×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За куртоазията, едни хубави пари и на какво се подчинява българската журналистика


За куртоазията, едни хубави пари и на какво се подчинява българската журналистика
Бетина Жотева, Паола Хюсеин и Къдринка Къдринова
27 Юни 2017, Вторник, 08:15 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Или колко дълбоко е пробил нихилизмът мозъчните клетки на някои колеги*
Ето ви типичен пример как журналист, който не разбира въобще материята, за която пише, произвежда скудоумие. И как други, които също не разбират материята, му се възхищават. (ВИЖ ТУК) Това е и поредният пример колко дълбоко е пропил нихилизмът мозъчните клетки на някои колеги. Само си представям какво ще се случи, ако в Германия някой поиска да бъде закрито радио „Дойче веле" каква кавга ще се вдигне там. Поради което такива мисли въобще не минават през главите нито на шефа на радиото, нито на никой от медийния му регулатор.

А какво е радио „Дойче веле“? Да не би да е нещо по-различно от радио България!? То също отдавна не излъчва на къси вълни, то също подготвя емисии, които пуска онлайн. Да не говорим, че ако тръгнат да закриват дори само българската редакция на „Дойче веле“, „умните и красивите“, които толкова много днес се възхищават на скудоумния текст на Хюсеин, и цялата „експертиза“ на Протестна мрежа първи ще наддадат вой. Според тезата на Хюсеин, ако едно радио не излъчва на къси вълни, значи не е радио. Да ме прощава Паола, ама тя има ли си въобще представа от съвременно радио? Знае ли, че радио днес се слуша почти изцяло онлайн и с много малки изключения ефирно, когато си в колата и пътуваш нанякъде? Не знае, може би защото самата тя не слуша радио, макар че пише за него.

Радио България се излъчва според най-съвременните технологии - по интернет и чрез мобилни приложения. Както се излъчва вече и международното британско радио Би Би Си, и американското „Гласът на Америка“, както се излъчват и международните радиостанции на всички съседни на България страни: „Румъния интернешънъл“, „Гласът на Турция“ (което има и всекидневна емисия на български), Филия (Гърция) - също с всекидневна емисия на български... Дори радио Македония се излъчва така, а и то има ежедневно 30-минутно предаване на български език!

Но Паола Хюсеин едва ли знае това. Тези радиа продължават да работят, тях никой не е закривал и там нямат своята Паола Хюсеин да напише подобна глупост. И странно е колко много колеги куртоазно ѝ се възхищават, че го е написала. Дори не са прочели текста ѝ, но отдолу ръсят възхити.

Разбирам, че трябва да отчетеш деня с някаква статия, ясно е, че много държиш да си голям експерт във всички области, което е типична балканска черта. Но човек е хубаво от време на време да си каже - не, това не го разбирам, това няма да го напиша. Защото резултатът в противен случай ще е този текст на Хюсеин, който щеше да е смешен, ако не беше опасен, защото реално захранва безумните доводи на недоразумения като Чампоева.

Още по-глупаво е да принизиш целия проблем до някаква си махленска свада между две жени. Но и това е обяснимо - медийните текстове на Хюсеин са все жълти, все за някакви клюкички и в редките случаи, когато тръгне да пише по сериозна тема, тя по инерция пак я подчинява на жълтенията. Друго не ѝ се отдава. 

И за да продължа в стилистиката на Хюсеин - защо беше целият скандал с радио България? Защото г-н Велев разбрал, че предшественика му Радослав Янкулов успял да усвои едни пари покрай създаването на нов интернет сайт на радиото, та и той решил да повтори операцията. Ама понеже няма как да я повтори като и той създаде един нов сайт, та я прилага уж като реформа, в която закрива едно цяло радио и уж реформира по този повод сайта. Крайната цел обаче е да се усвоят едни хубави пари. А Паола Хюсеин, съзнателно или несъзнателно, просто подпомага с текста си този процес.

*Заглавието е на редакцията, коментарът е от Фейсбук страницата на колегата Божидар Божков

В категории: Животът


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
2
Коментара по темата
2.
СЕМ
27.06.2017 15:14:21
0
1
Постоянните платени статиики у флЕгман и забраната на коментари ни показват ясно на какво точно се починява журналистиката .. Да не говорим и за постоянното триене на неудобни коментари тука ... Това е положението за това на медии да няма вяра човек още повече на флЕгмана
1.
Ааааа ясно...
27.06.2017 14:11:54
0
3
Тъкмо се учудих, че "журналисите" от флагман са поумнява и са се научили до пишат грамотно,а то какво излезе-накрая на статията пише,че всъщност това е коментар от фейсбук страница на техен колега.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори