×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има драма с миналото и досието на Каракачанов, като военен министър трябва да е много внимателен


Има драма с миналото и досието на Каракачанов, като военен министър трябва да е много внимателен
Изумен съм, че вицепремиер от патриотите ще има двата силови ресора – и отбраната, и МВР, казва Костадин Марков
05 Май 2017, Петък, 14:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Аз също съм русофил, но съм путинофоб, не виждам проблем, казва зам.-председателят на СДС в оставка


Костадин Марков е зам.-председател на СДС в оставка и бивш бургаски депутат от Реформаторския блок в 43-ото Народно събрание. Потърсихме го за коментар на новоизбраното правителство и на ситуацията в СДС и в блока.

- Г-н Марков, имате ли някакви притеснения за новото правителство „Борисов 3”, което бе гласувано вчера (четвъртък - б.а.) в парламента?
-  На този етап не бих могъл да имам притеснения. Имаме демократични избори, ясен вот на хората и логичен избор на правителство. Като видим първите действия на правителството, ще можем да кажем дали нещо ни притеснява. Единственото, което в момента ме притеснява, е по-скоро парламентарната дейност – премахването на блицконтрола и неизлъчването на другия контрол.

- Те всъщност приеха да го излъчват по БНТ2.
- Все едно няма да го излъчват…

- Как Ви се виждат министрите? Участието на „Обединените патриоти” притеснява някои политически сили.
- Не. Аз мога да коментирам единствено споразумението, при което патриотите доста добре са си изиграли картите. Изумен съм, че вицепремиер от патриотите ще има двата силови ресора – и отбрана, и Министерство на вътрешните работи. Винаги досега в коалиционни форми на управление това е било разделено между коалиционните партньори. Иначе всеки има право на шанс, така че ще коментираме след месеци.

- Красимир Каракачанов е военен министър, а някои го определят като русофил. Това не Ви ли смущава?
- Не, аз също съм русофил, но съм путинофоб, така че за мен няма драма. За мен по-скоро има драма с миналото и с досието му. Но там трябва вече да е много внимателен, това вече е изключително сериозна позиция, всяка дума се гледа „под лупа”. Така че, пак казвам – ще видим какво ще направят.

- СДС опозиция ли ще бъде на това управление или…?
- Не мога да кажа. Ние ще се държим, както досега, когато бяхме даже в коалиционна форма на управление. Когато нещата ги споделяме – когато са реформаторски и са хубави, ще подкрепяме. Когато с нещо не сме съгласни, ще критикуваме. Но няма как на току-що избрано правителство да кажеш  - ще бъда политически враг, при положение че сме от едно политическо семейство с ГЕРБ. По-скоро ще видим първите им действия. Всеки има право на шанс, нека им дадем сто дни.

- Защото веднага след изборите новите младежи, които оглавиха ДБГ, казаха, че партията им ще бъде опозиция на новото правителство. А Реформаторският блок все още съществува, доколкото знам.
- Съществува, и няма такова решение на органите. Те са го казали вероятно в качеството им на временни председатели на ДБГ. Но това си е тяхно мнение. То и ние нямаме политическо решение, аз ангажирам само себе си.

- На 13 май ще избирате нов лидер на СДС на Национална конференция. Вие ще се включите ли в състезанието?
- Едва ли. Ще изчакаме номинациите, няма да скрия, че има много неофициални номинации. Зависи кои ще са другите кандидати. Но не бива да се допуска жестока вътрешна битка в СДС, това може би ще довърши партията. Трябва да има консенсус около един човек.

- Може ли да направите прогноза – докога ще оцелее правителството?
- Най-малкото – догодина наесен. А е възможно и цял мандат да изкарат. Пак казвам – нека да видим каква работа ще свърши правителството. Да не му пишем оценки предварително и да не му чертаем крайна линия. Може и да се справят чудесно, а може и да се провалят.

В категории: Бургас , Политика


13
Коментара по темата
13.
cwsd
07.05.2017 14:38:13
0
11
Драма имаш ти с твоето крадливо минало.
12.
Мишева
06.05.2017 16:22:04
0
0
Аз съм за конформизъма, комунизъма, тюрлюгьовечизъма☆на Божура
11.
Зов към кмета Слънце
06.05.2017 15:56:52
1
11
"Единственото, което в момента ме притеснява, е" че краднатите пари от Общината намаляват и скоро няма да мога да си плащам за публикациите.
10.
До К . Марков Путинофоба
06.05.2017 14:14:02
1
6
Аз съм СДС -ар и Костадин Маркофоб, както бяхме през 1997 година 2 000 000 от сдс.Коце Коце хората не са по глупави от теб ,напротив с тези си изказвания вървиш устремено към дъното на политиката ,
9.
Гнус
06.05.2017 10:19:10
2
11
Някой да разбра нещо от интервюто на тоя, който само бройкаше синоптички докато беше в София. Е...хти безмисленото интервю, но решил човека да си плати и да се покаже. Еее как няма да бъдеш с ГЕРБ, нали те ти купиха двете Инфинита и няколкото апартамента в Бургас и Пампорово. Щял да мисли за кандидатура - ти си най-голямото зло, което се случвало на СДС Бургас, а сега се точи в нац. мащаб.
8.
xui
05.05.2017 21:10:25
3
20
ei koce...kradliv mosennik i laino skrii se i ne govori 4e vsichki ste za zatvora..kradlivi miski....
7.
bez
05.05.2017 20:57:56
1
4
Takyw ubaw buwsh oblasten na SDS imate ... sHTO go dadohte na oniq ot Dobri`4 ,,,,Wyzrazhdane......ahhahah
6.
...
05.05.2017 19:53:55
2
34
Не давайте гласност на хора които народа е измел от обществения живот.
5.
Голям виц
05.05.2017 19:10:44
1
9
...- СДС опозиция ли ще бъде на това управление или…?
4.
Кой
05.05.2017 18:45:04
3
30
Агент Иван няма и един ден трудов стаж още от студент е доносник на държавна сигурност че и до днес и края на мандата. Чудесно си пасва с другите агенти
3.
gradski
05.05.2017 18:35:45
2
31
Защо по дяволите ни занимавате с партия за която са гласували по-малко от колкото грешни бюлетини са пуснати?
2.
Искам
05.05.2017 18:21:47
1
5
И аз на напиша нещо, но нямам желание.
1.
КМЕТА НА СИМИТЛИ
05.05.2017 18:13:58
4
45
Има драма за това,че ти си крадец,ама какво от това?Беше зам.кмет по строителството,другия вицепремиер в кабинета Борисов 3 -Валери Симеонов беше връчил папка на Бойко Борисов с твоите далавери и кражби,Борисов каза,че до вторник тебе ще те няма,ама не каза до кой вторник.И ти продължи да грабиш с пълни шепи,даже и депутат стана и сега ще даваш акъл!Да беше влязъл пак в парламента и там да говориш,ама хората не ви искат и ви набиха мощен шут в крадливите задници!Така ,че се скрий и не се обаждай,харчи си парите ,които открадна и мълчи и не говори глупости!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори