×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Захариева и Велков: Доган бе неискрен, коалиция на БСП и ГЕРБ е невъзможна (ВИДЕО)


Захариева и Велков: Доган бе неискрен, коалиция на БСП и ГЕРБ е невъзможна (ВИДЕО)
Намеса във вътрешната ни политика не бива да се допуска, каза Екатерина Захариева, а Велков добави, че заплахата за България от страна на Турция не е виртуална
20 Март 2017, Понеделник, 04:03 ч.

Полковникът извади дипломата си, защото имало компромати срещу него, а тя призова хората да изберат европейското бъдеще на България

Широка коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна. Не можем да седнем на една маса и с Делян Пеевски. Това казаха по време на дебата по бТВ Екатерина Захариева от ГЕРБ и Славчо Велков от гражданската квота на „БСП за България”. Двамата се скараха в ефир.  Полковникът показа дипломата си за висше образование, а дамата го призова вместо да се хвали с отличния си успех, да отговори на въпросите на хората. Той я нападна, че не знае колко са общините в област Пазарджик, а след като тя му отговори, той я пита колко са населените места в региона. След като стана ясно, че Захариева е живяла 20 години в града, той каза, че полицаите от ОД на МВР в Пазарджик от три години си купуват униформи със собствени пари. „Никой не се грижи за полицая на улицата. ГЕРБ обаче казват, че ще назначат 1000 полицаи. Не може да им купите панталони. Най-малкото приемам г-жа Захариева да говори за правосъдие, тъй като не е носила нито прокурорска, нито съдийска тога и не е била един ден в системата на правосъдието“, заяви Велков.
А колко години сте бил в МВР, че можете да говорите за полицаите, попита тя и той й отговори, че 46 години е бил в системата.
Знам за гнусните компромати, включително, че имам само средно образование, заяви полковникът, преди да подаде дипломата си на водещия Антон Хекимян и да го помоли да прочете с какъв успех е завършил висшето си образование. „Завършил съм с пълно отличие. Благодаря ви, че отмихте помията!“, добави Велков.
Тога не съм носила, но това не означава, че нямам опит в съдебната зала, каза Захариева.
„Когато хората ви зададат конкретен въпрос, започвате да бягате. Така си представяте работата в парламента с размахване на компромати, с викове, а хората не искат това. Писна им да гледат как се караме. Те ни зададоха 5 конкретни въпроса. Аз започнах да им отговарям. Опитайте се да направите и вие това“, призова представителят на ГЕРБ в студиото.
„Аз съм тръгнала от ниската стълбица. Била съм и старши експерт, и главен юрисконсулт, и директор, заместник-министър, главен секретар, шеф на кабинет, министър и вицепремиер. Толкова съм публична. Моето CV за разлика от вашето е много по-богато. Няма да ви питам за дипломите и за семейството, няма да изпадам до жълтото ниво, до което изпадна дебатът, но какво ви отне демокрацията? Бихте ли се включили в правителство, в което коалиционен партньор на БСП е ДПС?“, попита Захариева.
„Моят опонент в Пазарджик е и ваш. Той е Делян Пеевски. С него нито мога да седна на една маса, нито да управлявам. Демокрацията нищо не ми отне, тя ми даде един чудесен внук и възможност да се развивам“, отговори Велков.
„Образованието е приоритет на ГЕРБ, защото без него няма да има нито млади хора в България, нито икономически просперитет. Ръстът на доходите също е важен за нас, но това не трябва да става по команда, а когато увеличаваме богатството на нацията. Административната тежест трябва да намалее, да се повиши сигурността на бизнес средата. За две години от -2% дефицит в икономиката, постигнахме ръст от 3,6%. За това време с 14,5% се е вдигнала средната работна заплата“, заяви Екатерина Захариева. „Другите наши приоритети са правосъдие, справедливост, сигурност. На български език правосъдие и справедливост са две различни думи, но когато приключи реформата, ще са синоними“, уверява тя.
Славчо Велков пък изтъкна, че най-важни за него и другарите му от БСП са социалните политики, здравеопазването, но с равен достъп за всички. „Ще премахнем порочната система за пръстовите отпечатъци и ще работим, за да има сигурност във всички измерения с особен приоритет и внимание върху противодействието на т. нар. битова престъпност. Имуществото и достойнството на българските граждани трябва да бъдат защитени“, добавя червеният кандидат за депутат.
„Всякаква намеса във вътрешната ни политика от други държави и то преди избори е недопустима. Откакто сме в НАТО нашата държава е много по-сигурна. Това е едно от най-важните постижения на демокрацията“, каза Захариева.
Опонентът й пък заяви, че това, което се случва в съседна Турция и политиката на Ердоган за създаване на нова османска империя, определено е заплаха за националната сигурност на България и на Европа. „Неслучайно той нарича европейците нацисти и фашисти. Заплахите му към нас не са виртуални, а реални“, коментира полковникът.
„За мен като български гражданин е важно да пазим добри отношения с всички наши съседи и с другите държави по света. От обострения тон всеки се стреми да извлече политически дивиденти. Не е лошо да показваме мускули, но когато има защо! Когато става въпрос за национална сигурност и вътрешни интереси, най-важното е да живеем в мир и разбирателство. Ако има несигурност и заплахи, няма добър живот за хората, липсва икономически ръст и гражданите бягат от тази държава“, обясни бившият правосъден министър.
„Съветвам ви да прочетете „Стратегическа дълбочина“ на Давутоглу, в която нашата България е определена като бивша територия в османска Турция. Ние не показваме мускули. Същото отношение трябва да е и към Македония, ако по някакъв начин заплашва нашата сигурност“, каза пък полк. Велков.
„Нашият лидер за разлика от Нинова, отговори ясно с кого ще направим коалиция. Вчера отново каза, че няма да се коалираме с ДПС и ДОСТ. Не е ли честно да кажете на българските избиратели с кого мислите да управлявате?“, попита Захариева.
„Широка коалиция след изборите, т.е. между БСП и ГЕРБ, е невъзможна. В изявлението на Доган виждам опит за извличане на политически дивидент в предизборната обстановка“, каза Велков. Съгласна съм, че изявлението на Доган бе неискрено, добавя бившият вицепремиер. За 2 години ние повишихме БВП с 10 млрд. лева, подчерта тя. А доходите с колко, попита той. Вече ви казах, че с 14,5%, каза Захариева.
„Бях веднага след правителството на Орешарски в Министерския съвет. Дефицитът бе -2,5%. Ръстът в икономиката сега е 3,5%, въпреки дълговете от тези, които ви подкрепят (б.а. от БСП). Пенсиите са ниски заради фалита на банки през 1996 г., когато на власт пак бе БСП“, подчерта бившият правосъден министър.
„Политиката за увеличение на доходите е залегнала в нашата платформа. Ние не крадем от никого. Вие увеличихте БВП, но и превърнахте външния дълг в огромен балон“, каза пък Велков.
Той призовава всички българи, които са гледали дебата, да преценят сами за кого да гласуват. „Нека всички унизени наши сънародници – пенсионери, военнослужещи, научни работници, преподаватели и мои колеги, онези, чиито пенсии са по-ниски от кръвното им налягане, да гласуват така, както решат - да се насочат към десетката!“, заяви водачът на листата на БСП в Пазарджик.
„Ние отговаряме за всички ангажименти, които поемаме, как ще ги изпълним. Велков не познава проблемите на хората в Пазарджик. Призовавам всички български граждани да питат как и с кого ще управлява БСП. Изберете европейското бъдеще на България!“, каза пък Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Екатерина Захариева и Славчо Велков са два полюса, които трудно могат да намерят допирна точка и диалог, каза след дебата политическият психолог проф. Антоанета Христова.  „Двамата са диаметрално противоположни. Той бе подготвен, имаше определена стратегия, а тя добронамерена и се опитваше да създаде позитивен тон. Захариева е отворена към комуникацията. Напрежението бе у него. Той носи някакво напрежение в Пазарджик, защото говореше за компромати. Това може би го знаят в района, но не е национална тема. Затова много хора се питат защо изведнъж се извадиха дипломи и започнаха да се изпитват“, каза проф. Христова. По думите й Захариева невербално през цялото време стояла отворена към полковника. Той обаче поставял бариера и създавал напрежение, каза още политическият психолог.




Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
България Всички новини
Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори