×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Икономическият експерт на ГЕРБ Томислав Дончев обеща на бургаския бизнес край на държавната бюрокрация


Икономическият експерт на ГЕРБ Томислав Дончев обеща на бургаския бизнес край на държавната бюрокрация
На срещата с бургаския бизнес присъства кметът на Бургас и зам.председател на ГЕРБ Димитър Николов, бившият вицепремиер Томислав Дончев, както и водачът на листата във Втори МИР Ивелина Василева
17 Март 2017, Петък, 18:46 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Представителите на едрия бизнес се срещнаха с Томислав Дончев, Ивелина Василева и кмета Димитър Николов

Сериозно намаляване на държавната бюрокрация. Това обеща на среща с бургаския бизнес икономическият експерт на ГЕРБ и бивш вицепремиер Томислав Дончев.

Тази вечер той се срещна с представители на най-големите фирми от региона. Форумът се проведе в „Гранд хотел и СПА Приморец“ и събра бизнесмени, които осигуряват няколко хиляди работни места. Имаше представители на КРИБ, Строителната камара, както и други работодателски организации.

Основните им притеснения бяха, че държавата излишно ги натоварва с допълнителна бюрокрация и рестриктивни режими, които позволяват на чиновниците да извършват натиск върху бизнеса им.


Сред представителите на бизнеса бяха собственикът на "Мастерхаус" Павел Бошнаков(вдясно) и председателят на строителната камара в Бургас Николай Николов(до него)

Ще се опитаме да направим такива реформи, с които да облекчим вашата работа. Ако трябва да бъдем честни държавата в повечето случаи пречи“, започна експозето си Томислав Дончев, който е известен със своята прямота. Той отбеляза, че в стремежа си държавата да се грижи за правата на гражданите и работниците понякога губи баланса, а освен това и не всеки ръководител успявал да овладее администрациите си. Заради това се налагало значително намаляване на режимите и минимално допускане на човешкия фактор.


Кметът на Приморско д-р Димитър Германов също участва във форума

Абсолютно убеден съм, че в тази посока би могло да се  направи много. Намаляването на бюрократичната тежест е наш приоритет. Направихме преглед на някои от разрешителните режими и с изненада, или даже срам, установихме, че са прекалено много. Обезателно ще ги намалим, за да не пречим на бизнеса. Осъзнавам, че вие сте хората, които плащате големите данъци и ние трябва да ви помагаме, да създаваме добра среда, а не да ви правим спънки“, допълни Томислав Дончев.

Той отбеляза, че предизборната обстановка в страната е изключително особена, правело се всичко възможно, за да се противопоставят определени групи от обществото и да се поставят под въпрос всички държавни механизми за управление.

Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев гарантира, че бъдещите бургаски депутати в 44-ото Народно събрание ще работят за изпълнението на регионалната програма - вижте акцентите под текста

Много ме безпокои, че в тази кампания всичко се поставя под въпрос. Все се е случвало да поставяме под въпрос членството на България в ЕС или пазарната икономика, например, но да го правим с всичко – е обезпокоително. Ако обърнете внимание на цялата кампания ще видите, че не остана неохулен нито един инструмент, с който може да се управлява – публичната инвестиция е нещо лошо, обществената поръчка – инструмент за кражба, санирането – измама, ЕС и НАТО са зли, а концесията – грабеж. Това се опитват да внушат нашите опоненти“, каза Томислав Дончев.

Един от първите въпроси, които му бяха зададени, бе за демонополизацията на здравната каса – идея, която е залегнала в националната програма на ГЕРБ. Томислав Дончев отбеляза, че партията този път събра смелост да има текст свързан с демонополизацията на НЗОК, но по думите му това не е универсален изход.

Парите, които се отделят за здравеопазване не са малко като дял от БВП. Проблемът е, че не се харчат правилно, нивото на задоволеност на пациента обаче не е много добро. Има сериозни резерви в системата – парите не отиват там, където трябва. Демонополизацията няма да е достатъчна, но е първата правилна стъпка“, заяви по тази тема Томислав Дончев

Водачът на бургаската листа и бивш министър на околната среда и водите Ивелина Василева отчете свършената работа през последния мандат – стабилизиране на икономическата обстановка в страната, висок ръст – вторият в ЕС, разплащане на над 6 млрд.лева – наследство от кабинета „Орешарски“ и други (ВИЖТЕ ПОКАЗАТЕЛИТЕ ЗА БУРГАС В ТАБЛИЦАТА ПОД ТЕКСТА).

Отчет направи и доскорошният зам.-министър на енергетиката Жечо Станков, който маркира, че за последните две години правителството е успяло да диверсифицира източниците, както на електроенергията, така и на газа.


Жечо Станков направи отчет за работата си като зам.-министър на енергетиката

Дадохме шанс на компаниите на един отворен пазар да избират своите доставчици, работим сериозно да дадем този шанс и на гражданите. Стартира работата и на Българската енергийна борса, която показа каква е реалната цена на електроенергията“, каза Жечо Станков и допълни, че големият пробив са започналите процедури за търсене на нефт и газ в находището „Силистар“ в Черно море.

Икономическата обстановка в Бургаска област:

Област Бургас е на трето място в страната по инвестиции в дълготрайни материални активи (1,4 млрд.лева)
15 млрд.лева оборот от фирми
11 млрд.лева стойност на произведената продукция
Област Бургас е с най-висок темп на икономически растеж в страната – 15,43 % на БВП
43,7 % повишение на производителността в частния сектор
9 % увеличение на относителния дял на добавената стойност
3,9 % безработица за 2016 година – рекордно ниска стойност за страната


Приоритетите на ГЕРБ Бургас за новия мандат!

Размразяване и продължаване на програмата за саниране
Изграждане на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг
Създаване на Медицински факултет
Довършване на спортна зала "Арена Бургас"
Изграждане на конгресен център
Превръщане на Бургас в център за развитие на чисти производства и високи технологии
Продължаващи инвестиции в екологичната инфраструктура
Подкрепа за Странджа



Флагман.БГ Нова любов и големи промени в живота на Овена Нова любов и големи промени в живота на Овена 28/03/2024, Четвъртък 05:01 0
България Всички новини
ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента Емил Дечев е представител на реформаторски настроения Съюз на съдиите в България Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Няма правен механизъм, който да задължава да се поеме поста на премиер, обясни бившият министър на правосъдието Пенчо Пенев  50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница 50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница Надеждата ни крепи все още, че е жива, каза Мария Георгиева Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Няма да преговаряме, каза Деница Сачева и добави, че Радев трябва да реши дали изборите да са „две в едно“ Протест и автошествие в София за увеличаване на минималната заплата Протест и автошествие в София за увеличаване на минималната заплата Демонстрацията ще започне в 11:00 часа Президентът решава кога и на коя партия ще даде третия мандат Президентът решава кога и на коя партия ще даде третия мандат Това трябва да се случи в 7-дневен срок Сериен крадец преби охранител в жк. "Меден рудник", ченгетата го повалиха с тейзър Сериен крадец преби охранител в жк. "Меден рудник", ченгетата го повалиха с тейзър 21-годишният бургазлия се запасявал безплатно с хранителни стоки и алкохол от магазини из целия град     Средно 21 минути са нужни на българина, за да заспи нощем Средно 21 минути са нужни на българина, за да заспи нощем 13% пият сънотворни, 17% сънуват кошмари Зодиите, родени за актьори Зодиите, родени за актьори Ето кои са те  Рецепта за бамбал с наденица на фурна Рецепта за бамбал с наденица на фурна Сервираме с пресен домашен хляб
Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет Дънките на Мис България ще се изхлузят от слабост Дънките на Мис България ще се изхлузят от слабост Пак е залитнала към анорексията 
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори