×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каракачанов за военния санаториум в Поморие: Истината е, че парите за ремонт не стигат, търсим решение


Каракачанов за военния санаториум в Поморие: Истината е, че парите за ремонт не стигат, търсим решение
Управителят на "Вита" ще бъде принуден да поеме губещото лечебно заведение, стана ясно от думите на военния министър
02 Юни 2017, Петък, 09:48 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Издаден е акт за частна държавна собственост от областния управител на Бургас


Велинградското дружество „Вита” ще бъде принудено да придобие военния санаториум в Поморие. Това стана ясно от отговор на министъра на отбраната Красимир Каракачанов след парламентарно питане на депутата от ГЕРБ Димитър Бойчев.

Според Каракачанов преведените един милион лева за ремонт са недостатъчни. Под въпрос остава рентабилността на лечебното заведение. Припомняме, че по неофициална информация на „Флагман” от „Вита” са отказали да приемат апорта заради опасения, че това може да доведе до фалит.

Днес Красимир Каракачанов каза: „Истината е, че средствата, с които разполагаме за извършване на ремонтните дейности са недостатъчни и търсим вариант, с който действително болницата, работейки, да може да покрива и заплатите на хората, които са ангажирани там“.

Военният министър описа какво се е случило до момента след решението на правителството от ноември миналата година санаториумът да се прехвърли от Военномедицинската академия на дружеството „Вита”:
„Извършено е приемане на имота от Министерството на отбраната, като същият е заведен в баланса на ведомството. Приета е експертна оценка на дълготрайните материални активи, недвижимия имот и движими вещи – предмет на решението. Издаден е акт за частна държавна собственост номер 7911 от 10 май 2017 г. от областния управител на град Бургас. В Община Поморие са внесени документи за издаване на данъчна оценка на имота по новия акт. В службата по геодезия, картография и кадастър – гр. Бургас е внесено искане за издаване на скица, с която да се отрази новият акт за частна държавна собственост.”

Красимир Каракачанов заяви и какви са намеренията оттук нататък: „С окомплектоване на цялата документация ще бъде изготвен протокол от мен, в качеството ми на управляващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация – Вита“ град Велинград, за увеличаване на капитала с нестопанска вноска. Управителят на „Вита“ ще внесе изискуемите документи в Търговския регистър при Агенцията по вписване за увеличаване на капитала. Едва след посоченото увеличаване ще бъде възможно болницата-санаториум в град Поморие да започне организационната си дейност, включително чрез запазване на персонала, който е работил там. По отношение на ангажимента на Министерството на отбраната със срокове за възстановяване на работата на болницата следва да имате предвид, че част от процедурите са в пряка зависимост от Министерството на здравеопазването и Националната здравно-осигурителна каса.”

Извън написания му отговор Каракачанов каза, че това бил сред първите му спешни въпроси като министър. Един от заместник-министрите извикал управителя на „Вита“, за да обсъдят темата.

След това Каракачанов добави, че парите за ремонт са се оказали недостатъчни и търсят начин как лечебното заведение да работи рентабилно.

Димитър Бойчев изрази опасения, че голяма част от персонала вече си е намерил друга работа и че бъдещето на санаториума е под въпрос.

„И има още едно нещо, по моя информация, което лично мен ме притеснява – че, когато военният санаториум преминава в многопрофилна болница „Вита” – гр. Велинград, той губи правото да работи по пътеки на НОИ. А това е една от основните възможности за дейността и финансирането на това лечебно заведение. Това също е доста притеснително – ако не може да работи по НОИ, как ще изпълнява в пълнота функциите си”, каза Бойчев.



В категории: Поморие , Политика


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
10
Коментара по темата
10.
Петър
13.06.2017 06:29:40
0
0
До № 5,
Знаеш ли как се приватизира Дарение?
Не бъркайте Санаториума с Дарението!
Санаториума може да се издържа и от други, освен Държавата! Държавата няма пари, и това го казва втори поред Министър, който е и принципал на Дарението! Но в същото време преобразяват Дарението, в частна собственост, което е умишлено престъпление и Община Поморие трябва да съди предходния Министър, и сегашния!
Как така нямаш пари за ремонт, но имаш смелостта да апортираш Дарение в Търговско дружество?!
Последния коментиращ, сегашния Здравен Министър и бивш шеф на ВМА е вторият поред шеф на ведомсдтвото, което не счита за нужно, защото няма пари, да издържа Санаториума! А, защо няма пари да издържаш повереното ти и прието Дарение е съвсем друга тема, за която езици не се чешат?! Но, и това време ще дойде не се притеснявай, всичко ще излезе наяве!
9.
До 7
03.06.2017 20:25:07
0
0
Гаф има само в празната ти кратуна. Защо не питаш настоящия здравен министър и бивш шеф на ВМА какво е това отпаднала необходимост. А санаториума рано или късно пак ще заработи. До тогава - чешене на езиците.
8.
Поморие
03.06.2017 06:18:54
1
0
Валери Симеонов ще прави мощна международна телевизионна компания Скат и ще строи студия и административна сграда-небостъргач на мястото на военния санаториум. Жалко за медийната изолация и вакуум в Поморие.
7.
Badata
02.06.2017 22:49:30
1
1
Никодимеееее...Що се криеш като щабаджийска мишка бе? Достойните хора за подобен гаф хвърлят оставки, поръсват си главата с пепел, извиняват се на съгражданите си...човешко е ..А ти ? Сега убеди ли се, че си това , което писах че си?
6.
Bars
02.06.2017 22:39:59
0
0
акт за частна държавна собственост ,означава , че санаториумът /разглеждан като терен/ може да бъде обект на разпоредителна сделка/покупко -продажба, апорт, ипотека.../. Бъдете сигурни, че вече някой от старите/новите крадлювци си го е заплюл.
5.
do Peter
02.06.2017 21:53:56
0
1
Ami Valeri Simionov ot kade ste smuhe iska da go prevatizira
4.
Петър
02.06.2017 20:02:59
1
0
До 1,
Точно за това Държавата трябва и ще го направи! С акт за дарение в полза на Община Поморие, като с това се запазва и волята на Дарителя, а именно ПУБЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ, управлението е съвсем друга тема.
3.
*********
02.06.2017 15:12:06
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
Някой си
02.06.2017 12:15:41
1
10
Пълни глупости.при правилен мениджюънт.санаториума може да работи целогодишно.иии да е на печалба.с даденостите,които има.
1.
ех
02.06.2017 11:43:34
0
14
как пък веднъж не казаха "Няма пари за депутатски заплати"; "Няма пари за депутатски командировки"; "Няма пари за....", каквото се сетите, но да е нещо, което ще ощети депутатите. но да кажат "Има пари за миньори, учители, лекари, служители.....защото всички тези страдат , заради техните безумия....заради техните договори, конвенции, корекции, регламенти и дерективи, които подписват с идиотската европа..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори