×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Георги Илиев отново ще е кмет на "Слатина", в "Искър" ще има балотаж
  • Димитър Маринов ще снима филм със Скарлет Йохансон
  • Шефът на Renault подаде оставка
  • Печки, перални и хладилници поскъпват с до 1000%
  • МВР се събира на национално съвещание
  • Над 50 хил. десетокласници се явяват на НВО по математика
  • В Източните Родопи се родиха три нови зубърчета
  • Официално: Стартират разговорите между Филипов и Зингаревич за ПФК Ботев
  • Смърт на пътя затапи движението на важен участък на магистрала Струма
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шеф готвач съветва: Розмарин на агнето, козунакът – като на баба!


12 Април 2017, Сряда, 14:17 ч.

И да не се получат идеално ястията, не е проблем

Основна тайна на вкусната великденска трапеза е да прекарате с хората, които обичате. Храната, дори и да не се получи идеална, не е проблем, съветва шеф-готвачът Таньо Шишков. В кулинарен аспект тайната според него е готвенето с пресни и свежи продукти. Използвайте незамразено месо, пресни, хубави зеленчуци за салати и гответе с любов, препоръча Шишков.

Шарените яйца, козунакът и печеното агнешко са задължителните ястия за Великденската трапеза. За разлика от Бъдни вечер, когато на масата трябва да присъстват нечетен брой постни ястия, за Великден няма такова изискване. Всяка домакиня обаче се стреми да подготви богата и красиво украсена празнична трапеза.

Розмаринът и ментата придават неповторим вкус на агнешкото

Комбинация с подправките розмарин и мента придава неповторим вкус на агнешкото месо, твърди Таньо Шишков. Експериментирайте и пригответе малко по-различно агнешко от досегашните, призовава популярният кулинар. Според него не е нужно винаги да се готви само с бут и плешка, затова препоръчва рецепта с агнешки ребра.

Ребрата преминават през две термични обработки, обясни пред БТА Шишков. Агнешкият котлет с ребра се запечатва на тиган, след което се довършва във фурна на 220 градуса за петнайсетина минути. При запечатването месото се поръсва със сол, пипер, накрая се декорира с розмарин и мента. Приготвянето отнема не повече от час, увери шеф-готвачът.

При печене на бут и плешка времето е повече - два, или два часа и половина във фурна на 180 градуса под фолио, уточни Шишков. Като известен сомелиер той съветва гозбата да се комбинира с червено вино и препоръчва сортовете каберне совиньон и мерло. Виното и храната са неразделни, те винаги вървят ръка за ръка, Великден не може да бъде изключение, убеден е изкусният майстор в кухнята.

Гарнитурата е дроб сърма, салата е зелена, припомни традиционното великденско меню шеф-готвачът. Той посъветва да се експериментира с разнообразни видове марули, като се добави айсберг, рукола и др.

"Така ще стане интересно и ще впечатлите вашите гости, смята Шишков. Според него хубаво е да се използва още краставица, домат, сега навлизаме в сезона на изобилие на зеленчуци, така че изборът е голям, допълни Шишков. Яйцата да са пресни и добре сварени", подчерта кулинарът.

За хората решили да не нарушат диетата си и да прекарат здравословен Великден шеф-готвачът препоръча да изключат от менюто си дроб сърмата. По думите му здравословното хранене, което включва протеини и зеленчуци, т.е. месо и салати, допуска да бъде прескочена дроб сърмата, като по този начин се елиминира въглехидратният ориз.

За козунака се доверете на рецептата на вашата баба

Доверете се на рецептата на вашата баба и ще направите най-вкусния козунак, който сте яли като дете, напътства още Шишков. По думите му най-важно е да се следват точните рецепти и пропорции. Козунакът е много трудоемък.

Не се притеснявайте, ако не се получи, моят също не стана от първия път, успокоява кулинарът. Той призна, че меси козунак по стара рецепта, която не помни наизуст.

Любовта трябва бъде част от съставките на всяка гозба и тогава ще бъде най-вкусната, не пропуска да напомни Таньо Шишков.

В категории: Животът


1
Коментара
Сполетя го голям ужас
Сполетя го голям ужас 16/06/2025, Понеделник 20:00 0
Флагман.БГ Направи разтърсваща изповед Направи разтърсваща изповед 16/06/2025, Понеделник 19:40 1
Див екшън в голям роден град
Див екшън в голям роден град 16/06/2025, Понеделник 19:24 0
Флагман.БГ Кара кола за 500 бона Кара кола за 500 бона 16/06/2025, Понеделник 19:00 8
Заляха я с критики
Заляха я с критики 16/06/2025, Понеделник 18:40 3
Това са най-нараняваните зодии
Това са най-нараняваните зодии 16/06/2025, Понеделник 18:00 0
Флагман.БГ Ще реставрират знакова сграда в Поморие Ще реставрират знакова сграда в Поморие 16/06/2025, Понеделник 17:20 2
1
Коментара по темата
1.
Диян Тончев Камбаната
12.04.2017 12:05:30
1
7
Tva ve4e ne e moderno sega se praznuva welikden s pet shes dunera i tri grama piko ili amfeti (na Mliakoto sa nai hubavi) i dve tri malki kurvi da praqt mineti ciala nosh .Niama takowa izbuhvane.Minala godina na welikden taka praznuvahme i kato se izhakahme s piko i amfeti i po4nahme da pikaem pres terasata i da kreshtim a Stefka sefteto ot meden rudnik ia ebahme 8 maniaka ciala nosh naprao putkata i ctana kat kofa.Agnesko i kozonag bahty tapacite
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голямо джакузи с минерална вода ще има в Дома за възрастни край Ветрен, строят го до гората Голямо джакузи с минерална вода ще има в Дома за възрастни край Ветрен, строят го до гората Ще има и допълнителни услуги, за да може в максимална степен да се възползват от екстрите, които безплатно Община Бургас ще им осигури, каза градоначалникът Направи разтърсваща изповед Направи разтърсваща изповед Прея е имала тежко детство "Черноморец" ще домакинства извън Бургас "Черноморец" ще домакинства извън Бургас Преговорите за "Лазур" не са се увенчали с успех Див екшън в голям роден град Див екшън в голям роден град Охранители на дискотека пребиха трима мъже в Русе Ваня Григорова разкри защо напусна групата на БСП, привиждат й се канибали Ваня Григорова разкри защо напусна групата на БСП, привиждат й се канибали Социалистите сами умират и без да правя нова партия, каза тя Кара кола за 500 бона Кара кола за 500 бона Тони Стораро е любител на бързите автомобили Слънчев бряг дава старт на Лято 2025 Слънчев бряг дава старт на Лято 2025 Очаква се да затвърди позицията си на водеща европейска парти дестинация Министър Жечо Станков в Люксембург: Сигурната и достъпна енергия за хората и индустрията остава наш приоритет Министър Жечо Станков в Люксембург: Сигурната и достъпна енергия за хората и индустрията остава наш приоритет Пред колегите си eнергийният министър подчерта важността на баланса между стратегическите цели на ЕС в областта на декарбонизацията и нуждата от сигурни и предвидими доставки на конкурентни цени Кадри от изгрев до залез вдъхновяват дарителска мисия Кадри от изгрев до залез вдъхновяват дарителска мисия Фотоизкуството е с благородна кауза – роял за младите таланти МОН публикува верните отговори от НВО по математика за 10 клас МОН публикува верните отговори от НВО по математика за 10 клас На изпита се явиха над 55 хиляди ученици
Синът й се размина на косъм от смъртта Синът й се размина на косъм от смъртта Твърди се, че мъжът има сериозни проблеми с наркотиците Сполетя го голям ужас Сполетя го голям ужас Прегази симпатична животинка с болида си Заляха я с критики Заляха я с критики тговорът на Парис Джексън обаче не закъсня и е отвъд официалния изказ Ще реставрират знакова сграда в Поморие Ще реставрират знакова сграда в Поморие След преустройството, сградата на Стария съд ще се превърне в „Дом на културата и традициите“ и ще служи като културен център Самолет, прелитащ над България, се върна обратно заради бомбена заплаха Самолет, прелитащ над България, се върна обратно заради бомбена заплаха Полет LH752 е бил на път за Хайдарабад и се е върнал обратно, докато е прелитал над българското въздушно пространство Български моряци са на кораб, който се обработва на пристанище Хайфа, което е в обсега на иранските ракети Български моряци са на кораб, който се обработва на пристанище Хайфа, което е в обсега на иранските ракети От съображение за сигурност от дружеството са отказали да съобщят името на плавателния съд, както и броя на българските моряци на борда му поради опасения за сигурността им Куп звезди се пускат на турнир с благородна кауза в Бургас Куп звезди се пускат на турнир с благородна кауза в Бургас В надпреварата ще се включат 12 отбора, сред които познати футболни клубове и отбори на водещи фирми от Бургас и региона В Поморие ще бъде открито първото национално биенале „НАТЮРМОРТ“ В Поморие ще бъде открито първото национално биенале „НАТЮРМОРТ“ Тази национална изложба на изключително високо ниво слага началото на етап, който не само популяризира изобразителното изкуство, а и акцентира върху определен жанр Лято с ритъм, изкуство и емоции – Община Царево представя културната си програма за юли Лято с ритъм, изкуство и емоции – Община Царево представя културната си програма за юли Богата и пъстра програма ще събере на едно място музика, визуални изкуства, улични представления, танци и фестивали – всичко това на фона на морския бряг и вълшебните вечери под звездите Пиян шофьор от София катастрофира с БМВ край Созопол Пиян шофьор от София катастрофира с БМВ край Созопол Шофьорът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет по съответния ред от органите на реда
Никушор Дан, президент на Румъния Никушор Дан, президент на Румъния Единственият език, който Русия разбира, е този на силата Виц на деня Виц на деня - Тате, как се запознахте с мама?
- Язе тогава карах такси, а она немаше пари да си плати...
Виц на деня Виц на деня Редник подмазвач:
- Господин старшина, вие сте гений!
- Ти да не си по-хубав бе?! Два непоряда по служба...!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За съжаление в Европа сме познати като разбойници, проститутки и рафинирани мошеници
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори