×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заради учителка-пенсионерка се разклати цяло училище в Бургас, родители гонят директорката


Заради учителка-пенсионерка се разклати цяло училище в Бургас, родители гонят директорката
Масово преподаватели напускат, несъгласни с новата директорка на СУ"К.Петканов", твърди Зоя Гатева (на снимката)
24 Август 2017, Четвъртък, 13:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

 Интригите са долнопробни, но показват докъде сме стигнали като родители и педагози

Голям скандал се вихри в СУ „Константин Петканов” в най-големия бургаски квартал „Меден Рудник”. Схеми и връзки в ръководството на школото подтикват родители да подават масово жалби към компетентните институции и Община Бургас. Една от тях стигна  и до редакцията на Флагман.БГ.

Зоя Гатева, майка на ученик от II "а" клас, разказа пред репортер на Флагман.бг пикантни подробности около назначаването на директорката Даринка Иванова, изненадващото пенсиониране на доказани педагози и внезапното напускането на други кадърни преподаватели.

Г-жа Даринка Колева е бивш преподавател по изобразително изкуства в ОУ „Елин Пелин” в ж.к. „Меден Рудник”. Към момента е временно изпълняваща длъжността директор на ОУ „Константин Петканов”. По думите на майката Зоя Гатева, тя е била предложена от началника на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) Виолета Илиева, тъй като били много близки приятелки.
Всъщност Колева и Иванова са едно и също лице, просто в двете училища Даринка се представя с две различни фамилии.

Г-жа Колева става временно назначен директор на 20 септември 2016 г. и оттогава започват мъките на преподаватели и родители, чиито деца учат там.

Започна едни реформи, които изобщо не са съобразени с нуждите на учениците. По средата на учебната година внезапно реши да пенсионира около 7 учители и то в средата на януари. Всички родители се противопоставихме на това решение. В крайна сметка педагозите бяха оставени на работа до края на учебната година”, разказа Зоя Гатева.

След като тя и други родители сигнализирали компетентните институции,  получили обещание за среща с учителите, директорката и представител на Инспектората.

„Такава среща реално се състоя, но г-жа Ананиева, зам.кметът по образование, не ни покани. На въпросната среща бяха поканени само няколко учители, които са близки с директорката, от Инспектората лице липсваше. Г-жа Ананиева  каза, че „не смята за необходимо да присъстват всички учители, които преподават. Имаме съмнения, че нещата там се решават между тях си”, обясни разпалено още майката.

Оказва се, че директорката е назначила своя приятелка за зам.-директор на училището - Милена Атанасова. Това твърди Зоя Гатева. Жената била нейна стара дружка и бивш домакин на ОДЗ „Морска звезда”. Освен това бившата директорка на въпросната детска градина сега също работи в СУ „Константин Петканов”. Така се заформял един шуробаджанашко-приятелски кръг.

Не разбирам защо махнаха класната на Втори А клас г-жа Станка Кузманова, чийто клас е с най-висок успех и  има най-много деца - 28. Тя е със стаж 35 години, въпреки че е пенсионерка ние (родителите) записахме децата си там, именно заради тази учителка, тя е емблема на това училище. Директорката постоянно я нападаше, обиждаше, за всяко наше действие търси обяснение от нея. Поболя я, унижава я постоянно и й разклати здравето. Моето дете ми разказва как г-жа Кузманова идвала разплакана в час, след като е била привиквана при директорката.”, обяснява още Гатева.

Проблемът тук е, че г-жа Станка Кузманова е пенсионерка и възрастта й е над допустимата за преподаване. Въпреки това обаче родителите, чиито деца са записани от 1 клас при нея, държат тя да ги изучи до 4 клас, защото е „един страхотен педагог и всички много я обичат”.

По данни на родителите една от учителките в момента е в неплатен отпуск и не смята да се връща в училище, а друга е напуснала наскоро и е принудена да работи в един от моловете в града, именно заради тягосната обстановка, създадена от новото учебно ръководство.

„Учителите ги е страх, сами признават, че има стрес и натиск, но не смеят да кажат нищо повече, защото всеки си пази хляба. Г-жа директорката иска всичко да става, както тя иска, а не както е най-добре за децата. Някои от другите майки даже казват, че един вид ги е притискала като ги е питала защо разписват жалбата и искането на оставката й. После тези майки дойдоха и казаха на другите родители „нас не ни бройте вече. Директорката ръководите училището по схемата на ОУ „Елин Пелин”, заявява още Гатева.

Г-жа Иванова разпоредила всички врати на двора и на училището да бъдат заключвани, след като бие първия звънец. Така обаче децата, които закъсняват са принудени да прескачат оградата, което пък е предпоставка да се случи нещо фатално, а и екип на спешна помощ не може да влезе, тъй като всичко е заключено.

Другият проблем, с които ни запозна Гатева е, че заради поредното разпореждане от страна на директорката, тази учебна година не всички деца ще имат униформа на 15 септември, защото наредбата е „всеки родител сам да занесе мерки във фирмата, която да ушие облекло за детето им”. Предишни години организацията е била на по-високо ниво. Идва човек от фирмата, взима на всички деца мерките и след известно време всяка дете си получава униформата.

В училището цари пълен хаос. Цяла година се занимаваме да ходим по институции и по срещи с директорката. Искаме оставката й. Детето ми сега ще бъде трети клас и ще продължи да учи там, само защото г-жа Кузманова ни помоли да не разцепваме класа. Децата се разбират отлично. Дано с новата класна нещата потръгнат”, обнадеждено разказваше майката.

От училището обаче  коментират, че единствената причина да бъде осводобена г-жа Кузманова е, че тя е на 65 години, а има достатъчно доказали се млади хора, които могат да поемат класа й.

Припомняме, че СУ „Константин Петканов” е второто училище, което отрече убиецът на 11-годината Никол, да е техен ученик, въпреки че майката на Иван нееднократно заяви, че синът й ще учи там /ВИЖ ТУК/.

В категории: Меден Рудник


151
Коментара
151
Коментара по темата
151.
Стефанова
23.10.2023 10:11:04
0
0
Лятото кандидатствах там за учител целодневна организация на учебния ден 5-7 клас,имаше доста хора на интервюто ,позициите бяха 3. Естествено причина за неодобрение педагогически опит ,след майчинство съм и съм химик-инженер първа диплома и учител по химия и информационни технологии втора диплома ,но за съжаление в нашата държава шуробаджанащината няма никога да се премахне от време оно.
Мои колежки с току-що взети дипломи без стаж работят във въпросното училище. Изводите са ясни.
Жалко за хората,които учат и искат да се реализират.
150.
ggg
16.12.2021 18:32:33
0
0
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,fgdszrfgfgzdfgzdgdggysdghsydfhddfghdgbfhudfghdbhfdhbfdhdfuhd
149.
*********
23.09.2021 08:12:00
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
148.
Tttt
09.08.2018 05:24:37
3
1
Тук има назначени начални учители с дипломи на икономисти и химици с по едно СДК..
147.
Трагедията на България
17.06.2018 14:45:15
0
3
Целият смисъл на подобни назначения в образованието е с подобни, готови на подлизурщина управляващи безродници, да възпитаме безкритични поколения, които ще се откажат от род, Родина, чест, достойнство, нравственост. Бог да пази България от държавното и управление!
146.
Борисова
26.05.2018 22:40:00
3
5
Сега прочетох коментарите .Има причини много хора да се притесняват .Но аз имам първолак при г-жа Гергана Георгиева и мога да кажа че няма по-добър преподавател от нея .Тя освен че им даде много знания тя се грижи за нашите деца като майка.Благодарим Ви госпожо, бъдете все така обичаща и всеотдайна,Децата. много Ви обичат.
145.
Ваня
30.08.2017 22:20:24
8
21
Най-после спряха клюките.
Браво!
Утре ще започнем уч-ще мирни и кротки.
Кой плюл плюл, кой лизал лизал.
Пак ще обсъдим "на кафе" образованието. То това ни е работата.
Наред е "Елин Пелин".
И там трябва да ги разровим.
Много спокойно я карат.
144.
Мичето
29.08.2017 07:37:19
2
16
Ееее, ама много клюки бе
Само се ядете.
Кой е запознат, кой - не, все коментира. стига сте се яли с пенсионерите. Всички ще станете такива. Я вижте светлото ни бъдеще. Даскалята ще се оправят. Пенсионерите ще си отидат, пък тогава няма са пропадне школото. Всичко идва от горе. Рибата се вмерисва от главата. Горе няма оправия, а вие се ритате долу. Във всяко уч-ще има едни и същи проблеми. Старите искат да работят, а младите реват за заплати. Но така е като не знаят какво правят като отидат да гласуват. Ми то да не е само в уч-щето само тези диващини? В цялото ни мило общесто цари анархия. Но, царят ни оправи, а сега бабаита ще ни дооправи. Не се занимавайте с учителите, те са онеправдани. Трепят се, но няма никаква благодарност.
Ше се оправим някога. Спокойно!
143.
Към 140-141-142
28.08.2017 21:11:39
3
14
Що за малоумщини. Я се позаинтересувай кога са пуснати първите жалби! Кой месец и колко дни след заповедта на директора за освобождаване на 5!!! ПЕТ УЧИТЕЛЯ САМО В НАЧАЛЕН КУРС! Това се случи още първия месец след встъпването й в длъжност, а някой долу ревеше, че не са й дали 100 дни. Тя даде ли си сто дни да опознае обстановката и хората? Не, продължи и в горен курс да връчва заповеди за освобождаване. Голям размах! Като мяташ крила толкоз бясно - става течение... А Вие как може да наричате убиец един заподозря (всеки е невинен до доказване на противното), че и да свързвате новината с раздорите от началото на годината?! Айде проверете кога и как са внесени жалбите в Инспектората и Общината (имат входящ номер) и не плямпайте глупости.
142.
Ключът
28.08.2017 17:48:52
6
2
https://m.flagman.bg/article/135745/-тук ръководството интригантства
Вижте кой е започнал сагата
141.
Ключът
28.08.2017 17:38:25
3
2
www.flagman.bg/article/135745
Ето от къде е тръгнала интрижката-
Ръководството плюе родителите, а родителите им вадят кирливите ризи!
140.
Ключът
28.08.2017 17:33:36
3
1
https://m.flagman.bg/article/135745/%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B5%D1%86%D1%8A%D1%82-%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%B5%D0%BD-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-
Ето от къде е тръгнала интрижката-
Ръководството плюе родителите, а родителите им вадят кирливите ризи!
139.
Немам нерви
28.08.2017 15:34:32
2
8
А бе вие малоумни ли сте?
Сто пъти ви се каза,че Иванчо няма сестра,вие-к**ва е!
Тук изкараха кирливите ризи на РИО и ръководството на СУ„К.Петканов”,а вие се ръбате един друг.
Има ли закони в образованието или няма,това е въпроса!
Всеки хванал баницата и дърпа ли дърпа....
138.
До Байко Весо
28.08.2017 14:21:36
15
7
Г-не,покрай поста ви лъсна и нивото на майка ви като педагог.Браво-„много добре ви е възпитала”
1.Кой ви дава право да лепите етикети на хора,които дори не познавате?Да не би да сте някой безизвестен медиум и да гледате на снимка,защото аз лично познавам Зоя Гатева и мога да ви кажа,че тя е една от многото,просто свърши мръсната работа.
2.Детето ми също е в класа на Кузманова и знам на 100% че в него няма роднини.
3'Това,че родителите през комунизма са били коне с капаци,означава ли чв и ние трябва да сме такива.Осъзнайте се!Живеем в 21 век я демократична европейска държава!
137.
До 135
28.08.2017 13:07:00
1
2
Ядовете и нещастията си ги причиняваш сама с твоята злоба и завист към други ти колеги :) Орева тука всичко вече 3-ти ли 4ти ден как си недооценена и как другите са ти виновни че не работиш в града (а не работиш поради липса на качества) !

Милата тя работа в града не може да си намери но вече се размечта как директор ще става и ще наказва и уволнява всичко над 50 години заради това че са си позволили да работят над тази възраст и затова са нейни врагове спиращи полета и към върха хахахаха

Виж се по добре отсрани колко си смешна и жалка. Какъв учител си ти изтъкана от злоба и завист към другите счиаща че те са ти виновни за твоя неуспех срамота ! Дано да те уволнят и от селото и нкога повече да не видиш учителско място...кой знае какво сееш и сред децата като те чета какви ги бращолевиш тук!
136.
До 135
28.08.2017 12:54:15
4
4
Толкова сте жалка и злобна че няма къде по долу нали? :) Важното е че се мислите за нещо повече от другите и голямо самочуствие без покритие понеже не сте пенсия :) Как точно ще ме уволните при положение че нямам нищо общо с МОН и образованието:) Пък и съм мнооооооого далеч от пенсия :) С вашите умения дето работа в града неможе да си намерите най-много някой ден в селото което преподавате сега директор да станете:) Казах ви го и преди - вместо да пръскате злоба понеже сте некадърна но с претенции вземете това време го използвайте да станете по кадърна :) Като ви гледам май и в село не работите че по цял ден коментари тука пишете - това сте младите учители по цял ден с телефоните и мрънкате колко е несправедливо всичко :) Много ви се работи чак от работа нямате време коментари да пишете нали ? :)
135.
До 133
28.08.2017 12:43:28
3
4
С това мислене ако съм ви директор ще ви уволня на минутата, без предизвестие! Заради това е на този хал образованието! Но бъдете спокойни, колелото се върти.. Kогато ние утре станем директори, ако предвид възрастта сте още живи, ще изхвърчите веднага, заради всичките нещастия и ядове, които ни причинявате! Бог бави, но не забравя!
134.
Байко Весо
28.08.2017 12:14:43
5
26
Не съм учител, не съм родител, не съм човек да му пука за училището.
Учителски син съм на 65 години.
Та по този повод ще напиша и аз нещо.
Първо: Тази Гатева е ехидна долнопробна жалка женица на снимката, която се вживява и се опитва да се покаже като ангел спасител.
Второ: Що ми се струва, че е рода на пенсионерката или досега е лизала и мазала пред пенсионерката детенцето й да е превилигировано и сега Зойчето може да изгуби позиции ако шатнат пенсионерката.
Трето: До родителите ли очря да решават кой да преподава и кой не. Сми то си има Кодекс на труда.
Четвърто: Може новата шефка да е протеже на ГЕРБ, но засега гледа да спази КТ. Но като е взела да чисти пенсиите, то да кара наред, а не избирателно. Защото познавам зам. шефка от това уч-ще и съм чувал за една учителка чо IT/ предмет -Стефка, която не знаела какво означава Hil, с казвала, че е "Хи-хи". Та Стефка е пенсионерка от "К.Петканов", а още я държат на работа.
Пето: Оставете сегашната шефка да разчисти това гнездо на оси, а тогава вижте и нея. А и чистачките хванете. Градинар ако има и него хванете.
Ама няма да успеете. Вижте шефката на РИО. Та тази въртиопшка, не е способна семейство да създаде, но вече 100 години при различни партии на власт, то тя е с тях и стои на стола в РИО.
Шесто: Не се заяждайте 10-15дни чреди новата уч.година.
Едно време имаше т.нар. родителска тройка, но те не можеха, а и не искаха да казват кой да бъде пенсиониран и кой не. А други въпроси по обучението на децата и взаимоотношенията с твх решаваха.
Та като отидете на лекар казвате ли му ка да ви лекува?
Та като в автосервз казвате ли на монтьора как да оправи колата ви?
Та като отидете да пътувате с влака казвате ли кой да кара и как да кара влака?
Шесто: Този делигиран бюджет ще го махнат и няма с какво да плашите тогава учителите. Ще го пратят в историята този бюджет въпреки, че сегашният министър на образованието е в основата му при мистерията Вълчев
133.
До 132, 128,127 и т.н.
28.08.2017 12:08:39
6
7
Айде стига сте ревали. Като толкова парадирате как взимате 4 цифрена заплата си дайте детето в часно училище/градина - там пенсионери няма всичките са млади учители. И там може да си мрънката колко искате като им плащате! Ето ви млади учители всичките в частния сектор са млади учители - вървете там да си изказвате претенциите ! Тъкмо ще им видите и нивото на младите учители. А в държавния сектор ги въртят го за по една година понеже явно амбициите им са по големи от уменията :) Няма кадърни хора който не работят набиите си го в главите :) Има хора които не стават но са с големи претенции и мислят че всички са им длъжни и има заговор срещу тях видиш ли. Всички прости и некадърни хора си приличат в това- все някой друг им е виновен и им е длъжен за нещо все е недооценен пък е толкоз кадърен видиш ли
132.
Истината
28.08.2017 09:50:21
5
10
Има много млади учители, с по няколко специалности, солидно образование, чудесни хора, с амбиции и желание да работят. Въртят ги, въртят ги за по една година, че и за по-малко, режат ги и с парите по всички параграфи, оставят ги без работа през лятото, докато те самите се откажат и излязат от системата. Ето така се задържат кадърните, млади учители, за да кажат после, че няма и да си пеят старата песен на нов глас.
131.
Родител
28.08.2017 09:25:01
4
8
Спряга се и се коментира само едно име (със злоба и жлъч), а всъщност премахнатите са много повече... И ако наистина борбата на директорката беше да подмени колектива с по-млад, нямаше да остави и един пенсионер в училището. Съвсем не е така обаче.
130.
За старата система
28.08.2017 00:35:39
2
13
Като ще обсъждаме старите учители и младите учители,старата система и новата система,хайде някой дето е в системата да изброи 10 предимства на младите учители пред старите и още 10 на младата система пред старата!Защото лично аз съм за старата система,но нямам нищо против младите учители,стига да им се работи!Само че,това дето си го прехвърляме като топка един на друг,хич не е темата на разговор,защото колкото пречат старите на младите,двойно се перчат младите пред старите и всичко за сметка на децата.За ситуацията с пенсионирането трябва да има регламент,както и за назначаването,а не да тъсим вуйчо владика да ни уреди.Докато МОН не направи промени,включаещи приемственост,само ще си пречите младите и старите.А промените би трябвало да дойдат от вас-младите учители,а то какво стана-родителите ви вършат работата...Вместо да обиждате родителите,вижте си ръководителите!Ако знам кои учители си позволиха тук да коментират в стил махленски клюкарки,бих ги забранил със закон,защото Учителят в пълния смисъл на думата е модел на поведение!Отворете си устите където трябва,защото тук не ми се вярва.някой да има вълшебна пръчка,та да ви помогне!Системата не работи,а рибата се вмирисва от към главата!Защо кадърните били те стари или млади ще гледат отстрани докато някоя си госпожа временно-назначена си вихри коня и събира чета от подмазвачи,дето да и бранят ложата!?
129.
До 127
27.08.2017 12:42:12
1
10
И да допълня .Благодарение на такива учители като нея ,сега моята заплата е 4-ти цифрена ,но тогава бяха млади и нахъсани учители.Вече са изтормозени от цялата система и смятам ,че трябва да дадат път на младите учители.
128.
До 127
27.08.2017 12:34:08
4
9
Не съм казала ,че обичам Турция.Давам пример от една развита държава.Аз искам децата ми да учат тук .Но не е нормално учителка , която е преподавала на мен сега да учи детето ми. Това си е мое мнение.Има толкова млади и нахъсани учители,те какво да правят -да ровят в кофите ли ,по твоите думи.
127.
До 122
27.08.2017 12:25:28
5
3
Ти виж в твоята обичана Турция колко е заплатата на един учител и след това колко му е пенсията.Май цифрите са 4-цифрени и то в евра. След това ги сравни с Българските и може би празната ти глава ще разбере защо учителите работят до такава възраст. Да не мислиш че много им се работи.С тези смешни заплати и пенсии какво им остава да ровят по кофите ли? Или да се преклалифицират в друга професия след пенсия? Аман от прости завистливи и жалки хорица дето все някой друг им пречи!Вижте си вашето жалко съществуване вместо все да си бутате носа в чуждите животи! Като толкова те кефи Турция фащай някой от там и отивай там млади учители да ти обучават скъпоценното дете в ценостите на исляма вмето тук разни пенсии!!!
126.
Дружинен
27.08.2017 12:21:39
6
5
Да спрем да мислим въобще, предлагам аз. Да се за рови в битовизми и да козирува ме, да се нгъзваме и да си траем! Нали така беше до 89 г. , що да не продължим... Че е неудобно за някой да се разни щат тея теми. Нерви образуват.
125.
оффф...простотията е голяма
27.08.2017 12:12:46
4
10
Абе, вие някакви тотални профани и лаици ли сте?! Абе, защо не си въртите тенджерите и тиганите, а се занимавате с нещо, от което не разбирате?! Къде сте расли, къде сте пасли?! Децата от 4-ти като преминават в 5-ти и ги поемат различни учители и то по всички предмети какво се случва?! Спрете да се изказвате по теми, от които не разбирате, че хич ви няма!
ПС: Не съм учител!!!
124.
...
27.08.2017 11:46:22
3
10
На времето пенсионираха моята начална учителка уважаваната г-жа Муладжикова след завършването ми на 3 -ти клас.На нейно място в 4 -ти клас ме учеше г-жа Янакиева ,незнам какво се случи с нея ,дали още обучава.Беше стрес за класа ,но децата трябва да се научат да свикват с промените ,в живота им занапред винаги ще се налага да се справят с тях.Спомням си тогава родителите отново молиха директорката Катя Делчева да я остави ,защото оставаше само 1 година преди да ни пръснат в паралелки.В крайна сметка я пенсионираха.
123.
До 118
27.08.2017 11:21:40
7
8
Министерството не ще? Интересно?! Какви интереси гони министерството в Петканов... Ще ги питам. Колко директора е имало това училище преди сегашната? Един? Делчева? Защо от всичко споменато в статията вниманието се измества към един учител? Ами обвиненията към директора за назначенията? Ами обвиненията в близки отношения с шефката на инспектората? Това без значение ли е? Ако наистина родителите преместят децата си, какво ще се случи с училището? С хората, които работят там? За това казвам че напрежението явно расте, защото действията на един се отразяват върху съдбите на стотици. Любопитно.
122.
Учила в Константин Петканов ,когато образованието
27.08.2017 11:15:25
3
11
Когато аз учих в това училище,то изпращаше деца след 7 клас в най-елитните гимназии.Сега му се носи славата на слабо училище,защо ли?В Турция учителите ги пенсионират на 40 години.Не е нормално да има учители ,в момента ,които са завършили в миналия век.Със стари комунистически разбирания.Те са дали достатъчно вече на образованието на достатъчно поколения.Не трябва да се допуска да има такива учители вече.Животът вече е различен,мисленето ни вече е различно,техниките на обучение,децата вече са различни.Не може една учителка на 60 да учи децата на новото време.По скоро те ще я учат.
121.
Майка
27.08.2017 11:05:57
1
11
Детето ми отдавна не е в трети клас,но и по онова време имаше неуредици.Бях от майките със запушени уши и очи-нямах излишни нерви,нито достатъчно време.Сега детето ми учи в чужбина и знаете ли защо?Избяга от нелепата действителност в българското училище-и тогава имаше доказали се преподаватели но имаше и много сребролюбци и интриганти,подмазвачи и диктатори,които не търпяха чуждо мнение.Трябват промени,трябват закони,за да спрат децата ни дя бягат в чужбина.
120.
учител
27.08.2017 11:02:17
5
10
Ми защото всички тези са от ОПГ ГРЕБ
119.
Заинтересовани родители
27.08.2017 10:58:58
7
11
Явно девизът на СУ„К.Петканов” е :Който не му понася да се изнася!
Ами ако ни писне на всички и тръгнем да си изнасяме децата с този делигиран бюджет и вие много бързо ще се изнесете!
118.
До115
27.08.2017 10:28:59
3
7
Работа на МОН е да обяви конкурси, но там явно не искат.Не знам защо мислите, че напрежението расте .Спирам да коментирам каквото и неистини да прочета.Истината е една- Тези, които мислеха да управляват училището, след като г- жа ДелчеДелчева я пенсионираха не могат да се примирят с това.Решаването на проблемите вече не са в близкото заведение...Този период приключи.
117.
ДО Гатева
27.08.2017 10:24:49
7
12
Г-жо Гатева, права сте за много неща.Неуредиците продължават. В понеделник ще бъде назначена на работа като учител най- личната дружка на зам. директорката Атанасова и ще продължат с шуробаджанащината.
116.
ДО Гатева
27.08.2017 10:24:48
6
8
Г-жо Гатева, права сте за много неща.Неуредиците продължават. В понеделник ще бъде назначена на работа като учител най- личната дружка на зам. директорката Атанасова и ще продължат с шуробаджанащината.
115.
Б до А
27.08.2017 10:15:06
2
5
Нали шефката на инспектората трябва да уведоми МОН или бъркам? Ако са толкова близки дружки ми е ясно що няма конкурс. Ако не са си толкова близки трябва да стане ясно, че като се говори за законови норми и разпоредби, то те трябва да се спазват и на високо ниво. Не да се размахва като аргумент, когато е удобно. 100 дни са минали отдавна, напрежението остава и расте. Изводи трябват. То е ясно, че сладката баница не щем да я пускаме. Трябва да се пенсионираме като директор на всяка цена и при всички обстоятелства. Щото учителската пенсия не е за всеки. За мен това обяснява почти всичко. За останалото има време и Сун Дзъ.
114.
Мераклия
27.08.2017 10:05:51
3
7
Абе я ми дайте тази Петканова, нали била много разюздана. Батко иска да я схруска!
113.
A
27.08.2017 10:00:58
3
11
Пишем, пишем и нещо съществено.Някой даде ли на новата директорка 100дни?Сто минути не и дадоха- който беше при представянето и , знае по какъв грозен и недопустим начин беше посрещната.А колкото до това защо няма конкурс...питайте чиновниците в МОН.Трета учебна година ще започнат 5 училища в града с директори без конкурс- Търг.гимназия, гимг.по строителство и архитектура,ОУ,, А.Страшимиров" ,,Г. Бенковски",,,Е.Пелин".А какво става там където се пенсионират учители в средата на учебната година..нищо ненормално нали? Няма незаменими хора, животът не свършва, когато ние си отиваме.. .Разиграването на трагикокомедии в случая не е от полза на никого..
112.
112
27.08.2017 08:56:09
4
14
За всяко пенсиониране на учител така ли ще уволняваме директори?! Ало, ръководството, Ананиева и Илиева, вземете мерки, че тази ситуация с пенсионерите създава огромни каши- и с родители, и с млади учители и ще следват големи драми, ако не с едните с другите! Тези са си изпяли песента! Една по една и да си ходят, а не да им дават първи класове! След тях няма да е потопът! Как пък не случи това образование на хора, които да са далновидни и да милеят! Говорим, че били неграмотни новите учители, учениците..., кой ги учи, нали "възрожденските", "незаменими"учители, младите са сезонни и безработни! Пълен фарс и трагикомедия!:)
111.
До 89,108 ,109 и всички дето се правят на неразбра
27.08.2017 08:30:33
4
5
89 и 108,излезте на светло и дайте пример на учениците си за морал и достойнство!Съвсем наскоро се видя кой върти интригите в училището,а може би и тук сега.В една от последните статии на Флагман г -жа Веселина Николова от името на училището завъртя такава интрига,че родителите на Трети клас изпаднаха в шок-те били тези,които са насочили вниманието към СУ„К.Петканов”като училище на убиеца....Вместо да се опитват да мислят ръководството и свитата можеха просто да питат в редакцията кой им е дал информация,пък и без да питат те си писаха хората,че майката на убиеца е посочила училището.Това не стигаше,ами и втора интрига-искали да ВРЪЩАТ ПЕНСИОНЕРКА!Не да връщат пенсионерка,искаха да НЕ ПЕНСИОНИРАТ КЛАСНАТА!!!Някой прави ли разлика???Освен това всичко е в минало свършено време! Всеки нормален човек,който чете статията без да е предубеден е разбтал какво искат-искат ДА СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!Много ли искат.Искат да въенат директорката там откъдето е дошла-тя нали е временно изпълняваща поста.Всички знаем кой я е назначил.Както я е призовал,така може да си я отзове ЗА ПОСТОЯННО!Интригите са в самото училище,не извън него!Радвам се,че народа се пробужда от 5вековен сън и иска промени,днес в обтазованието,утре в здравеопазването-това е пътя!Ясно е,че кокал трудно се пуска,ама и на хората ножът им е опрял до кокала...
110.
Още по страничен наблюдател до останалите страничн
27.08.2017 08:18:40
5
6
Чета и си мисля, че в коментарите зад защита на сегашното ръководство стоят въпросните директор и зам. директор на училището. Ако е така - представете се. Нека не ви е страх от родителски гняв. Имайте и вие доблестта и достойнството да го понесете след необмислените си действия. Родителя има право да се бърка във всички дела на училището, когато те касаят детето му. А вашето появяване само по себе си е скандал и вие го знаете. Кажете, като толкова ви бива като директор защо не ви назначиха в Елин Пелин. Защо няма все още обявен конкурс за директор на училището, на който да се яви те като имате такъв мерки да се биете в гърдите. Защо унижавате колегите си, защо за всичко ви е виновна предната директорка, защо наричате луди и глупаци родителите на децата в училището, което управлявате. Ако искате уважение, трябва да знаете, че това е взаимен процес. УПРАВЛЕНСКИ МАНТАЛИТЕТ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ ВОДИ ДО АЛЕРГИЧНИ РЕАКЦИИ И ОСТРА НЕПОНОСИМОСТ.
109.
До 107
27.08.2017 05:47:15
5
10
Отговарям какво искат още родителите: Да командват парада. Те да нареждат какво искат, а друг да носи отговорността. Да имат децата им шестици, а ако може да им ги гледаме денонощно 365 дни в годината за сметка на държавата. Това е. Нищо повече. Но най-обичат клюките. Присъствал съм на сутрешните им кафета и знам какво и как го говорят. После защо децата им са невъзпитани. Отговорът е ясен. Има много свестни родители. Те си мълчат. Ако могат да помогнат с нещо - помагат. Никога не вредят. Децата на тези родители след някоя друга година отиват за учат в чужбина. За родителите на кадърните и умните деца не им пука кой ще им преподава. Знаят, че всичко си зависи от детето и семейната среда. Хайде сега преценете на базата на коментарите под статията, написани от родители - на кой каква ме у средата. Чета, Чета, чета.... и недоумявам.
108.
Няма значение кой
27.08.2017 05:12:23
0
10
Явно г-жа Гатева не познава чувството за достойнство, защото в противен случай не би допуснала подобен скандал. Принципът "След мен - потоп" към който се придържа прехвалената госпожа едва ли подхожда на един достолепен и достоен човек. Познавам много учители, които са обучавали поколения родители - деца - внуци и които не ги оставиха дори 3 месеца, за да довършат учебната година. Вместо да правят драми и панаири - те правиха банкети. И още, и още се срещаме с тях. На една от тези госпожи сега дъщерите и са водещи учители в 2 от най-престижните бургаски училища. Повече от 15 години от този случай. Жената е жива и здрава. Със 240 лв. пенсия, но с достойнство и авторитет... До кога панаири в СУ "К. Петканов" и в други училища по този повод?!? Много години КТ не даваше право на директорите да пенсионират. Тогава имаше други драми. Млади учители си отиваха при съкращение, защото действаше принципът "на последно назначения". Сега КТ е променен. Добър или лош - закон е и трябва да се уважава и спазва!!! А щатните жалбоподаватели - щом имат излишни време и енергия - нека си пишат. Диагнозата им е ясна – синдром на „неуважените“ жени, съпътстван с изразен Едипов комплекс. И в това се изразява грешката на сегашното ръководство – неправилно е оценило средата. „Училище на края на града“, ако говорим за възвишеност, спомнете си Вапцаров: ".... какво тук звачи някаква си личност?!". Четейки статията и написаното по-долу у мен се затвърждава мисълта, че наистина Глупостта има крила, а Вие - и двете страни, се оставихте да полетите "като гълъбици" ....
107.
страничен наблюдател
27.08.2017 01:56:00
1
11
Добре де, обяснете какво точно искате, за да бъде решен проблемът ви. Въпросната учителка няма как да бъде върната, за да изведе класа, защото е трябвало да бъде отстранена години по-рано. Това е фатална грешка на предходния директор. Второ, какво ви касае вас ръководството, след като с децата ще работи друг учител, който вероятно ще бъде избран, предвид конфликта, с не по-малки качества от пенсионираната госпожа. Вас ви вълнува реално учебния процес и качествата на новия учител! Родителите нямат достъп до ръководството, а само в определени и то крайни ситуации! Ако има някакви проблеми в колектива не сте вие хората, а учителите да се оплакват! Не сте страна в техните разправии! Отмъщавате и се саморазправяте с директорката, единствено заради пенсионираната учителка ли?! Ами нямате право! Тя си е свършила работата, предходната не е!
Защо се занимавате с глупости и си тровите нервите?!
106.
Родител до 89
27.08.2017 01:00:40
5
4
Моля,представете се!Ако сте с чиста съвест и доблестно сърце,моля представете се!Майката от класа на г-жа Кузманова,която даде интервюто за Флагман се явява нещо като говорител на класа,така че няма нужда да нападате поименно.Под всички жалби до РИО и г-жа Ананиева стоят подписите на родители от този и други класове в училището.Спрете да бягате от основната тема на разговор и отново и отново да се връщате на пенсионираните преподаватели,моля!Съществения пеоблем е новото управление и най-лесния път е всички да си преместим децата и да ви оставим да си вилнеете на воля.Избрахме,за ваше огромно съжаление по-трудния път.Ако си мислите,че имате право да управлявате безконтролно,живеете в заблуда.Знаете ли какви са функциите на Училищния съвет,при избирането на който сте гласували и избрали член,който дори не е присъствал!??Грубо нарушение.Представете се и посочете точно кое от нарушенията на ръководството не е истина!Представете се и кажете изисква ли закона Конкурс за назначаване на Директор на едно училище,а за зам.директор?Представете се и кажете според вас чий интерес трябва да стои на първо място в българското училище!
105.
До Учител
26.08.2017 23:18:05
2
3
Да, знам. Знам и една стааара като света история. Явил се Господ на един човек. Съвсем обикновен. Казал му, че ще отрови водата след три дни за три дни. Никой да не пие от нея, защото ще полудее. Запасил се човека и тръгнал да предупреждава хората. Никой не му повярвал. Наричали го луд. Когато минали трите дни и водата била отровена, всички пили от нея и полудели. Само нашия герой не пил от нея. Вървял по улиците, спирал хората и ги молил да не пият островната вода. А те отново го сочи ли с пръст и го наричали луд.
Та така и с нормалните и с лудите - все е луд този който има мисия.
104.
Обобщение
26.08.2017 23:07:57
4
16
След дългото четене бих обобщил:
1. Майката е ясно, че е болна, луда, безработна и интригантка.
2. Който се пенсионира трябва да си ходи. Той е дал дължимото и трябва да почива. Преди да навършат годините всички реват : "един път за се пенсионирам - няма да погледна тая работа." А после не искат да си ходят.
3. Директорът затова е сложен там - за да прилага КТ. Щом КТ позволява пенсиониране, значи ще пенсионира.
4. Всички се бъркате в работата на учителите. Когато отидете при доктор вие ли му казвате как да ви ликува или....
5. Майките - спрете да интригантсвате по фризьорските салони. Думата "интригантстване" вече няма тежест. Това вашето е болестно състояние.
6. Относно младите учители - кръгла нула са. Не знаят как да се напишат заявлението. Искат модел от който да препишат. Не са чували за пълен и кратък член, за пунктуация.... А в същото време идват с отлична диплома и препоръка от Калоянова, която е някаква в бургаския университет.
7. Работата в образованието по-зле няма накъде да ходи.
8. БЯГАЙТЕЕЕЕЕ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА
103.
До 102
26.08.2017 22:59:40
2
3
Не съм съгласна с вас.Нали знаете- лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина.Нали не се съмнявате, че чрез пресата се манипулира общественото мнение....примери , колкото искате.
102.
До Учител
26.08.2017 22:50:16
1
5
Клюките си остават на махленско ниво и не стигат до пресата ама хайде, насила хубост не става.
101.
До министър-председателя!
26.08.2017 22:50:10
4
6
Предлагам пенсионната възраст само за учителската професия да се вдигне на 80 години! Явно е много лека тази работа, след като толкова много от тях имат сили, желание и възможност да работят след 60! Ниска им идва! Да се сведе до всички институции!
100.
Учител
26.08.2017 22:43:14
2
6
Само едно изречение- клюкарски истории...
99.
До Учител
26.08.2017 22:34:05
0
1
Вие явно сте от това училище - разяснете ситуацията, моля!
98.
Еха
26.08.2017 22:25:42
0
9
Сега остава да дойдат и "Господари на ефира" и всичко ще си дойде на мястото!!! Никой ли не се сети да ги извика? Веднага ще разплетат чорапа и ще се разбере кой приятел, кой брат, кой на булката сват...
97.
Учител
26.08.2017 22:23:28
4
5
Пенсионирали се много учители сега.Искате ли да знаете колко са излезли в заслужен отдих в последните години-ЕДИН.Престъпление е да няма приемственост в училище, да мислиш за собственото си и на приближените си спокойствие.По колко години след излизане в заслужен отдих работиха госпожите.А колкото до новата пом. директорката, трябва да са щастливи всички, които работят с нея- спокойно, ясно и точно.
96.
до 94
26.08.2017 22:07:13
3
4
При това некъдърна зам. директорка
95.
До 93
26.08.2017 22:07:06
3
2
Вие мен не ме мислете гледайте себе си:) Не аз съм седнал да мрънкал как държавата ми е длъжна и немога да си намеря работа. Ако тая енергия дето я губите в омраза по форумите ако я вложите да се осъвършенствате в професията сега нямаше да мрънкате цял ден как неможете да си намерите работа в града :)
94.
Питане
26.08.2017 22:02:44
1
3
Само тази учителка ли махат? Колко са освободените учители след идването на новата директорка? Само възрастта ли е причината за освобождаването им? След тяхното напускане има ли по-малко паралелки? Казвате в статията, че приятелка е назначена за заместник директор - там конкурс няма ли, как е назначена... Все въпроси, които поставяте, а не давате отговор.
93.
До 92
26.08.2017 21:58:09
4
4
Учила ви е някоя баба, в момента учител на 65, която ви е близка! И понеже още ви храни драпате за нея! Отивайте да работите и да си вадите парите сам!:)
92.
До 91
26.08.2017 21:53:21
3
4
Може би ме е учила някоя като вас затова не знам запетай да слагам :) Трябва ли да имам нещо общо с МОН че да казвам нещата каквито са? Късно май е за вас говорите сякаш сте изтървали някой влак и май много много ви е яд :)
91.
До 90
26.08.2017 21:45:36
2
4
След като нямате нищо общо с МОН, защо изказвате мнение?! Та вие една запетая не знаете и не можете правилно да поставите, неграмотен сте и дори не можете да работите с клавиатура на компютър, а сте седнал да квалифицирате учителите, че видиш ли били некадърни! Седнал и той да изказва мнение! Ходи си лягай, че стана късно!
90.
До 88
26.08.2017 21:37:15
3
4
Първо съм мъж и второ нямам нищо общо със МОН! Единствените които се заблуждават сте вие че ставате за нещо повече от селски даскал :) Ако сте толкова кадърна колкото се изкарвате отдавна да ви бяха оценили подобаващо. Явно самооценката ви се разминава с ралността! Колкото до младите учители назначават и ги уволняват защото за нищо не стават пък и все някой трябва да замества кадърните когато са в полагащ им се отпуск. Кадърните млади учители си работят и никой не ги е освободил!Както казах престанете да пишете глупости че се излагате все повече!
89.
до Зоя Гатева
26.08.2017 20:58:24
6
13
Заляхте училището с жлъчта и злобата си, доволна ли сте?!
Като не ви харесва, вземете и си преместете детето в друго училище.
А относно освобождаването на пенсионери, потърсете г-жа Делчева, която ви е обещала, че Кузманова ще стои поне до 70 години.
Относно високите резултати и спечелените медали, хайде да не заблуждавате обществото. Класа печелеше състезания проведени само на територията на училището и проверявани от обкръжението на бившето ръководство. посочете ми едно състезание провело се в друго училище на което имате каквото и да е отличие - няма такова!!!
88.
До 87
26.08.2017 20:16:40
5
6
Уважаема госпожо, не се правете на улави, няма кого да заблуждавате! Ние не говорим за назначаване на пенсионери, а за тези, които работят в момента с години и хал хабер нямат да си тръгват- хора в пенсионна възраст и такива, които вече са пенсионери! Защо не споделите, че младите учители работят като сезонни работници и всяка година се назначават и уволняват и то преди завършване на определената година! Много преди септември! И заповед на министъра имаше ( и него не признават!) и пак не се спазва- отворете сайта на РИО и вижте! Заради това лятото има толкова много обявени учителски места! Така ли ги задържате?! Не лъжете, че няма кадърни млади учители- има, но вие не ги искате! Не заблуждавайте обществеността, грозно е!
87.
До 86 Павлина
26.08.2017 15:49:25
7
12
Ами може би капацитета ви стига само за селски учител. Ако бяхте много кадърна щяхте да работите в града. Това че сте завършили нещо не значи че сте добър специалист! 1200лв заплата ехее то повече от директора :) Никой директор не предпочите да назначава "пенсионери" с много стаж пред "млад" без стаж понеже младите им излизат по-изгодно понеже не трябва да се чудят как да им плащат клас прослужено време от бюджета. Всеки директор би предпочел млад учител по-изгодно им но просто повечето са толкова неграмотни и некадърни че как да ги назначат?? Стига сте писали глупости никой не ви е длъжен да ви осигури място понеже сте завършили нещо:)
86.
Павлина
26.08.2017 14:49:27
10
11
На 24.08 бях на събеседване за учителско място, за 2 места бяхме 45 кандидата, от които повечето работим в отдалечени села и градове, защото в града няма място за нас, тъй като трябва да се подсигури работа на учителите незаменими пенсионери. Нашите деца в училище също имат постижения, грамоти и медали, кое тогава ни прави по- лоши учители от учителите пенсионери. Само че аз мръзна зимата по спирките, моят работен ден става 12 часа в, защото нямам удобен превоз да се прибера до Бургас, а учителите пенсионери работят не повече от 6 часа на ден, нямат проблем с транспорта и за бонус към заплата от минимум 1200 лв получават и пенсия поне 600 лева и като бонус едни добре манипулируеми родители. Страшна държава, страшни родители, страшни пенсионери!!!
85.
Боздукова
26.08.2017 14:20:40
9
17
Преди месец в новините имаше репортаж за преподавателка от Крушевец, която е минала и така спряганите 65 г. Децата я обожават. Тя има хъс да работи. Аз съм майка на бивш възпитаник на г-жа Кузманова. Спечели сърцето ми от първия миг. Дисциплинирани класове, усърдна работа, внимание, възпитание, високи резултати във всичките й класове. Преподавател, който събира паралелка за половин ден - нужно ли е повече да се коментира професионализма й или пък годините й? Скромен, деликатен и чувствителен Човек!!! На който цялата тази дандания, в която се спряга нейното име, идва в повече. Повярвайте ми. Тя бе готова да се оттегли в първия миг щом това бе по желано, за да няма конфликти. Ако аз имах дете в нейния клас, в тази ситуация, също нямаше да я пусна и щях да се боря! Тя е Човек, Учител, Даскал в оня смисъл, който много от Вас са забравили. А един такъв човек заслужава цялото уважение, внимание и благодарност за труда си. Простете, г-жо Кузманова, че завистта надделя над човещината и разума и бяхте лишена от достойно сбогуване с професията. А към Флагман - проверете фактите, документите, срещнете се и с други родители, учители, потърсете г-жа Директорката за коментар, Инспектората, Ананиева в Община, Министерството и напишете една наистина сериозна статия.
84.
PE
26.08.2017 14:07:03
6
16
До Вили: цитирам:"Младите учители не стават , но и те опит трябва да трупат".Младите учители не стават , ама да им дадем работа, за да растат децата ни неграмотни.Те и младите лекари не стават, ама и на тях да им дадат шанс да трупат опит пък дано уморят повечето от вас злобни, дребни хорица.Браво Гатева с теб сме!
83.
хаха
26.08.2017 13:18:07
4
17
Бъдете сигурни че ако младия учител е кадърен той работи! Не могат да си намерят работа само некадърниците и между другото това че си завършил нещо си не значи че те бива в професията защото всички знаем как се пишат оценките в днешно време и как се завършва униферситет:)

Ако аз съм завършил медицнския ама нищо не знам и после като отида някъде и едва не осакатя някой човек и някой след мен трябва да ми оправя мизериите и не ме взимат никъде да мрънкам че тъпите пенсии професори не можем да ги мръднем с топ и аз немога да работя? На кривата ракета космоса и пречи :)

Айде всички защитници на младите безработни учители да си направят следния експеримент - пуснете една обява в джобс че търсите учител до 30 или колкото там години искате да видите какви CV-та ще съберете и колко грамотно ще са написани. А пък ако не ви е достатачно може и среща да си направите да видите какъв говор и каква лексика ще има :) Затова няма много млади учители защото нивото им е плачевно направете си експеримента и ще се уверите сами както казах кадърните млади учители си работят!
82.
хаха
26.08.2017 12:45:38
5
15
къде са тези млади учители дето искат да работят? При положение че е пълно със свободни места ама те явно не знаят и къде са обявите за места или не знаят с гугъл как се борави:) Как при недостиг на учители мрънкат че не можели да почнат. Истината е че повечето записват педагодика ей така да имт дипломка и после като влязат при 30 деца в градината или при разглезените деца в училище и им минава мерака. И заплатата чисто е 600лв с великите увеличения.Така че предпочитат да си клатят краката като продавачки или фризиорки за същите че и повече пари! На младите учители никой не им е взел хляба понеже има достатачно обяви за работа но странно защо стоят празни. Питайте и някой директор какви хора се явявяват на интервюто за работа и как нямат елементарни познания пък деца ще учат. Смях...
81.
Ден на Трети клас
26.08.2017 11:48:37
6
10
Велизаре,и Вие №78,видно е,че Гатева е развързала синджира-дай Боже всекиму!Видно е и още,че вие със синджира ще си умрете.Ако сте си избрали ролите на товарно магаре-да вървите с наведена глава и да носите колкото ви товарят-ок,носете си товара,И оставете другите,които освен,че знаят да си плащат данъците,знаят и да си търсят правата.Защото за да се случват промените където и да е са нужни будни граждани,като родителите на този клас!!!
80.
До73
26.08.2017 10:09:17
3
7
Много, много сте далеч от ИСТИНАТА и за ситуацията в училище и за много кадърното госпожа.Но не само това...далеч сте и от истинското състояние на училищнатасистемата в България.Никой не иска да направи истинска реформа, а само козметична. Ако мислите, че в другите училища всичко е наред много жалко.
79.
До 78
26.08.2017 09:42:44
5
6
Ама много сте отворени,като сте анонимни бе....Що не застанете като Гатева с имената зад думите си?
Още една учебна година ще чакаме МОН да сложи ред в това училище и догодина ако се наложи всички ще си вземем децата за ръце и ще идем където си искаме....Защото има и други училища в комплекса,където слава Богу нещата са на ниво!
78.
:)
26.08.2017 09:05:21
5
9
Гатева, Гатева...Много са ви развързали синджира.. Във всяко едно училище има директор, зам.директори, учителски съвет, синдикати и комисии по различни проблеми, т. е. ръководство. При условие, че няма някакъв сериозен случай ( да пази Бог) какъв го дирите в това училище да кадрувате? В друг бранш, в която и да е институция, директорът щеше да ви покаже вратата, да си вземете детето и да ходите ако искате с него на Луната. Много реформи трябват в образованието, защото тази система е вече стара, вехта, не работи, но няма кой да внесе новото... Щял да дойде някой от улицата и да решава кой да работи?! Не сте добре...
77.
Велизар
26.08.2017 07:31:35
6
10
Абе тази Гатева като я гледам на снимката ми се струва, че е с комплекси и иска да стане известна пред някои. Със сигурност е безработна и е решила да оправи училището. Ако директорката слуша всеки родител, то училището ще стане пансион. Гатева да си гледа в своето канче и да не се бърка другаде. Много взехме да разбираме от всичко.
76.
Вили
26.08.2017 07:20:49
5
7
Вили до РЕ: Може да е страхотна, но е на 65 години. Вземете си я за частен учител. Младите учители не стават, но и те трябва опит да трупат. Чистачи ли да ги правим в чужбина, а тук пенсионери да работят???
75.
Вили
26.08.2017 07:20:49
4
4
Вили до РЕ: Може да е страхотна, но е на 65 години. Вземете си я за частен учител. Младите учители не стават, но и те трябва опит да трупат. Чистачи ли да ги правим в чужбина, а тук пенсионери да работят???
74.
Вили
26.08.2017 07:20:49
8
3
Вили до РЕ: Може да е страхотна, но е на 65 години. Вземете си я за частен учител. Младите учители не стават, но и те трябва опит да трупат. Чистачи ли да ги правим в чужбина, а тук пенсионери да работят???
73.
Истината
26.08.2017 06:37:39
6
15
Хайде СПРЕТЕ ВЕЧЕ всички и си отворете очите!Българина все в паничката на съседа гледа...На злобните и завистливи колежки от СУ„К.Петканов”ще кажа,че с плюене и съскане до никъде няма да стигнат.На срещата в учителската стая с Ананиева видяхме що е то„колегиалност” и ЛИЦЕМЕРИЕ.За да застане зад вас цял един клас се искат заслуги,а не дълъг език.Пред г-жа Директорката мълчахте като мушнати гайди,а после в коридорите си казахте,че видите ли имало НАПРЕЖЕНИЕ в училището!Няма по-лицемерна гилдия от вашата!И стига сте яли г-жа Кузманова-нито е взимала пенсия и заплата,нито е драпала да остава!!!Като си харесвате ръководството,ползвайте си го със здраве,мънкайте в кабинетите и съскайте по коридорите!А за българските деца да му мислят родителите!Защото явно държавата не мисли.Докато има наши и ваши и делигиран бюджет,дето бута незнаещите до диплома няма какво да очакваме от българското образование!
72.
Думи нямам
25.08.2017 22:42:30
3
14
Чета коментарите и не мога да повярвам. Млад човек, който иска да работи като учител, с образование, семейство, деца, бъдеще и то в родината си, без работа, без пари, без възможност и шанс да натрупа стаж и да достигне до пенсия, която вероятно никога няма да успее да получи и се бори не за друго, а за парче хляб го наричаме МАТЕРИАЛИСТ! Ние сме ударили дъното и няма вече дори накъде да копаем! На какво ги учите тези деца, след като ценностната ви система и чувството за справедливост са тотално и безвъзвратно сринати..
71.
Да питам
25.08.2017 22:25:00
3
13
Да зададем основния въпрос... ЗАЩО НЯМА ОБЯВЕН КОНКУРС ЗА ДИРЕКТОР НА УЧИЛИЩЕТО ВСЕ ОЩЕ? Да се явят кандидати, да си защитят програмите, да се спечели от някого, да се назначи този човек за директор и машината да заработи... Отново. Какви са тези временно (завинаги) изпълняващи длъжността... Закон! Точка.
70.
на 43години
25.08.2017 22:07:59
3
13
Бреееее,то младите учителки ,откога пък им се разработи толкова бе,....според мен мотива им е само един ,че министъра каза ,че заплатите им ще се увеличават сравнително добре.Призвание трябва ,мили момичета ,майките вече не са прости ,всичко разбират!Аз колкото млади учителки познавам ,те все за пари говорят ,а нивото им и като работа е твърде ниско ,има и млади у-ли без стаж ,но имат желание за развитие ,ето такива заслужават да бъдат назначавани и оценени,така че ръководствата на у-щата като правят интервюта много прецизно да отсяват ...защото от учителя зависи бъдещето на нацията!
69.
До всички клеветници
25.08.2017 22:00:18
2
6
Злобни материалисти, нямате други ценности.Драскачи и подмазвачи.
68.
ти- до 67
25.08.2017 21:13:07
5
7
Спрете да се излагате повече, станахте за смях на цял град! Аргументите са ви куци! Като толкова много харесвате пенсионерката си я вземе за частен учител и да преподава на децата ви. С пенсия, заплата, частни уроци и още стаж, който да й повишава още и пенсията, докато младите са без работа (пари, стаж, трупане на опит) , ще й преседне много! Хайде стига простотия, жалки сте!
67.
АЗ
25.08.2017 21:02:11
4
12
Само да питам- единствено учителите пенсианери ли точат бюджета? Много злоба се изсипа върху г- жа Кузманова. И питам такъв добър манипулатор ли е, че манипулира родителите на цял един клас. Как един не се сети, че Ние сме доброволно зад нея. Тя е прекрасен човек и педагог. Родителите били манипулирани, децата ни били групави. Грамотите ни значели нищо. Докато има такива хора, които умаловажават труда на другите никога няма да се оправим. Ако не се възнагряди навреме труда на тези деца какъв стимул им се дава.
66.
Родител до 65
25.08.2017 19:43:07
4
10
Кой ви е каза,че не ни е молила?
И в този случай никой не защитаваме,госпожата работи достойно и след като я пенсионираха се оттегли.Това,което правим в момента е изкарване на светло нарушенията на ръководни органи...Друг е въпроса,че редакцията измести фокуса и всички нападнаха работещите пенсионери...
65.
До 64
25.08.2017 16:12:59
6
12
Десетки хиляди като госпожа Кузманова си отидоха с достойнство и чест!Ако е частица от това за което пишете отдавна щеше да ви помоли да спрете да я защитавате!
64.
PE
25.08.2017 15:38:33
8
19
Ако само един от вас, които плюете учителите в пенсионери бихте имали възможността да познавате ЧОВЕКА госпожа Кузманова едва ли бихте могли да напишете нещо негативно за нея.Ако имахте шанса да я познавате щяхте да знаете колко страхотен ЧОВЕК, и всеотдаен педагог е тя.Госпожа Кузманова е един интелигентен, възпитан и чувствителен човек.За нея учител е не просто професия, а ПРИЗВАНИЕ!Засрамете се!
63.
PEPI
25.08.2017 15:20:37
7
11
Блестящи манипулатори има сред тия учители.Как съумяват да прикоткат родителите не зная.Стават за политици.Сбъркали са попрището си.На всякъде има по няколко пенсионери ,които не позволяват и косъм да падне от главата им.Получават си едновременно и пенсия и заплата .Ако директор реши на тяхно място да назначи нов скачат като стари бойни коне и тръгват в поход начело с родителите.Браво на тях!Така се точи двойно бюджетът .Истински ще подготвят децата ни за живот в България!
62.
До 58
25.08.2017 13:40:41
9
15
Вие,драскачите и подмазвачите,наясно ли сте,че зад тази майка,на която и е писнало от шуро-баджинащина стоят родителите на деца от цял един клас,между които има юристи,финансисти и още доста личности,които са на ТИ със законовите наредби.Тези нарушения,които не са документирани,могат да бъдат проверени и потвърдени много лесно и бързо...Но пък голяма част от нарушенията са описани в протоколи и са писмено заведени и в самото училище!
61.
енгибаров
25.08.2017 12:35:46
5
13
Незнам какви ги е забъркала кака Вили но нейната дясна ръка ръка гл. специалистка Т. Алексиева ФВС е балон пълен със злоба и простотия.Пълна бездарна парашутистка време е този балон да излети от РИО.
60.
енгибаров
25.08.2017 12:35:46
3
12
Незнам какви ги е забъркала кака Вили но нейната дясна ръка ръка гл. специалистка Т. Алексиева ФВС е балон пълен със злоба и простотия.Пълна бездарна парашутистка време е този балон да излети от РИО.
59.
до 57
25.08.2017 11:26:39
2
8
На друго място нямаше да има "казвам ти, дъще, сещай се снахо", а отдавна нямаше да ви има. Превръщате се в много голям проблем, разберете го най-после. Изгонихме лекарите, после като изгоним и младите учители какво ще стане?! След вас и потоп ли?! То бива, бива наглост, но вие срам нямате, то стана ясно и е видно!
58.
До 52
25.08.2017 11:22:59
12
13
Какви нарушения на директорката? Няма никаква конкретика и доказателства. Същата майка веднъж каза: Щом не става на нашето, ке пишем, за да я очерним директорката. Всеки може да си пише каквато иска. То затова и Ананиева и Илиева нищо повече не са предприели. Защото няма конкретика в обвиненията, а относно пенсионирането - те са ЗА пенсионирането.
57.
читател
25.08.2017 11:18:25
3
4
Защо ли не разбрахте манипулативния характер на статията. Подведен родител за да се обслужи поговорката "казвам ти дъще, сещай се снахо" за останалите учители в пенсионна възраст, или разбиране "големите" управленски възможности на поръчковите новоназначени "срочни " директори . Манипулациите в този инспекторален регион са характерност, жалко за посредниците.
56.
Спрете
25.08.2017 10:27:26
1
11
Спрете се скъпи родители-преклонена главица сабя не я сече !
Ха ха
Подмазвачии
55.
Аз
25.08.2017 09:52:39
8
15
Когато в други училища пенсиониран учителите по време на учебната година какво става? Работата продължава нормално и никой не прави трагедия от нова.Но в,, К. Петканов'' години наред бяха задоволявани претенциите и хрумванията на родителите, даже и нарушавайки закона.И сега една мила майка се опитва отново да се разпорежда в училището.Това време свърши и някои хора не могат да се примирят с това.Защо никой не коментира и хубавите нека, които се правят..Отвратително е да създаваш интриги и да разнасяше разни клюки...Спрете се скъпи родители ..
54.
Айде
25.08.2017 09:40:56
8
11
Айде натегачи,плюйте,плюйте родителите,сигурно и децата така плюете!Що пък някой да ви търси сметка,ами не си трае.Що пък да не си живуркане,като плужеци,изтривалки на ръководството?Драскайте,плюйте,това добре го.можете!Живота утре и вас добре ще ви наплюе и то абсолютно заслужено :-)
53.
До 52
25.08.2017 09:12:42
12
11
Статията показва, че някаква безмозъчна майка е седнала да определя правилата в училище! Коя учителка била тормозена, коя не, кой ще работи до 100 години, кой ще й учи детето и т.н и т.н. Тя откъде знае какво се случва в "кухнята", откъде ги има тези наблюдения и кой изобщо и дава тази вътрешна информация?! Това говори за изкуствено създадено напрежение от въпросната пенсионерка, защото ако тя има малко достойнство ще ползва авторитета си и ще тушира проблема! Изглежда много пенсионерки учителки и такива, които са за пенсиониране и не си тръгват ще завършат кариерата си по този начин обругани, защото те това заслужават!
52.
!!!
25.08.2017 08:51:31
10
12
Ееей,слепци!
Статията е 17 абзаца,14 от които засягат провиненията на директорката и само три са за госпожата,която вече не работи там,както се разбра.
Вие,плювачите,само толкова ли можете да четете или се натягате на директорката парашутистка,а???
51.
К2
25.08.2017 07:45:01
9
19
Кузманова е достоен човек ,който не трябваше да си отиде по този начин ...Какво обаче прави личната приятелка и пенсионерка ,бивша директорка на "Морска Звезда" в същото училище ?Как едни пенсионери се освобождават а други се назначават в същото време?Коя е Милена Атанасова там от същия приятелски кръг за това е зам.директор.Е няма такъв цирк...Едни и същи хора си подават топката бездарни ,връзкари жалко за българското дете!
50.
Вили
25.08.2017 07:35:38
10
14
Уважаеми читатели! Не се яжте безсмислено, моля. Нямам нищо общо с училището. Нямам деца, които да са ученици. Те пораснаха и поеха в живота преди 10 години. Но, коментирам тук защото се възмощавам. Може директорката да е парашутиска на малоумните от ГЕРБ, но чуйте: това е скалъпена работа. Ей хора, няма незаменими хора. Съберете средства и купете памперси на тези учители, които искат да работят след навършване на пенсионна възраст. Какво иска тази "разплакана" майка, която е със сигурност близка на въпросната 65-годишна учителка. Ами тя е трябвало да се пенсионира още преди 5 години. Но тогава пък бившата директорка се е ограждала с блюдолизци и не е спазила закона да даде предизвестието на тази така "ценна" учителка. То си има край. И най-добрият да е щом е навършил години за пенсия, то моля, сам се оттегли. Не чакай да станеш за резил като започнеш да се подмокряш. А и от кога пък родителите започнаха така силно да разбират кой учител е добър и кой не е? В си хванете децата да учат, да не се дрогират, да не правят секс на 10 години, пък тогава се ровете в учителската професия. Хайде радвайте се на глезените си дечица - момченца, които се епилират гърдичките и момиченца, които се срамуват, че още са девствени.
49.
Alex
25.08.2017 05:13:35
5
19
А младите кога да се реализират ?Като е време за пенсия да се пенсионира.Някои учители на 50са сдухани,а на 65....Време е за промяна
48.
АС
25.08.2017 02:28:02
4
16
Злоба, много злоба. Виждам как се говоди за морал и чест... а къде са вашите морал и чест . Пред ръководството мили очи, а в коридорите - тежко Ви било и несте съгласни с новостите. Плюете се и интриганчите зад гърбовете си. Това достойно ли е? И искате подкрепа, от къде на къде. Младите нямали работа... така е но не закото няма работа, а зящото са малко кадърните и желаещи за рабата. Виждали сме и сме чували как г- жата влиза в час и си вади каталога, или си пробва червилата. За такива учители ли да се застъпваме? Малко са кадърните и амбициозните. А относно г- жа Кузманова съжалявам искренно, че дългогодишния и труд и работа трябваше да завършат по този недостоен начин. Оплют от неблагодарни родители и злобни колеги. Подложена на психически турмоз заради това, че НИЕ родителите си търсихме правата.
47.
Господин Бреинуош
25.08.2017 01:06:19
4
12
Не се притеснявайте скъпи, родители вашите деца ще бъда много добре обработени и промити досущ като вас самите. Накрая на обучението си ще са изпечеби лъжци или покорни роби. Всички влизат в училище различно умни и излизат еднакво тъпи само че някой хора живеят в илюзия че са научили нещо. Да научени да се навеждат по добре и че не могт да променят нищо, защото всичко си е така от време оно. Та ние ли ще променим системата ми тя си е измислена. Добре смазан механизъм. Роба учи детето си как да бъде роб как да не задава въпроси, как да бъде покорно и един ден да бачка за някой за мизерна заплата. Да сее научило да приема всеки за авъоритет да се е научило да приема всичко на доверие и после учи мама да стане човек хаха по голяма глупост няма, но за сметка на това детето ви ще знае всички турски празници химна на циганите и че Ботев и Левски са терористи ....... Спрете телевизора и започнете да мислите самостоятелно и това което на времето ви учиха в училище е една голяма лъжа. Научете се да се съмнявате бе хора вече не ходите на училище няма да ви дърпат ушичките....
46.
До 42
24.08.2017 23:30:08
11
17
Ти забърка интригата, а сега се оправдаваш. Кой ти е обещал , че учителката че изведе випуска? И какво като не го изведе? Детето ти за полята ли ще държи бабата до 4ти клас? Чета и невярвам, че някой допуска някаква си майка да дирижира всичко в училището. Друг е въпросът ако нещо ти е обещала учителката. И какви медали, грамоти и прочие... Всички знаем тежестта на наградите до 7 клас. Госпожо, просто престанете да интригантсвате. Цялата колегия вече е настръхнала срещу вас. Безработна ли сте, че ви остава време за такива писма и глупости. И на мен ми обещаха, че шефа ми ще стои още поне 10 години, ама той взе, че замина за чужбина да живее. Язък за обещаното ми.
45.
До 123
24.08.2017 23:10:54
3
12
Напълно сме съгласни с мнението Ви. Въпросната г-жа Петканова е жена с нисък морал и лош пример за нашите деца. Време е тя да си отиде от това училище!
44.
ai
24.08.2017 22:50:04
3
11
До 14,
Защо не конкретизирате-имена, класове? Какво означава: помагайте?!!! Като имаш наблюдения, подаваш оплакване където и както трябва? Кои учители ходят пияни на работа в А.Страшимиров? Може ли да сте такива "мишки"? Уж се притеснявате за децата си, а не предприемате нищо. Това училище си има директор, Има си Инспекторат по образованието, както и Кмет и община.
43.
И аз да кажа
24.08.2017 22:49:08
11
10
Другарко Гатева, айде без плюене! То, пък, щото при предишната директорка хич не беше шуробаджанащина! Такова гнездо на оси...Всичките от основаването на училището, работещи в него. Много добре, че смениха директора да ги поразтури и да наложи закона. Естествено, че няма да е удобен за никого нов човек в утвърден персонал! Не съм против пенсионерите, но някои от въпросните далеч не са педагози, въпреки резултатите! Оставям детето си в това училище и след 4 клас, защото вярвам, че най-после ще има ред. Надявам се настоящият директор да се докаже и в нашето училище и да заеме длъжността за постоянно. Аз и моето семейство не сме имали проблеми след смяната на ръководството, но преди него - да!
42.
Зоя Гатева
24.08.2017 22:40:27
11
23
Четете внимателно ,моля!
За мен на първо място,както може би и за всеки родител стои интереса и благото на детето ми.
Когато записвах детето си ,избрах да бъде в СУ"К.Петканов" заради многоуважаваната като педагог и човек г-жа Ст.Кузманова.Информацията ,която ни бе подадена беше,че госпожата ще изведе още един випуск до 4 клас и тогава ще бъде пенсионирана.Уви пенсионираха я тази година,въпреки противопоставянето на родителите.Тя самата искаше да си тръгне доста преди края на учебната година,заради натиска упражнен върху нея.Никога не е настоявала да остане.Настоявахме ние -родителите!Настоявахме,защото въпреки многочислеността си ,нейният клас е с най-висок успех,най-добра дисциплина,най-много медали и награди....
Вместо заслужено уважение на финала на професионалния си път тя получи неуважение...
Всеки ,който лично я познава би и целунал ръка,само завистниците биха я подминали....
Бедата не е в пенсионирането на възрастните преподаватели,а в начина по който това се случва и кога е най-удачно да бъдат пенсионирани,без да бъдат засегнати интересите на децата.
Моите уважения към младите преподаватели,но вместо да плюят по-опитните могат да си подадат ръка и да поемат достойно щафетата.А госпожа Директорката,ако е съвестен ръководител би работила в посока да сплоти и обедини колектива си,да оцени опита и да търси обратна връзка с родителите,за да знае кое как се отразява на поверените и ученици ако евентуално я интересува.
Така че проблемът не е в пенсионирането на качествените педагози а в това как се случват нещата в българското училище,където расте бъдещето на нацията!!!
Моля,не бъдете толкова жлъчни към хора,които дори не познавате!Все пак сте пример за децата си!
Относно журналистката,написала статията -явно реши да търси сензация,а не истината и доста е преиначила информацията....като всички медии у нас.
Интервюто ,което дадох по телефона беше в следствие една статия във Флагман ,в която г-жа В.Николова споменава кампанията която водели родители на третокласници за връщане на пенсионирана преподавателка.Такава кампания няма!Кампания се води срещу Директорката с цел нейната оставка,поради куп нарушения,вкл. нарушения на изискванията за избор на Училищен съвет,тормоз върху учители и родители и други нарушения,които сме описали писмено в жалби до г-жа Ананиева и В.Илиева.Истината е една и не искаме тя да е за сметка на децата ни!!!
41.
До 37 и всички останали
24.08.2017 21:54:28
8
7
Ето това е платен драскач който явно си е збъркал дозата
40.
Ваня
24.08.2017 21:40:56
10
18
Немога да разбера какво общо има финансовото състояние на човек и професионализма му. Миже да си на 65 и фа се ползваш с авторитет пред децата иродителите. Заставам зад родителите и г-жа Кузманова . Скъпи родители борете се за нея . Синът ми беше нейн ученик преди години , няма такъв петагог , разкошен човек.
39.
Учител
24.08.2017 21:39:45
15
17
Г- жа Кузманова винаги е работела с отбрани деца.За съжаление нямаше чест и достойнство да се оттегли с вдигната глава, а забърка голяма каша.Добрите хора знаят правилните решения.
38.
С
24.08.2017 21:28:29
12
17
Г-жа Кузманова е от малкото останали учители,които си вършат съвестно и отговорно работата, а младите и колеги вместо да злорадстват могат само да черпят опит от нея!
37.
До 36
24.08.2017 21:18:01
13
14
Видно е, че и ти не можеш да пишеш. Неграмотна си. Научи се кога се пише ьо. Иначе претенции. В кой закон пише, че родителят си избира учители за детето? Никъде. Избира си училище и то не винаги и това може да стане. Стига си кадрувала. Има си директор, назначен за тази цел. Ако си такава и на твоето работно място, началникът ти ще те ликвидира незабавно. Дай им на тия прости майки само фейсгрупи и стачки. Я отивай да работиш!!! Все за децата си мислели, а се оказва, че децата са курви и наркомани още в 4 клас.
36.
Родител
24.08.2017 21:03:11
9
11
Относно въпросната преподавателка въпроса беше да си довърши випуска.
Както и де е госпожата доброволно се отказа от това си намерение заради тормоз и опити да пъде оронен престижа и. Вупросът е серьозен ще помоля ботовете които коментират глупости да престанат става въпрос за нашите деца и нашето желание кой да ги учи. Никой не е казал че е лошо да се дава рад на младите но не е това начина. Просто въпросната директорка няма подход и нормална комуникация със засегнатите родители от неините действия.
35.
Д
24.08.2017 20:27:53
12
16
А бе всичко трябва да е според резултатите!Щом нейния клас е с най-висок успех, значи трябва да е учител!!
34.
Ммм
24.08.2017 20:24:29
11
18
Като педагог и майка смело мога да заявя че учителите трябва да ги пенсионират дори под 60. Не се излагайте родители има професии където възрастта е от значение и старостта си казва думата. Затова образованието ни в момента е на такова ниско ниво. Нито децата слушат старите нито те могат и искат да се нагодят към младото и модерно поколение. Редултатите са плачевни когато отидат другаде след 4 клас.
33.
Учителката
24.08.2017 20:20:41
18
18
Голяма злоба еииии, не се спряхте Гатева и Кузманова. Не ви отива, поне малко срам и достоинство нямате ли че чак до тук стигнахте. Красиво ги украсихте нещата спор няма. Поздравления.
32.
ДИТЕКТОРИ -ФЕОДАЛИ
24.08.2017 20:17:13
8
30
ВСИЧКИ БЪРКОТИИ ИДВАТ И СА ПРЯКО РЪКОВОДЕНИ ОТ ВИОЛЕТА ИЛИЕВА-РИО БУРГАС. ТЯ НАЗНАЧАВА ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩАТА. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ТЕ СА ВЕРНОПОДАННИЦИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ. ДИРЕКТОРСКИТЕ И ЗАМ ДИРЕКТОРСКИТЕ МЕСТА СА ТИХ ПРИСТАН НА НЕКАДЪРНИ КАРИЕРИСТИ ГЕРБЕРИ.
ПРИМЕР Е СТАНКА УЗОВА ДОСКОРОШНА ДИРЕКТОРКА НА ПГТ И ЛИЧНА ПРИЯТЕЛКА НА МОМАТА ИЛИЕВА. ТЯ ДОСКОРО БЕШЕ ДИАМАНТА НА НЕКАДЪРНОСТ В КОРОНАТА НА В.ИЛИЕВА , НО ВЕЧЕ.ДРУГ ПРОБЛЯСВА.
КАКТО Е КАЗАЛ НАРОДА, РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА. ИСКАИТЕ ОСТАВКАТА НА НЕКАДЪРНАТА ДИРЕКТОРКА НА РИО БУРГАС ВИОЛЕТА ИЛИЕВА.
ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ИМА МАНДАТНОСТ ЗА ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩАТА, КАКТО СА ДЕПУТАТИ, ДИРЕКТОРИ НА ТЕЛЕВИЗИЯТА И РАДИОТО.
ДОКОГА ДИРЕКТОР НА УЧИЛИЩЕ ЩЕ Е СИНОНИМ НА ФЕОДАЛ ДОЖИВОТЕН.
ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ.ЗА ПРОТЕСТ ВЪВ ФЕИСБУК ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ДИРЕКТОТА НА РИО БУРГАС ЗА ПОРЕДИЦАТА ОТ СКАНДАЛНИ ПЕРСОНАЛНИ НАЗНАЧЕНИЯ.
31.
Георги
24.08.2017 19:52:32
7
25
Аз съм учител... е, поне исках да бъда. Разказаха ми играта. Години наред замествах къде ли не. После ме взеха на редовна работа, ама на срочен договор, който се подновява преди всяка учебна година. Не мога да натрупам стаж. Вдругиден няма да мога и 100 лева пенсия да взема.
Защо го правят това, не мога да разбера. На децата им се гади от старци, искат млади хора. Не знаете какъв фурор съм правил в класовете, в които съм преподавал, защото децата не са виждали млад учител: не заради брилянтните ми преподавателски качества, а самото ми присъствие като млад човек, различната енергия, различният подход – истинско удоволствие да работиш.
Вече не съм учител. Имам само един живот и нямам време за губене.
30.
и просто истината
24.08.2017 19:30:25
8
22
Не съм засегната лично от случая, но просто стават нагли - и пенсия и заплата. И къде ще работят младите хора в тази държава? Как ще се реализират?Но сигурно държавната политика е такава!!!
29.
млад учител
24.08.2017 19:29:01
11
15
Предлагам всички млади учители да се организираме и да надигнем глави! И в защита на директорката на въпросното училище, която явно е един достоен ръководител, след като се е осмелила да си свърши работата и да не се надупва на този онзи кадровик! Не ние ще заминаваме за чужбина, а старите да се приберат у тях си, защото е крайно време да спрат да нахалстват! Ножът вече е опрял до кокъл и тази дълго няма да я бъде! Държи ли директор такава баба, той да бъде уволнен!
28.
Съгласен
24.08.2017 19:18:27
8
14
Да в Страшимиров в Славейков вече е ад. Голямото ми дете беше там перфектно. Сега при малката е трагедия. Много лоши даскалици. Какво да правя ?
27.
До 20
24.08.2017 19:08:05
6
13
Не е само Стоева. Много са некадърните учители в Страшимиров. Горките ни деца. Извинявайте но това си е мафия
26.
АДРИАНА
24.08.2017 19:01:27
2
15
Толкова съкратени и тройно повече млади учители чакат за място,а такива манипулаторки и техните маши не им позволяват да влязат в училище!
25.
до учител22
24.08.2017 18:54:14
2
18
lКой свят живееш бе даскале.Тук госпожата отдавна си получава пенсията!Заплата й е бонус към нея!Във всяко училище има поне по пет такива парчета и на пенсия и на заплата!Смятайте как се точи бюджета.гОСПОЖА УЧИТЕЛКАТА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЕДНОТО КАТО Е ТАКЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИ УЧИТЕЛ1
24.
BЪХ
24.08.2017 18:50:23
4
15
Гатева,Гатева собствен мозък нямаш ли та си дала главата си под наем на една манипулаторка?
23.
svidetel
24.08.2017 18:48:16
6
7
Тая Галя Стоева спеше он време с Г-н Тодоров.Голяма мръсница....
22.
Учител22
24.08.2017 18:47:10
5
16
Най-удачно е въпросната госпожа сама се пенсионира. Заради такива женици, които „не пускат поста„ младите кадри, които завършват сега и искат да се реализират като учители стоят без работа, и когато отидат на интервю не ги взимат защото нямали опит...ами как да имат като не им се дава възможност, държат се на работа някакви старици...... После защо младите бягат извън България.....
21.
PEPI
24.08.2017 18:46:49
7
18
В това котило там пенсионерско тая интелигентна жена-директорката едва ли ще оцелее,Ако бяха проведени конкурсите за директори и жената беше спечелила,колектива щеше да се кротне.Но от МОН нарочно държат директорите на временен договор за да им вършат мръсната работа.
20.
До 14
24.08.2017 18:38:49
5
19
В Антон Страшимиров ще е трагедия още доста години. Там има една Галя Стоева, която командва директорката. На почит са всички нарушители от обкръжението на тая Стоева. Интригантка голяма била.
19.
cls
24.08.2017 18:38:07
3
16
Да е. Трябва със закон да се забрани на пенсионери които взимат средна и над средната пенсия да работят. Ето сега заради тази пенсионерка, един млад човек трябва да чака. Иначе работодателя иска опит от младия. Е къде да го придобие при положение, че е окупирано с пенсионерчета.
18.
Тина до АЛИНА
24.08.2017 18:37:42
12
13
Директорката да си върви!С какво право ще гони хора и на пенсия и на заплата.Хич не ни интересува ,че двойно се точи държавата.Пенсионерите сме незаменими!!!!
17.
Племе, наречено родители
24.08.2017 18:36:25
14
27
Сегашните родителите са отвратително племе. Имат болни амбиции и никога не знаят какво точно искат. За тях е важно да има панаири и скандали. Ту искат да махнат пенсионерките и да се назначат плади учители, ту искат обратното. Коментарите в други статии на Флагман показват точно това. И друго, родителите винаги преувеличават и завиждат на хора, които са постигнали нещо - било директор, било началник и всичко, което над тях. Тази директорка не е човек на Илиева, а на Дияна Йорданова. Госпожа Ви Ай Ай къдрува навсякъде. Но го прави чрез Началника на РИО. Апел към родителите - възпитавайте си децата, но не така, както вие сте възпитани, а така, както са били възпитавани вашите баби и дядовци. Не очаквайтеучителите да наливат мозък в празните глави на питомците ви. Да, те са питомци, защото вие ги отглеждате като такива - храните ги и ги обличате. Останалото го оставяте някой друг да го върши. Аз съм родител на дете от въпросния клас. Все ми е тая кой ще преподава на детето ми, защото си знам отговорностите и задълженията към детето си, когато то си е у дома. Между другото госпожата пенсионерка също налива масло в огъня. Искат да се напикават и насират в класната стая, но да вземат последното увеличение, последното ДМС, последното диференцирано и т.н. Съжалявам ако с тези си думи съм засегнал някого, но така е. Истината боли. Цял панаир за една пенсионерка. И да смените директорката - пак тая. Ще дойде друг и той също ще приложи законодателството. Пенсионира тези, които имат необходимата възраст и дава работа на младите безработни. Директорката си била назначила за заместник-директор близка прителка. На тази длъжност естествено е да назначи доверен човек. Вие кво искате? Дасе довери на случаен безработен ли?

Извинявам се ако имам печатни грешки.
16.
До 9
24.08.2017 18:34:52
2
16
То такава проста даскалица има и в едно друго училище. Ана Бошнакова се казва. Ходи облечена като рапър, хипи или какво искате я наречете. А гони 60 години. Колеги и ученици я обсъждат, но тя си ходи с ботуши на платформи, с пръстени с черепи и т.н. Образованиееее.... никакво те няма вече.
15.
Бивш ученик
24.08.2017 18:33:25
4
6
Гатева много перверзна изглежда! Дали гълта?
14.
Славейков
24.08.2017 18:31:48
7
16
По-голяма е трагедията в А. Страшимиров в Славейков - там работят пияни учители. Страхуваме се да си пуснем децата на училище там. Моля помагайте родители. !!!
13.
Алина
24.08.2017 18:31:19
7
12
Законите ни позволяват и пенсия и заплата какво се чудите бе?Ще си седим до гроб в училищата едва сега се видяхме с пари.Да не ходя да чистя къщи в Англия!Същите парички ги вземам в училище тъй като си получавам и пенсия и заплата.МЛАДИТЕ ДА ЧИСТЯТ ПО ЧУЖБИНА.
12.
...
24.08.2017 18:24:42
13
12
Родителите да оправят проблемите в техните служби! Кой се бърка в тяхната работа, че те да се намесват в работата на училищата без да са специалисти?! Едно време нашите родители не знаеха къде се намира училището на децата си! До вратата и да ги няма!
11.
Съгражданка
24.08.2017 18:22:48
7
18
Толкова мили млади хора копнеят да заемат мястото на голямата професионалистка.Но тя 1600 лева от пенсия и заплата няма да остави току така.Съвест няма ли?Като е толкова голяма учителка нека върви в училище на село-ромско и там да се доказва!Родителите са лесно манипулируеми от такива интригантки!
10.
демокрация
24.08.2017 18:12:58
6
17
Публичните училища трябва да се управляват демократично. Това означава без директори автократи, родители и учители трябва да взимат заедно решенията. Тогава ще забележим истински напредък в образованието.
9.
123
24.08.2017 17:57:23
4
16
То каквато директорката, такива са и част от колегите й. Има много интелигентни и стойностни преподаватели в СУ "Константин Петканов", но има и такива екземпляри.... kато ги погледне човек да се смее ли да плаче ли? Например г-жа Петканова, жена на достолепна възраст около 60-те се разхожда с къси полички една педя и е такава пародия!!! Всички деца й се подиграват. Моите очаквания от г-жа педагога е още с външния вид си да демонстрира авторитет, а не да бъде обект на подмятания на ученици и колеги
8.
Учител
24.08.2017 17:48:20
10
19
Г- жо Гатева, нямате грам достойнство !!Цяла година говорите пълни глупости, създадохте куп неприятности в училище.Коя сте вие за да определяте начина на действия на новата директорка и да кадруване.. В коя държава работи като учител 65 годишна жена??Крайно време е да престанете и да насочите усилията си към нещо добро и полезно---интригите и клюкарстванията не водят до нещо полезно!Бъдете сигурна в това.Насочете енергията си другаде , моля...млад човек сте...не ви отива ролята, която сте си избрала.
7.
Учител_40
24.08.2017 17:40:14
16
24
Аз не разбирам защо г-жа Кузманова не престане да настройва родилите негативно и да излезе достойно в пенсия. Аз съм учител с 7 години и се лутам от едно училище в друго по заместване. Заради такива госпожи не можем да си намерим работа, а имаме деца за изхранване. Нека им позволят да остават, но без право да получават и пенсия, и заплата. Да видим колко от тях ще продължат да работят.
6.
комедията на бъргаското образование
24.08.2017 17:30:25
13
26
Видяхте ли как се махат 65-годишни учителки- с настройване на родители, драпане със зъби и нокти да виси до последно и с лопата да не можеш да я иринел?! Уважаема госпожо, вие малко достойнство нямате ли, до сто години ли сте в силите си да работите, срам и грях нямате ли?! За какво ги учите тези деца, подготвяте ги за бъдещи емигранти, докато заемате мястото на млад човек ли?! Кога ще натрупа стаж един млад учител, кога ще успее да натрупа стаж, така че да достигне вашето ниво?! Вие научена и с опит от детската люлка ли дойдохте?! Срам и позор!!!
5.
Госпожата И.
24.08.2017 17:21:36
7
24
Много истини има в тази статия,въпреки че не съм пряко засегната.
4.
бил
24.08.2017 16:51:14
10
13
Гатева е пресолила доста манджата.
3.
ALF
24.08.2017 16:45:25
2
10
Да се обособи една гимназия в к-кса.
Да си останат малките ученици отделно.
В това у-ще винаги е имало интриги. Както във всяка "Затворена система" се имат за много велики.
2.
Първокласник
24.08.2017 16:40:16
5
9
Притеснихте ме с тази публикация,понеже детето ми ще е 1 клас във въпросното училище.
1.
хопс
24.08.2017 16:39:50
4
12
Нищо не разбрахме от цялата статия!Едиствено стана ясно, че в някакъв фризьорски салон, някой,нещо си казал и разказал на една жена!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори