×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нечувана кражба! Изчезнаха 1,5 милиона лева от дома на братя Илиеви, които държат "Ялта" и "Индиго"


Нечувана кражба! Изчезнаха 1,5 милиона лева от дома на братя Илиеви, които държат "Ялта" и "Индиго"
След като проучили внимателно навиците на гарда, който пазел имота, бандитите атакували през нощта
12 Юли 2017, Сряда, 13:55 ч.


Колосалната сума от близо 1,5 млн. лв. в пари и ценности от дома на родителите на братята Димитър и Красимир Илиеви, известни като собственици на няколко клуба в София. Сред тях са “Ялта” и печално известната дискотека “Индиго”, където през 2001 г. загинаха 7 деца. Крупният обир е станал преди дни от къщата в столичния кв. “Бистрица”, съобщава “24 часа”.
Крадците имали предварителна информация, че къщата ще е празна - родителите на двамата братя били на почивка. След като проучили внимателно навиците на гарда, който пазел имота, бандитите атакували през нощта. Те влезли в двуетажната къща и успели да избегнат камерите. След това се справили с алармата и бързо намерили металната каса.
Срязали я с флекс. Според полицаи са действали внимателно, защото гардът не ги чул. Противоречиви са информациите, които потърпевшите дали след обира. Според полицаи са задигнати около 300 000 лв. Заедно с тях обаче бандитите откраднали и множество златни и други скъпоценности, с които щетите нараснали до около 1,5 млн. лв. Появиха се дори
версии за задигнати общо над 5 млн. лв, но те бяха опровергани от полицейски източници.
Според различни информации освен с клубове братята се занимавали с препродажба на ток. През 2013-2014 г. взели кредит в КТБ, който гарантирали със златни кюлчета на стойност 2 млн. лв. (Още за бизнеса им - долу.)
Основната версия на разследващите е, че след като са се сдобили с информация за наличните в къщата пари, злато и ценности, бандитите са планирали внимателно удара. Те са го изпипали в детайли, тъй като на мястото не са открити следи. Предполага се, че в крупната кражба, която е рекорд за София в последните години, са участвали над 4-ма души.
Къщата на родителите на Димитър и Красимир Илиеви е в едно от разклоненията на ул. “Янчовска река” в края на “Бистрица”. По обрасналата с трева улица и дупките по паважа не личи, че там се крият скъпи имоти. Въпреки че са издигнали
солидна каменна ограда, висока около 2 м, няма камери, които да са насочени към входа на 2-етажната постройка. Вдясно от портата пред зида има жив плет, който би затруднил прескачането. От другата страна на входната врата обаче оградата е с височина около 1,60 м, а точно зад нея има орех, по който бандитите биха могли да се изкачат.
Най-вероятно те са минали точно оттам, тъй като от другите страни имотът на сем. Илиеви граничи с къщи на съседи. Според криминалисти е малко вероятно бандитите да са прескачали през няколко двора.
4 са охранителните камери на къщата. Две са насочени към вратата, през която се влиза, а другите 2 следят странична алея и задния двор на баровския имот.
Няколко дни след обира се появи версия, че зад крупния обир стои бандата на люлинския бандит Боби Мечката. Това обаче беше категорично отречено от полицаи. Той е в ареста във Велико Търново от 29 юни, когато бе задържан за 2 обира в старопрестолния град, и нямало как да е замесен.
Друга зловеща версия гласеше, че братята са обявили награда от 100 хил. лв. за главите на крадците. Дори били наели наказателна бригада от бивши барети, която понатупала по-известните столични крадци. Според публикациите на слуховете това не довело до никакъв резултат. Източници от МВР обаче категорично отрекли пред вестника да знаят за наличието на такъв тип стимули и определиха информациите като “пълна глупост”.
В самата Бистрица малцина дори са чували, че родителите на братя Илиеви живеят там. За обира не са разбрали дори съседите им, повечето от които живеят в София и имат само вили в планинската местност.
Във вторник млад охранител посрещна екипа на “24 часа” пред къщата. След като проведе няколко телефонни разговора, голобрадото момче обясни, че няма как да даде информация за обира.

Цялата статия ТУК

В категории: Крими


6
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
6
Коментара по темата
6.
дечо укфй
13.07.2017 00:01:33
0
1
Значи касата на вратата с флекса а охранителя беше пиян и не го чу... А да сложихме и заглушител на флекса за всеки случай
5.
7
12.07.2017 23:52:56
0
1
Стига вече с тази балалайка
4.
4
12.07.2017 17:30:13
0
7
''Нечувана кражба! Изчезнаха 1,5 милиона лева..'' колко милиона изчезнаха в България, кое му е тук ''Нечуваното''?!
3.
Чайна
12.07.2017 15:52:13
0
4
С тая китайска врата от картон...
2.
Боцмана
12.07.2017 12:58:20
0
8
Всичко е пунт и пластика!
1.
Стрезов
12.07.2017 11:36:46
0
16
Значи срязали касата с...флекс, но охранителят не ги чул???

Опалаааааааааааа
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори