×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

АБВ с ноу-хау за стимулиране на българската икономика, Румен Петков го представи в Бургас


АБВ с ноу-хау за стимулиране на българската икономика, Румен Петков го представи в Бургас
Румен Петков е категоричен, че ГЕРБ се провалиха с туризма: "Те го разбират като бански под мишницата и ски през рамото, отбеляза водачът на АБВ-Д21 за Бургас
11 Март 2017, Събота, 11:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Георги РУСЧЕВ

Създаването на Държавен инвестиционен фонд с бюджет от 1 млрд.лева, който да подпомага  бизнеса, предлагат от партията


Водачът на листата на „АБВ-Движение 21“ във Втори МИР-Бургас Румен Петков и президентът на Република България (2002-2012 г.) Георги Първанов презентираха днес изключително атрактивната идея от икономическата програма на коалицията, която ще насърчи родното производство и експорт.

На среща със симпатизанти в бургаския хотел „Аква“ Румен Петков и Георги Първанов представиха финансовия инструмент на модерната лява партия - „Държавен инвестиционен фонд“.

Началният му капитал ще е 1 млрд.лева, ще се финансират високотехнологични производства, иновации, както и дейности, свързани с експорта на стоки и производството на продукти, които България внася. Държавният фонд ще се управлява от браншови организации, синдикати и професионалисти, без квота за парламента, подчерта Румен Петков.

Президентът Георги Първанов, бе категоричен, че този механизъм ще изстреля българската икономика и ще осигури десетки хиляди работни места. „Влязохме в правителството „Борисов 2“, вкарвайки 40 подобни идеи. Нито една от тях не бе одобрена от тогавашните ни партньори, безобразие е, че сега се опитват да ги преписват като собствени. В политиката спора за авторство е нещо много относително, но трябва да има последователност и отговорност“, допълни Георги Първанов.

Този финансов инструмент е акцент в програмата на „АБВ-Движение 21“ и ще настояваме за неговото осъществяване в 44-тото Народно събрание, обеща пред бургазлии Румен Петков.

Той отбеляза, че е доволен от протичането на кампанията до този момент. Във Втори МИР партията предлага специалисти и експерти, доказали се в своята област, допълни Петков.  „Гордеем се, че това е листата, която е нужна на Бургас, излъчва енергия, сила, професионализъм. В нея има представители на академичните среди, културата, реалния икономически сектор. Листата ни излъчва шампионски дух“, каза още Румен Петков.


Това е силният отбор на АБВ - листата на професионалистите 

За Бургас коалицията „АБВ-Движение 21“ полага три основни акцента – сигурност, икономика и туризъм.

„Бургас е тежка област, с две гранични зони – морска и зелена граница. В последните години регионът е поставен в условията на интервенция на мигрантите, на сериозен натиск по линия на контрабандните стоки и правителството не намира решение на този проблем. Не може да бъде обяснено изграждането с огромни средства на оградата на границата, която е напълно компрометирана. Не е нормално да се похарчат толкова много пари, правителството да избяга от отговорност, да се прехвърли този ангажимент на областните управи, за да се избегне прекия контрол от парламента“, възмути се Румен Петков и настоя за ревизия на средствата, похарчени за оградата. 

По думите му нямало елементарна комуникация между органите, които охраняват браздата. МВР действало по един начин, Министерството на отбраната – по съвсем различен. Липсвала най-елементарната синхронизация на действията, доказателство била и последната обществена поръчка на МВР за доставка на радио системите „Тетра“ само за граничните поделения на вътрешното министерство, без да са включени щабовете на военните, които също бранят държавната граница.

„Заради това неразбирателство влизат мигранти, заливат ни безакцизни стоки, а контрабандата на горива е близо 1/3 от продаваното гориво“, допълни Румен Петков. Той припомни, че три години от АБВ са питали как държавата осъществява контрола на парите за издръжка на бежанците. Румен Петков е изчислил, че дневната издръжка на един бежанец излизала между 60 и 80 евро, парите се разпределяли по неясен критерий, оставали много съмнения.


Георги Първанов подкрепи Румен Петков в Бургас днес и гарантира, че в негово лице регионът печели доверен партньор, който ще защитава интересите на жителите на Бургаска област

Водачът на коалиция "АБВ-Движение 21", който добре познава системата на МВР, е категоричен, че твърдението на политическите им опоненти, че ще назначат полицай във всяко село, е популизъм.

Наслушахме се на тези лъжи. В момента в МВР има свободни 7-8 хил. работни места и да лъжем по този начин, че ще назначим човек във всяко село е цинично. Прави се, защото хората искат да го чуят. В интерес на истината това е въпрос на вътрешна организация, не на назначения“, отсече Румен Петков.

По отношение на туризма, важен приоритет за коалиция „АБВ-Движение 21“ Румен Петков отбеляза, че ще работят за удължаването на сезона. „За съжаление правителството на ГЕРБ под туризъм разбираше бански под мишницата и ски през рамото. Заради това опорочиха цялата идея за създаването на Министерството на туризма, която се роди тук в Бургас – от мен, генерал Михо Михов и Антон Коджабашев“, каза още водачът на листата на АБВ в Бургас.

Според него в Бургаска област може да се развива селски, винен, културен туризъм, но за съжаление това не се прави. Получавала се и грозната ситуация, в която държавата искала да даде най-добрите си плажове на подвижниците на властта.

Престъпление е и отношението към Странджа, смята Петков. „Не може да имаш такова богатство и да си съучастник в цялото съсипване на инфраструктурата и подходите към Странджа. Там има населени места, които са откъснати едно от друго, защото пътищата са изчезнали и никой не си прави усилията, за да ги възстанови“, завърши той.


Румен Петков и Георги Първанов в неформален разговор в лобито на хотел "Аква". Първанов два пъти бе депутат от Бургаска област и определено може да даде съвети на Румен Петков

Президентът на България (2002-2012) Георги Първанов, който доскоро бе лидер на АБВ, но сега отстъпи крачка назад, отбеляза, че е силно притеснен от ширещия се популизъм в кампанията. Той припомни, че само преди няколко месеца АБВ са предложили на ГЕРБ двустепенното увеличение на минималната работна заплата, но финансовият министър Владислав Горанов им отказал с мотива, че пари в бюджета няма.

„Върви много интересна кампания, в която има няколко сили, които обещават всичко на всеки. Такова наддаване аз поне не помня. Винаги е имало изхвърляния, както е казал Чърчил: "Най-много се лъже на избори и лов“, но сега го виждаме в непознати мащаби“, отбеляза Георги Първанов и иронично допълни, че в края на кампанията ще обяви носителят на жълтата фланелка (термин в колоезденето за водача на колоната, т.е. - победителят в обещанията).


Зам.-областният лидер на АБВ в Бургас Драгомир Попов 




26
Коментара
26
Коментара по темата
26.
МВР /маджо вика румен/
13.03.2017 20:44:53
0
1
Фон Пик Шадравански ще работи за Бургас. Много ми е интересно защо и той като "мама" Цецка не се кандидатират в Плевен? Правете си извод.
25.
Goce
12.03.2017 12:16:00
0
2
Ее вземи някой лев от Галевите и ще цъфнем и ще вържем
24.
Karnobatlia
11.03.2017 23:22:00
1
1
Abv si mislat 4e imat kmet v Karnobat.Tam kmeta e Savoi Kkub.Slujitel sam tam bosa kaza za 10 da gladuvame pod stroi a preferencia N 10.Abv bili v istoriata otlejavali butikov sort sa kaza bat minko
23.
Pravec
11.03.2017 23:18:27
1
1
Abv be6e sazdadena kato paterica ot gerb.Valentin Zlatev i Boiko gi vkaraha v igrata prevartiaha gi i sega ve4e naistina sa sami i ni6to niama da napraviat.Sre6tata v Pravec gi izdigna i sega sa na ku4etata.
22.
Kodjaba6ev
11.03.2017 23:14:55
0
1
Kodjaba6ev za6to sportnite gildii ne te obi4at.V Gramatikovo gorskite ti kazvat dobar den i se kefi6.V burgas si nikoi 4i4ko si.Ot Rezovo do burgas 6te imate 120 du6i.Kmeta na Ksrnobat igrae za BSP. DA ZNAETE 6TE VI VRATNE GOTINO.
21.
Brendo
11.03.2017 23:09:17
0
4
Rumba kaji kato be6e ministar brendo kak te otsviri.Reketa ne provarvia tam.DEA go darje6e ti be6e pod4inen.Ka6tata v berlin ima6 li e rumba?
20.
Пак съм аз
11.03.2017 22:50:29
1
4
И само да ви кажа, че няма да гласувам за вас.
19.
Чернев
11.03.2017 22:49:07
1
3
Абе всичките ли имат някакви пъпки по бузите, прокажени ли са? Първанов е запознат с Бургас ама друг път, нищо общо.
18.
*********
11.03.2017 22:46:43
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
17.
*********
11.03.2017 22:43:56
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Djudjto
11.03.2017 22:11:55
0
1
Rumba za6to prekara djudjeto nikoga niama da ide v sf. Nali imahte zdelka ili vlaka e posleden.
15.
*********
11.03.2017 22:09:36
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
*********
11.03.2017 20:26:37
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
*********
11.03.2017 20:03:03
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
На снимката колективна
11.03.2017 19:57:31
0
1
Много снажни дедовци не може ги изхраниме!
Виждам адвокати-строители-борчета на басейни и зали!!!!
Много зле, ама много зле дават ду.е за греб и комета митич гойко
11.
*********
11.03.2017 19:39:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
*********
11.03.2017 19:34:13
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
*********
11.03.2017 19:33:37
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Zx10r
11.03.2017 19:12:39
0
1
Toi e deportaciq nachi imigrant
7.
*********
11.03.2017 19:09:54
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
до2
11.03.2017 19:00:14
0
3
Емил Кало организация на еврейте ШАЛОМ депутат от АБВ носеща колона на партийната конструкция
5.
Възмутен
11.03.2017 18:37:16
3
11
Оня смешник, шефа на Тракийското дружество и той курдисан там! Срамота е подобни недоразумения и политически карикатури изобщо да бъдат в публичното пространство!
4.
*********
11.03.2017 18:11:39
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
тракия
11.03.2017 18:08:13
4
9
Ново тракийско дружество!Сегашния председател в Бургас никой не е питал че да влиза в съглашение с Петковци и Първанките!Недопустимо е!
2.
Hoi bai huyo
11.03.2017 18:05:11
1
1
Toz leviq ochilat biznesmen do parvanov evrein li e
1.
*********
11.03.2017 17:56:23
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно
Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори