафиотите.
Онези двамата рекетират на дребно, 200, 500, 1000 лева, почепка- хапване, пииване, продукти за дома да нахранят децата си и така. Но най- лошото е, че те не осъзнават престъпното си деяние и съвсем съзнателно го правят и са доволни. Това говори за деградация на личността. Тези хора имат и малки деца, чудя се на какви ценности ще ги научат.
25.
имало едно време в бургас....
10.09.2017 21:57:15
0
3
Нормално. Прокурор Ангел Георгиев беше арестуван с хиляди левове подкуп, но го оставиха на "работа". Явно е много ценен да изпълнява поръчките на софиянци докато заработва и за себе си. все пак прикриването на убиици по делото Гранити не е без пари...дано да му пазят килията на Кела, на дебелото прасе.
24.
Безобразие.
10.09.2017 11:01:38
1
8
Корупцията е навсякъде в държавата на всички нива!
Дамите и господата от БАБХ ни рекетират непрекъснато. Аз имам зеленчуков магазин, не ни попискаха пари, но ме изпратиха да направя системата за самоконтрол пр тях, бях си намерила други хора, които издават и фактура и щяха да ми върнат ДДС-то, но те ми я направиха на много по- висока цена.
Рекетираха и брат ми други инспектори. Той има бистро, на него пак пожелаха на направят документите за храните на по- висока цена.
Отделно, редовно идват на проверки и си искат плодове и зеленчуци без да плащат.
При брат ми се хранят един два пъти месечно, като поръчват най- скъпите неща.
Това също е корупция!
Нито фактури издват за изработени хасепи и системи, нито плащат продуктите, които им даваме.
23.
Безобразие.
10.09.2017 11:01:38
1
2
Корупцията е навсякъде в държавата на всички нива!
Дамите и господата от БАБХ ни рекетират непрекъснато. Аз имам зеленчуков магазин, не ни попискаха пари, но ме изпратиха да направя системата за самоконтрол пр тях, бях си намерила други хора, които издават и фактура и щяха да ми върнат ДДС-то, но те ми я направиха на много по- висока цена.
Рекетираха и брат ми други инспектори. Той има бистро, на него пак пожелаха на направят документите за храните на по- висока цена.
Отделно, редовно идват на проверки и си искат плодове и зеленчуци без да плащат.
При брат ми се хранят един два пъти месечно, като поръчват най- скъпите неща.
Това също е корупция!
Нито фактури издват за изработени хасепи и системи, нито плащат продуктите, които им даваме.
22.
Ругача
09.09.2017 14:06:01
2
8
Тези двамата съвсем галантно изнудват търговците за пари...особенно в изготвянето на документи като касап системи за самоконтрол и всички други..офертират те те да ти ги изготвят срещу сума която те определят на место. Съответно за всеки сумата е различна според зависи колко заможен и наивен им се вижда...карат те един вид да си плащаш такса спокойствие..дай по добре ние да ти изготвим документите при наш човек за да си нямаш проблеми после при проверки..сега ми кажете това не е ли организирана престъпна група?и с какво се различават методите им от методите за рекет от мутренските години...Другите мошеници са СЖП наглите копелета те задължават да сключват договори с тях схемата е много голяма и нагла просто трябва да има някой от МВР на който му се занимава да рови и на който му стиска по точно ,а не само да ги прикривате и да ги оставяте да рекетират най нагло обикновенните търговци на дребно
21.
БАЙ ПЕТКО
09.09.2017 11:02:33
1
5
ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ ЧЕ СТЕ МНОГО СМОТАНИ НЕОБРАЗОВАНИ НЕЗНАМ ДАЖЕ КАК ДА ВИ УПРИЛИЧИ ЧОВЕК И ДУМА НЕМОЖЕ ДА СТАВА ЧЕ СТЕ ЖУРНАЛИСТИ ДА ЖЕ И ЗА ПИСАЧИ НЕ СТАВАТЕ ТО ДА БЕШЕ ЕДИН ПЪТ КАК МОЖЕ ДА ПИШЕТЕ ЧЕ ПАРИТЕ БИЛИ НАМЕРЕНИ НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА А СЛЕД ТОВА НА ПРЕДНАТА ПРОВЕРЯВАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЖАЛКИ И СМЕШНИ СТЕ ПЪЛЕН ТААШК СТЕ
20.
Потърпевш
09.09.2017 09:56:17
2
3
Този Арабаджиев не работеше ли към Малко Търново. Не помня име ама беше с опшчица. Ако е той е нагло корумпирано лайно. Иска си винаги и на дребно.
19.
Колегада
08.09.2017 23:52:02
1
7
Да бе не са светнали щот трябваше да изчакате още малко и нямаше да има папер от парите тея двамата са толкова корумпирани че пътните полицаи ряпа да ядът
18.
3
08.09.2017 22:30:19
1
2
До номер три-ами то и да искаш няма как да си изряден то такива изисквания има че направо може да се филмираш
17.
Запознат
08.09.2017 21:56:22
0
6
Подкуп се документира със СРС, в противен случай се дава възможност за всякакви интерпретации.
16.
22
08.09.2017 21:37:31
2
7
никой не смее да отиде на адреса на Мая Колева да види и да се чуди от каде е взела толкова много пари за целия лукс и комфорт..-обзавеждане ,ремонти ,скъпи дрехи и бижута ,хайде Чинев какво чакаш...отивай ако ти стиска и ако искаш да излезе делото.
15.
Служител
08.09.2017 20:44:46
0
7
Ало полициата, кога ще арестувате Лило Николайчов от БАБХ София?
14.
ivan
08.09.2017 19:05:12
2
15
Как пък един от вас дрислиовци не си признае колко пъти е давал рушвети на Кат-аджии полицаи и тем подобни а ??? Никой не е казал ,че са светци и не ги защитавам ама всички много честни взехте да го раздавате и да пишете кой бил почтен и кои не палячовци !!!!!
13.
?????
08.09.2017 18:53:21
1
6
Няма малко и голямо престъпление .
12.
До флагман
08.09.2017 18:51:44
1
6
Взехте и вие лев взехте корупция от всякъде .
11.
Няма
08.09.2017 18:49:21
1
11
Няма оправия в тази държава ,чета и следя от началото случая и какво излиза отначало флагман започва тези са престъпници после взеха и те някой лев и почнаха те са натопени и обвинението се държало само на свидетеля нарушител ами на кой да се държи като той е свидетела нали не вярвате че тези двама убавци са пуснали обява в държавен вестник ,че ще взимат рушвет а и със сигурност знаят как да го правят няма да им е за първи път .Извода ако решиш да си съвестен гражданин и решиш да се оплачеш че те рекетират чрез проверки всички знаят как става това няма бизнес който да може да изпълни всички измислени изисквания на държавата далеч съм от мисълта ,че трябва да се нарушава закона но неможе и да се тормози за най-малкото .Няма оправия това е извода даваш виновен не даваш пак виновен оплакваш се ти си виновен като несе оплачеш пак ти си виновен аман
10.
Петя
08.09.2017 18:37:09
1
7
Каква задна седалка бе, Флагман, защо продължавате да лъжете хората, пълни измишльотини!
9.
Собственик на заведение
08.09.2017 18:24:04
1
10
И тези крадци и изнудвачи пуснаха!Ако Един престъпник в България си получи заслужената присъда,няма да има престъпници!!!!
Тия си искат и хартия дори от фирмите толкова са нагли гадините,гъзовете им се отварят за 100 лева продажници и чакай от тях да има контрол!И още много тяхни колеги има,не са само те,всички си правят устите за нещичко!!!!
Ужас!
Няма ли един свестен честен човек в тази държава, да оправи всички които не спазват законите,да ги постави на мястото за което заслужават!Махнете ги тия дърти лапачи,поставете млади образовани хора които са учили и искат да се развиват,дайте им заплати да управляват,а не едно времешни връзкари!!!!Няма ли да се спрат наши и ваши!!!!Трябва да спре за да има ред в държавата!!!!
8.
Иван....
08.09.2017 17:55:07
1
12
Значи инспекторите не са искали пари а са си гледали работата.....а бизнесмена патриот по най курвенска начин е искал да опетни двама съвестни служители.....а сега вижте го и него.....нали както се прави капан полицията трябва да знае и да бележи и запише номерата на банкнотите.....
7.
GR
08.09.2017 17:35:01
2
9
ГЕРБ и обединени мафиоти си отиват Good bye!
6.
ohlhewfd
08.09.2017 17:21:55
1
4
искаш избяга Арестувани на затвор Пламен Арабаджиев и Мая Колева
5.
*********
08.09.2017 17:06:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
НЕ ХАРЕСВАМ!
08.09.2017 17:01:24
14
19
Не, не ги харесвам, защото за убийство освобождават под гаранция за 24 часа, а за 500 лева до 72 часа.
За убийство на пътя се предвижда 3 години затвор, а за подкуп 500 лева 6 години.
Петър и Мая не са убили човек!
Парите били маркирани с вещество, което ако са ги пипнали ръцете им трябва да светнат, а те не са. Може и да са подхврлени. Не бързайте да очерняте хората!
3.
Таня
08.09.2017 16:56:28
6
12
Добре, а защо никой не коментира кой им е дал подкуп, коя е фирмата. Защото, за да ти поискат пари значи нещо не си напълно изряден
2.
isk
08.09.2017 16:54:21
0
10
a sa horata na Vinkelov li4no nazna4eni ot nego da sabirat ruqveta
1.
дпс,герб ,бсп и патрЕотите
08.09.2017 16:45:08
0
17
Харесвате ли съдебната система? А здравната? Виждаме,че сте послушни и сте доволни и от доходите си!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори