×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветан Василев е готов да се разприказва за българските мръсотии в САЩ, но дали преди това няма да го „самоубият”*


Цветан Василев е готов да се разприказва за българските мръсотии в САЩ, но дали преди това няма да го „самоубият”*
Проблем за Цветан Василев(вляво) в САЩ ще бъде как да обясни заиграването си с Делян Пеевски(вдясно) и руските олигарски
05 Август 2017, Събота, 11:40 ч.
Автор: Илиян ВАСИЛЕВ

Процесът за КТБ може да тръгне там, а се знае се, че в САЩ влиянието на Цацаров и Пеевски е нулево


Публикуваме коментар на известния български дипломат и общественик Илиян Василев по темата КТБ и Цветан Василев (ВИЖ ТУК). Припомняме, че вчера банкерът, бивш собственик на КТБ, поиска закрила от САЩ по закона „Магнитски”, с което предизвика сериозен трус на високите етажи в държавата.

Ето как анализира ситуацията Илиян Василев:

Прочетете внимателно - това e потенциално най-важната новина за годината за БГ. Ще има последствия за всички участници в аферата КТБ. Пеевски ще пропее/вски/, Цветан Василев също - да му мислят Цацаров, Доган и разбира се .... Борисов. Орешарски тоже.

Законът "Магнитски" дава възможност на американското правителство да налага санкции на всички правителства и на всеки, който преследват хора, които дават сведения за корупция и заради това са преследвани.

Което означава, че Цветан Василев е готов да се разприказва в САЩ и тогава ... тези които не искаха да го чуят тук, ще трябва да чуят го чуят от Америка чрез американските реакции.

Когато нещата са в американски съд, ако той поеме делото, не се знае какъв ще е изходът. Но се знае, че там влиянието на Цацаров и Пеевски е нулево, дори отрицателно. Не става само с "разболяване" и влизане в болница.

В САЩ ще се решава казуса и за българската гранд корупция, защото делото КТБ е витрина на всичко,

които става в България и което се прикрива. Всички опити на Цацаров и Пеевски да продадат своята версия на обвинения и с това да се изчерпва правото на защита на Василев пропадат.

Е точно в САЩ ще се види "невиността" на Пеевски /нали тук не я виждат/, на поредица от финансови министри, шефове на БНБ, на квестори и синдиците, и най-вече на висшето политическо ръководство на страната - на хората които стимулират и не контролрита гранд корупцията и са съпричастни към КТБ...

Да ни е честито американското правосъдие на българската гранд корупция. Най-накрая Цветан Василев разбра, че от Русия не може да очаква никаква помощ. Само да не го "самоубият".

Изобщо вкарването на САЩ като арбитър в делото КТБ е забележително.

Хубавата страна на делото КТБ и на последната стъпка на Цветан Василев, че маските падат. Не е изненада, че ходът на Василев постави в шах елита и тандема Цацаров, Пеевски, Борисов. Опитът да се омаловажи тази стъпка, като наричат адвокатите лобисти /разликата е тънка, но съществена - вижте кои са/, не може да отмени необходимостта от осмислена реакция.

Първо, сами да наемат лобисти, да впрегнат българската дипломация в убеждаването на Държавния департамент, че това е удар срещу правителството на съюзник. Защото нещо с визите за САЩ имаме проблем.

Второ, да форсират пиар и пропагандата, като се опитат да представят последните законодателни стъпки като истинската съдебна реформа - пълен фейк и подмяна - но опаковката трябва да бъде лъскава и шумна.

Проблемът на Цветан Василев е да влезе в режим Магнитски - т.е. не е сигурно как точно ще съумее да представи усилията си като борба с корупцията, а не борба за договаряне. Заиграването му с руските олигарси също няма как да остане незабелязано. Но в руското направление е направо "пале" в сравнение с Пеевски, Цацаров и Борисов.

Борисов също ще трябва да преосмисли пакетирането си с Пеевски, защото на много хора стана ясен, че зависи от него.

Цацаров полага огромни усилия да продължи кариерата си в Брюксел.

Никакъв шанс - защото в процеса на развиване на американското дело КТБ - много от казаното от Василев ще намери слушател както в администрацията на САЩ, така и в медиите, така и в Брюксел.

Току виж - се разпаднал тандема Цацаров - Пеевски и Борисов и всеки потърси индивидуално спасение. Пеевски вече го прави.

*Коментарът е на Илиян Василев от профила му във фейсбук, заглавието е на редакцията на Флагман.бг

В категории: Политика


18
Коментара по темата
18.
Струва ми се...
07.08.2017 15:51:25
0
0
...,че ще гледаме втора серия на филма-Мишо бирата.
17.
restodeliver
06.08.2017 14:56:18
0
0
И днешното развитие,официално отговор на Тръмп: This we can do./ Това можем да (поне - бел.превод).Ръководен от шинобската поговорка: "истината не е това което трябва,тя е което е" ще ви кажа какво следва. Праспрес ще почне с : няма такова нещо,Соросоидни измислици и т.н.Междувременно,най-логично ще започнат да се запорират сметки,което пък ще доведе до това дебелото и майка му да се разприказват.Което пък ще доведе до инцидент,защото има какво да кажат.Проблемът с инцидента е че са двама и няма как да стане инфаркт.Има и други предположения за развръзката,но всичко по реда си.
16.
В БГ правосъдие отдавна нЕма
06.08.2017 12:17:37
0
2
Не съм фен на Американците , но съм кристално наясно , че в Българския съд НИЩО няма да излезе наяве !
Затова май по-добре в Американски , или ако щете : по-добре дори в Патагонски ...
15.
bulgar
05.08.2017 21:34:59
0
2
Кев народ ква държавица
все боклук ни управлява.
От лапач до крадец
14.
До тук ясно
05.08.2017 20:32:10
0
5
Никой не споменава името на онзи "капацитет" с постната пица дянкоФ, той е в играта със сигурност.
13.
Даскала
05.08.2017 18:31:50
1
2
Поне като преписвате не правете грешки бе, неграмотници
12.
DJARO
05.08.2017 16:45:10
1
4
Ami kak mislite 6to ne IZVADQT spisaka koi e vzemal pari ot KTB-koi sa bili FINANSIRANI......MNOGO INTERESNO 6te stane...samo edna izmislena STENOGRAMA..koqto ne e ZQLATA....i e REDAKTIRANA.....
11.
вгйзгйвгйцгъцгъзгъзгъ
05.08.2017 16:16:22
2
7
ДО 7, ПО ПРИНЦИП БОКЛУЦИТЕ У НАС ГИ СМЕНЯТ ТЕЗИ КОИТО СА ГИ СЛОЖИЛИ ....ПО ГОЛЕМИТЕ БОКЛУЦИ ОТ ТЯХ .....ЧИФУТИТЕ. ....А ЗА ТАЗИ РАБОТА ИСПОЛЗВАТ ПОДЧИНЕНИТЕ ИМ БОКЛУЦИ ....МАСОНИ , РОЗЕНКРОЙЦЕРИ , МОРМОНИ ....И ДРУГИ СЕЛСКИ ШУШОНИ .......А ТЕ ИСПОЛЗВАТ ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТЪРИ МАЛКИ ЧИФУТЧЕТА ...ТАКА ЧЕ СПОКО .....НЯМА ДА СА НАЛАГА ДА СТАВАШ ОТ КОМПА......ПРОСТО СИ КУПИ ПУКАНКИ ...И СТОЙ И ЗЯПАЙ. .....
10.
дпс,герб ,бсп и патрЕотите
05.08.2017 16:12:00
2
12
колкото и да се разприказва, овцете са ни верни!!! Стадо,изборите идват,чакаме ви!
9.
Рап
05.08.2017 16:07:05
0
13
Дано боклуците излязат на яве в едно с мръсните си игрички. Стига далавери на гърба на хората. Дано се случи нещо и да се разкара тази пасмина.
8.
гражданин
05.08.2017 16:00:05
9
4
Парите няма кой да върне ,така че дано тоя поне го закопаят за да не си живее до старини с нашите кинти !
7.
До 2
05.08.2017 15:41:43
3
20
Никакъв народ няма да иска сметката щото народа е силен само в кръчмата или пред компа. Пълна мърша е тоз народ
6.
...
05.08.2017 15:20:29
5
16
Журналята, ако си мислят, че NSA и CIA не знаят за далаверите на Боко и Цв.Цв. жестоко се лъжат. Най-малко пък им е притрябвал Василев да им ги обяснява...
5.
1234
05.08.2017 15:15:02
2
6
Тия двамата не успяха да разделят откраднатото. Има една приказка на един българин: "всички са маскари..." с тези две думи се изчерпва цялата статия.
4.
restodeliver
05.08.2017 15:14:49
0
8
Темата е като по учебник.Много „журналисти” поне година от тук на сетне ще си чешат езиците.Познати от сектор Сигурност пък твърдят,че предстои оповестяване на данни от френски и израелски ведомства.В предвид на това,че тигана с олиото и брашното вече са на тезгяха,искрено ме забавлява написаното : Цацаров полага огромни усилия да продължи кариерата си в Брюксел :-) :-) :-) :-)
3.
Аз
05.08.2017 15:14:10
0
8
Много ми е готино...
2.
xlgxlgxlgxlhxlgxlhxlgxlhxhl
05.08.2017 14:51:49
2
16
СУДЖУКА И ГЕРБАДЖИИТЕ ГИ ТРЕСЕ .....ДА НЕ СЕ ИЗДАДЕ КОЙ КОЛКО МИЛИОНИ Е ВЗЕЛ ......НИЩО ЕСЕНТА ВЛАСТА ДА ЗАПРЯТА ГАЩИ ....НАРОДА ЩЕ ДОЙДЕ ДА ПОИСКА СМЕТКАТА .....ЗА ИЗЯДЕНОТО И КРАДЕНОТО ОТ ГЕРБАДЖИИТЕ ....99 % БИВШИ КУМУНЯГИ И НАСТОЯЩИ ....ЧИФУТИ. .....
1.
bai kosta
05.08.2017 14:48:45
2
17
Леле каква интелигентност лъха от лицето на Делян Пеевски
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори