Доц. Байкова изнесе шокиращи данни за гадостите, с които тъпчат сиренето и кашкавала и колко зле влияят на организма ни!
07 Юли 2017, Петък, 14:39 ч.
Влагат се по-евтини суровини, за да бъде по-евтин продукта и по-купуваем
Растителните мазнини в сиренето винаги са частично хидрогенирани. При преработката им се образуват до 30% трансмастни киселини, които са вредни. Това коментира проф. Донка Байкова в ефира на Нова телевизия по повод статистика, според която всяка трета бучка сирене в магазина съдържа растителни мазнини. В същото време тя изтъкна, че ако растителните мазнини в един продукт са натурални, то те не са вредни. Това са слънчогледово и рапично масло, зехтин например.
Бялото саламурено сирене е национална гордост, имаме хубави стандарти за него, за кашкавал и кисело мляко.
Влагат се по-евтини суровини, за да бъде по-евтин продукта и по-купуваем. Тук не се влагат натурални мазнини, защото са течни.
За съжаление, те не са свойствени за нашия организъм, той няма как да ги метаболизира и остават за дълго време кумулирани в нашия организъм и да се вместват и наместват в мембраната на нашите клетки. Оттам нататък започват нашите проблеми.
Ето какво още каза доц. Байкова:
В категории:
Здраве






Разкриха престъпна схема с лекарства за онкоболни в Румъния, замесени са български фирми
31/07/2025, Четвъртък 13:27
0

Кулинарни изкушения завладяват Бургас с World Taste Fest
31/07/2025, Четвъртък 13:20
0

Топ 5 летни мезета за водка, които всеки българин ще одобри
31/07/2025, Четвъртък 13:00
0

Премиерът на Литва подаде оставка
31/07/2025, Четвъртък 12:59
1

Рецептата на леля Станка от Созопол за най-вкусните калмари ще ви направи кулинарен бог
31/07/2025, Четвъртък 12:41
0

Коя героиня от турските сериали си според зодията
31/07/2025, Четвъртък 12:21
0



Гръцки кръчмари избиха рибата с нова такса
31/07/2025, Четвъртък 12:00
0





ЕК отново атакува Temu - продуктите им били опасни за потребителите
31/07/2025, Четвъртък 11:00
3

