Доц. Байкова изнесе шокиращи данни за гадостите, с които тъпчат сиренето и кашкавала и колко зле влияят на организма ни!
07 Юли 2017, Петък, 14:39 ч.
Влагат се по-евтини суровини, за да бъде по-евтин продукта и по-купуваем
Растителните мазнини в сиренето винаги са частично хидрогенирани. При преработката им се образуват до 30% трансмастни киселини, които са вредни. Това коментира проф. Донка Байкова в ефира на Нова телевизия по повод статистика, според която всяка трета бучка сирене в магазина съдържа растителни мазнини. В същото време тя изтъкна, че ако растителните мазнини в един продукт са натурални, то те не са вредни. Това са слънчогледово и рапично масло, зехтин например.
Бялото саламурено сирене е национална гордост, имаме хубави стандарти за него, за кашкавал и кисело мляко.
Влагат се по-евтини суровини, за да бъде по-евтин продукта и по-купуваем. Тук не се влагат натурални мазнини, защото са течни.
За съжаление, те не са свойствени за нашия организъм, той няма как да ги метаболизира и остават за дълго време кумулирани в нашия организъм и да се вместват и наместват в мембраната на нашите клетки. Оттам нататък започват нашите проблеми.
Ето какво още каза доц. Байкова:
В категории:
Здраве








Медведев отсече: Русия и САЩ са...
29/04/2025, Вторник 21:33
1

Световен шампион пристига в Бургас
29/04/2025, Вторник 21:24
0





Големи проблеми с водата в...
29/04/2025, Вторник 20:40
0

Разговор на високо ниво между България и САЩ
29/04/2025, Вторник 20:24
1

Млада жена нападна полицаи
29/04/2025, Вторник 20:00
0





Промяна в движението по "Тракия" утре
29/04/2025, Вторник 19:00
1

