×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тръмп ще отбележи първите 100 дни от управлението си с митинг в Детройт
  • Ето какво ще е времето днес
  • Тръмп ще намали въздействието на автомобилните мита
  • След великденската ваканция, депутатите се събират за две заседания, започвайки с извънреден парламентарен контрол днес
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шеф готвач съветва: Розмарин на агнето, козунакът – като на баба!


12 Април 2017, Сряда, 14:17 ч.

И да не се получат идеално ястията, не е проблем

Основна тайна на вкусната великденска трапеза е да прекарате с хората, които обичате. Храната, дори и да не се получи идеална, не е проблем, съветва шеф-готвачът Таньо Шишков. В кулинарен аспект тайната според него е готвенето с пресни и свежи продукти. Използвайте незамразено месо, пресни, хубави зеленчуци за салати и гответе с любов, препоръча Шишков.

Шарените яйца, козунакът и печеното агнешко са задължителните ястия за Великденската трапеза. За разлика от Бъдни вечер, когато на масата трябва да присъстват нечетен брой постни ястия, за Великден няма такова изискване. Всяка домакиня обаче се стреми да подготви богата и красиво украсена празнична трапеза.

Розмаринът и ментата придават неповторим вкус на агнешкото

Комбинация с подправките розмарин и мента придава неповторим вкус на агнешкото месо, твърди Таньо Шишков. Експериментирайте и пригответе малко по-различно агнешко от досегашните, призовава популярният кулинар. Според него не е нужно винаги да се готви само с бут и плешка, затова препоръчва рецепта с агнешки ребра.

Ребрата преминават през две термични обработки, обясни пред БТА Шишков. Агнешкият котлет с ребра се запечатва на тиган, след което се довършва във фурна на 220 градуса за петнайсетина минути. При запечатването месото се поръсва със сол, пипер, накрая се декорира с розмарин и мента. Приготвянето отнема не повече от час, увери шеф-готвачът.

При печене на бут и плешка времето е повече - два, или два часа и половина във фурна на 180 градуса под фолио, уточни Шишков. Като известен сомелиер той съветва гозбата да се комбинира с червено вино и препоръчва сортовете каберне совиньон и мерло. Виното и храната са неразделни, те винаги вървят ръка за ръка, Великден не може да бъде изключение, убеден е изкусният майстор в кухнята.

Гарнитурата е дроб сърма, салата е зелена, припомни традиционното великденско меню шеф-готвачът. Той посъветва да се експериментира с разнообразни видове марули, като се добави айсберг, рукола и др.

"Така ще стане интересно и ще впечатлите вашите гости, смята Шишков. Според него хубаво е да се използва още краставица, домат, сега навлизаме в сезона на изобилие на зеленчуци, така че изборът е голям, допълни Шишков. Яйцата да са пресни и добре сварени", подчерта кулинарът.

За хората решили да не нарушат диетата си и да прекарат здравословен Великден шеф-готвачът препоръча да изключат от менюто си дроб сърмата. По думите му здравословното хранене, което включва протеини и зеленчуци, т.е. месо и салати, допуска да бъде прескочена дроб сърмата, като по този начин се елиминира въглехидратният ориз.

За козунака се доверете на рецептата на вашата баба

Доверете се на рецептата на вашата баба и ще направите най-вкусния козунак, който сте яли като дете, напътства още Шишков. По думите му най-важно е да се следват точните рецепти и пропорции. Козунакът е много трудоемък.

Не се притеснявайте, ако не се получи, моят също не стана от първия път, успокоява кулинарът. Той призна, че меси козунак по стара рецепта, която не помни наизуст.

Любовта трябва бъде част от съставките на всяка гозба и тогава ще бъде най-вкусната, не пропуска да напомни Таньо Шишков.

В категории: Животът


1
Коментара
Флагман.БГ Взе награда от 20 бона Взе награда от 20 бона 29/04/2025, Вторник 22:00 0
Флагман.БГ На десния си крак носи бижута за... На десния си крак носи бижута за... 29/04/2025, Вторник 21:03 1
Големи проблеми с водата в...
Големи проблеми с водата в... 29/04/2025, Вторник 20:40 0
Млада жена нападна полицаи
Млада жена нападна полицаи 29/04/2025, Вторник 20:00 0
Флагман.БГ Спечели чисто нова кола Спечели чисто нова кола 29/04/2025, Вторник 19:40 0
Флагман.БГ Каза за българския футбол Каза за българския футбол 29/04/2025, Вторник 19:24 0
1
Коментара по темата
1.
Диян Тончев Камбаната
12.04.2017 12:05:30
1
7
Tva ve4e ne e moderno sega se praznuva welikden s pet shes dunera i tri grama piko ili amfeti (na Mliakoto sa nai hubavi) i dve tri malki kurvi da praqt mineti ciala nosh .Niama takowa izbuhvane.Minala godina na welikden taka praznuvahme i kato se izhakahme s piko i amfeti i po4nahme da pikaem pres terasata i da kreshtim a Stefka sefteto ot meden rudnik ia ebahme 8 maniaka ciala nosh naprao putkata i ctana kat kofa.Agnesko i kozonag bahty tapacite
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тоби се огъна пред напористия Владов, обеща му вечеря за двама Тоби се огъна пред напористия Владов, обеща му вечеря за двама Отстраненият от шоуто готвач се появи на вечерната резервация с цветя и любовно послание Добра новина за България! Беларуските туристи се завръщат в морските ни курорти Добра новина за България! Беларуските туристи се завръщат в морските ни курорти Вече са договорени първите групи и стартираха резервациите за организираните пътувания Взе награда от 20 бона Взе награда от 20 бона Добрин не завоюва колата от Турнирите, но получи награда за атрактивност Световен шампион пристига в Бургас Световен шампион пристига в Бургас Нафтата със силен трансфер Токът на Иберийския полуостров спрял заради фотоволтаици Токът на Иберийския полуостров спрял заради фотоволтаици 60% дял на ВЕИ в мощностния баланс е критичен, поясни енергийният експерт Иван Хиновски Жечо Станков: Енергийната ни система е добре защитена от удар като този в Испания Жечо Станков: Енергийната ни система е добре защитена от удар като този в Испания Той сподели, че се съмнява кибератака да е причината за аварията на Иберийския полуостров, заради която няколко държави останаха без ток Големи проблеми с водата в... Големи проблеми с водата в... Хората във врачанско село бедстват Заради полицейски чадър ли поевтинява кокаинът? Експерт тръби, че дрогата минава през Бургас и Варна Заради полицейски чадър ли поевтинява кокаинът? Експерт тръби, че дрогата минава през Бургас и Варна Европол казва, че влиза от двете пристанища, поясни бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов Промяна в движението по "Тракия" утре Промяна в движението по "Тракия" утре Движението при 251-ви км, в посока Бургас, ще е в активната лента за няколко часа Бургаският ж.к. „Зорница“ ще има още един вход-изход Бургаският ж.к. „Зорница“ ще има още един вход-изход Гражданите настояват за реализацията й от години
Трима убити и много ранени при стрелба в Швеция, спряха и влаковете Трима убити и много ранени при стрелба в Швеция, спряха и влаковете Терористът е избягал със скутер Медведев отсече: Русия и САЩ са... Медведев отсече: Русия и САЩ са... Политикът счита, че няма да има крайно изостряне на отношенията между Москва и Вашингтон Драмата с тока не спря Григор Димитров Драмата с тока не спря Григор Димитров Българинът победи чисто великобританец Тръмп си призна: Управлявам САЩ и света Тръмп си призна: Управлявам САЩ и света Знаете ли, това, което правя, е изключително сериозно, заяви президентът на САЩ Енергиен експерт посочи как Испания можеше да избегне кризата с тока и намеси България Енергиен експерт посочи как Испания можеше да избегне кризата с тока и намеси България "Европа трябва да защитава физичната среда, но и мрежовата", каза пък специалистът по киберсигурност Ясен Такев Почина Ирина Мутафчиева Почина Ирина Мутафчиева Тя е автор на множество публикации в централния периодичен печат и в специализирани издания А ако токът спре в такъв момент? А ако токът спре в такъв момент? Хаосът в Испания можеше да е още по-голям Най-малко 26 души загинаха при експлозия Най-малко 26 души загинаха при експлозия Починали са и деца В Мадрид тече грандиозно изкупуване на... В Мадрид тече грандиозно изкупуване на... По неволя: Транзисторите се връщат на мода Защо на Пиренеите останаха без ток? От Лисабон казаха има ли кибератака Защо на Пиренеите останаха без ток? От Лисабон казаха има ли кибератака В Мадрид обаче не бързат с констатациите
Володимир Зеленски, президент на Украйна Володимир Зеленски, президент на Украйна Ние ценим живота на хората, а не парадите Виц на деня Виц на деня Тя разбра, че трябва да си обръсне краката, когато Той я погали и каза:
- Шаро, махай се!
Виц на деня Виц на деня - Като малък исках да стана гробар...
- Защо?
- Спокойна работа, клиентите не се оплакват.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Село - място, където кокошките ходят сурови по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори