×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николина Ангелкова с отлична идея за развитието на туризма в Странджа, кметът на Средец я подкрепи


Николина Ангелкова с отлична идея за развитието на туризма в Странджа, кметът на Средец я подкрепи
Министърът на туризма Николина Ангелкова получи почетния знак на Община Средец от кмета Иван Жабов
19 Август 2017, Събота, 21:14 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Винено-кулинарни маршрути ще покажат богатството и разнообразието на региона, смята министърът на туризма

Разработваме винени маршрути, които да бъдат съчетани с местните кулинарни традиции. По тях работим заедно с Министерството на земеделието храните и горите. Очаква се в началото на следващата година маршрутите да бъдат представени, дигитализирани, обсъдени със специалистите и да започне промотирането им.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, на кръгла маса дискусия на тема „Слоу туризъм“, която се проведен в Национален археологически резерват „Античен и средновековен град Деултум-Дебелт“ в Средец.

Министърът уточни, че винените пътища ще бъдат включени в платформата „Аз обичам Бълагрия“ (I loveBulgaria), която беше създадена миналата година и рекламира 100 Национални туристически обекта.

Тя се надгражда с културно-историческите маршрути, които вече са разработени от Министерството на туризма, а след това ще се добавят и винените.

Ангелкова посочи, че във винено-кулинарните маршрути ще бъде включена и Община Средец. С всички усилия, които полагате заслужавате това и ние ще ви подпомогнем още повече с рекламата, за да бъдат привлечени повече туристи в региона, коментира министър Ангелкова.

Министерството на туризма вече работи в тази посока, като има подписан меморандум със земеделското ведомство. С документа се насърчава както местното производство, така и хотелите да използват храна отгледана в региона.

В момента се подготвят промени в Закона за туризма, с които ще се въведе доброволен етикет за качество за местата за настаняване.

Той ще се връчва на хотелите, които използват храни на местни фермери, които ти произвеждат по БДС, обясни министър Ангелкова.

По думите й меморандумът е подписан още от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА), както и от още 9 организации, са свързани с производството на храни и напитки. Всички изследвания показват, че 30 процента от преживяванията на всеки един турист в България и в световен мащаб са свързани именно с храната и с това как е бил посрещнат на мястото, изтъкна министърът.

Приблизително толкова са и разходите за храна, които всеки отделя по време на ваканцията си.
Концепцията на така наречения бавен (слоу) туризъм е свързана именно със запазване на традициите и културата, като се наблегне на местната храна и на регионалните обичаи, посочи още министърът. Тя коментира, че няма нищо по-приятно от това да опиташ местни деликатеси приготвени от хора израснали в този регион.

Рекламирайки винените и кулинарни маршрути и привличането на повече хора във вътрешността на страната ще помогне за затвърждаването на България като дестинация  четири сезона.

"Аз вярвам , че тази година особено крилата на сезона, също ще бъдат толкова успешни, колкото и миналата година", коментира Николина Ангелкова.

По думите й само за първите 6 месеца чуждестранните туристи, които са посетили страната се нарастват. Най-актуалните данни показват, че в местата за настаняване в Област Бургас са пренощували близо 435 хил. туристи в периода януари–юни тази година, което е увеличение с близо 3 процента.

"По важното е, че все повече големите туроператори, с които ние работим, като ТУИ, „Томас Кук“ и „Дертурстук“ смятам, че страната започва да предлага качество, а не е нискобюджетна дестинации", каза още Николина Ангелкова.

Тя допълни, че потвърждение за това са и приходите Последните публикувани данни на БНБ от тази седмица показват, че общите приходи от международен туризъм за периода януари-юни 2017 г. в цялата страна възлизат на 2,4 млрд. лeва, което е почти с 13% повече спрямо периода януари-юни миналата година. А постъпленията само за юни са 898 млн. лева, като ръстът спрямо юни 2016 г. е 8,2%. 

Туристите, които са посетили страната са почти 3.3 млн., което е нарастване от 8%. Почти двоен е ръста на приходите от чуждестранните туристи, което показва, че страната все повече се превръща в дестинация която предлага качество, коментира министър Ангелкова.

За това свидетелстват и намеренията за инвестиции в 5 –звездни хотели по българското Черноморие, които предстои да се реализират, отбеляза Николина Ангелкова.

Министърът на туризма поясни, че се очаква следващата година да отвори врати един от тях, а след 2019 г. туристи ще приемат и още два нови хотела от най-висока категория. Има планирани отривания и за 2020 г. Това показва устойчивото развитие както на туристическия сектора, така и че страната дава реализиране на инвестиции, посочи министърът. Тя обясни, че според всички проучвания, на световните туроператори, показват, че първо се резервират първо 5-звездните хотели, след това 4-звездните и накрая запълват местата за настаняване с 2-3 звезди.

Министърът на туризма Николина Ангелкова днес получи почетният знак на Община Средец от кмета инж. Иван Жабов. Тя благодари за огромната чест и посочи, че това я кара да бъде още по отговорна към рекламирането на общината, за да стане тя още по-привлекателно място. Защото именно туризма е двигател на икономиката в този регион, подчерта министър Ангелкова.

В категории: Средец


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Киноман
26.08.2017 12:29:54
0
8
Флагмани тая снимка да не сте я взели от филма "Интервю с вампир "? По точно....с два вампира?
13.
Майсторът
24.08.2017 22:28:31
0
3
Тухла без причина на никого и никога на главата няма да падне.
12.
И аз
23.08.2017 00:13:20
0
6
Аз няма веч да плача за тежките на тоз народ беди!"

"Да тегли - думах с яд, - нал тъй мъжди."
11.
турист
21.08.2017 09:54:39
0
16
Какъв туризъм, какви 5 лв, ма, како Николино? Туризъм с пътища се прави! А пътищата в община Средец напомнят за времето на бомбардировките в Сараево. Само че Сараево отдавна е оправено...а за Средец надежда се не вижда! Докато кмет е съпартиеца ти Иван Жабов. Той освен плакети и почетни гражданства да раздава, друго не прави!
10.
État d'esprit
20.08.2017 17:03:06
0
6
Среднощен хлад
Балкон
Леко облечени
Аз по часовник
Ти по обеци
9.
До кмета
20.08.2017 13:17:34
0
14
Жабчев разбрахте ли се с барсалата кой повече е крал
8.
gxogsotxyxyxotzoyxgx
20.08.2017 11:41:40
0
9
КОН ...ГОДИНА ХРАНИ. ......А НИЕ РОВИМ ...В ЦИОНИСТКИТЕ ....КАЗАНИ. ...
7.
ць ж
20.08.2017 08:07:08
0
2
a с макароните кво стана
6.
Пророк
20.08.2017 04:50:03
0
8
Споко за целият туристическк бранш... Тоз неадекватен травестит от октомври месец няма да е министър ;)
5.
SS
20.08.2017 03:28:18
1
11
Глупост достойна за истински гербер. Евала, министерке.
4.
Tripadvisor
20.08.2017 00:53:30
0
24
КОНСКИ КУШИИ лов на мигранти .Динку и Перата ши водят богати туристи каубои които от конете ши фъргат ласса по иракчани и кюрди и ши им конфискуат стоката (хероин злато долари от ноите емисии)После Николинка ши води каубоите на нестинарско голо хоро а оргиията завършва в мотел Козия Еднорог с тричане на кучето Слънчак а на сутринта кауобите правят посещение яздътят втръс до замъка на Граф Тумполов където играят на Руска Рулетка(берат гъби 9печуки 10 мухоморка) следобяд отиват на Пясъчния фестивал до Цурка за да се помолят пред голямата атракция на Кмета Слънце фигурата на пясъчния 6.66 метров Слънчев Дявол с1м вити рога от там отиват на спа процедури в спаПриморец после разпускат с блек джек в Роял Палмс и накрая получават копие на Златна маска наТерес с автограф отНиколинка Ангелакова 2кила телешки суджуци Банкянски Старец платинен диск с песните на Веско Маринов биографията на ББ придружен с бурканче свинскя мас за спомен и фалшиав диплома д-р Хонорис Кауза на Пернишкия Университет
3.
Професора
20.08.2017 00:00:52
0
18
Тази тъпа патка как я направиха министър втори мандат на нещо от което хабер няма.Ама празна гайдо кажи само 1 нещо което си направила са българския туризъм?Няма такова.
2.
Крум
19.08.2017 23:46:26
0
21
Смешници. Той лев за пътища не е дал,туризъм ще развива. Само локуми.
1.
bmv
19.08.2017 21:50:04
1
23
И двамата за нищо не стават...
КАЛИНКИ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори