×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радостина живее в кошмарен латиносериал: Историята й ще ви просълзи


11 Юни 2017, Неделя, 22:45 ч.

Социалните ми взеха дъщеричката, без да ме питат, и я дадоха на кака й да я трови с цигари, искам си я, проплака 34-годишната


Радостина Колева-Исак е млада жена, живееща в Благоевград от 34 години. Има две дъщери – на 10 и на 18 години, съпруг италианец, с когото смята да разтрогне брака си при първия удобен случай, когато се опаричи, и брат, когото не иска да вижда. Доскоро имала апартамент в Благоевград, земя в Северна България и майка, сега вече няма нищо от това. Работи в сексшоп, живее на квартира в Благоевград, телефонът й не работи, защото не си е плащала сметката, има и кредит, който взела миналата година за рождения ден на малкото си момиченце, но още не е погасен, защото с лихвите е набъбнал двойно. Мечтата на Ради обаче е не за пари, собствен апартамент или някакви други благини, а да се грижи за малката си дъщеричка, която живее на метри от местоработата й, но не е виждала от две седмици, пише struma.bg.

Животът на Радостина е като сюжет за латиносериал. Разказва го разбъркано, много емоционално, понякога очите й се насълзяват, друг път стиска гневно устни, но когато спомене името на малката си дъщеричка, неизменно се усмихва.

„Истината е, че никога не съм се разбирала с майка ми. Тя ме обвиняваше заради баща ми, с когото бяхме много близки, а тя го мразеше. Татко беше заклет пушач, почина заради цигарите, но ние така и не си стоплихме отношенията с майка… Истината е, че малката ми дъщеричка беше на годинка, когато отдел „Закрила на детето“ ми я отне и я даде за отглеждане на майка ми. В началото майка не я обичаше, но взе внучката си, защото с малката дойдоха и парите. Факт е, че аз тогава не можех да гледам детето си – бях ходила два пъти да работя в Гърция и Испания, но когато се прибрах в Благоевград, започвах работа все на места, където или не се плащаше, или не ми предлагаха договор. Например Джампалски ми дължеше заплата за един месец и успях да си я взема чак след 1 година, и то благодарение на Инспекцията по труда. Той твърдеше, че през този месец съм била в неплатен отпуск, но инспекторите го разобличиха, защото в такъв случай би трябвало да подам молба за неплатения отпуск, а такава не се намери. Това е само един от примерите за работодателите ми в Благоевгрлад, но пред социалните работници аз наистина не можех да докажа, че имам възможност да се грижа за Т., и затова те я дадоха на баба й.

Междувременно татко почина и брат ми с фалшиво пълномощно продаде и моето наследство, в резултат на което аз останах на улицата и излязох на квартира. Преди 2 седмици, на 21 май, и майка почина. Малката беше при мен, когато голямата ми дъщеря Ива ми звънна да ми каже. Взех си един ден отпуск, за да гледам Т., и на втория ден при мен в магазина дойде социалният работник Димитър Диловски от Симитли. Пристигна в магазина да ме уведоми, че с колегите му взели решение да дадат малката ми дъщеря на кака й Ива, която живее с гаджето си. Диловски се държа много нагло с мен, когато го попитах защо не са потърсили моето мнение по въпроса за бъдещето на детето ми, а направо ме уведомяват за решението си, той ми обясни в прав текст, че като дадат малката на сестра й, така ще подкрепят и Ива финансово, тоест каката ще получава за сестричката си 35-те лв. детски, издръжката от 70 лв. от баща й и още 180 лв., които дават от „Закрила на детето“. Ива е последна година в Икономиката и според мен се нуждае от всичко друго, не и от финансова подкрепа, защото приятелят й работи в строителството, а ако тя има нужда от още пари, би могла да се хване някъде продавачка.

Сега малката живее при сестра си, там гаджето на Ива непрекъснато пуши и я трови, така че когато по-рано я вземех оттам, детето се превиваше от болки в коремчето и не можех да го закарам дори до съседния магазин да купим кисело мляко като противоотрова. Убедена съм, че това е от цигарите. Ива, приятелят й Мартин, вече покойната ми майка и брат ми така настройваха момиченцето ми срещу мен, че детето не смееше да ме погледне в очите. Случвало се е преди години, като се прибера от чужбина, отивам да видя Т. при майка ми, а детето си върти главичката и казва на баба си: „Ама какво да правя, бабо, като и мама си я обичам“. Значи майка ми я е карала да ме мрази, аз друго обяснение нямам. Брат ми пък как я стресираше – не й позволяваше да пие вода след 18.00 часа, за да не се напикава, отказваше й десерт, тя трябваше да яде каквото той пожелае, а не каквото иска. Друг е въпросът, че брат ми искаше да ми я отвлече – работеше в Англия и ми поиска пълномощно за Т. да я изведе навън, уж за да научи добре английски език.

За отношенията ми с голямата дъщеря Ива няма какво да говоря – преди години поиска от майка ми нож, за да ме заколи. Ива, гаджето й и Т. живеят на метри от магазина, в който работя, но когато случайно минават по улицата, Ива я води на другия тротоар, а детето ми не смее дори да погледне в моята посока. Момиченцето ми учи в VII СУ, сега е във ваканция и не мога да си представя как по цял ден виси гладно по улицата или диша цигарения дим на Мартин. Дори не знам къде е. Днес, като свърша работа, ще подам жалба в прокуратурата заради условията, в които едната ми дъщеря отглежда другата, и по-конкретно за това, че ми тровят детенцето с цигари. Не искам да отмъщавам на Ива, но искам някой да ми помогне, защото съм много притеснена за здравето на Т. Единственото, което желая, е „Закрила на детето“ да ми върнат детето и ако има начин, да ме подпомогнат мен с тези 180 лв., за да мога да му наема една студентка да го гледа, докато съм на работа. Бих могла с тези пари да го запиша на лятно училище или на лятна занималня в читалището.

През есента вече ще е по-лесно – мога да наема жена за по 2 часа на ден, колкото да я кара на училище и да я прибира оттам. А ако въпреки всичко държавата прецени, че нямам право да се грижа за детето си, предпочитам да я дадат на приемно семейство. За там вече ще подпиша с удоволствие. И когато порасне, а аз стъпя финансово на краката си, пак ще бъдем заедно.

В категории: Животът


1
Коментара
Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 1
1
Коментара по темата
1.
Светица
12.06.2017 11:43:29
0
2
Излиза, че всички в тая история са проклети, само тя е ангел. Е как така няма нито един човек, с когото да се разбира? Ни майка, ни брат и...дори дъщеря и искала да я убива? Може би проблема не е в другите...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си 
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори