×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Страшни подробности за безчинството на ромите в Подуяне: Забиват кол в полицай, млатят с винкели друг униформен, а мургави крадли посягат към пистолетите им


Страшни подробности за безчинството на ромите в Подуяне: Забиват кол в полицай, млатят с винкели друг униформен, а мургави крадли посягат към пистолетите им
Снимката е илюстративна
02 Август 2017, Сряда, 21:34 ч.

Група роми, хванати да крадат желязо, нападнаха и опитаха да линчуват полицаи. Екшънът станал вчера сутринта в района на Подуяне. За да се озаптят разбеснелите се мъже и жени, ченгетата стреляли два пъти във въздуха, пише "Телеграф".

Всички нападатели били задържани, а служителите на 5-о РПУ- откарани в болница за преглед. Единият е ударен жестоко в ръката с винкел, другият - в крака. "Колегите са се принудили да стрелят със стоп-патрони, за да спрат разрастване на конфликта. Единият е по-сериозно пострадал, тъй като лице го е ударило с метален предмет в лакътя", обясни вчера шефът на СДВР Ивайло Иванов. По думите му е имало хора, които са избягали и се издирват.

Полицаите в 5-о РПУ получили сигнал, че група роми краде кабели от обект на ул. "Майчина слава" 2. Към мястото незабавно бил насочен патрул. Двамата униформени обаче не заварили никого на място, но при оттеглянето си забелязали хора, подобни на тези от сигнала. Те крадяли желязо от срутена сграда на ул."Мими Балканска". На плаца пред отломките били паркирани две каруци, в които стояли няколко роми. Край тях се движели още трима мъже и три жени. Щом видели ченгетата, започнали да се въоръжават с каквото намерят.

Ромите в каруците потеглили и минали по черен път, а униформените хукнали пеша след трима от мъжете. Един от тях обаче взел винкел и ударил близкия до него полицай в крака. Друг пък забил дървен кол в лакътя на колегата му. Въпреки зверската съпротива служителите на МВР успели да ги задържат, но внезапно върху тях скочили трите ромки. Едната издърпала радиостанцията от колана на единия, другата се хвърлила към кобура на колегата му. Напрежението ескалирало до краен предел, затова и двамата униформени стреляли по един път във въздуха. Изстрелите стреснали крадците и на практика предотвратили по-сериозно меле с неизвестни последици.

Справка с масива на МВР показала, че единият е задържан - Валентин Найденов, има 13 присъди, 13 висящи дела и 95 заявителни материала. Димитър Н., който е малолетен, пък е известен за поредица кражби, а "колегата" му Александър е вписал в досието си отнемане на чуждо имущество.

