×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето от къде тръгнаха босовете на ъндръграунда в България! Училище "Отец Паисий" отгледа и възпита основателите на ВИС-2 Георги и Васил Илиеви


20 Май 2017, Събота, 03:23 ч.

4-имата са приятели от 6-годишни, раздели ги смъртта!


Училище "Отец Паисий" в Кресна пази спомена от близнаците Николай и Георги Цветини и братята Васил и Георги Илиеви, този малкоизвестен факт, съобщава struma.com. Старите жители на града, сред които техни съученици разказват, че близнаците Цветини дошли в Кресна и се записали в първи клас, след като баща им Мирчо бил разпределен да служи и работи в местото военно поделение, братята Георги и Васил, които са родени в Кюстендил учили в кресненското училище, тъй като баща им Андрей е от Кресна и живеели там.

Още от деца, близнаците Цветини и братята Илиеви били приятели, луди глави, спортисти, буйни деца. Ники Цветин бил най-кротък от всички. Негов най-близък бил Васил Илиев, били като братя. Другарката Славчева е била жената, която успявала да се оправи с палавите Васил и Георги Илиеви и Георги Цветин. И четиримата не наблягали на ученето макар, че били умни момчета, разказват техни съученици. Били непрекъснато с топката, и се борили на тревата в двора на училището. Започнали първи клас в старото училище на Кресна, после се преместили в новото, изградено на терена на старите гробища. От деца обаче Цветини и Илиеви били неразделни.

Разделили се, когато бащата на Васил и Георги, Андрей се разболял и починал. Майка им Невена взела трите си деца, братята и сестра им Марияна, и отново се върнала в родния си град Кюстендил. В шести клас бил Васил, а в 5 Георги. В Кюстендил те продължили образованието в спортно училище. А братята Цветини пък, когато свършило разпределението на баща им в поделението в Кресна, се върнали в родния им град Разлог, където и до днес живеят родителите им. Така пътищата на приятелите от детинство се разделят.

Георги и Васил стават известни борци. А Георги дори републикански шампион по борба..

През 1983 г. Георги Илиев е регистриран от милицията за кражба, три години по-късно е осъден на 11 години затвор за участие в групово изнасилване на германка, което прекратява спортната му кариера. През 1991 г. е освободен предсрочно и е задържан отново година по-късно за фалшификация на документи. Брат му Васил продължава със спортната си кариера, докато Георги прекъсва състезателната си дейност.

Приятелите им детинство близнаците Николай и Георги завършват средно образование в Разлог, където баща им вече е шеф на местното военно поделение. И двамата са добри ученици и спортисти. Приети са в София, за да учат във Висшия институт по физкултура /ВИФ /, където отново се срещат с приятелите си Васил и Георги. Така в първите години на демокрацията Ники Цветин и Васил Илиев създават страховитата застрахователна компания "ВИС -2". Двамата се допълват взаимно. Цветин изключително умен и комбинативен, Васил, човек на риска, смелчага и страшно креативен.

Така в групата се включват и братята им, техни приятели от студентските години, роднини от Кресна и Кюстендил. През 1992 година обаче братът на Николай Цветин, Георги загива при автомобилна катастрофа край Бяла Слатина. Николай понася много тежко смъртта на брат си. По късно убиват и Васил Илиев Така Цветин става много близък с Георги Илиев, двамата заместват в общуването си загиналите си братя. През тежките и страшни години на ВИС 2, побоища, разстрели, отвличания, изнудвания, както казваше приживе Георги Илиев, те помъдрели и от "мутри станали бизнесмени ". Създават ВАИ холдинг, който оглавява мозъчният тръст Николай Цветин.

Компанията започна да развива сериозна и легална дейност. От 4-имата Николай Цветин единствен оцеля през годините. Братята Илиеви бяха убити, а Георги Цветин загина при катастрофа, за която също казват, че е била предизвикана умишлено, но нищо не се доказа. Днес Н. Цветин е успешен бизнесмен. За него казват, че е успял заради умереността си във всичко, което е правил, изключителния си ум и находчивост и фактът, че никога не е излизал извън контрол.

За останалите трима това не може да се каже. Цветин е успешен бизнесмен, семеен, който не рядко прескача в родния си град Разлог, за да посети роднините си. А от рода Илиеви в Кресна почти всички са в София, подпомогнати от братята Васил и Георги Илиеви, братовчеди, чичовци на Илиеви, днес са известни бизнесмени, които развиват бизнеса, създаден им от братята, в първите години на демокрацията.

В категории: Животът


4
Коментара
Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 1
4
Коментара по темата
4.
Трой
29.10.2021 21:17:03
0
0
Това са момчета с комплекси дадена им власт за да рекетирват така вършат мръсната работа. Но добре че ги убиха и така се показа че неса над всичко и така млади и тъпи под земята .
3.
Български офицер
28.08.2020 16:38:38
0
1
Тази престъпна сган трябваше да бъде избесена по стълбовете.....!!!
2.
bla
20.05.2017 14:38:54
0
4
Stiga s tes ilievi be...glupaci na onova vreme deto ne mojaha da oceleqt...govorete za boiko deto poredna godina vi upravlqva i drugite geroi tam...ko govorite za teq tupi selqncheta deto im dadoha parite v rucete i ne mojaha da oceleqt ot mutreene...
1.
СИК
20.05.2017 10:25:43
0
20
"През тежките и страшни години на ВИС 2, побоища, разстрели, отвличания, изнудвания, както казваше приживе Георги Илиев". "... братовчеди, чичовци на Илиеви, днес са известни бизнесмени, които развиват бизнеса, създаден им от братята".
Такива са "Бизнесмените" в държавата на Мафията. Затова започнаха да внасят и работна ръка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори