Готвят на живо в хотелите по Южното Черноморие (ВИДЕО)
Готвенето на живо пред клиента е разликата, която прави качеството, каза главният готвач Ивайло Димитров
Ключови думи:
храна, хотел, готвене на живо, Димитър Маргаритов, БАБХ – Бургас, Георги Митев, потребители,
31 Юли 2017, Понеделник, 07:36 ч.
Туристите могат да наблюдават как се приготвя храната им
Практиката останалата храна в хотелите по Черноморието да не се изхвърля, а да се използва за приготвяне на ястия за следващия ден остава в миналото. Пред камерата на бТВ главният готвач Ивайло Димитров, който работи в кухнята на една от големите бази по Южното Черноморие, където са настанени над 1000 души, обясни, че живото готвене пред клиента е разликата, която прави качеството.
„Изключено е при нас вчерашната вечеря да се превръща в днешен обяд. Работим само с качествени и проверени доставчици. Не можем да си позволим да даваме некачествена храна на нашите гости, защото са ни много скъпи“, уверява готвачът. Стремим се да не остава много храна, защото е грехота да я хвърляме, добавя той.
Работим с лице към клиента, за да види как се приготвя и че е топла, подчерта Димитров.
Шефът на областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев пък съобщи, че от началото на летния сезон са направени 2900 проверки на юг и на север от Бургас, а нарушенията са толкова малко, че са съставили едва 110 акта.
Ней-честите нарушения са заради липса на регистрация, уточнява директорът на БАБХ – Бургас.
В студиото на „Тази сутрин“ шефът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, който днес има рожден ден, каза че по Черноморието все още се предлагат високоградусни ментета. Добрата новина е, че не са опасни, но пък някои от тези напитки са с по-ниско качество, заяви рожденикът.
В категории:
Животът
Несебър въвежда безплатно паркиране за Коледа и Нова година
Коледари ще наричат за здраве и берекет в кварталите и селата на Бургас
В 12 без 5 от мандата си Мариан Бачев обяви ударно конкурси за нови директори на театри и опери
Григор Димитров започва новия сезон с нов треньор - белгиеца Ксавие Малис
Удължителен или редовен бюджет - какво печели и губи държавата
Социалните мрежи влошават концентрацията при децата
Какви са условията за туризъм в планините
Как една случайна чаша в древен Китай се превърна в най-популярната напитка в света след водата
КНДР обезврежда над милион мини в Курска област
Нетаняху обвини премиера на Австралия, че с подкрепата за Палестина подхранва антисемитизма
„Ние, потребителите“: Наложеният платеж остава най-сигурната защита при онлайн пазаруване
Рибари уловиха и спасиха 150-килограмова есетра край Бяла (ВИДЕО)