В категории: Крими


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
До № 9, а ето как са се оправяли едно време
03.08.2017 12:53:14
0
1
През цялата си история циганите от всчки възрасти, проникнали в западната половина на континента, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения - от убийства, каторга до разпъване. С една дума - на тотален геноцид. Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на тогашното общество се превръщат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият през 1496, 1497 н 1498 г. в Ландау и Фрибург Райхстаг обявява всички цигани за престъпници, турски шпиони, и приносители на чумата. Обвинени са в грабителство, магьосничество, отвличане на деца. Император Максимилян І наредил те да не бъдат търпяни на германска земя и разрешава избиването им. В Саксония, електорът Георг ІІ издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм І наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХVІІ век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г.
Луи ХІІ заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа І отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се замени с каторга. От 1716 до 1721 г. циганите в Лотарингия са подложена на опозоряване, жигосване и изгонване. Подобни мерки са прилагани от император Бонапарт и в други райони, на Пиринеите и баските провинции. В Холандия през 1525 г. Карл V издава едикт за бичуване, жигосване, изгонване и изпращането им в каторга. По-късно (ХVІІ-ХVІІІ в.) войската е извършила ужасна сеч, а и на всеки друг е разрешено да ги убива. Това довело до пълното им изчезване. В Австрия ловците на цигани са получавали парични и материални награди. В Швеция след 1637 г. с кралска заповед циганите са изгонени, а ако някой е останал - разстрелван. Чак до 1954 г. са били в сила разпоредбите на Крнстиян V (от 1687 г.,) за изгонването им, а главатарите - екзкекутирани. В Дания Кристиян ІІІ издава през 1563 г. заповед ца изгонването от кралството на циганите, а при залавяне на главатарите - екзекутиране. Заповедта се повтаря през 1643 г. В Швейцария от началото на ХVІ до края на ХVІІ в е организиран лов на цигани по територията на цялата конфедерация. В 1723 г. управителят на Берн нарежда на населението залавяните цигани да се осъждат на смърт. От втората половина на XVI до началото на ХVІІІ в. католическата църква се откроява с особена активност срещу циганите - най-вече в Италия. Това са само някои примери за предприеманите през средновековието в западната част от континента мерки за ликвидиране на проникналите там цигани. В завладените през Втората световна война от Германия страни вермахтът, СС и Гестапо предприемаха системно изтребване на циганското население. Далеч преди това обаче през 1905 г. в Бавария е проведено преброяване на циганите и номадите. С твърдението, че те представляват “напаст”, за проявите на която следвало да се информира създденото в Мюнхен прз 1899 г. специално бюро. В 1926 г баварският парламент приема закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите, а от 1928 г. те са поставени под строг полицейки контрол. В лагерите в Дахау, Аушвиц, Биркенау, Бухенвалд са ликвидирани повече от 500 хиляди цигани.
9.
генерал Стою Неделчев -Чочоолу (справка -Google)
03.08.2017 05:34:51
0
7
вижте как един истински генерал е излекувал манговците по татово време. След това си е платил цената -простил се е с кариерата си.
8.
Рррр
02.08.2017 23:36:54
0
11
Защо първо чакат да ги набият, а след това стрелят във въздуха? За предупредителен изстрел не е задължително да има съприкосновение. Нареждаш им примерно да спрат, те не се подчиняват. Следва предупредителен изстрел. Да видим тогава ще бият ли и ще посягат ли да отнемат оръжие... Ако не се подчинят и нападнат, втория изстрел вече - в целта...
7.
Некъв
02.08.2017 21:39:34
0
23
Освен дармон, трябва и да им режат пишките, да спрат да се въдят. Каква е ползата от тази гад мръсна? Че и храната ще им подсигурявам и ще им плащам тока, а те имат смелостта да посягат. А журналята кога ще спрат да наричат мангала "ром"?
6.
Жабов
02.08.2017 20:49:12
0
28
Преди 5 години в Средец мангалите много си бяха повярвали и на полицията подскачаха като се опита да ги спре да не разкопвават едни тръби и вечерта качулките като се изсипаха само не ги ебаха, доста бяха с изкъртени зъби и надути кратуни, отделно мангалските колиби бяха с изкъртени врати и след това 3 години затише имаше сега пак дават сигнали че им 6е яде бой, дано да си го получат скоро. Профилактично в гетата трябва поне 2 пъти годишно да има дърмон як, да си знаят мястото иначе гледате какво става ...
5.
Boi my e maikata
02.08.2017 20:43:02
1
21
Тия животни само бой ги оправя, те от друго не разбират!
4.
Милиционер
02.08.2017 20:10:47
0
25
Имам спомен от годините на "гадния" тоталиризъм. В Шумен, на заведение "Кьошковете" мангали убиват българин. Брат му пали трактор Булдозер с гребло и започва да строи магистрала като наТиквоций в гетото. Тогава се намесва и Милицията, но не спира българите влизащи в гетото, а внимава да не излезе циганин. В следващите няколко години от гетото се излизаше само при спешни случаи. Лошото в момента е, че охранителя на Тато е присъствал само на урока за кражбата.
3.
До 2
02.08.2017 19:48:47
2
16
Много Американски филми гледаш. Това не може да се случи на територията на Мафията. Преторианската армия на главната Мутра не пипа Цигани. Те ги защитават. Ай, наззраве!
2.
Гандалф
02.08.2017 19:35:47
5
20
Сега качулките да влязат в квартала и да сурвакат орките.На власта НЕ се посяга !
1.
Точно така
02.08.2017 19:25:32
6
24
Нека мангальоците да бият куките, протестъри за заплати. Когато народа се вдигна в Асеновград да свърши тяхната работа, те биеха българите, а пазеха "скъпите" на партиите гласоподаватели. Не искам от удържаните от моята заплата данъци да плащам помощи и заплати наТъртеите, цигани и тяхната охрана с пагони.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори