×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето я миската, която не стана космонавт, но кацна в парламента


Ето я миската, която не стана космонавт, но кацна в парламента
Красавицата твърди, че няма да промени начина си на живот, въпреки че вече е член на 44-ото НС
20 Април 2017, Четвъртък, 15:27 ч.

Теодора е само на 25 години, а от 7 години е член на БСП

Теодора Халачева ще е най-младият депутат в 44-ия парламент. Тя е само на 25 години, но вече има солиден опит в политиката - кара втори мандат като председател на Младежкото обединение на БСП в Пловдив и доскоро бе общински съветник от групата на социалистите, информира "Марица".

В партията е от 7 години, отива там на стаж като студентка по политология  и остава да работи като сътрудник. После от редови член се издига до ръководните позиции.  Преди година не си е и помисляла, че може да стане депутат. Приема обаче избора си спокойно, а мястото в парламента като естествено продължение на нейното развитие. „Предстои нов етап от живота ми и е нормално да се притеснявам, защото отговорността е много голяма. През 2015-а влязох в Общинския съвет с преференциален вот, а третото място в листата на БСП, което ми отредиха социалистите, бе истинска изненада. „Смятам, че това е оценка за моята работа до момента и е изключителен успех за цялото Младежко обединение. Сега  22–ма депутати от групата на БСП в парламента са на възраст под 40 години.  Огромен сигнал, че БСП е осъществила част от промяната и че дава коридор за развитие на младите хора”, разсъждава Халачева.

Самата тя е инициатор на много проекти за младежи и иска да продължи да работи по тази линия и в Народното събрание. В местния парламент участваше в Комисията по младежки дейности и спорт и беше зам.-председател в Комисията по култура и туризъм. 

Теодора Халачева е родена на 27.10.1991 година в Пловдив и е отрасла в „Кючук Париж”. Баща  й се занимавал с бизнес, майка  била рехабилитатор и полагала грижи за деца, болни от детска церебрална парализа. „Бях палаво дете, за разлика от брат ми. В детската градина исках да стана космонавт, а моите приятелки мечтаеха да са балерини и лекарки. После, като поотраснах, си представях, че ще бъда бизнес дама”, връща се в детските си спомени Теодора. След като завършва ОУ „Стоян Михайловски”, продължава да учи в Професионална гимназия по облекло „Ана Май”, в учебния процес още тогава тя вижда нуждата от стажантски програми в реална среда за младите хора. След това записва „Политология” в Пловдивския университет.

По време на следването преживява най-тежкия удар в живота си - майка  умира при нелеп инцидент. На 10 август 2012 година камион, превозващ багер, къса тролейбусни жици на бул. „Васил Априлов”. В същото време майката на Теодора пресича платното и тежките кабели я удрят. 42-годишната Галя Халачева загива на място, а две години по-късно шофьорът се отърва с условна присъда.  „И досега в нашето семейство не можем да преживеем тази трагедия. Животът ни се преобърна за секунди, наложи се да пораснем за миг. 

Аз съм простила, не търся възмездие. 

На нас ни беше взето най-ценното, нито една присъда няма да го върне. Майка много ми липсва. Знам, че винаги ще бъде до мен“, казва Теодора. Въпреки трагедията тя успява да завърши с пълно отличие висшето си образование. След политологията записва магистратура „Бизнес комуникация и връзки с обществеността и преди дни, на  8 април, се дипломира. Към колегите си, чиито интереси ще представлява, тя се обърна с думите: „Време е младите да се превърнем в двигател на процесите в страната, а не потърпевши от тях!Държавата това сме ние! Настоящето и бъдещето на страната! Никой не може да ни отнеме образованието, опита и спомените!“.

Амбицията  е да изкара и докторска степен по политология, тепърва ще решава дали в Пловдив, или в София.  Най-младата депутатка е категорична, че като отиде на жълтите павета,  няма да промени начина си на живот.  Ще продължи да кара 10-годишното си червено „Пежо”, подарък от брат , ще продължи да живее на квартира в Пловдив, ще ходи в същия квартален магазин и в близката сладкарницата, където често си купува шоколадови кремчета.   

„Аз смятам, че като депутат няма да спра да бъда свободен млад човек. Поех по своя път - ще защитавам интересите на всички, които избраха да останат в България! Има нужда гласът на младите хора в България да бъде чут! Смятам, че няма нужда от маски, дори и да се опитам да бъда някой друг, няма да се получи, защото не съм добър актьор”, казва 25-годишната пловдивчанка.

Като типичен Скорпион следва целите си докрай, не съжалява за нищо и е голям критик на на собствените си дела. Приятелите  я определят като упорит, амбициозен, целеустремен и морален човек, а тя допълва: „И много консервативен”. По дискотеки отдавна не ходи, предпочита, когато  остане малко свободно време, да го използва за активна почивка. Обича да чете книги за душата и подсъзнанието. Любува се на миговете сред природата. Перфектното си тяло поддържа с фитнес и плуване, а лятото тича на Гребната по спортен екип. В ежедневието предпочита дънките, а на сесиите на ОбС залагаше на костюми - сако с пола или сако с панталон, и светли блузи.  

Харесва червено,  тъмносиньо  и тъмнозелено и много от дрехите  са в тези гами. Не обича много грим, нито пък ярките червила.  Споделя, че единственият мъж в живота  е брат  Валентин. „Най-силният човек, когото познавам. Много умен и решителен. В момента работи в  Англия. Владее английски, немски, испански и руски. Завърши Английската гимназия и се наложи да замине за чужбина. Първо на него се обадих, като разбрах, че ще бъда депутат. Очаквам го скоро да си дойде в България. Много обичам времето с него, от малки двамата винаги сме имали планове за живота си. Всяка година през декември си поставяме цели за следващата година и после правим преоценка. Досега всичко е постигнато. През декември 2016-а си пожелах да се дипломирам успешно, да запиша докторска степен,  да пътувам много в чужбина. Изненадата, която 2017 година ми поднесе, бе да стана народен представител ”, признава Теодора Халачева.      

За конкурса „Мис Пловдив” 

Бях на 16 години и с приятелки решихме да се включим в  конкурса „Мис Пловдив”, даже се хванахме на бас коя ще спечели. Нито една от нас не спечели облога. Моите интереси са били много по-различни. Не съжалявам за тази стъпка. Беше  прекрасен спомен и за трите ни.

За проектите 

Теодора Халачева и екипът на Младежкото обединение вече 7 година реализира програмата „Образована младеж” на БСП в Пловдив. Тя дава възможност на 20 -30 абитуриенти да се подготвят безплатно за матурата по български език и литература. Решила е от депутатската заплата да плати първата семестриална такса на гимназиста, който изкара най-висока оценка. 

Миналата година по нейна инициатива е създадена програмата за интелигентно сътрудничество между ПУ „Паисий Хилендарски” и партийните централи в града. Студентите от „Политология” и „ Международни отношения” се запознават отблизо с дейността на местните политически организации, посещават и сесиите на ОбС и заседания на парламента.

"Подобни стажантски програми биха улеснили младите хора да си намерят по-лесно работа. Вече имаме двама назначени политически сътрудници благодарение на тази програма. С евродепутата Момчил Неков реализираме и проект, свързан с ролята на европейските институции. Провеждаме обучения за историята и същността на Европейския съюз и европейските институции. Победителите от всяко издание посещават ЕП, но всъщност проектът запознава младите хора с възможностите за развитие и кариера в ЕС. Някои от тях успяват да се възползват и вече стажуват и работят в Брюксел. През тази година сме решили да проведем  първото национално състезание „Европа е наша!“, обяснява най-младият депутат. Прекрачвайки прага на Народното събрание, си пожелава: „Да спрем бягството на  младите хора от България!“.


В категории: Политика


7
Коментара
Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
7
Коментара по темата
7.
Ще работи
26.04.2017 19:48:02
0
1
Ще работи ефективно, защото депутатите са педофили и няма да си дървят пишките по нея
6.
opa
20.04.2017 14:48:23
0
5
razporetina
5.
Пако
20.04.2017 13:42:04
11
6
Абе тъпири,някой от вас направи ли си труда да прочете с какви програми и начинания се е занимавала тази жена,защото ако съдите само по снимката сте прости като гъз,а и явно искате да ни управляват грозни,тъпи и крадливи курви
4.
Отчето
20.04.2017 12:52:14
8
10
Да е жива и здрава ! Пожелавам й успехи и силен характер , за да устои на просташките подмятания. Младостта е устрем и сила , а не порок.
3.
taka e
20.04.2017 12:46:43
3
8
ami taka e s vruzki vsichko stava v Bulgaria osobeno ako si jena !!!
2.
Sofiq121
20.04.2017 12:45:54
3
10
25 godini ??!?!?!?! tazi prelicha na 38-40
1.
smqh v zalata
20.04.2017 12:44:43
4
6
Yjas shte povarna 25 godishna pikla li shte ni ypravlqva az zatova sam v chyjbina i nqma da se varna nqkvi ''manekenki'' da me ypravlqvat sram i pozor 100% e lubovnica na nqkoi
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Според непотвърдена информация в джипа са превозвани мигранти Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици
Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори