×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дали да спрем "Фрапорт" за концесията на летище "София"? Ще гарантираме равен достъп на всички участници


Дали да спрем "Фрапорт" за концесията на летище "София"? Ще гарантираме равен достъп на всички участници
Ивайло Московски е категоричен, че трябва да се намери вътрешен ресурс в системата на транспорта, за да се покрият дълговете на БДЖ
11 Май 2017, Четвъртък, 13:16 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Концесията е абсолютно нормален икономически инструмент, използван в целия свят

Новият-стар транспортен министър Ивайло Московски днес бе в Бургас, за да открие официално една от мащабните инвестиции в пристанищната дейност - тази на БМФ Порт Бургас(ВИЖТЕ ТУК) След церемонията Московски разговаря с репортер на Флагман по актуалните теми в сектора - концесията на летище София, бъдещите дейности в бургаския порт и съставянето на екипа си в условията на коалиционното споразумение. 

-Г-н Московски, съобщихте, че в Пристанище Бургас ще се инвестират 30 млн.лв., но бихте ли пояснили какво ще се направи с тези средства?

-Инвестицията е от страна на ДП „ Пристанищна инфраструктура”. По Закон те са длъжни да поддържат акваторията в залива, налага се да се извършва удълбочаване, което да бъде в полза на всички оператори. Това вложение, плюс Конгресния център, е на обща стойност 30 млн.лева.

-Какво се случва с концесията на летище „София”?

-Ще стартираме отново процедурата. Изключително нелогично ми се струва това, което направи служебният кабинет. Нашият основен приоритет е концесионната политика – абсолютно нормален икономически инструмент, използван в цял свят. Това е начинът, по който се съвместяват интересите  на държавата и на частните оператори. А индустрията е нещото, което може да даде икономически растеж, както и високата добавена стойност. Длъжни сме да подкрепяме тези инициативи. За летище „София” основно имахме две цели. Първата бе да намерим вътрешен ресурс за системата на транспорта и да покрием дълговете в БДЖ, тъй като заемите, които са теглени от тези, които спряха концесията. Не забравяйте, че същите те, правителствата на БСП, оставиха БДЖ с 800 млн.лева дългове. Те не са държавно гарантиране и нямаме моралното основание да вземем от данъците на хората, за да ги платим. На второ място – частните оператори на летищата, ако вземете за пример Варна или Бургас, се справят много по-добре от държавата. 

-Ще потърсите ли процедури, за да ограничите от участие „Фрапорт” в концесията, за да не се окажат стопани на трите най-големи български летища?

-Има си закони, има си принципи за конкуренция. Всичко ще бъде прозрачно и ще гарантираме равен достъп на всички участници.

-Готов ли е екипът, с който ще работите, както и ръководителите на агенции?

-Още седмица и ще бъде окончателно готов.

-Да очакваме ли бившият бургаски депутат Иван Вълков в екипа ви –  като зам.-министър или директор на агенция, защото засега, той изглежда неглижиран?

-Да, аз бих работил с Иван Вълков. Той беше един от най-активните членове в транспортната комисия в парламента. Оказвал ми е изключително голяма помощ, съвместно сме работили, но все още не съм преценил къде бих могъл да използвам неговите качества. Моето мнение е, че е нормално да намери място в екипа ми.

В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
11
Коментара по темата
11.
Калин
12.05.2017 11:20:42
1
2
Не е важно толкова на кога а да се даде на концесия това летище за да се спре източването на държавното летище!
10.
До 1
12.05.2017 10:12:48
0
2
Шуробаджинащина в частна фирма? Едва ли. Но не се оплаквахте от шуробаджинащината, когато беше държавно летището, защото аз много добре помня какво беше преди това и ако сте работили там тогава няма как да отречете. Нормално е концесионера да дава на нископлатената работна ръка по-малко пари, защото е нископлатена! Квалифицираната обаче взима добри пари, защото е квалифицирана! Както се казва кой за каквото е учил. Ако си учил за зидар, няма как да очакваш да взимаш пари като за архитект. Но реално, когато беше държавно така беше, което си е чист комунизъм.

А за флагман изобщо не искам да коментирам колко поръчкова изглежда статията. Интересно ми е турците колко пари са ви платили, за да ги защитавате и да прокарвате протурската, проердогановата и прототалитарната си пропаганда?
9.
Дернев
12.05.2017 09:38:13
1
2
"концесионната политика – абсолютно нормален икономически инструмент, използван в цял свят." Така е, но в нормални държави. Ако сравните резултатите от концесиите тами и тук, ще лъсне нашата ненормалност.
" ... частните оператори на летищата,.... се справят много по-добре от държавата." Но за това не е виновна държавата, а безнаказаността на чиновника, който я представлява, като се почне още от концесионирането тип БГ, последващ контрол и т.н. И явно ще продължава в този дух,щом се оказа,че този министър е несменяем, а резултати никакви, освен послушание. Това което става в транспорта е неизгодно и губещо за всички.
8.
Hristo
12.05.2017 07:01:29
0
2
Направете разследване за фиктивните конкурси в НАП Бургас. Всички са рода вътре ,конфликт на интереси!
7.
До 1 и 6
11.05.2017 23:57:41
0
3
Точно пък шурелъка беше преди да дойдат от Варна мога да ви кажа! Имаше си карго, бяха си едни и същи, имаше си бонуси, имаше си "Стаматка" имаше си кражби от всякъде и когато предприятието се разви и попадна в частни ръце, хората си взеха нещата както трябва и си работят бизнеса а тези дето бяха свикнали да взимат редовна заплата+бонуси+кражби+карго(абе бащинийка) започна да не им харесва! По три поколения хора се уредиха да работят и други не се допускаха точно преди, сега ако имаш качества......отиди кандидатствай и ще те вземат!
Ама вие сте поредните наредени мързеливи мишки!
6.
do 1
11.05.2017 22:13:53
1
5
Наистина - пълни боклуци, но всяко начало си има и край!
5.
Софиянци
11.05.2017 20:51:09
1
7
Друго си е на държавна работа - опъват по 2 хилки в "летище софия" и по цял ден си драпат макарите. На софиянци лошо ще им стане като ги вземат фрапорт. Ще разберат истинското значение на думата работа!
4.
Samo TIM
11.05.2017 20:49:18
3
12
Tim forever - целият транспорт и транспортна инфраструктура харизано на ТИМ
3.
Платени псевдожурналя
11.05.2017 20:07:29
1
8
Флегман платени писачи! Ща пишете платени глупости за Бургасмед?! И Бургасмед и Лайфхоспитал са еднакви боклуци-крадат та се насират да точат здравната каса! Да ги скъсат от проверки институциите! На гърба ни пари правят от нищото!
2.
5678
11.05.2017 20:01:17
0
1
Dolni cigani
1.
мошеници
11.05.2017 19:48:03
4
17
Питайте някой от летище Бургас.Намалиха заплати, премахнаха придобивки, прогониха хорицата и създодоха невъзможна шуробаджанашка обстановка за работа. БОКЛУЦИ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори