×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дончев и Джамбазки: Трябва да счупим гръбнака на битовата престъпност (ВИДЕО)


Дончев и Джамбазки: Трябва да счупим гръбнака на битовата престъпност (ВИДЕО)
Недопустимо е рецидивист с три убийства да бъде на улицата и да извърши четвърто, каза Ангел Джамбазки
16 Март 2017, Четвъртък, 10:04 ч.

Нужни са повече полицейски сили в малките населени места, каза еверодепутатът, а според кандидат от ГЕРБ държавата трябва да принуди ромите да водят децата си в училище

Трябва да бъде счупен гръбнака на битовата престъпност. Това казаха в последния дебат по Нова телевизия „Новите 240. Дума срещу дума” Ангел Джамбазки от „Обединени патриоти“ и Томислав Дончев от ГЕРБ.
„Цигански барони карат скъпи коли, но са на държавни помощи. След като аз го знам, трябва да е запознат с това и месният полицейски началник, и прокурорът. Време е да бъде скъсана връзката с правоохранителните органи, които покриват престъпниците. Нужни са повече полицейски сили в малките населени места. Недопустимо е рецидивист с три убийства да бъде на улицата и да извърши четвърто“, заяви евродепутатът.
„Нямаме спор с Джамбазки по тази тема, но когато на една баба откраднат двете кокошки и държавата не се намеси, за жената всичко губи смисъл. Освен плътното полицейско присъствие, е необходима и оперативна работа. Когато някой е напуснал училище в първи или втори клас, не може да чете и пише и няма как да упражнява какъвто и да било труд. В такъв случай става или клиент на социалната система или криминален елемент“, коментира Тончев.
„Затова е нужно държавата да си влезе в ролята, дори да получи упрек за това. Ако за едно семейство образованието не е ценност, трябва да се направи всичко възможно децата му да са в класната стая“, подчерта кандидатът за народен представител от ГЕРБ.
Мястото на всеки престъпник е в затвора, добави той.
Валери Жаблянов от БСП пък каза, че престъпността е функция на това, че едни млади хора, които не са напуснали България, се опитват да живеят по законите на джунглата.
„Действията на съда и на прокуратурата могат да са по-ефективни. Огромният проблем е гигантският размер на младежката безработица в малките градове и селските райони. Там от десетилетия никой нищо не прави. Гледат се макропоказателите на бюджета, но в село Х, община Y населението съществува в резултат на това, че хората имат собствени стопанства в дворовете си. Те нямат доходи. Единствените хора, които получават пари, са пенсионерите“, обясни Жаблянов. Докато не се компенсира този социален дефицит, нито полицията може да помогне, нито кметът, нито детската педагогическа стая, защото по този начин се раждат и възпитават рецидивисти, добавя той.
„Избирателите решават как да изглежда бъдещото правителство. В следващия парламент може да присъстват партии, които участваха в мнозинството, което бе досега. Струва ми се, че то загуби доверието на гражданите. Затова се намираме в извънредна ситуация. Ако само се явяваме на избори, за да преброим кой колко гласа има, мисля, че това е някакъв тип хазарт. Важното е да има мнозинство, което да може да извърши промяна в досегашната политика“, заяви представителят на БСП в студиото.
Не даваме народни представители, каза Джамбазки, след като водещият Виктор Николаев попита коя партия ще може да разчита на подкрепа на депутати от „Обединени патриоти“. „Ако има съгласие около управленски програми, ще има и подкрепа. Процедурата е ясна. Връчва се проучвателен мандат на политическата сила, която има най-много депутати. Ще водим разговори и ако постигнем споразумение, ще има управление. Ако няма, ще разговаряме със следващата политическа сила. За нас най-важните неща са доходите, сигурността, нелегалната миграция“, подчерта евродепутатът.
„Голямото социологическо проучване ще е на 26 март. Няма гаранция, че резултатите ще са такива, каквито казват социолозите. Взаимодействие с други политически партии може да се търси на базата на принципи. Всяка политическа сила преди изборите дължи ясно обяснение за възможните „валентности“, а те при нас са много ограничени“, заяви Томислав Дончев. Възможно е взаимодействие с партиите вдясно от Реформаторския блок и с патриотите въпреки много различия, добави той.
Тримата коментираха и отношенията с Турция и грубата намеса на турски министри и дипломати във вътрешните работи на България.
„Действията на българското правителство по отношение на турския посланик и неговата политика в България са прекалено меки и неадекватни на действията на турската държава. Отговорът на служебното правителство не беше категоричен, а правителството преди това допусна посланик Сюлейман Гьокче да извършва политическа дейност в България”, заяви Жаблянов.
„България е длъжна да има добри добросъседски отношения с Турция. Разбира се, това е двустранен процес и няма как да зависи само и единствено от България”, заяви Томислав Дончев, но подчерта: „Всички опити за намеса във вътрешните работи на която и да е държава, включително и Турция, са абсолютно недопустими”.
"Всички опити за организирането на извозване или насочване на български граждани да гласуват пораждат с основание подозрения, че този, който ги води да гласуват някъде, определя и как да гласуват, което не е редно", обясни Дончев. „Истината е, че ако към Европа тръгнат десетки хиляди мигранти, такъв поток много трудно може да бъде удържан. Затова трябва да се работи това да не бъде допускано“, подчерта той.
„Политиката на Ердоган е пряка заплаха за териториалната цялост и националната сигурност на България. Категорично има намеса във вътрешните ни работи. И към момента има установени лица, които внасят от Турция в България пари за купуване на гласове на българите мюсюлмани. Текат процесите за изборна търговия. Тази политика е абсолютно неприемлива. Смятаме, че турският посланик трябва да бъде изгонен, а нашият отзован оттам. Изявлението вчера на военния министър е абсолютно неприемливо и ще направим всичко възможно да попречим това да се случи”, коментира Ангел Джамбазки.
„Не съм съгласен хора, които не знаят и една дума на български език да определят как ние ще живеем, да разпределят държавния бюджет. Те са организирани. На тях им е посочено за кого да гласуват. Там работят турските служби. От Турция идват пари, за да се купуват гласове. Турската инвазия трябва да бъде пресечена“, заяви Джамбазки.
„Необяснимо е поведението на българското правителство. Недоумявам как един български генерал може да каже, че ще даде възможност за фалшификация на българските избори. Гласуването на тези хора ще е фалшификация, защото не знаят български, не правят информиран избор, а им се показва как да гласуват“, обясни евродепутатът. Дали ще участваме в едно управление или не, зависи много от повишаването на пенсиите, подчерта той. „По този начин хората, които са работили почтено и достойно през целия си живот, няма да получават унизителни доходите. Минималната пенсия трябва да е над прага за бедност, който в момента е 314 лева“, добави Джамбазки.
„Грешно е допускането, че доходите зависят от държавата. Зависими от нея са само в случаите, когато говорим за държавни чиновници и за хора, които са обект на социално подпомагане. Въпросът с доходите е свързан със състоянието на икономиката, а тя трябва да расте, колкото се може повече, защото това означава по-високи заплати и пенсии”, заяви Томислав Дончев.
„Доходите са най-големият провал на всички български управления след влизането на България в ЕС. Те зависят от конкурентоспособността  на българската икономика, от възможността да изнасяме на външни пазари и от способността на произвеждаме”, коментира Валери Жаблянов. Той обясни, че ако БСП вземе властта, има намерение да преизчисли пенсиите.
Лесно е да вдигаш пенсиите, когато някой друг ги плаща, коментира Дончев. „Това предвижда по-високи данъци. Ние няма да ги повишаваме. За да бъдат изпълнени обещанията на БСП, трябва драстично да скочи налога“, обясни бившият вицепремиер.
„Данъците растат заедно с доходите. В същото време те са и стимул на икономиката. Не може в различните сектори да имате една ножица, с която да подстригвате всички икономически субекти. Ако срещу вас има един монополист и един собственик на малък цех с десетина работници, не може да им вземете еднакви данъци. Това е убийствено за икономиката. България се нуждае от сериозна реформа в областта на данъците“, подчерта Жаблявнов.
„Промяната в България досега започваше много пъти. Нищо не се получи. Общата неудовлетвореност е огромна. Необходима е съществена, социална, управленска, политическа промяна, която да даде възможност след години да бъдат постигнати онези резултати, които да свалят политическото напрежение в България и да тръгнем по друг път“, добавя социалистът.
„За мен голямата драма е не какъв ще е резултатът на 26 март, а какво ще правим всички ние след това. Не бива с думите си да вредим на държавата. Бих посъветвал всички освен да слушат хубавите послания, да използват разума си и ако е необходимо да смятат, защото една голяма част от идеите, които някои политиците лансират, не са реалистични“, заяви Дончев.
„Гласът за „Обединени патриоти“ е подкрепа за борбата с етническата циганска престъпност, срещу нелегалната миграция, за повишаване на доходите на хората. Живеем в смутни времена, в които има непосредствена заплаха. Трябва да защитим националния си интерес. Предстои ни тежък сблъсък. Няма да допуснем турска инвазия през границата. Очакваме подкрепа от българските граждани за блокиране на националната ни граница срещу автобусите от Турция“, каза Джамбазки.




България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори