×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг! Райко Кръвта не е физическият убиец на Георги Илиев, босът поръчан от свои


Само във Флагман.бг! Райко Кръвта не е физическият убиец на Георги Илиев, босът поръчан от свои
Последната снимка на Главния на ст. „Лазур”, докато аплодира Локо (Пловдив) при победата на ОФК Београд
12 Май 2017, Събота, 01:57 ч.
Автор: Флагман.бг

Килърът се дегизирал като градинар, за да има свободен достъп до мястото, от което е застрелял Главния


В края на това лято ще се навършат 12 години от убийството на една от най-знаковите фигури в родния ъндърграунд  - Георги Илиев. Показната екзекуция в разгара на сезона в Слънчев бряг все още се води неразкрита. Делото за убийството е срещу неизвестен извършител. Преди няколко месеца разследването по случая е удължено за пореден път – до 10 юни, съобщиха за Флагман.бг от прокуратурата.

Райко Кръвта и „Килърите 3”

През 2013 г. тогавашният главен секретар Светлозар Лазаров обяви, че има развитие по случая с екзекуцията на Главния. По думите на Лазаров зад разстрела стои не друг, а пернишкият наркобос Васил Арарски-Райко Кръвта, който се хвалел наляво и надясно, че лично е гръмнал боса на ВИС.
Само 48 дни след убийството на Илиев Кръвта е сполетян от същата участ. Перничанинът е разстрелян с „Калашник” от преминаваща кола в центъра на Перник. Екзекуцията е смятана за отмъщение за смъртта на боса на „ВАИ холдинг“.

Източници на Флагман.бг, запознати със събитията в родния ъндърграунд, са категорични, че Кръвта не е дръпнал спусъка на бутиковата флоберка „Аншуц”, с която е ликвидиран Георги Илиев. Действително Райко и групата му подготвяли убийството и изучавали маршрутите на боса. За целта те отседнали в невзрачна квартира с възрастна хазяйка в Равда.

Групата действала в пълна секретност. Райко взел съвсем малка част от хората си, за да не пропее някой. Заедно с пернишкия бос били неговият брат, Борислав Николов-Кюлума, Румен Стефанов-Алф (убит през 2007 г.) и мъж на име Димчо. Те взели за параван гаджето на Райко – известна пернишка миска и нейна приятелка. Двете дами обаче нямали никаква представа за намеренията на групата. Те са отпратени точно преди Георги Илиев да бъде застрелян.

Добре известно е, че бандата за „мокри поръчки” е планирала да гръмне Главния на любимата му яхта или в „Буда бар”. Килърите са разполагали с вътрешна информация. Знаели са много добре, че Илиев сяда на две точно определени маси – запазени лично за него или за приятелите му.


Кръвта имал личен мотив да ликвидира боса на ВИС и затова приел поръчката, но спусъкът дръпнал един от хората на перничанина

Полицията прави пробив в разследването едва след разбиването на „Килърите 3”, оглавявана от бащата на Кръвта – Васил Василев, по прякор Бай Васо. Именно той наследява сина си след убийството му. Разривът между отделните членове на групировката настъпва, когато Бай Васо поръчва да бъдат ликвидирани част от най-доверените му хора. Тогава останалите започват да свидетелстват, за да спасят кожата.

Само преди дни всички от бандата получиха сурови присъди по делото „Килърите 3“. Между тях е и Борислав-Кюлума от Радомир. Нашите източници твърдят, че Димчо е физическият убиец на Георги Илиев. Самият Райко много искал лично да ликвидира боса на ВИС, но не бил толкова добър стрелец.

Килърът на Главния не е професионалист

Георги Илиев е застрелян с един куршум в сърцето, докато опитва да седне на любимата си маса. Първоначално това обърква разследващите, които помислили, че е стреляно отвисоко – от някой от покривите на близките хотели. Причината е, че тялото на Илиев образува прав ъгъл, когато е пронизан с куршум „стингър“.

Едва два дни по-късно криминалистите откриват струващата хиляди евро пушка, захвърлена в чимшира до „Хризантема” заедно с два дървени статива. Вече всичко е ясно – убиецът е стрелял отдолу, на около 50 м от Главния. Оръжието е много рядко и точно, има дълга цев и професионален оптичен мерник. По-късно става ясно, че пушката и патроните са купени от човек в сливенското с. Твърдица, научи Флагман.бг. С подобно оръжие е застрелян и съперникът на Кръвта - Васил Горчев.

Патроните, използвани за екзекуцията на Илиев, също са специални. Те са хидрошокови „стингър”, 22-и калибър. Върхът им е меден с дупка отпред за по-силен стопиращ ефект и съответно по-големи поражения. Захвърлени са и две лазерчета, с които се фиксира пътя на куршума.


Мястото, където е застрелян Георги Илиев; сн.: 24 часа

От разположението на стативите става ясно, че убиецът е бил доста висок – около 190 см. Той не е бил професионално обучен снайперист или бивш военен.

„Професионалист не би използвал подобни помощни средства, а щеше да гръмне Жоро директно от движеща се кола, например”, разкриват нашите източници.

Те отхвърлят версията, че килърът е дебнел с часове боса преди да го убие. Той трудно е можел да остане незабелязан толкова дълго време на видно място. Предполага се, че за да получи свободен достъп до мястото, откъдето е стреляно, убиецът се е дегизирал като работник, най-вероятно като градинар.

Чужденци трябвало да ликвидират Георги Илиев

Първоначално поръчителите са търсели чуждестранни килъри, които да ликвидират боса на ВИС. Те били най-удобни за екзекуции на фигури от подобен ранг. Планът им обаче е осуетен, след като няколко месеца преди убийството на Георги Илиев на границата са заловени група чужденци. Те се представят за музиканти от Македония, дошли у нас на концерт. В колата им обаче са открити множество снимки на Главния. Мъжете са щателно проверени, но разследващите не откриват нищо съмнително.

Още тогава службите предупреждават Илиев, че срещу него се готви покушение. Той удвоява охраната си – от 13 на 25 човека и започва повече да се вслушва в съветите на гардовете си, но и това не спасява живота му.

План „Б” за поръчителите се явява именно Райко Кръвта, който въпреки старото си познанство с Жоро Илиев – още в Бобовдолския затвор, има конфликт с боса заради убийството на Васил Горчев, по прякор Кьоравия.

Ангажирането на български килър обаче е доста рисково за поръчителите. Подобен ход означава, че те трябва го ликвидират веднага след „мократа поръчка”, за да заличат следите си, както се случва и с Райко Кръвта.

Разследващите проверяват и версията, че зад екзекуцията стои украинецът Олег Ищенко. Неговото тяло е открито в района на Варненския залив броени дни след убийството на Илиев. Смятало се, че именно той е нает от Кръвта, за да дръпне спусъка, след което е ликвидиран. Според нашите източници обаче чужденецът не е имал връзка с пернишката бригада за „мокри поръчки”.

Силовият бос, станал жертва на арогантното си поведение

Георги Илиев е бил в разцвета на силите си, когато е убит. 39-годишният бос успява да развие наследената от брат си империя ВИС 2. Постепенно започва да легализира голяма част от бизнеса и от ъндърграунд бос се превръща в „добре облечен бизнесмен“. В този момент Илиев се ползва с огромна власт и протекции на всички нива.

Главния започва показно да демонстрира лъскавия си начин на живот. Сериозен проблем било и крайно агресивното поведение на боса дори и към най-близките му хора. Илиев често унижавал част от лейтенантите си. Чашата обаче преляла, когато започнал да отказва протекция на останалите надолу по веригата, твърдят нашите източници.

След пропадналия опит с чуждестранните килъри групата на Райко Кръвта се оказала идеална за целта. Перничанинът имал явен мотив заради личната вражда с Главния. Той е бил привикан на среща след убийството на Кьоравия, на която според свидетели е бил „унизен“ от боса. Райко очаквал да бъде ликвидиран от Георги Илиев и е търсил начин да го изпревари.

В категории: Крими


7
Коментара по темата
7.
Запознат
14.05.2017 10:34:29
0
10
Тез добре ли са. Къв бос е Райко, мижитурка, абсурд да има нещо общо, отрепаха го за да хвърлят разследването натам и всичко приключи. Бахти тъпите милиционери. Трябва да си доста тъп за да повярваш, че тоя може дори да си помисли да посегне на главния. Главния го уби държавата, червените генерали а върхът на копието е Бойко. Физическия убиец е руснака Олег. Пушката е подхвърлена чак след 3 дни. Преди тоеа там е претърсвано 100 пъти и нямаше нищо. Пълен ташак е как държавата се опитва да прикрие държавна мокра поръчка хахах.
6.
Пффф
13.05.2017 20:00:12
5
2
Яхтата Не се казваше буда бар а Мая" Ми.
5.
Кочо Честименски
13.05.2017 18:28:39
0
5
Какво на мериха убиеца на Мечката, Васил Илиев и други апапи.
Всичко знаят,а са смао развей прах.
4.
Фон Гаден
13.05.2017 18:14:07
1
11
"По думите на Лазаров зад разстрела стой не друг, а..."

Добре де, как може да сте толкова неграмотни, с какво образование сте??
Явно, че филология не е, най-малко пък "журналистика"!!
От кое руенско село сте събирани, по какъв признак???
3.
Уши , нос , гърло
13.05.2017 18:07:51
2
17
Райко кръвта, Митьо очите, Кольо гъза , Жоро путката, Минчо бузата , Киро носа ..... Аве ко да говорим , само от прякори да са наакаш
2.
до кера
13.05.2017 17:37:38
2
17
Само простотии в тази статия. Нищо вярно няма освен, че Илиев е убит, пък и тоз прав ъгъл ми е много интересен.
1.
Mi6
13.05.2017 16:34:23
3
10
Ei botio ne na zanimavai sas nerazkriti obistva sled 20g
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща 
Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори