×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Реджеп Ердоган всеки ден заплашва ЕС и България. Знам колко твърди и внимателни трябва да сме с него


24 Март 2017, Петък, 08:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Помните когато отказах разговори с турския премиер. Цяла вечер ме търси. После смениха тона и им казах, че нямат право да правят това и няма да го правят, припомни Борисов


Турският президент Реджеп Ердоган всеки ден заплашва Европейския съюз, включително и България. Знам колко твърди и внимателни трябва да сме с този човек. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

След като водещата Ани Цолова го пита какво би направил по отношение на опитите на Турция да се намеси в изборите в България, той отговори, че това нямаше да се случи, ако в момента бе премиер.  „Те ми имат респекта. Помните когато отказах разговори с турския премиер. Цяла вечер ме търси. После смениха тона и им казах, че нямат право да правят това и няма да го правят“, припомня Борисов.

Той обеща двойно увеличение на учителските заплати и въвеждане на санкции за родителите на децата, които не ходят на училище. Ще спираме социалните помощи, добави експремиерът.
Борисов също така се ангажира да се бори с корупцията и контрабандата. Също така той пое ангажимент да финансира всички процедури по ин витро – колкото пъти е необходимо.
„Чувството за безнаказаност дразни и затова ще вложим цялата си воля. Надявам се да имаме мнозинство в парламента, за да приемем антикорупционното законодателство, което сме предложили“, заяви лидерът на ГЕРБ.

На един от лексиконните въпроси, които водещите му зададоха, свързан с доходите, той отговори, че живее средно с 1500 лева на месец. Заплатата ми като премиер беше 4500 лева, уточни Борисов.

А след като му се наложи да каже няколко думи за опонентите му, той определи червеният лидер Корнелия Нинова като политик, харесващ фантастиката. Ще е бъдещ диктатор, ако продължава така, добави той. За патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов пък каза, че са му приятели, а за Марешки спомена само думата разочарование.

„За последно плаках на погребението на Танов. Не съм ревлив човек, но ми домъчня за него.
Най-доброто ми качество е, че съм добър и толерантен“, сподели лидерът на ГЕРБ.
„Демокрацията им пречила на социалистите. Ами да върнем чл. 1 в Конституцията и БСП да са си на власт като са на 130 години партия! Ще мине неделя и ще имаме тежко разединен народ в момент, в който съединението трябва да направи силата“, коментира той.

„БСП обиждат милиони избиратели на ГЕРБ с всичките тези обиди, квалификации и неверни твърдения. Бих отговорил много остро на Корнелия Нинова, но зад нея стои друг милион хора. Имам много приятели от БСП. Ако започна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора”, подчерта Борисов.

След като бе попитан дали е изпратил SMS на Огнян Герджиков, за да уволни Иван Гарелов, той отговори с „Не“ и заяви, че ГЕРБ нито е назначила, нито управлява служебното правителство.
„Ние предизвикахме изборите, за да успокоим държавата. Усещаше се напрежение в страната след президентския вот“, припомня той. „БСП винаги се възползва на изборите от това, че техният електорат е проруски. По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция.  Единственият ни шанс при тази ескалация на напрежението е чрез ЕС и НАТО да се справим с предизвикателства, включително и като това с мигрантите. Виждате, че по мое време нямаше проблем с тях“, добавя бившият министър-председател.

На въпрос по 10-степенната скала до колко му е важно да спечели изборите той отговори лаконично, като спомена цифрата 11.

Заради намеците от червените редици, че е крадец той изтъкна, че е възпитан от родителите си, че чуждото не бива в никакъв случай да се пипа.

„Много бой ме е бил баща ми. Никога не съм си и помислял, че мога и да открадна нещо“, сподели лидерът на ГЕРБ.

След като водещият Виктор Николаев го пита дали съжалява, че е влязъл в задочен спор с Елена Йончева, той припомни, че е защитил Делян Добрев.

„Може би не трябваше, но вече има дела. Ще се видим в съда и ще си кажем каквото трябва. Не за първи път политици се съдят. Тя е идвала при мен. Бяхме в отлични отношения, но след като я изгониха от пресцентъра на президентството, малко се е изнервила. Влязохме в диалог, който надали избирателите имат нужда да го чуват“, призна Борисов.

„С ДОСТ нямаме нито уговорки, нито ще управляваме заедно, нито каквито и да било приказки. На ДПС съм благодарил когато ни подкрепиха за бюджета и за плоския данък. Публично съм казвал това и българите знаят за какво сме били подкрепени. Това е честното отношение“, коментира бившият премиер.

Той сподели, че дядо му е убит с тояги, а комунистите са се изгаврили с паметта му. „Като са го трепали, са писали, че е умрял от червен вятър. Това е все едно като отрежеш на някого ушите и да кажеш, че е умрял от заушка. Как ви звучи да го изкарат от къщи, да го убият с тояги, а да пишат такова нещо в смъртния акт? Както президентът Радев казва „Трябва да се отнесем с почит към всички, които при един или друг режим са загинали“. Както сме се отнасяли към ястребинчетата, така трябва и към тези, които са ги яли прасетата в Белене“, призова Борисов.

„Видимо е това, което сме направили във всеки град. Аз съм вярващ човек. Спомням си когато майка ми ни е водила на църква, как кварталният стоеше пред храма и не даваше да влизаме. Сега не можем да хванем ръката на патриарха, защото всички се нареждат да му целуват ръка. Много лицемерни хора има“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

В студиото влезе и Йорданка Фандъкова. Тя изтъкна, че той е началник, който се вслушва в мнението на хората от екипа си. „Всеки, който знае какво трябва да се направи, получава пълната му подкрепа и свобода на действие. Това е добро, но означава огромна отговорност“, заяви кметът на София.




Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
България Всички новини
На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори