×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас реално е сред най-чистите градове, защото кметът ви е особено чувствителен по темата


Бургас реално е сред най-чистите градове, защото кметът ви е особено чувствителен по темата
Имаме 3 000 точки за вдигане на отпадъци, работим с 40 автомобила, напълно оптимизирано е, казва пълномощникът на „Титан” Сукиас Кираджибашян
04 Септември 2017, Понеделник, 17:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Иван КОЛЕВ

В жк „Възраждане” въведохме нощен режим  заради леките коли и тесните улици, очакваме  и цивилизовано отношение на гражданите


-Г-н Кираджибашян, получаваме напоследък сигнали от граждани, представляващи снимков материал от разхвърляни боклуци и препълнени контейнерите за отпадъци в някои жилищни комплекси на Бургас – картина, която от години не е характерна за този град.  Това провокация на конкуренти ли е предвид изтичащия договор на „Титан” с Общината или действително занемарена дейност?

- Ако тези снимки, които ви изпращат, са направени преди преминаване на сметосъбиращия автомобил, е напълно възможно да се получи такава картина. Работим с 40 автомобила, а в Бургас има 3000 точки за вдигане на отпадъци! Работният ден започва от 4 сутринта и приключва в 4 следобед. Не можем едновременно да вдигнем всички кофи, особено в  летния сезон, когато и населението нараства почти двойно. Ако в някой от районите по график взимаме отпадъците в 11 ч., а някой направи снимка на кофите в 10 ч., е напълно възможно да създава грешно впечатление. Не ми се иска да мисля в посока, че тези снимки са тенденциозни.

- Виждат се и много строителни отпадъци, пръснати наоколо?

- С Община Бургас имаме договор за извозване на твърди битови отпадъци,  генерирани от нормалния живот, който водим. Общината обаче протегна ръка на жителите на този огромен полис,  аз не знам дали и в колко други общини има подобна практика, но  ние извозваме безплатно по заявка и строителни отпадъци. На сайта на общинската  администрация има обявен  телефон, на който всеки може да позвъни и да се възползва от тази услуга безплатно. За съжаление все още има хора, които, дали не знаят, дали не искат – не използват тази възможност. Те изхвърлят чувалите си със строителни отпадъци край контейнерите. Това е въпрос на култура и аз се надявам в бъдеще да има повече съвест и цивилизованост.  А тези хора могат да подадат заявка по телефона и ние, в рамките на 48 часа, минаваме от уговореното място с друг специализиран автомобил и вдигаме отпадъците. Тази услуга  е напълно безплатна. Ограничението е до 3 кубика, строителните отпадъци се поставят до пътя при мястото, на което живеете, за да може специализираният автомобил да има достъп до него.

-Споменахте, че има 3000 точки на територията на Бургас, от които се вдигат отпадъците. Те достатъчни ли са, нужни ли са още  казани,  автомобили и работна ръка?

- Това става по нареждане на Община Бургас. Ние сме длъжни да изпълняваме нейните инструкции. Дирекция „Еколна среда”  преценя дали има необходимост от нови съдове,  този процес  е динамичен – той не спира. Когато видим, че някъде се получва така, че отпадъците са повече от съдовете, ние взимаме мерки съвместно с Общината и след тяхно нареждане. Централна градска част  се обслужва от 3 нови автомобила, които закупихме наскоро. Миналата година закупихме 4 нови камиона тип „бордови” коли, които да извозват  въпросните строителни материали. Разширяването на инвентара и добавянето на нови съдове е процес, който не е спирал.

-В ж.к. „Възраждане” са най-честите сигнали за струпване на отпадъци. Защо не увеличите контейнерите?

- В този комплекс ситуацията е много тежка, защото има автомобили, паркирани от двете страни, има и улици, на които нашата техника не може физически да влезе. Много често има спрели коли и пред контейнерите. Въпреки това ние се съобразяваме с всичко. След направен анализ на ситуацията там, кметът Димитър Николов разпореди  да започнем т.нар. „нощно вдигане”. Това е процес, който започва много рано сутрин и чиято идея е боклукът да е вдигнат до 8 ч. През последния  месец резултатът е налице. През лятото всеки гледа да направи ремонт на дома си,  голяма част от отпадъците в контейнерите не са битови. През лятото обемът на боклука като цяло се удвоява!

- А през нощта паркираните пред домовете коли не са ли допълнителна пречка?

- По-важно е, че през нощта не пречим на движението, не го блокираме в тесните улици. Особено говорейки за комплекс като „Възраждане”. Когато нашите камиони влязат там, се получава изостряща нервите на шофьорите ситуация. Камионът ни трябва да си свърши работата, но през това време  се натрупват колони от автомобили с надути клаксони.  През нощта  е по-удобно.

-При вас постъпват ли сигнали от граждани?

- Непрекъснато, ние се стремим към комуникация. Стараем се в рамките на 24 часа да реагираме, когато бъде подаден сигнал. Такива сигнали се получават директно при нас, също на сайта на Община Бургас, на дежурния по Община, чрез медиите, както и през специализирани сайтове  като „Аз кметът”. Има широк достъп до информация и ние се опитваме по всички възможни линии, когато имаме някъде пропуски да решаваме всички проблеми в рамките на деня или до следващия ден в най-лошия случай.  Аз не мисля, че Бургас има проблеми с хигиената и няма да приема обвинения, че не се стараем, защото ходя и в други градове , виждам какво е качеството на почистването.  Освен това кметът на Бургас Димитър Николов е особено чувствителен и безкомпромисен на тема „почистване на града”.

В категории: Бургас


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
16
Коментара по темата
16.
.i.
05.09.2017 23:53:36
0
0
ей, суджуци, няма да триете коментари, вашта кожа циганска...

казаните на Тройката (до Трията) смърдят безобразно! виновен е кмета. точка по въпроса. и няма да триете да не ва изтрия!
15.
до всички хейтъри
05.09.2017 18:47:47
1
1
всички "граждани" от исикията, които хейтят, да си го заврат, защото б-с никога не е бил по-чист и спретнат, организацията по сметосъбирането е почти на 100 процента, а вий, вий сте идиоти... дръстите града ни, селски бекове, марш на бостаните, където ви е мястото, мизерници с адидаси...педераси
14.
Митко Мензиса
05.09.2017 11:13:36
0
0
Одобравям това !
13.
Идиот
04.09.2017 22:34:33
2
0
Бургас-огромен полис!? Тоя сериозно ли си вярва?
12.
*********
04.09.2017 19:17:40
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
PTO
04.09.2017 18:57:36
1
7
Кой и защо измисли т.н. контейнери за разделно събиране на отпадъци? Иначе красиви-зелени, със соларни панели.
Една лелка цял ден люпи семки и чака за заплата и пенсия. И затова някой плаща. Тя ако измете около "индо.бг хранилките" ще е по-полезна. Същите индо.бг най-разделно се справят с отпадъка.
По график се редуват да го преровят.
Благодарение на г-жа Стоянова така удобно поставиха "хранилките"под терасите, че следим целият процес на хранителната верига.
10.
*********
04.09.2017 18:33:59
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
......
04.09.2017 18:31:17
0
6
Ако Бургас е най -чист представям си кво е в другите градове.
Влизай обратно в казана!
8.
кмета на смета
04.09.2017 18:22:02
0
10
90% от улиците в Бургас нямат улично осветление - говоря за Центъра, комплексите въобще не ги броя.

Александровска от Тройката нагоре до Бургаския има едни жалки мизерни лампи от 10 години от които светлината едва се процежда - и това е Главна улица!
7.
*********
04.09.2017 17:55:45
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
И ОТ КОГА ТАКА?
04.09.2017 17:54:59
0
15
Улиците и спирките не се мият. Защо е така? До преди година всяка вечер се миеха основните булеварди и спирките по тях. Половината от контейнерите са със повредени или липсващи капаци ,което е предпоставка животните да разнасят боклука извън тях. Масова гледка е до всички контейнери да има локви от изтеклата от тях "ароматна чорба". Тая същата смрад не се мие с дни. И това в чистият град. А ние помним как всички контейнери щяха да са с пластмасови капаци ( за да не се вдига шум при изпразването им) ,как щяха да се дезинфекцират контейнерите,как гларуси,котки и кучета нямаше да разнасят боклук и тн.
5.
*********
04.09.2017 17:52:27
0
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
О нима?
04.09.2017 17:48:37
0
7
А като е толкзо чувствителен по-темата как не му прави впечетление как целия град през седмица - две е оплескан с реклами на ремонт на покриви? Не ги ли вижда не му ли пречат? В коя друга държава я има тая простотия? Защо не се глобяват фирмите като са 2-3?? Кажи бе чувствителен кметеее?????
3.
*********
04.09.2017 17:41:03
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
2.
*********
04.09.2017 17:26:02
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Георги Костов
04.09.2017 17:23:39
0
8
А на ул.фердинандова, защо няма кошчета за боклук вече година и половина???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори